Διευκρινίσεις “Γκίκα” για την είσοδο και έξοδο μαθητών από τον προαύλιο χώρο του σχολείου, καθώς και την είσοδο ατόμων που ουδεμία σχέση έχουν με τη λειτουργία του

Δημοσίευση: 26/02/2020

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Διευκρινίσεις “Γκίκα”  για την είσοδο και έξοδο μαθητών από τον προαύλιο χώρο του σχολείου, καθώς και την είσοδο ατόμων που ουδεμία σχέση έχουν με τη λειτουργία του

Α. Με σκοπό να εξασφαλίζεται η ασφάλεια των μαθητών και να αποτρέπεται η αναίτια είσοδος και έξοδος αυτών από τον προαύλιο χώρο του σχολείου, καθώς και η είσοδος ατόμων που ουδεμία σχέση έχουν με τη λειτουργία του, οι θύρες εισόδου-εξόδου στο χώρο του σχολείου παραμένουν κλειστές κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του με ευθύνη των Διευθυντών ή Προϊσταμένων των δημοτικών σχολείων.

Β.  Κανένα άτομο πλην των εκπαιδευτικών δε μπορεί να παραμένει εντός του σχολικού χώρου κατά τη διάρκεια λειτουργίας της σχολικής μονάδας, συμπεριλαμβανομένων και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων, ανεξάρτητα αν τους έχει διατεθεί ή όχι ειδικός χώρος για τις συνεδριάσεις τους.

Τις παραπάνω διευκρινίσεις κάνει η Γενική Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Σίσυ Γκίκα, με έγγραφο προς τις σχολικές μονάδες, σε  απάντηση σχετικών ερωτημάτων.

Σχόλια (7)

ΓΙΑΝΝΗΣ
|

κατάντια....Φωνάζουν τους γυμναστές που βρίσκονται στο προαύλιο χώρο και κάνουν το μάθημά τους να τους ανοίξουν την πόρτα του σχολείου ...άν συμβεί κάτι ποιός ευθύνεται? φυσικά ο γυμναστής..υπάρχουν γυμναστές που δεν ανοίγουν εν ώρα μαθήματος...φωνάζουν και τα παιδιά να μας πουν να τους ανοίξουμε ..άλλο κι αυτό...συνέβη κάποτε σε εμένα ενώ έκανα αθλοπαιδιες κάποιος γονέας φώναζε να του ανοίξω την πόρτα του σχολείου ..δεν του άνοιξα βέβαια και δεν ασχολήθηκα ενω ήμουν με τα παιδιά...πήδηξε τα κάγκελα και ήρθε προς το μέρος μου απειλητικά και μπροστά στα παιδιά μου είπε αν είμαι ``μάγκας`` να βγω έξω απο το σχολείο να με δείρει..δεν έδωσα συνέχεια γιατι έτσι έπρεπε..

P.T.
|

Πολύ σωστά όλα αυτά, αλλά εκ των πραγμάτων οι πόρτες των σχολείων παραμένουν ανοιχτές κάποιες ώρες αναγκαστικά, όπως κατά την είσοδο των μαθητών το πρωί. Αν και οι γονείς γνωρίζουν την απαγόρευση εισόδου, αγνοούν και τις συστάσεις των εφημερευόντων εκπαιδευτικών περί μη εισόδου εντός του σχολικού χώρου και φτάνουν μέχρι τις αίθουσες διδασκαλίας συνοδεύοντας τους μαθητές. Πώς μπορεί μια σχολική μονάδα να προστατευτεί από αυτό; Φαντάζομαι ότι δεν είναι ωραία εικόνα να κληθεί η αστυνομία και να απαγορεύει την είσοδο στους γονείς, αλλά ούτε και είναι δουλειά των εφημερευόντων εκπαιδευτικών να διαπληκτίζονται καθημερινά με κάποιους γονείς που επιμένουν να αγνοούν το νόμο.

εκαπιδευτικός
|

προφανώς στο σχολείο που εργαζόταν είχε ψηλά κάγκελα, τα έγγραφα που μπορεί να ζητούσε κάποιος τα έπαιρνε το απόγευμα, τότε που ο σύλλογος γονέων συναντούσε το σύλλογο των καθηγητών....αμάν της βάζω ιδέες!!!

Κώστας
|

αν πηδήξει από κάγκελα μαθητής ενημερώνεις αστυνομία και γονείς. Δεν μπορείς να ασκήσεις σωματική βία παρά μόνο λεκτικά προσπαθείς να εμποδίσεις τον μαθητή.

Ηλίας
|

Αν και γνωρίζεις την απάντηση Μαρία, θα την πλήρωση ο καθηγητής που είναι εφημερία γιατί επέτρεψε να πηδήξουν τα κάγκελα όταν θα συμβεί κάποιο σοβαρό γεγονός. Για αυτό τους έχουμε άλλωστε να είναι πάντοτε αυτοί που φταίνε.

Μαρια
|

Τι συμβαίνει οταν οι μαθητές εξέρχονται η εισέρχονται πηδωντας τα κάγκελα επειδή οι πόρτες ειναι κλειδωμένες;

ερτ
|

Ξεχνάτε όμως ότι το Σχολείο είναι και υπηρεσία του Δημοσίου, όπως για παράδειγμα χορηγεί αντίγραφα απολυτηρίων, βεβαιώσεις κλπ. Εκεί;


Διεύθυνση URL: https://www.esos.gr/arthra/66340/dieykriniseis-gkika-gia-tin-eisodo-kai-exodo-mathiton-apo-ton-proaylio-horo-toy