Δεν μετράνε απουσίες μαθητών έως 5 ημέρες λόγω γρίπης

Δημοσίευση: 25/02/2020

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

  Δεν μετράνε απουσίες μαθητών έως 5 ημέρες λόγω γρίπης

Η εγκύκλιος ισχύει μέχρι και τον Μάρτιο

Α.  Με απόφαση του οικείου Συλλόγου Διδασκόντων/ουσών καταχωρίζονται αλλά δεν προσμετρώνται οι απουσίες από τα μαθήματα μαθητών/τριών έως πέντε (5) εργάσιμων ημερών που οφείλονται στην έξαρση της εποχικής γρίπης, από τον Ιανουάριο 2020 έως και τον Μάρτιο 2020.

Β. Η απόφαση αυτή εκδίδεται κατόπιν αιτήσεως και με την προσκόμιση από τους/τις ενδιαφερόμενους/ες πρόσφατης βεβαίωσης δημόσιου ή ιδιωτικού νοσηλευτικού ιδρύματος ή ιδιώτη γιατρού, που να πιστοποιεί το είδος και τη διάρκεια της ασθένειας.

Τα παραπάνω προβλέπει εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας που εκδόθηκε πριν ένα μήνα και ισχύει μέχρι και τον Μάρτιο.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ

Σχόλια (3)

Qwerty
|

Οι 114 απουσίες χωρίς δικαιολογητικά ήταν υπερ-αρκετές.
Με το ...δωρεάν 5ήμερο τα σχολεία άδειασαν, χωρίς μάλιστα να προστατεύονται οι μαθητές από τη γρίπη σε καμία περίπτωση. Παρατηρείται το φαινόμενο υγιείς μαθητές να απουσιάζουν, για να εκμεταλλευτούν το "δώρο", φέρνοντας ψεύτικα δικαιολογητικά (εδώ η ευθύνη των γιατρών είναι τεράστια!), ενώ οι ασθενείς να είναι στο σχολείο, γιατί έχουν ήδη πάρει το 5ήμερο όντας υγιείς. Όσο για το υπόλοιπό τους ως τις 114, που "δικαιούνται", το κρατάνε για καλύτερες μέρες, απριλιάτικες και μαγιάτικες...
ΚΑΤΑΝΤΙΑ....

Φ. Κώστας
|

Οι δικές μας άδειες μετράνε αν είναι λόγω γρίπης;

Για να ξέρω αν είναι να την κοπανάω όπως κάνουν οι μαθητές τις υπόλοιπες 114 απουσίες αφού θα έχουν και άλλες 35 για γρίπη.

Σαν δεν ντρεπόμαστε λέω εγώ.

Αlex
|

Δώστε ακόμα μια εβδομάδα για να αποφορτιστει το κλίμα ενόψει κωρονοιου


Διεύθυνση URL: https://www.esos.gr/arthra/66329/den-metrane-apoysies-mathiton-eos-5-imeres-logo-gripis