Κατάληψη στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στο Αγρίνιο από το συντονιστικό κατάληψης τμήματος Δ.Ε.Α.Π.Τ

Δημοσίευση: 21/02/2019

Τελευταία Ενημέρωση: 22/02/2019, 06:29

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Κατάληψη στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στο Αγρίνιο από το συντονιστικό κατάληψης τμήματος Δ.Ε.Α.Π.Τ

Σε κατάληψη των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ στο Αγρίνιο,  επ αόριστον, προχώρησαν  σήμερα τα μέλη του Συντονιστικού των φοιτητών του τμήματος Διοίκηση Επιχειρήσεων Αγροτικών  Προϊόντων και Τροφίμων (ΔΕΑΠΤ) του Πανεπιστημίου Πατρών,  με μοναδικά αιτήματα :

• Τη συγχώνευση του Τ. Δ.Ε.Α.Π.Τ. με το τμήμα διοίκησης επιχειρήσεων της Πάτρας με αυτούσιο πρόγραμμα σπουδών διατηρώντας έτσι τον κλάδο των αγροτικών προϊόντων και τροφίμων και εξασφαλίζοντας τα επαγκελματικά και ακαδημαικά μας δικαιώματα!

•  Όλοι οι καθηγητές του τμήματος να στηρίξουν την συγχώνευση μόνο με τη διοίκηση επιχειρήσεων του πανεπιστήμιου Πατρών και να μεταφερθούν μαζί με τους φοιτητές στην Πάτρα.

 

Σχόλια (1)

Οχι μόνο τα γραφεία αλλά και το Δημαρχείο Αγρινιου
|

Υπό κατάληψη τελεί από σήμερα το πρωί το Δημαρχιακό Μέγαρο Αγρινίου. Φοιτητές του Τμήματος ΔΠΦΠ συνεχίζοντας τις κινητοποιήσεις τους και στο πλαίσιο του αιτήματος για κατοχύρωση των εργασιακών τους δικαιωμάτων, προέβησαν σε αυτή την ενέργεια προκείμενου όπως αναφέρουν να ασκηθούν πιέσεις προς αυτή την κατεύθυνση από τη Δημοτική Αρχή της πόλης, στο Υπουργείο Παιδείας.

Οι φοιτητές του ΔΠΦΠ, θεωρούν δεδομένη την προώθηση του νομοσχεδίου που ουσιαστικά θα αλλάξει τη φυσιογνωμία του Τμήματος , κάτι που τους βρίσκει αντίθετους ενώ προβάλλουν το χρόνιο αίτημα τους για μετονομασία του Τμήματος σε «Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος» και την κατοχύρωση των αντίστοιχων εργασιακών τους δικαιωμάτων.


Διεύθυνση URL: https://www.esos.gr/arthra/61381/katalipsi-sta-grafeia-toy-syriza-sto-agrinio-apo-syntonistiko-katalipsis-tmimatos-deapt