Υπ. Παιδείας: Διαγωνισμός στα σχολεία: «Ουπς! Αλλάζω φύλο για μια μέρα»

Δημοσίευση: 25/10/2019

Τελευταία Ενημέρωση: 28/10/2019, 07:37

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Υπ. Παιδείας: Διαγωνισμός στα σχολεία:  «Ουπς! Αλλάζω φύλο για μια μέρα»

Το υπουργείο ανακάλεσε τον διαγωνισμό που προ ημερών ενέκρινε

Το υπουργείο Παιδείας με εγκύκλιο που απέστειλε στα Γυμνάσια και Λύκεια στις 18 Οκτωβρίου κάνει γνωστό στους Διευθυντές και εκπαιδευτικούς ότι , μετά από σχετική εισήγηση του ΙΕΠ εγκρίνει τον  Πανελλήνιο  Μαθητικού Διαγωνισμό Δημιουργικής Γραφής με τίτλο «Ουπς! Αλλάζω φύλο για μια μέρα», της Γενικής Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων .

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ

Μια εβδομάδα μετά σήμερα δηλαδή ,  με  εγκύκλιο την οποία υπογράφει η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη ανακαλείται  (σ.σ. χωρίς να εξηγεί τους λόγους της ανάκλησης)  ο «Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Δημιουργικής Γραφής της Γενικής Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων (Γ.Γ.Ο.Π.Ι.Φ.) για μαθητές/μαθήτριες Δ.Ε. - σχ. έτος 2019-2020»

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ

Η διεξαγωγή του εν λόγω Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Δημιουργικής Γραφής με τίτλο «Ουπς! Αλλάζω φύλο για μια μέρα»,   απευθύνονταν σε μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίων και Λυκείων σε σχολεία όλης της χώρας για το σχολικό έτος 2019 – 2020

Σχόλια (9)

ph
|

Προτείνω να το κάνουμε για ένα σχολικό έτος. Μα τι άλλο θα ακούσουμε?

Ουπς
|

Ακομα καλυτερα: γινομαι υπουργος για μια μερα

Ουπς!
|

Δοκιμάστε και το Ουπς! Γίνομαι Έλληνας για μια μέρα! Δεν θα χάσετε!

Victor
|

Κακώς ακυρώνεται. Ο διαγωνισμός μπορούσε κάλλιστα να μετασχηματιστεί σε: "Ουπς, αλλάζω χώρα σε μια μέρα και βιώνω ένα σοβαρό εκπαιδευτικό σύστημα".

Τέτοιο πράγμα
|

Τέτοιοι διαγωνισμοί ήταν προνόμιο των .. "άλλων". Προφανώς οι καινούργιοι μπερδεύτηκαν γιατί είχαν κατα νού διαγωνισμό με τίτλο «Ουπς! Ανοίγω φύλλο (για πίτα) σε μια μέρα» !

Qwerty
|

Όποιος παίρνει στα σοβαρά τις αποφάσεις της εκπαιδευτικής ηγεσίας στην Ελλάδα μένει συνήθως εκτεθειμένος. Σκεφτείτε, κάποιος εκπαιδευτικός να είχε μιλήσει για το διαγωνισμό στους μαθητές, να είχε δώσει ένα θεωρητικό πλαίσιο και οδηγίες για τη συμμετοχή τους. Τώρα πρέπει να βγει να τον πάρει πίσω με το αιτιολογικό ότι το υπουργείο ανακαλεί το διαγωνισμό. Προφανώς θα του ζητήσουν εξηγήσεις ή οι μεγαλύτεροι, τουλάχιστον, θα εξαγάγουν ποικίλα συμπεράσματα. Τελικά, κανένας διδακτικός στόχος δεν εξυπηρετείται, παρά μόνον η εξοικείωση με την προχειρότητα, την ανακολουθία, την αναξιοπιστία, το κουτσομπολιό, και τα συντηρητικά στερεότυπα.

Αριστοτέλης
|

Συγχαρητήρια για το θάρρος της Υπουργού!

Ακόμα θυμάμαι
|

Ε ρε και να έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ κανένα τέτοιο! Θα λυσάγατε... Τώρα απλά ανακαλέσατε και δε συνβαίνει τίποτα!

"Ουπς! Ανακαλώ αποφάσεις"
|

Είναι σοβαρά πράγματα αυτά;
Την ίδια ημέρα που όλοι σχολιάζουν την τερατώδη έλλειψη ιστορικών γνώσεων και τα βαρετά κλισέ της υπουργού, γίνεται ανάκληση ενός διαγωνισμού που πέρυσι έδωσε σημαντικούς καρπούς με αξιόλογα μαθητικά κείμενα.
Άγνοια ιστορίας, άγνοια σπουδών φύλου, άγνοια επιδραστικότητας της δημιουργικής γραφής.
Κρίμα... Οι προηγούμενοι ήταν ανίκανοι, εσείς αστοιχείωτοι.


Διεύθυνση URL: https://www.esos.gr/arthra/64752/yp-paideias-diagonismos-sta-sholeia-oyps-allazo-fylo-gia-mia-mera