Εγγραφή στο ΤΕΕ των αποφοίτων του Τμήματος Μηχανικών Οικονομίας και Διοίκησης

Δημοσίευση: 07/03/2019

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Εγγραφή στο ΤΕΕ των αποφοίτων  του Τμήματος Μηχανικών Οικονομίας και Διοίκησης

Μια ακόμη σημαντική επιτυχία του Πανεπιστημίου Αιγαίου η απόφαση της ολομέλειας της Αντιπροσωπείας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος με την οποία εγκρίνεται η εγγραφή των αποφοίτων του Τμήματος Μηχανικών Οικονομίας και Διοίκησης (ΤΜΟΔ) στο ΤΕΕ.

Στη συνέχεια θα προσδιοριστεί η βασική ειδικότητα στην οποία θα εντάσσονται οι απόφοιτοι και απόφοιτες του ΤΜΟΔ, καθώς και τα επαγγελματικά δικαιώματα που θα λάβουν.

Με την  απόφαση αυτή ανοίγει μια νέα σελίδα στην ιστορία του Τμήματος Μηχανικών Οικονομίας και Διοίκησης καθώς και θεσμικά αναγνωρίζεται ως ένα Τμήμα που προσφέρει υψηλής ποιότητας σπουδές Μηχανικών και ενισχύει σημαντικά την αγορά εργασίας με στελέχη ικανά τα ανταποκριθούν άμεσα όχι μόνο στις τεχνικές, αλλά και στις αυξημένες οικονομικές και διοικητικές απαιτήσεις του επαγγέλματος, παράλληλα δε αναβαθμίζει καθοριστικά τις επαγγελματικές προοπτικές των αποφοίτων του.

Η Πρυτανική Αρχή εκφράζει θερμά συγχαρητήρια για την επίμονη και επίπονη μακροχρόνια προσπάθεια όλων των συνιστωσών και εκπροσώπων του Τμήματος Μηχανικών Οικονομίας και Διοίκησης, της νέας Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αιγαίου, καθώς και διαχρονικά όλων των Πρυτανικών Αρχών του Ιδρύματος που από κοινού συνέβαλαν στο εξαιρετικό αυτό αποτέλεσμα.

ΠΡΥΤΑΝΕΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΊΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Σχόλια (8)

@Μελος ΤΕΕ,απαντώ στον 1ο
|

Πολύ σιγουριά εχετε! Κι εγώ είμαι μελος ΤΕΕ και σας ενημερώνω ότι σύντομα τα προγράμματα σπουδών στο ΠαΔΑ θα είναι 5ετη.. εκεί τι θα πείτε; Σας απαντάω εγώ, τίποτα..

THOMAS
|

@Μέλος ΤΕΕ, απαντώ στον 1ο
Σε 20 χρόνια αν συνεχίσει έτσι όπως πάει δεν θα υπάρχει ΤΕΕ

Μέλος ΤΕΕ, απαντώ στον 1ο
|

Το ΠΑΔΑ έχει προγραμματα σπουδών 4ετούς φοιτήσεως και δεν θα πάρει δικαιώματα από το ΤΕΕ όχι σε 20, ούτε σε 200 χρόνια.

αποφοιτος
|

Συγγνωμη τι ακριβως δικαιωματα θα εχουν αυτοι σαν μηχανικοι ;

Προς Μηχανικοι Οικονομιας και Διοικησης
|

Το ΤΕΕ είναι αρμοδιο για τα επαγγελματικά δικαιώματα των μηχανικών.
Για τα δικαιώματα των οικονομολόγων αρμόδιο είναι το οικονομικό επιμελητήριο

Μηχανικοι Οικονομιας και Διοικησης!
|

Άραγε τι Επαγγελματικά δικαιώματα θα τους δώσει το ΤΕΕ ; του οικονομολόγου ή του μηχανολόγου μηχανικού έλεος!
Άντε και σε ανώτερα.. κλάδος Μηχανικών Νομικής Επιστήμης!

ΟΕΕ & ΤΕΕ
|

Δηλαδή οι πτυχιούχοι αυτού του τμήματος, που τόσα χρόνια εγγράφονταν στο ΟΕΕ ήταν (και είναι) Οικονομικοί και οι πτυχιούχοι του ιδίου Τμήματος από τούδε και στο εξής θα εγγράφονται στο ΤΕΕ και άρα θα είναι Μηχανικοί; (και ποιας ειδικότητας του ΤΕΕ)...

Επίσης, θα έχουν οι πτυχιούχοι (με το ίδιο πρόγραμμα σπουδών!) να επιλέγουν μεταξύ των δύο ανωτέρω περιπτώσεων (ΟΕΕ/Οικονομικοί & ΤΕΕ/Μηχανικοί), το που θα θέλουν να γίνουν μέλη (με αντίστοιχα επαγγελματικά δικαιώματα);

20 Χρόνια για αναγνώριση δικαιωμάτων, άρα το ΠΑΔΑ 20 χρόνια?
|

Διαβάζω στην σελίδα του τμήματος ότι ιδρύθηκε το 2000, άρα χρειάστηκαν 20 χρόνια σε ένα τμήμα 5ετους φοίτησης για να αναγνωριστεί από το ΤΕΕ.

Τα νέα τμήματα 5ετους που προκύπτουν από τα ΤΕΙ πόσα χρόνια θα χρειαστούν?? 20 χρόνια???

Η διοίκηση των Ιδρυμάτων, οι σημερινοί φοιτητές και όσοι μαθητές σκοπεύουν να τα δηλώσουν το γνωρίζουν??


Διεύθυνση URL: https://www.esos.gr/arthra/61626/eggrafi-sto-tee-ton-apofoiton-toy-tmimatos-mihanikon-oikonomias-kai-dioikisis