Κόντρα Γ. Ανδριανού –Ν Φίλη στη Βουλή με χαρακτηρισμούς

Δημοσίευση: 12/11/2019

Τελευταία Ενημέρωση: 13/11/2019, 00:28

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Κόντρα Γ. Ανδριανού –Ν Φίλη στη Βουλή με χαρακτηρισμούς

Ένταση επικράτησε σήμερα στη συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, για την επιλογή του νέου προέδρου του ΙΕΠ, όταν ο προεδρεύων  Γιάννης Ανδριανούς , λόγω στενότητας χρόνου , ζήτησε από τους Βουλευτές  να υποβάλλουν  τις ερωτήσεις εντός δύο λεπτών, ενώ είχε προηγηθεί 6λεπτη ομιλία των εκπροσώπων    των κοινοβουλευτικών Ομάδων.

Μ. Τζούφη: Στο αθλητικό νομοσχέδιο δόθηκε άπλετος χρόνος, δεν είναι δυνατόν σε δύο λεπτά, πείτε μας να μην μιλήσουμε καθόλου.

Ν. Φίλης: (ομιλεί εκτός μικροφώνου.)

Γ. Ανδριανός (Αντιπρόεδρος της Επιτροπής): Δεν είναι νομοσχέδιο. Κύριε Φίλη, ηρεμήστε. Δεν αποφασίζετε εσείς για το αν θα έχει αύριο συνεδρίαση. Σας παρακαλώ.

Ν. Φίλης: Άντε, τώρα.

Γ. Ανδριανός (Αντιπρόεδρος της Επιτροπής): Όχι «Άντε τώρα», σας παρακαλώ καλύτερη συμπεριφορά. Δεν μπορεί να γίνεται μπάχαλο η Επιτροπή.

Ν. Φίλης: (ομιλεί εκτός μικροφώνου.)

Γ. Ανδριανός : Στις Δημοκρατίες υπάρχουν χρόνοι που πρέπει να τους τηρήσουμε. Η Δημοκρατία έχει κανόνες. Ο Κανονισμός είναι συγκεκριμένος, σας παρακαλώ.

Ν. Φίλης: (ομιλεί εκτός μικροφώνου.)

Γ. Ανδριανός : Κυρία συνάδελφε και κύριε συνάδελφε σας παρακαλώ. Κύριε Φίλη, έχετε αποφασίσει προφανώς την τακτική σας, να δημιουργείτε πρόβλημα προς όλες τις συνεδριάσεις. Σας παρακαλώ.

Ν. Φίλης: Κύριε Πρόεδρε, να το πάρετε πίσω αυτό, είσαστε απαράδεκτος. Χαρακτηρισμούς τέτοιους δεν ανέχομαι. Είσαστε απαράδεκτος

Γ. Ανδριανός : Το «απαράδεκτος» να το κρατήσετε για τον εαυτό σας, σας παρακαλώ.

Ν. Φίλης: Δεν μπορεί να λέτε, ότι η διαφωνία συνιστά πρόβλημα.

Γ. Ανδριανός : Κρατήστε για τον εαυτό σας το «απαράδεκτος».

Ν. Φίλης: Πιστεύετε στη Δημοκρατία, μπράβο.

Γ. Ανδριανός : Βεβαίως πιστεύω στη Δημοκρατία και το έχω αποδείξει. Σας παρακαλώ κύριε Φίλη, κρατήστε αυτούς τους χαρακτηρισμούς για τον εαυτό σας και φτάνει, αρκετά, αυτός ο τρόπος.

Ν. Φίλης: Λυπάμαι ειλικρινά, δεν περίμενα από εσάς τέτοια συμπεριφορά.

Γ. Ανδριανός : Ούτε εγώ περίμενα αυτή τη συμπεριφορά, κύριε Φίλη.

Ν. Φίλης: Δίχτυ προστασίας για μια επιλογή, που είναι αντίθετος ο εκπαιδευτικός κόσμος. Αυτό κάνετε και λυπάμαι ειλικρινά. Δεν περίμενα από εσάς τέτοια συμπεριφορά. Χαρακτηρισμούς.

Γ. Ανδριανός : Ούτε εγώ περίμενα αυτή τη συμπεριφορά, κ. Φίλη. Χαρακτηρισμούς εσείς κάνετε.

Ν. Φίλης: Η διαφωνία συνιστά πρόβλημα. Ωραία δημοκρατία. Η δημοκρατία συνιστά πρόβλημα; Η ΟΛΜΕ διαφωνεί για μια επιλογή και όλος ο εκπαιδευτικός κόσμος. Και στήνετε δίχτυ προστασίας. Λυπούμαι. Φεύγει ο κ. Στύλιος και αναλαμβάνετε εσείς, να κάνετε μια επεισοδιακή συνεδρίαση. Είναι ντροπή αυτό.

Γ. Ανδριανός : Σας παρακαλώ κύριε Φίλη. Καταρχάς, να κρατήσετε τους χαρακτηρισμούς για τον εαυτό σας.

Ν. Φίλης: Εσείς ξεκινήσατε.

Γ. Ανδριανός : Δεύτερον. Εσείς τηρήσατε τα 6 λεπτά χρόνο. Οφείλουν και οι συνάδελφοι να κρατήσουν το χρόνο που θα ορίσουμε.

Μ. Τζούφη: Ουδέποτε στην Επιτροπή Μορφωτικών δίνατε, στους ανθρώπους που θέλαν να τοποθετηθούν, δύο ή τρία λεπτά. Ουδέποτε κύριε Πρόεδρε.

Γ. Ανδριανός : Δεν σας φτάνουν τα 3 λεπτά για να κάνετε ερωτήσεις;

Μ. Τζούφη: Πέντε λεπτά κ. Πρόεδρε.

Γ. Ανδριανός : Δηλαδή, ο Εισηγητής, ο κ. Φίλης τοποθετήθηκε σε έξι λεπτά. Εσείς δηλαδή θέλετε πέντε, ως εκπρόσωπος της Κοινοβουλευτικής σας Ομάδας; Είστε 6 με 7 περίπου συνάδελφοι από τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν θα δώσουμε χρόνο λοιπόν, στον κ. Αντωνίου, στην κυρία Υπουργό να απαντήσουν; Παρακαλώ λοιπόν να ηρεμήσετε. Δεν μπορείτε να κάνετε την αίθουσα, με διάφορες αντιδράσεις για ώρα και να μην μπορούμε να μιλήσουμε. Εσείς δεν μπορείτε να μιλήσετε και χάνουμε χρόνο. Γιατί, στις 4.30 ο Πρόεδρος της Βουλής μας έχει πει ότι πρέπει να αφήσουμε την αίθουσα. Πρέπει να ολοκληρωθεί η διαδικασία και πρέπει να βοηθήσετε σε αυτό. Σας παρακαλώ λοιπόν. Λίγος σεβασμός.

Ν. Φίλης: Ναι, αλλά όχι χαρακτηρισμούς, ότι η διαφωνία συνιστά πρόβλημα και παρακώλυση της διαδικασίας. Δεν το περίμενα από εσάς. Έφυγε ο κ. Στύλιος και αναλάβατε εσείς τώρα

Σχόλια (1)

Κοινοβουλευτική διαδικασία
|

Αν οι πολιτές πραγματικά ενδιαφέρονταν θα καταλάβαιναν ότι είναι όλο ένα θέατρο του παραλόγου: τι είδους ερωτήσεις μπορούν να γίνουν μέσα σε δύο λεπτά;

Ασχολείται κανείς με την ουσία της εκπαιδευτικής πολιτικής;


Διεύθυνση URL: https://www.esos.gr/arthra/65017/kontra-g-andrianoy-n-fili-sti-voyli-me-haraktirismoys