Εγκύκλιος: Αιτήσεις για την Επιτροπή Πανελλαδικών Εξετάσεων

Δημοσίευση: 16/04/2019

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Εγκύκλιος: Αιτήσεις για την Επιτροπή Πανελλαδικών Εξετάσεων

Το αργότερο έως 19 Απριλίου 2019

Το υπουργείο Παιδείας, με εγκύκλιο που εξέδωσε, καλεί τους Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου Δ.Ε. και τους εκπαιδευτικούς Δ.Ε. των ειδικοτήτων που είναι συναφείς με τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα και ενδιαφέρονται για συμμετοχή στην Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων των ημερήσιων και εσπερινών Γενικών Λυκείων να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους μέσω των Περιφερειακών Διευθύνσεων Εκπαίδευσης ή των Διευθύνσεων Δ.Ε. αντίστοιχα όπου ανήκουν, προκειμένου να εκδοθεί η σχετική Υπουργική Απόφαση .

Οι Πανελλαδικές Εξετάσεις των Γενικών Λυκείων θα διεξαχθούν από 7 έως 18 Ιουνίου 2019, σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει ήδη καθορισθεί με τη με αριθμ.πρωτ.Φ253.2/46377/Α5/26-3- 2019 Υπουργική Απόφαση (ΑΔΑ: ΨΝΩΝ4653ΠΣ-8Ψ6).

Οι ενδιαφερόμενοι Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου και εκπαιδευτικοί δεν πρέπει να έχουν σύζυγο ή κώλυμα συγγένειας εξ αίματος ή εξ αγχιστείας μέχρι και τρίτου βαθμού με υποψήφιο που μετέχει στις παραπάνω Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Επίσης, δεν μπορεί να συμμετέχει στην Επιτροπή όποιος προετοιμάζει εκτός σχολικού προγράμματος υποψηφίους για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις, ή συνδέεται με οποιαδήποτε σχέση με ιδιωτικό εκπαιδευτικό φορέα στον οποίο προετοιμάζονται υποψήφιοι των Πανελλαδικών Εξετάσεων, καθώς επίσης και όποιος είναι συγγραφέας εξωσχολικού βοηθήματος το οποίο είναι συναφές με το εξεταζόμενο μάθημα στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να έχουν βαθμό κατά προτίμηση Α ́ και να έχουν διδακτική εμπειρία στο οικείο μάθημα για ένα (1) τουλάχιστον έτος κατά την τελευταία διετία, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 6, του άρθρου 42, του Ν. 4351/2015.

Όσοι από τους ενδιαφερόμενους Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου Δ.Ε. και εκπαιδευτικούς Δ.Ε. πληρούν τις ως άνω προϋποθέσεις θα πρέπει να συμπληρώσουν την αντίστοιχη συνημμένη Αίτηση - Υπεύθυνη Δήλωση και να την καταθέσουν στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης ή την Διεύθυνση Δ.Ε. αντίστοιχα όπου ανήκουν, το αργότερο έως 19 Απριλίου 2019.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΩΝ

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΏΝ

Το υπουργείο Παιδείας επισημαίνει  ότι οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων και οι προϋποθέσεις που πρέπει να τηρούνται θα ελεγχθούν για τους εκπαιδευτικούς με ευθύνη των Διευθυντών Δ.Ε. σε συνεργασία με τους Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου Δ.Ε., ενώ για τους Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου με ευθύνη των Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης, οι οποίοι κατά περίπτωση, συνεκτιμώντας επιπλέον στοιχεία όπως η εμπειρία, η συνέπεια και η οργανωτικότητα, θα καταρτίσουν καταλόγους με τους προτεινόμενους εκπαιδευτικούς και Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου αντίστοιχα.

Σχόλια (1)

Δημήτρης Ασλανίδης
|

Για μια χρονιά ακόμη οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί αποκλεισμένοι από τη δυνατότητα να βάλουμε θέματα στις πανελλαδικές. 26 χρόνια εκπαιδευτικός και θεωρούμαι ακατάλληλος. Ύστερα παραπονιούνται κάποιοι για την ποιότητα των θεμάτων


Διεύθυνση URL: https://www.esos.gr/arthra/62291/egkyklios-aitiseis-gia-tin-epitropi-panelladikon-exetaseon