Σύνδεσμοι
[1] https://www.esos.gr/katigories/defterovathmia-ekpaidefsi
[2] https://www.esos.gr/katigories/defterovathmia-ekpaidefsi/eidisis-defterovathmia-ekpaidefsi
[3] https://www.esos.gr/katigories/defterovathmia-ekpaidefsi/nomothesia-defterovathmia-ekpaidefsi
[4] https://www.esos.gr/katigories/defterovathmia-ekpaidefsi/gnomodotiseis-defterovathmia-ekpaidefsi
[5] https://www.esos.gr/tags/koronoios
[6] https://www.esos.gr/comment/reply/66956/163819
[7] https://www.esos.gr/comment/reply/66956/163747
[8] https://www.esos.gr/comment/reply/66956/163708
[9] https://www.esos.gr/comment/reply/66956/163702
[10] https://www.esos.gr/comment/reply/66956/163661
Σχόλια (5)
Αυτο που έχει σημασία ειναι πόσοι ειναι στις ΜΕΘ και στα νοσοκομεία.
Πόσα κρίσιμα περιστατικά και θανόντες έχουν σε Τσεχία; Γενικά, αυτές οι συγκρίσεις είναι άτοπες, γιατί κανείς δε γνωρίζει ακριβώς πόσα είναι τα περιστατικά.
Αν χώρες που έχουν κρατήσει ανοιχτή την εργασία και την κοινωνία τελικά εφαρμόσουν μια καραντίνα μικρού διαστήματος θα είναι πιο ωφελημένες σε σχέση με τα επόμενα πιθανά κύματα ιώσης. Να έχουμε συναίσθηση ότι ακόμα και στην Ιταλία ο γενικός πληθυσμός είναι 60 εκατομμύρια, τα κρούσματα εκτιμώνται σε εκατομμύρια άρα το αρνητικό αποτύπωμα της επιδημίας μάλλον δεν είναι τόσο σοβαρό.
Διαφορετικές συνθήκες σε χώρες της Ευρώπης, με έντονη κίνηση σε αεροδρόμια, λιμάνια, σιδηροδρόμους και μεγαλύτερη πληθυσμιακή πυκνότητα και ανοιχτά χερσαία σύνορα, έχουν οδηγήσει σε διαφορετική εκδήλωση της επιδημίας. πχ. Η Ολλανδία και η Πορτογαλία έχουν μεγάλα λιμάνια, στην Ιταλία και την Ισπανία αυξήθηκαν απότομα τα κρούσματα σε συγκεκριμένες περιοχές λόγω δημοσίων εκδηλώσεων και δεν άντεξε το σύστημα υγείας.
Γενικά τα Βαλκάνια και η Ανατολική Ευρώπη (Σερβία, Ελλάδα, Ρουμανία, Πολωνία κ.α.) δεν έχουν χτυπηθεί τόσο έντονα σε σχέση με την υπολοιπη ήπειρο.
Επίσης Σερβία, Ουγγαρία, Λευκορωσία. Αλλά αυτές δεν κολλάνε στο αφήγημα. Ας μην συζητήσουμε πόσο επιστημονικό είναι να έχεις απέξω όλα τα Βαλκάνια και να βάζεις χώρες της Ιβηρικής και την κεντρικής Ευρώπης στο ίδιο γράφημα με την Ελλάδα.
Ενδιαφέρον, αλλά στατιστικολογικά ατυχής η σύγκρισή μας με την Ολλανδία.
Η Σουηδία με πληθυσμό 10,1 εκατομ. ή/και η Τσεχία με πληθυσμό 10,7 εκατομ. θα ταίριαζαν περισσότερο στην εν λόγω σύγκριση.