Σ. Ζαχαράκη:Εξετάζεται νομικά η διαδικασία επιλογής Συντονιστών Εκπαίδευσης Εξωτερικού

Δημοσίευση: 25/09/2019

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Σ. Ζαχαράκη:Εξετάζεται νομικά η διαδικασία επιλογής Συντονιστών Εκπαίδευσης Εξωτερικού

Για τη διαδικασία της πλήρωσης της θέσεως των συντονιστών  εκπαίδευσης υπήρχε και υπάρχει ένα ζήτημα τελικά με την αδυναμία να κάνουν αίτηση αυτοί που είχαν την πενταετία, που ήταν πέραν της πενταετίας. Το κοιτάμε  νομικά. Πράγματι, είχε φτάσει σε ένα όριο η διαδικασία επιλογής.

Τη δήλωση αυτή έκανε σήμερα στη Βουλή η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη, απαντώντας στην ακόλουθη   επισήμανση της Βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Μ. Τζούφη:
 

Μ. Τζούφη: Είναι ένα θέμα που μας ταλαιπώρησε πολύ. Προσπαθήσαμε να χρησιμοποιήσουμε την δημοκρατική διαδικασία. Για πάρα πολλούς λόγους αυτή δεν εξελίχθηκε. Υπήρξαν παρεμβάσεις, συνδικαλιστικών φορέων που «τίναζαν» ξανά και ξανά τη διαδικασία στον αέρα και έτσι δεν μπόρεσε να καταλήξει.

Όμως, είχε δημιουργηθεί η επιτροπή επιλογής με τα κριτήρια και είχε ξεκινήσει αυτή η διαδικασία. Νομίζω, και περιμένω να ακούσω την άποψή σας, για την εξέλιξη της λειτουργίας αυτής της επιτροπής, η οποία με έναν αξιοκρατικό τρόπο θα κρίνει τους μόνιμους συντονιστές στο εξωτερικό, που ξέρετε ότι παίζουν τον ρόλο των μικρών Υπουργών, εκεί όπου βρίσκονται.

Νομίζω ότι είναι μια διαδικασία που πρέπει να εξελιχθεί, μια δημοκρατική διαδικασία για την οποία, να πω εδώ και τελειώνω κύριε Πρόεδρε, κι ευχαριστώ για την ανοχή σας, ότι μας είχατε ασκήσει σκληρό έλεγχο, λέγοντας ότι δεν την εξελίσσουμε για να κρατήσουμε τους δικούς μας ανθρώπους στο εξωτερικό. Αυτό δεν είναι αλήθεια, πολλές φορές θέλουν ευρύτερες συναινέσεις αυτές οι δημοκρατικές διαδικασίες και παίρνουν χρόνο, αλλά πρέπει να προχωρήσετε σε αυτή την κατεύθυνση.

Σχόλια (8)

Λογική
|

Σε περίπτωση που δεν γνωρίζουν οι ΥΣΕΕ της προκήρυξης που εκκρεμεί η ακυρώθηκε, μπορούν κάλλιστα να υποβάλλουν ηλεκτρονικά αίτηση γνωμοδότησης σχετικά με τη διαδικασία στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους. Έχουν κάθε έννομο δικαίωμα να γνωρίζουν κ να κινηθούν ανάλογα. Η διαδικασία νομικά δεν μπορεί απλά να ακυρωθεί. Αν κ τα αυτονόητα στη χώρα αυτή μάλλον αστεία είναι πια δυστυχώς..

ΜΟΥΤΑΦ.ΙΩΑΝΝΗΣ
|

Η διαδικασία επιλογής Συντονιστών Εκπαίδευσης Εξωτερικού

Τα να αποκλείεις κάθε φορά, κάτω το δοκούν σύμφωνα με τις αντιλήψεις και τα αναμένοντα του κάθε αξιωματούχου της κάθε νέας πολίτικης ηγεσίας, εκπαιδευτικούς σε θέσεις στελέχους εκπαίδευσης, εκτός από αντισυνταγματικό και μη αξιοκρατικό, μπορεί να καταντήσει τραγελαφικό σενάριο υπαινιγμού για την εκπαιδευτική πολική της χώρας μας.

Άλλο είναι η διαδικασία απόσπασης εκπαιδευτικών για να υπηρετήσουν σε σχολικές μονάδες του εξωτερικού και άλλο να έχουν το δικαίωμα να υποβάλλουν αίτηση για πλήρωση στελέχους θέσεις εκπαίδευσης για τα γραφεία Συντονιστών Εκπαίδευσης Εξωτερικού.
Είναι δυο διαφορετικές διαδικασίες , που εκτός τούτου η ίδια η εκπαιδευτική θητεία σε προικίζει με τόση εμπειρία για να μπορείς να σταθείς στη ανάλογη θέση ως επίσημος υποστηρικτής της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης απόδημου ελληνισμού .
Δεν μπορώ να δικαιολογήσω το λόγω αποκλεισμού τους μέσα τα πλαίσια της δημοκρατίας και της ίσης μεταχείρισης κάθε υπαλλήλου.--Όπως παρεμπίπτοντος το αποκλεισμό αίτησης από οποιαδήποτε σχολική μονάδα μια την αιτιολογία της θητείας.--

Έχεις το κάθε δικαίωμα και σου δύναται η δυνατότητα να διεκδικήσεις μια θέση, που στο κάτω-κατώ μπορεί και να μην έχεις τόσα πολλά προσόντα, αλλά απλά θέλεις να δοκιμάσεις.
Είναι δίκαιο και θα πρέπει να γίνετε πράξη!!!!

Μάνος
|

Να θυμίσω τον α;αποκλεισμό των στελεχών στην προκήρυξη για τις θέσεις εκπαιδευτικών στα ευρωπαϊκά σχολεία επί σύριζα. Γι αυτό δεν έχει απάντηση η πρώην υφυπουργός;

Thanos
|

Γιατί δεν προσφυγατε δικαστικά υποψήφιοι ΣΕΕ; Από οτι βλέπετε, όλοι το κουκουλωσανε.....

Ακαταλαβίστικα....
|

"Για τη διαδικασία της πλήρωσης της θέσεως των συντονιστών εκπαίδευσης υπήρχε και υπάρχει ένα ζήτημα τελικά με την αδυναμία να κάνουν αίτηση αυτοί που είχαν την πενταετία, που ήταν πέραν της πενταετίας. Το κοιτάμε νομικά. Πράγματι, είχε φτάσει σε ένα όριο η διαδικασία επιλογής"
Τι ασαφής δήλωση είναι αυτή; αντί να δώσει εξηγήσεις η κ. Υφυπουργός μπερδεύει ακόμη περισσότερο τα πράγματα. Τι σημαίνει "είχε φτάσει σε ένα όριο η διαδικασία επιλογής"; αν πράγματι είχε φτάσει σε ένα όριο γιατί δεν την αλλάξανε ως νέα ηγεσία και διόρισαν αναπληρωτές χωρίς κανένα κριτήριο; δεν ήταν έτοιμοι; ας κάνανε νέα προκήρυξη με δικά τους κριτήρια....
Η νέα κυβέρνηση επαγγέλθηκε την διαφάνεια και την αξιοκρατία και γι αυτό επιλέχθηκε από τους έλληνες πολίτες, την οποία ως τώρα δεν είδαμε....
Σε κάθε περίπτωση το έγκυρο esos οφείλει να κάνει ένα ρεπορτάζ τι επιτέλους συμβαίνει σε αυτό το Υπουργείο διαχρονικά.
Γιατί δεν διορίστηκε ούτε ένας υποψήφιος από την προηγούμενη προκήρυξη που ομολογουμένως ήταν στην πλειοψηφία τους μετά την ανακοίνωση του πίνακα επιλογής η "αφρόκρεμα" των στελεχών της εκπαίδευσης;
Οι εκπαιδευτικοί είναι μεταξύ των δημοσίων με τα υψηλότερα τυπικά προσόντα και εμπαίζονται κάθε φορά από τον κάθε Υπουργό αφού εκτίθενται με τα προσόντα τους και στο τέλος δεν επιλέγονται είτε διότι παγώνει η διαδικασία (δ/ντές εκπαίδευσης) είτε διότι διορίζονται αρεστοί (ΣΕΕ).
Ακούει κανείς;;;;;;;;;

Βασιλική
|

Τα μετρήσιμα στοιχεία είναι αυτά που λήφθηκαν υπόψη στη δημοκρατική διαδικασία η οποία κατέληξε σε κάποιον πίνακα επιλογής. Αναφορικά στην πενταετία, μήπως κάποιοι νομίζουν ότι προβλέπεται διορισμός μόνιμος στις θέσεις συντονιστών εξωτερικού;

Stefanos
|

@ΑΣ
Τί σημαίνει "ευκαιρία"; Με αυτήν την έννοια μπορεί ο καθένας να θέλει να έχει την "ευκαιρία" να έρθει στην θέση σου στο σχολείο που διδάσκεις. Συζήτηση κάνουμε. Η μόνη λύση είναι για τέτοια θέματα είναι καθαρά αξιολογήσιμα και μετρήσιμα κριτήρια. Ούτε αποκλεισμοί, ούτε ειδική μεταχείριση, ούτε τίποτα άλλο.

ΑΣ
|

Και γιατί θα πρέπει να μπορούν να πηγαίνουν και αυτοί που έχουν κάνει 5ετια, άλλοι δεν υπάρχουν που να έχουν αυτήν την ευκαιρία;


Διεύθυνση URL: https://www.esos.gr/arthra/64326/s-zaharakiexetazetai-nomika-i-diadikasia-epilogis-syntoniston-ekpaideysis-exoterikoy