140 ημέρες: Δέκα τροπολογίες και δύο “μίνι” νομοσχέδια σε νομοσχέδια άλλων υπουργείων

Δημοσίευση: 26/11/2019

Τελευταία Ενημέρωση: 26/11/2019, 17:27

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

140 ημέρες: Δέκα τροπολογίες και δύο “μίνι” νομοσχέδια σε νομοσχέδια άλλων υπουργείων

Κανένα νομοσχέδιο με την “σφραγίδα” του υπουργείου Παιδείας από τις 7 Ιουλίου μέχρι σήμερα

Δέκα τροπολογίες και δύο “μίνι” νομοσχέδια, ψηφισμένα σε άσχετα με το υπουργείο Παιδείας νομοσχέδια,  είναι ο απολογισμός του νομοθετικού έργου της υπουργού παιδείας Ν. Κεραμέως και των υφυπουργών Σ. Ζαχαράκη και Β. Διγαλάκη σε σύνολο 140 ημερών, από τις 7 Ιουλίου δηλαδή που παρέλαβαν από τον Κ. Γαβρόγλου το “τιμόνι” του υπουργείου μέχρι και σήμερα.

Εντός των ημερών, εκτός απροόπτου αναμένεται η δημοσιοποίηση του πολυνομοσχεδίου “σκούπα”, που θα περιλαμβάνει διατάξεις και από τις τρεις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Το 1ο τρίμηνο του 2020 θα ψηφιστεί ο νέος νόμος πλαίσιο για τα Πανεπιστήμια, σύμφωνα με νέες δηλώσεις του υφ. Παιδείας Β. Διγαλάκη.

Τον Ιανουάριο θα έρθει το νομοσχέδιο  για την επιλογή στελεχών εκπαίδευσης , τις νέες Δομές Εκπαίδευσης, την αξιολόγηση και επιμόρφωση, σύμφωνα με δηλώσεις της υφ. Παιδείας Σ. Ζαχαράκη.

Ειδικότερα το νομοθετικό έργο των  140 ημερών της νυν πολιτικής ηγεσίας , κατά ημερομηνία ψήφισης, έχει ως εξής:


14-11-19 Πέντε τροπολογίες του υπ. Παιδείας: Ειδική Αγωγή,Μαθητεία, ΕΛΚΕ ΕΚΠΑ-ΑΠΘ, Τμήμα ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης, Μετεγγραφές

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ


25-10-19 Το “μίνι” νομοσχέδιο του υπ. Παιδείας, όπως ψηφίστηκε στη Βουλή

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΙΝΙ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ


15-10-19 Υπερψηφίστηκαν οι τροπολογίες για σημαιοφόρους και αναπληρωτές

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ


28-8-19 Τρεις τροπολογίες

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ


8-8-19 “Μίνι” νομοσχέδιο του υπ. Παιδείας 11 άρθρων  

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ


 

Σχόλια (24)

Σχ. Συμβ.
|

Όσοι περιμένουν στο νέο νομοσχέδιο να τηρηθούν προεκλογικές υποσχέσεις όπως π.χ. η άμεση επαναφορά του θεσμού των σχολικών συμβούλων, καλύτερα να κρατούν μικρό καλάθι...

Κατάργηση ΤΕΙ και Πανεπιστημίων
|

Κακώς ιδρύθηκαν χωρίς σχεδιασμό και είναι παραλογισμός να επιμένουμε στη λειτουργία τους: μέσα σε μια τετραετία μπορεί να ξεκαθαρίσει το τοπίο, με 10 ή 12 ισχυρά ΑΕΙ, με επαρκές και ανανεωμένο προσωπικό και χρηματοδότηση για έρευνα και υποδομές.

Το θέμα είναι ότι εδώ και σαράντα χρόνια κανείς δεν ασχολείται σοβαρά και μεταθέτουν τις αποφάσεις για το μέλλον - το 2030 τι είδους σχολεία και πανεπιστήμια θέλουμε; Πρέπει το υπουργείο Παιδείας, σε κάθε κυβέρνηση, να καταθέτει προτάσεις και να μη φοβάται να προωθήσει ουσιαστικές αλλαγές.

Γιατί δεν νομοθετείται υποχρεωτική Ενιαία Γενική Παιδεία, με ενσωμάτωση και του Γενικού Λυκείου; Πότε θα αλλάξουν τα σχολικά βιβλία; Πότε θα ιδρυθούν πειραματικά σχολεία σε κάθε νομό; Πότε θα τολμήσουμε να δώσουμε υποτροφίες σίτισης και στέγασης σε μαθητές Λυκείου ακριτικών περιοχών για τη φοίτηση σε πρότυπα σχολεία σε πρωτεύουσες νομών αντί να περιμένουμε να καλυφθούν οι θέσεις με αναπληρωτές λίγο πριν τα Χριστούγεννα;

Γιατί δεν καταργούνται τα τμήματα των ΑΕΙ που είναι διάσπαρτα σε κάθε γωνιά της Ελλαδάς; Πόσα χρόνια ακόμα θα περιμένουμε, μέχρι να φτάσουμε πάλι σε αδιέξοδο στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση;

Απόφοιτοι Αλεξάνδρειου ΑΤΕΙΘ
|

Τα επιπλέον μαθήματα τα παίρνουν όσοι φοιτητές άφησαν μαθήματα, όσοι ήταν συνεπείς και τελείωσαν στην ώρα τους δυστυχώς είναι οι αδικημένοι και δεν τους δίνεται η δυνατότητα να πάρουν μαθήματα για να αναβαθμιστεί το πτυχίο τους.
Πληροφοριακά σας λέω αν δεν το γνωρίζετε στο παρελθόν είχε γίνει εξομοίωση πτυχίων...
Είναι μεγάλη αδικία αυτό που έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση και δυστυχώς δεν βλέπουμε να ενδιαφέρεται και η ΝΕΑ...
Πρέπει να δώσουν στους απόφοιτους την ευκαιρία να ισοτημηθούν τα πτυχία τους...

@ Απόφοιτοι Αλεξάνδρειου ΑΤΕΙΘ
|

Τα πτυχία υπαρχουν ακομα θέσεις ΤΕ προκυρίσσονται, για τους αποφοίτους τους και υπαρχει η δυνατότητα για όποιον το επιθυμεί να δώσει τα επιπλέον μαθήματα (10) στον αριθμό με δυνατότητα αναγνωρισης των συναφών μαθημάτων οπου υπαρχουν για την αναβάθμιση σε ΠΕ. Ειναι αντισυνταγματικό αυτο που αιτείστε για αυτόματη αναβάθμιση και δεν πρόκειται να γινει Γτ άλλαξε ο νόμος ίδρυσης του ΠΑΔΑ σαν ΠΕ. Δεν υπήρξε συνεχεια του ΤΕΙ, υπήρξε κατάργηση των ιδρυμάτων και μετα υπήρξε η ΙΔΡΥΣΗ ΠΑΔΑ, αν πρόκειται για το ΠΑΔΑ και ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ των υπολοίπων ΤΕΙ απο αλλα Πανεπιστήμια.

Ελληνικό Εκπαιδευτικό Σύστημα
|

Εγώ, πιστεύω, πως χρειάζεται ενίσχυση η δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Αυτό θα γίνει με το να καταργηθούν τα ιδρύματα της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, και γενικότερα να καταργηθεί η δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Να ιδρυθεί μια νέα δευτεροβάθμια εκπαίδευση, η οποία να παρέχει μόνο: Γυμνάσιο, 4 χρόνια. Λύκειο, 2 χρόνια. Ινστιτούτα επαγγελματικής εκπαίδευσης, 2 χρόνια.

Σημείωση: Θα πρέπει να υπάρχουν μόνο τα γενικά γυμνάσια και λύκεια, δηλαδή αυτά που παρέχουν μόνο γενική εκπαίδευση. Θα συμπεριλαμβάνονται και τα πρότυπα γυμνάσια και λύκεια.

Πάμε. για διπλές εκλογές για αυτό αδρανούν
|

Ο Οεοδωρικάκος δήλωσε σήμερα επίσημα ότι πάμε για διπλές εκλογές .Και Θεοδωρικάκος σημαίνει η φωνή του Μητσοτάκη.Οι πάντες τις υπολογίζουν για Μάιο-Ιούνιο με λίστα τις πρώτες και απλή αναλογική τις δεύτερες.Ούτε επιλογές θα γίνουν ,ούτε τίποτα.Τυχεροί οι ΔΕ και λοιποί.Μιλάμε για περίπου τρία χρόνια παράταση θητείας.Για αυτό αδρανεί το Υπουργείο.Για να μην κουραστούν.Μετά τις διπλές εκλογές θα ασχοληθούν αν και εφ όσον έχουν αυτοδυναμία ή συνκυβερνήσουν με τον ΣΥΡΙΖΑ με πιθανότερο το δεύτερο.Κρατάνε τις δυνάμεις τους στο Υπουργείο για τότε.Τώρα απλά αδρανούν.

kyr
|

@βιαστικές απόψεις

Φοβάμαι ότι δε μου έλειψαν ούτε οι πολιτικές ούτε οι πρακτικές της προηγούμενης κυβέρνησης, γιατί πολύ απλά δεν έπαψαν (ελπίζω ακόμη) να εφαρμόζονται.... Τα στελέχη της είναι ενεργά και .... βασιλεύουν! Σε έναν χρόνο είπατε; Ας ελπίσουμε ότι δε θα μας απογοητεύσουν οι αποφάσεις και οι επιλογές της νέας ηγεσίας, τουλάχιστον αυτό!

Απόφοιτοι Αλεξάνδρειου ΑΤΕΙΘ
|

Για τους απόφοιτους των πρώην ΤΕΙ καμία αναφορά...Τι θα γίνει με τις τύχες χιλιάδων φοιτητών;;;Έχουν στα χέρια τους πτυχία από ιδρύματα τα οποία δεν υπάρχουν... Πρέπει άμεσα να μεριμνήσει η κυρία υπουργός για εξομοίωση πτυχίων για να μην υπάρχουν αδικίες...

Υπηρεσιακά Συμβούλια
|

Μόλις βγήκε ο ΣΥΡΙΖΑ μέσα σε 2 μήνες άλλαξε τα διορισμένα μέλη των Υπερ.Συμβουλίων ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ,ΑΠΥΣΠΕ/ΑΠΥΣΔΕ κλπ.Πέρασαν 5 μήνες και ούτε αυτά τα διορισμένα συμβούλια
του ΣΥΡΙΖΑ αλλάξατε νόμιμα .Χώρια η 16μηνη μέχρι τώρα παράταση των ΔΕ και έχει συνέχεια,των Πρ.Εκπ.Θεμάτων,των σχολικών δραστηριοτήτων και πάει λέγοντας .Είστε τα υπουργείο της πλήρους αδράνειας,των παρατάσεων και των αναβολών.Ο γαλάζιος ΣΥΡΙΖΑ με τις γραβάτες.Κρίμα.Το μεταναστευτικό θα σας ρίξει γρήγορα και θα γλυτώσουμε από σας.

@nikolaos
|

Καθένας με τον πόνο του...

ΘΑΝΑΣΗΣ Β.
|

Όχι που θα καταργούσε τον νόμο 4547. Απλά έχουμε κυρία Γαβρόγλου με φουστάνια. Πρόκειται για colpo grosso γιατί υπάρχει άριστη συνεργασία και ταύτιση απόψεων και πρακτικών, δυστυχώς μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Το μόνο που με στεναχωρεί είναι ότι θα χάσει την πρωτιά στα ψέματα ο κ.Τσίπρας.

nikolaos
|

Oλοι έχουν σαν προτεραιότητα τις σχολές των πρώην ΤΕΙ που έγιναν Πανεπιστήμια και χωρίς υποδομές και προσωπικό και για την μία και μοναδική Σχολή πενταετούς φοίτησης την ΑΣΠΑΙΤΕ πρώην ΑΣΕΤΕΜ-ΣΕΛΕΤΕ με τεράστιο οικόπεδο και υποδομές στο Μαρούσι, δεν έχει ενδιαφερθεί κανείς να μετεξελιχθεί σε Παιδαγωγικό & Πολυτεχνικό Πανεπιστήμιο, και εκεί σπουδάζουν παιδιά και μέσα στην Αθήνα και δίπλα από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων αλλά κανείς δεν το βλέπει.

Κυβερνήσεις
|

Διαχρονικά οι κυβερνήσεις φοβούνται τις τομές και αρνούνται να ξεκινήσουν από την αρχή: πρώτα πρέπει να αλλάξει το Υποχρεωτικό Σχολείο (Δημοτικό και Γυμνάσιο) και μετά να ασχοληθούμε με τις εξετάσεις και τις παρελάσεις και το άσυλο.

Με σταθερά βήματα θα μπορούσαν να προωθήσουν αλλαγές στη σχολική ύλη και διορισμούς εκπαιδευτικών.

Στα ΑΕΙ η κατάσταση είναι ξεχειλωμένη και χρειάζεται συμμάζεμα, αλλά αυτό είναι ευθύνη κυρίως των διοικήσεων των ιδρυμάτων και των μελών ΔΕΠ: Να συνεργαστούν με το υπουργείο και να μην προωθούν μεμονωμένα αιτήματα (διαβάζουμε ακόμα και για ίδρυση νέων σχολών).

Είναι διαφορετικό να ιδρυθεί μια Νομική Σχολή στην Πάτρα από το να λειτουργούν δεκάδες τμήματα ΤΕΙ και πανεπιστημίων σε κάθε νομό; Τι είναι ακαδημαϊκά σωστό για μια χώρα σαν την Ελλάδα, τα 22 ΑΕΙ που δεν έχουν πόρους για διδασκαλία, έρευνα και φοιτητική μέριμνα;

Ιωάννης
|

@Βιαστικές....
Όσο και αν προσπαθείτε η πραγματικότητα είναι ξεκάθαρη. Αν δεν το βλέπετε πρέπει να επισκεφτείτε οφθαλμίατρο για να αλλάξετε τα κομματικά γυαλιά σας.

Νίκος
|

@Βιαστικές απόψεις
Μην εκνευρίζετε άλλο τους αναγνώστες του σάιτ. Η κυβέρνησή σας άρον άρον βρήκε λύσεις για μια στρατιά ημετέρων αποτυχημένων πολιτευτών. Η κ. υπουργός πέφτει από τη μια γκάφα (βράβευση ερευνήτριας) στην άλλη (αγνοεί πότε ξεκίνησε ο β παγκοσμιος πόλεμος). Ο κ. Διγαλάκης σχολιάζει την επικαιρότητα σαν να βρίσκεται σε παράθυρο του ΣΚΑΙ και η κ. Ζαχαράκη μετράει τα κενά. Είστε θλιβεροί πως να το κάμωμε που έλεγε και κάποια ψυχή.

@Βιαστικό σανό
|

Αξιέπαινη η προσπάθειά σου αλλά θα σε απογοητεύσω. Κρίμα για τον κόπο σου. Θα ήσουν πολύ καλός διοικητής νοσοκομείου. Πρόλαβαν άλλοι.

Βιαστικές απόψεις
|

...φαίνεται, στον δικό σας κόσμο, οι λύσεις για εκπαιδευτικά ζητήματα είναι όλες εύκολες, προφανείς, δεν απαιτούν συζήτηση, δεν χρειάζεται ανταλλαγή απόψεων, δεν προβλέπεται διαβούλευση

...είναι σαφές, σας έχει λείψει η δημοκρατική βάσανος του Μπαλτά, του Φίλη, του Γαβρόγλου

...σεβαστές οι απόψεις σας. Μειοψηφούσες στον λαό, όμως

...ας έχετε υπομονή, όταν περάσουν δώδεκα μήνες θα μπορούμε να κρίνουμε και τα ψηφισθέντα και τη διαδικασία διαβούλευσης που προηγήθηκε για καθένα εξ αυτών

...και στο τέλος, όλοι και όλες θα κριθούν σε τέσσερα χρόνια. Όπως ακριβώς κρίθηκαν και οι απελθόντες φυγόπονοι.

χαχαχαχα
|

ήταν έτοιμοι λέμε... ούτε τα απλά και εξόφθαλμα για φέτος δεν μπόρεσαν να διευθετήσουν... αξιολόγηση τώρα και να με στείλετε να βγάζω φωτοτυπίες σε κάποιο υπουργείο (και θυρωρός δέχομαι) !

Ελεος
|

@Eλεος
Μάλλον καταναλώνει πολυ σανό αν δικαιολογείς την υπουργάρα που κατακεραύνωνε την "τσάντα στο σχολείο" και φέτος την εφαρμόζει με δόξα και τιμή!!! Για να μην θυμηθώ και πόσα άλλα παρόμοια παραδείγματα!!!

Έλεος
|

Μην τρώτε σανό...τι θέλετε; Να περνούσαν νομοσχέδιο για τον τρόπο εισαγωγής στα πανεπιστήμια, πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση ενώ δεν μπορούσαν να εφαρμοστούν από φέτος; Έτσι, θα υπάρχει χρόνος για μεγαλύτερη συζήτηση και επιδίωξη ευρύτερων συνενέσεων. Ας μου θυμίσετε εσείς οι ειδήμονες με τα ειρωνικά σχόλια πόσα νομοσχέδια είχε περάσει ο ΣΥΡΙΖΑ ( σαφώς και δεν μπορεί να είναι μέτρο σύγκρισης) τις πρώτες 150 μέρες και πόσα χρόνια χρειάστηκε για να αλλάξει τον τρόπο εισαγωγής στο πανεπιστήμιο και τον ακαδημαϊκό χάρτη με ψηφοθηρικά κριτήρια;

ΘΑΝΟΣ
|

Ναι είναι κατώτεροι των προσδιοκιών.Και ήταν έτοιμοι! να φανταστείτε!

ΑΡΙΣΤΟΣ ΑΡΙΣΤΩΝ
|

και ..... ράβε, ξήλωνε .... ράβε, ξήλωνε ...

Νέες θεματικές
|

μην ξεχνάτε τις νέες θεματικές, τις ήπιες δεξιότητες και τον εξαντλητικό διάλογο παρακαλώ...

Τιποτα
|

Μπράβο στο esos που αναδεικνύει την πρωτοφανή αδράνεια του υπουργείου Παιδείας. Αυτοί που έλεγαν πως είχαν στα συρτάρια νομοσχέδια έτοιμα αποδεικνύεται πως τελικά δεν είχαν ούτε γομολάστιχα. Βέβαια τα καθεστωτικά ΜΜΕ συνεχίζουν την εξύμνηση της κυβέρνησης οπότε η αδράνεια αυτή θα συνεχιστεί και τους επόμενους μήνες.


Διεύθυνση URL: https://www.esos.gr/arthra/65225/140-imeres-deka-tropologies-kai-dyo-mini-nomoshedia-se-nomoshedia-allon-ypoyrgeion