Οι Σχολικοί Σύμβουλοι ζητούν συνάντηση με την υπουργό Παιδείας

Δημοσίευση: 18/07/2019

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Οι Σχολικοί Σύμβουλοι ζητούν συνάντηση με την υπουργό Παιδείας

Ν. Κεραμέως: “Πρόθεσή μας είναι να επαναφέρουμε τον θεσμό του Σχολικού Συμβούλου”.

Επιστολή στην πολιτική ηγεσία απέστειλε η Πανελλήνια Ενωση Σχολικών Συμβούλων (ΠΕΣΣ) , με την οποία ζητά συνάντηση  “για να σας εκθέσουμε τις απόψεις μας για φλέγοντα ζητήματα της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης”.

Με την επιστολή η ΠΕΣΣ εύχεται παράλληλα στην πολιτική ηγεσία “Καλή Επιτυχία στο δύσκολο και ευαίσθητο έργο σας”

Υπενθυμίζεται ότι η υπουργός Νίκη Κεραμέως προχθές δήλωσε για τον θεσμό του Σχολικού Συμβούλου:“Πρόθεσή μας είναι να επαναφέρουμε τον θεσμό του Σχολικού Συμβούλου”.

Στο μεταξύ αναβλήθηκε  για τις 17 Οκτωβρίου,    η προγραμματισμένη για τις 9 Μαΐου , συζήτηση  της προσφυγής της Πανελλήνιας Ένωσης Σχολικών Συμβούλων (ΠΕΣΣ) , στο Συμβούλιο της Επικρατείας, κατά του νόμου “Γαβρόγλου” για τις Δομές Εκπαίδευσης.

Πρόκειται για την τρίτη αναβολή συζήτησης επί της συγκεκριμένης προσφυγής.

Την δεύτερη αναβολή εκδίκασης της υπόθεσης, του περασμένου Γενάρη,  ζήτησαν οι δικηγόροι της Πανελλήνιας Ένωσης Σχολικών Συμβούλων.
 
Ο  πρώην υπουργός Κ. Γαβρόγλου  με ανακοινωθέν, έχει κατηγορήσει την ΠΕΣΣ ότι με αυτή τη δικαστική  κίνηση  επιδιώκει να μπλοκάρει το νέο θεσμό των  Συντονιστών Εκπαίδευσης και απηύθυνε έκκληση αντί η Π.Ε.Σ.Σ να αναλώνεται σε τέτοιου είδους κινήσεις, να συμβάλλει δημιουργικά στην επιτυχία του νέου θεσμού.  

“Λειτουργούμε χωρίς  «υποδείξεις» , πάντα με υπευθυνότητα και αναλαμβάνουμε την ευθύνη να τοποθετούμαστε  στα εκπαιδευτικά ζητήματα με μόνο γνώμονα το συμφέρον της εκπαίδευσης”, απάντησε η ΠΕΣΣ στον Κ. Γαβρόγλου.

Σχόλια (13)

!!!
|

@Τάκης....
''Και ειδικότερα επανέρχονται όλοι όσοι ''εκδιώχθηκαν'' με άδικο τρόπο στις επιλογές ΣΕΕ...''
Όπως γράφει και ο Αλέκος οι περισσότεροι ΣΣ και ο πρώην Πρόεδρος έγιναν ΣΣ.
Οι δικοί μας ΣΕΕ είναι οι περισσότεροι πρώην ΣΣ.
Τι θα πει εκδιώχθηκαν;
Μιλάμε με τη λογική της ισοβιότητας; της αυθεντίας;
Ποιος εκδιώχθηκε;
Ας σοβαρευτούμε επιτέλους σε αυτή τη χώρα!!!!

Τίποτα μια τρύπα στο νερό!!!
|

Τίποτα δεν τα κάνει η κ.Κεραμέως.Τζάμπα αντιδρούσε όταν έκανε αντιπολίτευση, όλα θα τα κάνει γαργάρα και μεγάλη επιτυχία.Το έχουμε ξαναδεί το έργο , φτάνει!!!

Τάκης
|

@Ιωάννης

Προσπαθήστε να συνηθίσετε αυτά τα τέσσερα γράμματα (ΠΕΣΣ), γιατί θα τα βρείτε και πάλι μπροστά σας... Ο ι ΣΣ επανέρχονται λίαν συντόμως, όσο κι αν δε συμφέρει ορισμένους. Και ειδικότερα επανέρχονται όλοι όσοι ''εκδιώχθηκαν'' με άδικο τρόπο στις επιλογές ΣΕΕ... Καλή προσμονή λοιπόν...

Αγανακτισμενος
|

Και βεβσια κ.Κεραμεως θα πρεπει να επαναφερετε συντομα το θεσμο των σχολικων συμβουλων ,καταργωντας αμεσα τον απαραδεκτο νομο 4547/2018 με τον οποιον εγινε επιλογη των συντονιστων.για να επανελθει μια ουσιαστικη υποστηρικη προς τις σχολικες μοναδες και τους εκπαιδευτικους.

Αννα
|

Ο θεσμος μπορει να καταργηθηκε.η ενωση ομως παραμενει και εχει κανει προσφυγη στο συμβουλιο επικρατειας.

Alekos Salonikios
|

Όχι μόνο καταργήθηκε ο θεσμός των Σχολικών Συμβούλων, αλλά και ο πρώην πρόεδρος της "ΠΕΣΣ" επελέγη και ήδη υπηρετεί τον νέο θεσμό των υποστηρικτικών δομών της Εκπαίδευσης ως Σχολικός Συντονιστής (όπως και το 70% των προσοντούχων τέως Σχολικών Συμβούλων)....

όνειρο ζω...
|

κ.Κεραμεως θ ασχοληθείτε με την βελτίωση των σχολικών δόμων η θα μονολογείτε για το άσυλο για να ρίχνεται στάχτη στα μάτια του κόσμου. Επειδή και να φύγουν οι ναρκομανείς από τα πανεπιστήμια άπλα θα τους φορτώσετε σε κάποια άλλη περιοχή(τα έχουμε ξαναδεί να γίνονται παλαιότερα).Υπάρχουν και άλλα θέματα με την εκπαίδευση κ.Κεραμεως αλλά τα αγνοείται επιδεικτικά διότι δεν είναι καν στην ατζέντα σας.

ΓΙΩΡΓΟΣ
|

Οι περισσότεροι ΣΣ έχουν γίνει ΣΣΕ. Αλήθεια ποιους εκπροσωπεί σήμερα η ΠΕΣΣ;

...στου κασίδη το κεφάλι!!!
|

Ιωάννης, έχεις δίκιο!
''τι θα πει: Πανελλήνια Ένωση Σχολικών Συμβούλων ;;;;;'' !!!
Μέχρι πέρυσι τέτοιο καιρό, όλοι οι εκπαιδευτικοί κατέθεταν σχόλια ''απαξιωτικά'' για τους Σχολικούς Συμβούλους και για να είμαστε ειλικρινείς πολλά δεν ήταν και τόσο δίκαια και αντικειμενικά.
Και εν τέλει, για όποια στραβά είχε ο θεσμός του Σχολικού Συμβούλου δεν ευθυνόταν οι ίδιοι οι Σύμβουλοι, αλλά η Πολιτεία και οι εκάστοτε εκφραστές της εφαρμοζόμενης εκπαιδευτικής πολιτικής που δεν καθόριζαν το πλαίσιο λειτουργίας και άφησαν το θεσμό να απαξιωθεί!!!
Η Πολιτεία είχε χρέος και ευθύνη να ''τραβήξει το αυτί'' όσων δεν ανταποκρίνονταν στα καθήκοντά τους και να τους ''αναγκάσει'' να λειτουργήσουν αποτελεσματικά!
Μετά ήρθε η απελθούσα κυβέρνηση και καλώς ή κακώς δημιούργησε ένα νέο πλαίσιο υποστηρικτικών δομών. Και το έστησε χωρίς να το υποστηρίξει ουσιαστικά στο ξεκίνημά του! Λειτούργησε σαν να ήθελε από την αρχή να απαξιώσει η ίδια το δημιούργημά της!
Και απ' ότι μαθαίνουμε από τις επαφές που έχουμε με τους Συντονιστές, ούτε το στεγαστικό των ΠΕΚΕΣ δεν κατάφερε να επιλύσει για έναν ολόκληρο χρόνο και έχει τους Συντονιστές στοιβαγμένους σε γραφεία ''κελιά''! Πήρε πίσω τις 3μελής επιτροπές, άφησε σωρεία από ''δημιουργικές ασάφειες'' και τόσα άλλα γνωστά σε όλους μας.
Ωστόσο, μην γίνουμε βαρκούλες στο γιαλό και κάθε φορά αρμενίζουμε όπως ''φυσάει ο άνεμος'' !!!
Πρέπει κάποια στιγμή να σοβαρευτούμε ως χώρα και ως εκπαιδευτικό σύστημα, να σταματήσουμε το ''ράβε ξήλωνε'' και εργαστούμε για το συμφέρον των μαθητών και αυριανών πολιτών.
Να λειτουργήσουμε ως Έλληνες και όχι ως κομματικά και πολιτικά υποκείμενα!
Ας προτείνουν και οι σημερινοί κυβερνώντες το σχέδιό τους, αλλά ΠΡΟΣΟΧΗ! στου κασίδη το κεφάλι!!!
Και ας μην αρχίσει η απαξίωση και του νέου θεσμού του Συντονιστή όπως του Συμβούλου, γιατί - όπως συζητούσαμε προ ημερών σε παρέα εκπαιδευτικών, όπου στη συνέχεια βρέθηκαν και 2 γνωστοί μας Συντονιστές - πώς θα εμφανιστούν αυτοί το Σεπτέμβριο στα σχολεία; Με τη ''δαμόκλειο σπάθη'' να κρέμεται πάνω από τα κεφάλια τους;
Σκεφτείτε το θέμα μας ΔΕΝ είναι οι Σύμβουλοι ή οι Συντονιστές, αλλά το μέλλον των μαθητών και η ουσιαστική υποστήριξη των εκπαιδευτικών!
ΠΡΟΣΟΧΗ! στου κασίδη το κεφάλι!!!

ΑΛΕΚΟΣ
|

@ανησυχούντες και απορούντες. Η Πανελλήνια Ένωση Σχολικών Συμβούλων έχει ως μέλη της όσους υπήρξαν - μέχρι να καταργηθεί ο θεσμός χωρίς κανένα διάλογο με ΟΛΜΕ, ΔΟΕ, ΟΙΕΛΕ, κ.α. απο τον τ.Υπουργό Παιδείας, προκειμένου να εκπληρωθούν πρωτόγνωρες και καινοφανείς ιδέες αξιοκρατικής εξέλιξης των Εκπαιδευτικών.

Ιωάννης
|

Συγνώμη, τι θα πει: Πανελλήνια Ένωση Σχολικών Συμβούλων ;;;;;
Δεν καταργήθηκε ο θεσμός ;;;;;;

Ανήσυχος εκπαιδευτικός
|

Αλήθεια, πώς προτίθεται να υλοποιήσει τη δέσμευσή της για επαναφορά του θεσμού των σχολικών συμβούλων η κ. Κεραμέως; Καταργώντας με μια μονοκονδυλιά το νέο θεσμό των συντονιστών, ο οποίος σαφώς και είναι πιο οργανωμένος και ουσιαστικός από τον καταργηθέντα θεσμό των σχολικών συμβούλων; Έτσι άραγε εκλαμβάνουμε την έννοια της συνέχειας του κράτους και τη βελτίωση των θεσμικών του λειτουργιών; Με άκριτη επιστροφή στο παρελθόν; Με ανούσιες επικοινωνιακές πρωτοβουλίες, όπως αυτή με τη διήμερη άνευ λόγου παράταση των μηχανογραφικών; Κάτι λάθος υπάρχει σε όλα αυτά, νομίζω. Λίγη αυτοσυγκράτηση...

Δεν βλέπω φως …. Ξυπνήστε !!
|

Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε , δεν βλέπω να γίνεται καμία αλλαγή ή κατάργηση του νόμου 4547/2018 του κ.Γαβρόγλου και θα πορευτούμε ως έχει , μέχρι να νομοθετήσει η νέα κυβέρνηση για τις επιλογές που θα ακολουθήσουν για τα στελέχη. Απλά μερικοί τσίμπησαν με τις προεκλογικές δηλώσεις της κ. Κεραμέως. Εκκρεμούν οι επιλογές Διευθυντών Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης από τον Απρίλιο. Έχουν πιο σοβαρά θέματα να ασχοληθούν όπως το άσυλο κλπ κλπ.


Διεύθυνση URL: https://www.esos.gr/arthra/63513/oi-sholikoi-symvoyloi-zitoyn-synantisi-me-tin-ypoyrgo-paideias