Υπουργός: Τέλη Αυγούστου οι βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ

Δημοσίευση: 19/07/2019

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

 Υπουργός: Τέλη Αυγούστου οι βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ

Προς τα τέλη Αυγούστου θα ανακοινωθούν οι βάσεις ειασαγωγής στα ΑΕΙ.

Αυτό δήλωσε σήμερα η υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως.

Πέρσι οι βάσεις ανακοινώθηκαν στις 27 Αυγούστου.

Σχόλια (10)

Βαγγέλης
|

Ξερεις κανεις ποτε θα συμπληρωσουν μηχανογραφικο τα ατομα που εχουν καποιο προβλημα υγειας και θα μπουν στο πανεπιστημιο με το 5% ??

Βάσεις Εισαγωγής
|

Με την ανακοίνωση των βάσεων οι υποψήφιοι θα δουν στο σύστημα σε ποιο τμήμα ή σχολή έχουν επιτύχει. Μπορούν να απευθυνθούν και στο σχολείο τους για βοήθεια εάν δεν έχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο.

ερώτηση
|

Με το που βγουν οι βάσεις εισαγωγής, βγαίνουν και αναλυτικά αν πέρασε κάποιος σε σχολή η αυτό γίνεται πιο νωρίς, ρωτάω επειδή δεν ξέρω και πολύ καλά την διαδικασία.

Βάσεις Εισαγωγής
|

Μόνο με σχεδιασμό από το 2020 θα μπορέσουμε να κερδίσουμε το στοίχημα του 2030:

Πολλά τα προβλήματα στα ΑΕΙ, καλό θα ήταν να αρχίσει να ξεκαθαρίζει το τοπίο σχετικά με το ποια τμήματα ΤΕΙ και πανεπιστημίων θα λειτουργήσουν την επόμενη δεκαετία.

Κωστάκης
|

Η καθυστέρηση δεν οφείλεται ποτέ στο υπουργείο Παιδείας ( ας μην είστε τόσο επιθετικοί ) . Έχει να κάνει με το υπουργείο Εθνικής Αμύνης και τα αποτελέσματα των εξετάσεων των υποψηφίων στα τεστ τωνΣτρατιωτικων σχολών . Μόλις τα στοιχεία περάσουν στο σύστημα αρκεί ένα πάρα κουμπιού για να δουλέψει το πρόγραμμα κατάταξης και κατανομής των μαθητών στις σχολες .

Άννα
|

Ελπίζαμε να βγουν λίγο νωρίτερα μήπως και παίρναμε άδεια καλοκαιριού για να τακτοποιήσουμε τα παιδιά στις νέες τους πόλεις.... Αν βγουν τέλη Αυγούστου, τον Σεπτέμβρη πολλοί δεν μπορούμε να πάρουμε άδεια... Για αυτό το λόγο εκραζαν πέρυσι οι γονείς... Πέρυσι είχαν ρίξει το φταίξιμο για την καθυστέρηση στις στρατιωτικές σχολες.Φέτος τι φταίει?

Μουρικης
|

Μεχρι να βγουν τα αποτελεσματα απο στρατο αστυνομια λιμενικο αεν παει 15γουστος...
Ο σλγοριθμος δεν υπαρχει περιπτωση να θέλει πανω απο 1-2 μερες...

Καλή τύχη σε όλα τα παιδιά
|

Μακριά από τις κακοτοπιές... Να ρωτάτε και να μαθαίνετε πριν δηλώσετε νέα τμήματα ή "παλιά-νέα"...

Ομαλοποίηση
|

Φέτος, λόγω και των μειωμένων βαθμολογιώνης πιθανής μείωσης των βάσεων, δίνεται η ευκαιρία να αρχίσει σταδιακά η μείωση του αριθμού εισακτέων με τελικό στόχο εισαγωγής, το 1/3.

Νίκος Θεοφανούδης
|

Μέχρι να βγουν οι βαθμολογίες για τα βασικά μαθήματα πήγε 28 Ιουνίου. Μέχρι να βγουν οι βαθμολογίες για τα ειδικά μαθήματα πήγε 10 Ιουλίου. Μέχρι να γίνουν τα μηχανογραφικά και τα αθλήματα πήγε 17 Ιουλίου. Δηλαδή ο αλγόριθμος κατάταξης των παιδιών στις σχολές θέλει πάνω απο μήνα για να βγούν οι βάσεις; Πόσο αργό είναι το σύστημα;


Διεύθυνση URL: https://www.esos.gr/arthra/63519/ypoyrgos-teli-aygoystoy-oi-vaseis-eisagogis-sta-aei