Αιτήσεις καθηγητών Φυσικής Αγωγής για να διδάξουν Κολύμβηση

Δημοσίευση: 09/10/2019

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Αιτήσεις καθηγητών  Φυσικής Αγωγής για να διδάξουν Κολύμβηση

Το υπουργείο Παιδείας καλεί τους μόνιμους εκπαιδευτικούς   κλάδου ΠΕ11-Φυσικής Αγωγής οι οποίοι υπηρετούν σε οποιαδήποτε Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της οικείας Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης, όπως υποβάλλουν στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης αίτηση για τη διάθεση (μερική ή ολική) ή/και την απόσπασή τους, από 10.10.2019 έως 16.10.2019, προκειμένου να διδάξουν το αντικείμενο της κολύμβησης στο πλαίσιο του μαθήματος Φυσικής Αγωγής για το σχολικό έτος 2019-2020.

Από το υπουργείο καλούνται επίσης οι  οικείοι Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης   να αποστείλουν ηλεκτρονικά εισηγητικό έγγραφο στη Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής του Υ.ΠΑΙ.Θ.  έως την Παρασκευή 18.10.2019, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, στο οποίο να βεβαιώνουν ότι:

α. οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί αποδεδειγμένα πλεονάζουν τόσο στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης στην οποία υπηρετούν (Πρωτοβάθμια ή Δευτεροβάθμια) όσο και στην αντίστοιχη της άλλης βαθμίδας (Πρωτοβάθμια ή Δευτεροβάθμια) και

β. έχουν καλυφθεί πλήρως τα κενά εκπαιδευτικών του κλάδου ΠΕ11-Φυσικής Αγωγής στις οικείες σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Κριτήρια επιλογής κατά σειρά προτεραιότητας για τους αιτούντες εκπαιδευτικούς κλάδου ΠΕ11 είναι:

1. να υπηρετούν στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση και να έχουν πρώτη ειδικότητα την
κολύμβηση,

2. να υπηρετούν στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση και να έχουν δεύτερη ειδικότητα την κολύμβηση,

3. να έχουν ειδικότητα στα αθλήματα του υγρού στίβου (υδατοσφαίριση, καταδύσεις, καλλιτεχνική κολύμβηση και τεχνική κολύμβηση),

4. να κατέχουν άδεια ασκήσεως επαγγέλματος στο άθλημα της κολύμβησης -σύμφωνα με τον Ν.2725/1999/ Α ́121, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει -από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Τονίζεται ότι σύμφωνα με τη μεθοδολογία της διδασκαλίας και τις ιδιαιτερότητες του αντικειμένου της κολύμβησης, είναι υποχρεωτική η συμμετοχή των εκπαιδευτικών και μέσα στο νερό.

Τέλος επισημαίνεται ότι, δύναται να διατεθούν ή/και να αποσπαστούν, με εισήγηση του οικείου Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης προς τη Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής του Υ.ΠΑΙ.Θ., οι εκπαιδευτικοί κλάδου ΠΕ11 οι οποίοι έχουν ήδη τοποθετηθεί σε σχολικές μονάδες και κατέχουν τα ανωτέρω αναγραφόμενα κριτήρια, εφόσον επιθυμούν να διδάξουν το αντικείμενο της κολύμβησης, αφού προηγουμένως καλυφθούν οι αντίστοιχες ώρες στην σχολική μονάδα στην οποία υπηρετούν από εκπαιδευτικούς κλάδου ΠΕ11 Φυσικής Αγωγής οι οποίοι δεν συμπληρώνουν το υποχρεωτικό διδακτικό τους ωράριο.

 


Διεύθυνση URL: https://www.esos.gr/arthra/64506/aitiseis-kathigiton-fysikis-agogis-gia-na-didaxoyn-kolymvisi