O ΕΣΔΕΠ ΠΑ.Δ.Α για τα Πενταετή Προγράμματα Σπουδών των Μηχανικών

Δημοσίευση: 14/06/2019

Τελευταία Ενημέρωση: 14/06/2019, 13:26

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

O ΕΣΔΕΠ ΠΑ.Δ.Α για τα Πενταετή Προγράμματα Σπουδών των Μηχανικών

Το Δ.Σ του ΕΣΔΕΠ (Ενιαίος Σύλλογος Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού) του ΠΑ.Δ.Α, χαιρετίζει την απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Καθ. Κ. Γαβρόγλου, που αποδέχτηκε την πρόταση της Διοικούσας Επιτροπής του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής για την ίδρυση πρώτου κύκλου πενταετών (δέκα ακαδημαϊκά εξάμηνα) προγραμμάτων σπουδών στη Σχολή Μηχανικών του Πανεπιστημίου.

Η δημοσίευση της απόφασης του Υπουργείου Παιδείας,  Έρευνας και Θρησκευμάτων στο ΦΕΚ 2323/13-6-2019, για την ίδρυση επτά πενταετών (δέκα ακαδημαϊκά εξάμηνα) προγραμμάτων σπουδών της Σχολής Μηχανικών στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, αποτελεί το πρώτο καθοριστικό βήμα για τη δημιουργία της δεύτερης Πολυτεχνικής Σχολής στο Λεκανοπέδιο Αττικής και συμβάλλει σημαντικά στην ακαδημαϊκή ολοκλήρωση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Ολοκληρώνεται έτσι, η ακαδημαϊκή και ερευνητική οντότητα του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, δεν είναι ΤΕΙ δεν είναι Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών.

ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΥ – ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Για το Δ.Σ

Ο Πρόεδρος                               H  Γενική Γραμματέας

Απόστολος Κοκκόσης                           Λίλιαν Αντωνίου

Σχόλια (4)

Μαριαλίνα
|

Ανακοινώσεις, πανηγυρισμοί και θερμοί χαιρετισμοί για την απόφαση Γαβρόγλου. Μιλήστε μέσα από τα αποτελέσματα τής εργασίας σας, όπως αυτά αξιολογούνται με διεθνή ακαδημαϊκά κριτήρια.

Τεκμηριώστε στην ελληνική κοινωνία και ιδιαίτερα στους υποψηφίους που θα συμπληρώσουν σε λίγες εβδομάδες μηχανογραφικό δελτίο ότι οι Σχολές αυτές πληρούν τις προϋποθέσεις και μπορούν να λειτουργήσουν ως Σχολές Μηχανικών 5ετούς φοίτησης. Μια υπουργική απόφαση και ένα ΦΕΚ δεν αρκούν.

Αξίζει να διαβάσετε πως ξεκίνησε το 1977, το Τμήμα Χημ. Μηχανικών της Πάτρας: «το 1977 ο Γρηγόρης Μπότσαρης –ολοκλήρωσε τη σημαντική καριέρα του, μεταξύ άλλων, ως ομότιμος καθηγητής του Παν. Tufts των ΗΠΑ– εκλήθη για να οργανώσει το τμήμα Χημικών Μηχανικών στην Πάτρα. Προσκάλεσε τρεις καθηγητές και έφτιαξαν το πρόγραμμα, εξελέγησαν οι πρώτοι καθηγητές και μετά περίπου 18 μήνες ξεκίνησε η λειτουργία του. Το τμήμα σήμερα ανθεί.» (Καθημερινή, 2/6/2019).

Μαριαλίνα
|

Αποφάσεις, θερμοί χαιρετισμοί και πανηγυρισμοί… επί της ουσίας όμως κανένα ουσιαστικό σχόλιο/αναφορά. Παρακαλώ διαβάστε πως ξεκίνησε το 1977, το Τμήμα Χημ. Μηχανικών της Πάτρας: «το 1977 ο Γρηγόρης Μπότσαρης –ολοκλήρωσε τη σημαντική καριέρα του, μεταξύ άλλων, ως ομότιμος καθηγητής του Παν. Tufts των ΗΠΑ– εκλήθη για να οργανώσει το τμήμα Χημικών Μηχανικών στην Πάτρα. Προσκάλεσε τρεις καθηγητές και έφτιαξαν το πρόγραμμα, εξελέγησαν οι πρώτοι καθηγητές και μετά περίπου 18 μήνες ξεκίνησε η λειτουργία του. Το τμήμα σήμερα ανθεί.» (Καθημερινή, 2/6/2019).
Ας μείνουν λοιπόν, τα μεγάλα λόγια στην άκρη και περιοριστείτε στα αποτελέσματα τής εργασίας σας, όπως αυτά αξιολογούνται με διεθνή ακαδημαϊκά κριτήρια.

Ιάσωνας
|

Φοιτητές, καθηγητές, διοικητικό προσωπικό και κάτοικοι της δυτικής Αττικής (πιο πολυπληθής σε όλη την χώρα) είναι μια γροθιά και κάνεις δεν πρόκειται να αλλάξει τα δεδομένα ούτε να υποβαθμίσει το πανεπιστήμιο μας. Το ποτάμι πλέον δεν γυρίζει πίσω

Βέρρος Αλέξανδρος
|

Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, δημιουργήθηκε απο συγχωνευμένα ΤΕΙ και θα γίνει ενα πραγματικο Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών (...το οποιο κε Κοκκόση ζητουσατε πριν ακριβώς δύο χρόνια ...παρακαλουσατε θα έλεγα... γιατι τα γραπτα μένουν ...)

....με Υπουργικές αποφάσεις δεν ολοκληρώνεται ούτε η ακαδημαϊκή ούτε ερευνητική οντότητα ενος Πανεπιστημιου .

κρίμα και πάλι κρίμα για την τοποθετηση σας ....

με εκτιμηση


Διεύθυνση URL: https://www.esos.gr/arthra/63074/o-esdep-pada-gia-ta-pentaeti-programmata-spoydon-ton-mihanikon