Ν. Κεραμέως: Εντός της επόμενης εβδομάδας οι εκπαιδευτικοί στα σχολεία

Δημοσίευση: 01/05/2020

Τελευταία Ενημέρωση: 01/05/2020, 22:05

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

   Ν. Κεραμέως: Εντός της επόμενης εβδομάδας οι εκπαιδευτικοί στα σχολεία

Ο καθορισμός των σχολείων να γίνεται στη διάρκεια της ημέρας, και όχι όπως μέχρι τώρα γίνονταν μετά το πέρας του σχολικού ωραρίου

Εντός της επόμενης εβδομάδας οι εκπαιδειτικοί θα κληθούν  να βρίσκονται στα σχολεία, δήλωσε σήμερα η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως στον Αντέννα.

Πατήστε εδώ για να δείτε τις δηλώσεις στο 8':15"

Η υπουργός Παιδείας τόνισε επίσης ότι:

  • Η πρώτη ημέρα επαναλειτουργίας των σχολείων θα αφιερωθεί σε οδηγίες προς όλα τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας, Διευθυντές, εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς.
  • Ηδη έχουν δρομολογηθεί οι διαδικασίες, προκειμένου ο καθαρισμός   των σχολείων  να γίνεται στη διάρκεια της ημέρας, και όχι όπως μέχρι τώρα γίνονταν   μετά το πέρας του σχολικού ωραρίου.  
  • Το υπουργείο Εσωτερικών θα εκδώσει απόφαση για τη απαγόρευση λειτουργίας των κυλικείων

Οσον αφορά  τη χρήση της μάσκας, η Νίκη Κεραμέως τόνισε ότι:   

Α. Στα σχολικά λεωφορεία (εν αντιθέσει με τα ΜΜΜ) η χρήση μάσκας από τους μαθητές  είναι  προαιρετική.

Β. Οι  μαθητές που θα μετακινούνται με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, θα   φορούν μάσκα.

Σχετικά με τις ανησυχίες γονέων για την επαναλειτουργία των σχολείων η υπουργός Παιδείας διερωτήθηκε:

 “Το Σεπτέμβριο που οι θερμοκρασίες θα είναι πιο χαμηλές τι είναι εκείνο  που θα οδηγήσει τους γονείς να νιώσουν πιο ασφαλείς;”

Αυτοί που ανησυχούν τώρα θα ανησυχούν και τότε περισσότερο, πρόσθεσε .

Για τα Δημοτικά και Νηπιαγωγεία η Νίκη Κεραμέως είπε πως  παρατείνεται η αναστολή λειτουργίας μέχρι τέλος Μαΐου. και οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν τέλος του μήνα , ανάλογα με την πορεία του ιού.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Σχόλια (108)

Είναι απλό...
|

@ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΕΙ ΠΑΡΑΚΑΛΩ
Να υποθέσω ότι είσαι εκπαιδευτικός; Και δηλαδή τι προτείνεις δεν κατάλαβα; Όποιος δεν κάνει μάθημα εξ αποστάσεως να του γίνει περικοπή; Γιατί δεν το γράφεις;
Το να βρίσκω ποιος φταίει είναι εύκολο. Δεν φταίω εγώ, το κράτος, το υπουργείο, η διεύθυνση και ο σύλλογος αλλά εγώ δεν φταίω. Απλό δεν είναι;

@να δημοσιευτεί παρακαλω
|

Αν το Υπουργείο είχε κάνει κάτι τέτοιο θα γινόταν ψηφιακή επανάσταση. Δυστυχώς η γκρίνια και η μιζέρια επικρατούν εις βάρος πάντα των μαθητών.

Ανήσυχος εκπαιδευτικός
|

Ήδη κοινοποιήθηκε υπουργική εντολή για επιστροφή όλων των εκπαιδευτικών β/βάθμιας εκπαίδευσης στα σχολεία την ερχόμενη Τετάρτη!
Συνεπώς το υπουργείο οφείλει να ενημερώσει γονείς και μαθητές για τα εξής πράγματα:
α) Ότι την Τρίτη σταματάει η εξ αποστάσεως διδασκαλία,
β) Ότι την Τετάρτη θα πρέπει να παραδώσουν στο σχολείο τους τυχόν ηλεκτρονικό εξοπλισμό που τους δόθηκε για τα μαθήματα,
γ) Ότι αρχίζουν ολιγοήμερες διακοπές!

ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΕΙ ΠΑΡΑΚΑΛΩ
|

Εγώ θα απαντήσω στον γονέα και σε όλους που διατυπώνουν παρόμοια ερωτήματα. Το Υπουργείο Παιδείας ήταν είναι και θα είναι ο απόλυτος υπεύθυνος για την συνέχεια της εκπαίδευσης κατά τη διάρκεια καραντίνας. Τι έκανε λοιπόν; Έθεσε προαιρετικά....προαιρετικά το ξαναλέω.....την εξ αποστάσεως εκπαίδευση...σύγχρονη και ασύγχρονη...έβγαλε την ουρά του από έξω δηλαδή...σε κάθε επάγγελμα υπάρχουν εργαζόμενοι που προσπαθούν λιγότερο και περισσότερο...ευθύνη του υπουργείου ήταν και είναι να τους βάλει όλους σε μια σειρά...δεν το έκανε και δεν θα το κάνει...οπότε τα παράπονα σας εκεί παρακαλώ!!!

@εκπαιδευτικος @γονιος
|

Τι να απαντήσουμε; Κάποιοι ντρεπομαστε και κάποιοι δεν νοιαζόμαστε. Κατά τα άλλα χύνεται άφθονο ψηφιακό μελάνι για τη λειτουργία η όχι των σχολείων.

Steve
|

αν δεν αρθεί η διυπουργική απόφαση που οδήγησε στο κλείσιμο των σχολείων, μόνο με απόφαση της υπουργού, μπορούν να πάνε οι καθηγητές στα σχολεία;

Εκπ/μπερδευτι/κός... μάλλον
|

@εκπ/κός
Ποιά άλλα, ισχύουν στην Α/μια? Σε εκπαιδευτικό site είμαστε. Ενημερώστε μας τί διαφορετικό ισχύει στην Α/θμια, στα σημεία που παρέθεσε η @Anastasia 02 Μάι13:11?
Επίσης, αφού μας λέτε ότι είστε της Α/θμιας, σε τί ακριβώς σας αφορά, το τί θα γίνει από βδομάδα? Εσείς από Ιούνιο και εάν... Για τους άλλους "ενδιαφέρεστε"?....

Παραγγελιά τη Ρόζα...
|

@Γιάννης αναπληρωτης
Οι καθηγητές που μπορούν να βάλουν πλάτη, πρέπει να μπορούν τουλάχιστον να τονίζουν τις λέξεις, αναπληρωτής και καθηγητές. Επίσης, να βάζουν την τελεία στο τέλος της φράσης κι όχι, όπου τους φαίνεται ομορφότερη.
Επίσης εκφράσεις όπως, "ας κάνουν στην άκρη", δεν ακούγονται συχνά στο χώρο της εκπαίδευσης κε. αναπληρωτά.

ΔΗΜΗΤΡΑ
|

@Ναυσικά
Το παρουσιάζετε σαν οι εκπαιδευτικοί να ζητούν ειδική μεταχείριση (προφανώς είστε προκατειλημμένη). Δεν είναι καθόλου έτσι. Θέλουμε να εφαρμοστούν για τα σχολεία τα ίδια κριτήρια και μέτρα προστασίας που εφαρμόζονται ή πρόκειται να εφαρμοστούν στις άλλες υπηρεσίες του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα που θα ανοίξουν.
Π.χ. η εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών για τη λειτουργία όλων των άλλων υπηρεσιών του δημοσίου (ΔΙΔΑΔ/Φ.69/113/9246-29/4/2020) προβλέπει ότι οι υπάλληλοι θα πηγαίνουν εκ περιτροπής στην υπηρεσία ώστε να μην υπάρχει αυτοπρόσωπη παρουσία πάνω από το 30% (χωρίς να συμπεριλαμβάνονται στον υπολογισμό όσοι θα πάρουν άδειες ειδικού σκοπού - ναι, οι ευπαθείς ομάδες) ώστε να υπάρχει απόσταση 1,5-2 μέτρων. Η εξυπηρέτηση του κοινού θα γίνεται μόνο με ραντεβού. Θεωρείτε ότι όλοι αυτοί "δεν πρέπει να πληρώνονται" για τις μέρες που δε θα είναι αυτοπροσώπως στην υπηρεσία τους αλλά θα δουλεύουν από το σπίτι;
Αυστηρά μέτρα προστασίας ισχύουν για τα κομμωτήρια, τα ιατρεία και άλλες υπηρεσίες του ιδιωτικού τομέα που ανοίγουν, καθώς και για τα μέσα μεταφοράς.
Τα σχολεία είναι ο μόνος χώρος με τόσο μεγάλη συγκέντρωση ανθρώπων για πολλές ώρες και χωρίς να προβλέπονται ουσιαστικά προστατευτικά μέτρα.

Πανος
|

Είναι εκπληκτικό πως σε αυτό το υπουργείο όλη η πολιτική του ηγεσία έχει τόση απόσταση από τη σχολική καθημερινότητα.!

Εκπαιδευτικός
|

Συνάδελφοι, δώστε μια απάντηση στον Γονέα (02 Μάιος 2020 08:23) που έβαλε ένα θέμα. Μόνο σε τρία μαθήματα έχει πάρει ασκήσεις για το παιδί του. Εγώ θα πω, πάλι καλά.
Και ένα μεγάλο συγνώμη … τίποτα άλλο.

Μητερα κ εκπ/κος
|

@ Ναυσικα
Ο συζυγος μου ειναι γιατρος κ περιθαλπει εδω κ μηνες ασθενεις covid. Εγω ειμαι εκπαιδευτικος κ καλουμαι να επιστρεψω στο σχολειο.
Μηπως να προσφερω κ τα δυο μου παιδια ως πειραματοζωα για το εμβολιο;
Ο μισθος μου ειναι με το ζορι 1000 ευρω. Μισθος που πηρα μετα απο 10 χρονια σπουδων (βασικο πτυχιο, μεταπτυχιακο κ διδακτορικο) κ ολη αυτην την περιοδο του lock down δεν εχω σταματησει να εργαζομαι.
Πολυ θα ηθελα, αγαπητη @Ναυσικα, να χαρακτηριζαν κ το δημοσιο σχολειο ως «επιχειρηση που ζημιωνεται λογω κορωνοιου», να μου εδιναν 800 ευρω κ να καθομουν.

εκπ/κός
|

προς Anastasia
Η διαδικασια που αναφερεις ειναι για την β/θμια ,εκπκοι ομως ειναι και της Α/θμιας κι εκει ισχυουν αλλα .Οποιος λοιπον δεν ξερει της Βθμιας τα δεδομενα δεν σημαινει οτι ειναι ασχετος με το εκπκο συστημα.Επιπλεον πολλοι απο της βθμιας συμπληρωνουν ωραριο ή΄ εχουν διατεθει στην Αθμια αρα λιγο πολυ κατι θα ξερετε και για μας.
Αλλα απο οτι γνωριζω κι εσεις εχετε καθηκοντα εκτος των διδακτικων.Αρα τι αναρωτιεστε, ειπαμε ,επιστροφη στα σχολεια και μονο επιστροφη.

Τα λάπτοπ τα θυμάστε?
|

Το φιάσκο με τα σχολεία, θα σας κάνει να ξεχάσατε εκείνο με τα τάμπλετ και τα λάπτοπ! Υπομονή όμως... όλα στην ώρα τους... και κάθε κατεργάρης-ρα "στο σπίτι του-της"....

Ursa Minor
|

Για δυνατούς λύτες - προγραμματιστές:
Πώς θα γίνουν τα διαφορετικά διαλείμματα σε λύκειο 20 τμημάτων;

ΔΗΜΗΤΡΑ
|

Για όσους λένε ότι οι εκπαιδευτικοί δεν θέλουν να πάνε στο σχολείο απλώς γιατί "δε θέλουν να δουλέψουν" και ότι πρέπει να εμπιστευτούμε την πολιτεία, να κάνουμε το καθήκον μας κλπ.:
Υπάρχει διάχυτη ανησυχία και στους γονείς, απ' όσο είμαι σε θέση να ξέρω από την επικοινωνία που έχω. Όσο για τους μαθητές, ίσως κάποιοι από τους μικρότερους θέλουν να πάνε σχολείο για να δουν τους φίλους τους κλπ., αλλά οι του Λυκείου μόνο ενθουσιασμένοι δεν είναι και το μόνο που ρωτάνε είναι για την υπεύθυνη δήλωση από τους γονείς με την οποία θα απαλλαγούν από την παρουσία στο σχολείο.
Οι εκπαιδευτικοί θα γυρίζαμε στο σχολείο έτσι κι αλλιώς για όσες διοικητικές εργασίες απαιτούν αυτοπρόσωπη παρουσία (π.χ. πέρασμα απουσιών) και κυρίως, οι της δευτεροβάθμιας, για τις πανελλαδικές. Και ελπίζαμε (;) ότι εκεί θα επικεντρωνόταν ο σχεδιασμός (και φυσικά ότι θα υπήρχε σχεδιασμός), ώστε οι εξετάσεις να γίνουν με ασφάλεια για όλους, και στη συνέχεια στη σωστή προετοιμασία ώστε τα σχολεία να λειτουργήσουν όσο γίνεται ομαλότερα το φθινόπωρο, η οποία περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την τροποποίηση των συμβάσεων των καθαριστριών και ενίσχυση των σχολείων με επιπλέον βοηθητικό προσωπικό.
Τώρα όμως όλα φαίνεται ότι γίνονται βεβιασμένα και με απαράδεκτη προχειρότητα που θέτει σε κίνδυνο τη διενέργεια των πανελλαδικών, μόνο και μόνο για να δοθεί επίφαση επιστροφής στην κανονικότητα. Ο ίδιος ο κ. Τσιόδρας το παραδέχθηκε εμμέσως, όταν, αφού πρώτα επισήμανε ότι οι ως τώρα έρευνες για τον βαθμό μεταδοτικότητας του ιού από τα παιδιά είναι αντικρουόμενες, είπε στ τέλος ότι τα σχολεία πρέπει να ανοίξουν για κοινωνικούς/ψυχολογικούς (βλ. πολιτικούς, ουσιαστικά) λόγους.
Υπό αυτές τις συνθήκες, ναι, οι εκπαιδευτικοί ανησυχούμε για την επιστροφή μας στο σχολείο.

Σάκης
|

Μια ερώτηση : Ποιος θα επιβλέπει την τήρηση των μέτρων, εάν ανοίξουν τα σχολεία κι αν εμφανιστούν μαθητές;

Γιάννης αναπληρωτης
|

Όσοι συνάδελφοι προβάλλουν διακαιολογίες ας κάνουν στην άκρη. Υπάρχουν.καθηγητες που μπορούν να βάλουν πλάτη

Kostas P.
|

Καλό θα ήταν να ρίξει και μια ματιά στα στατιστικά της εξ αποστάσεως διδασκαλίας για το ποιοι έβαλαν πλάτη .Όπως επίσης να.αντιμετωποσει και το κύμα "αδειών" που έρχεται....

Εφη
|

Για όσους βάλθηκαν να βγάλουν χολή ότι δε θέλουμε να πάμε στα σχολεία! Συγγνώμη που οι εκπαιδευτικοί δεν ασπάζονται το " σφάξε με αγά μου να αγιάσω" και θεωρούν τους εαυτούς τους πολίτες ενός δημοκρατικού κράτους που δε δέχονται η επίσημη εξουσία να τους ενημερώνει πρωτομαγιάτικα από τα κανάλια, τελευταία στιγμή για το τι πρέπει να κάνουν. Που δε δέχονται ως σωστό το να μην κάνει κάποιος ανώτερος του σωστά τη δουλειά του ενημερώνοντας πρώτα τα σχολεία για το τι πρόκειται να γίνει. Συγγνώμη που είμαστε σκεπτόμενα όντα! Αυτό όμως οφείλουμε να είμαστε και τέτοιους πολίτες προσπαθούμε να παραδώσουμε στη κοινωνία! Οποιαδήποτε άλλη συμπεριφορά θα μας καθιστούσε υπόλογους πρώτα πρώτα στους μαθητές μας!

stelexos-SOS
|

ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΠΟΥ....ΕΦΥΓΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ .....ΘΑ ΚΙΝΗΘΟΥΝ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΕΚΤΟΣ ΝΟΜΩΝ ...... ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΝΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ.....ΜΕΡΙΚΟΙ ΒΕΒΑΙΑ ΡΟΜΑΝΤΙΚΟΙ Η ΟΠΩΣ ΑΛΛΙΩΣ ΠΕΙΘΑΡΧΗΣΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΣ ΕΝΟΙΚΙΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ......

Ανήσυχος εκπαιδευτικός
|

@Συνάδελφος... @ΑΤCOLA
Δικαιολογημένη η απορία σας! Μόνο που ο τίτλος του άρθρου αρχικά ήταν διαφορετικός και μιλούσε συγκεκριμένα για Δευτέρα, ενώ στη συνέχεια τροποποιήθηκε όπως τον βλέπουμε! Προφανώς το υπουργείο πήρε χαμπάρι πόσο άστοχη ήταν η τηλε-εντολή για εσπευσμένη επιστροφή των εκπαιδευτικών τη Δευτέρα χωρίς επίσημα υπηρεσιακά έγγραφα και το άλλαξε στο πιο αόριστο!

Anastasia
|

Οι συνάδελφοι που γράφουν ότι ναι, πρέπει να πάμε στα σχολεία για να κάνουμε χωρισμούς τμημάτων, φτιάξιμο αιθουσών, νέο πρόγραμμα, προετοιμασία, βαθμούς κ.λ.π. ή επειδή δεν ήμασταν διακοπές και δεν ήμασταν στα νησιά και τα χωριά μας είναι σίγουρα συνάδελφοι ή μήπως είναι άσχετοι με το εκπαιδευτικό σύστημα στην Ελλάδα;
Για όσους δεν ξέρουν να πω:
1. Ο χωρισμός των τμημάτων γίνεται από τη διεύθυνση/υποδιεύθυνση του σχολείου με τη βοήθεια το Myschool. Δεν μετράμε με τα δάκτυλα. Η δουλειά αυτή γίνεται και από σπίτι με τους κωδικούς του συστήματος.
2. Το πρόγραμμα του σχολείου, αν χρειαστεί να αλλάξει, το κάνει ο προγραμματιστής κάθε σχολείου στο σπίτι του, χρόοονια τώρα. Αν καταλαβαίνω από τις ανακοινώσεις του υπουργείου, το πρόγραμμα δεν θα αλλάξει, εκτός κι αν έχουμε εκπ/κούς που δεν προσέλθουν στην εργασία τους. Άρα πρέπει πρώτα να έρθει οδηγία για το ποιοι είναι δυνατόν να μην προσέλθουν, να μαζέψει τα στοιχεία ο Δ/ντής και να μετά να γίνουν οι αλλαγές.
3. Βαθμούς βγάζουμε και καταθέτουμε με το τέλος του τετραμήνου, όχι ένα μήνα πρίν.
4. Οι Δ/ντές γνωρίζουν τις διαστάσεις των αιθουσών (γιατί το Υπουργείο και παλαιότερα έδινε 1,5 τ.μ. ανά μαθητή και γιατί κάθε χρόνο φτιάχνουν τις αίθουσες για τις εξετάσεις) άρα εκείνοι θα αποφασίσουν για το πλήθος των θρανίων.
5. Όσο για το ότι δεν φύγαμε από τον τον τόπο εργασίας μας, προφανώς το λέει κάποιος που δεν έχει συνειδητοποιήσει ότι πριν το Lockdown οι πλειοψηφία των αναπληρωτών είχε επιστρέψει στον τόπο μόνιμης κατοικίας και άρα είναι μακριά από το σχολείο.
6. Ναι, να πάμε 1 μέρα νωρίτερα για τις βασικές οδηγίες και για να συννενοηθούμε. Έχουμε και μαθήματα, που ναι, τα κάνουμε, και ναι, είναι πιο σημαντικά από το να πάω στο σχολείο χωρίς αντικείμενο μόνο και μόνο για να ικανοποιηθούν ορισμένοι.

Ναυσικά
|

Διαβάζοντας συχνά πυκνά τα σχόλια στο φιλόξενο esos, διαρκώς επιβεβαιώνω πως υπάρχει πλήρης υποκειμενισμός και ο καθένας προβάλει τα δικά του επιχειρήματα ανάλογα με τις συνθήκες που βιώνει. Δυστυχώς όλα τα πράγματα στη ζωή έχουν ρίσκο. Οι ειδικοί αποφάνθηκαν και θα πρέπει να τους εμπιστευτούμε. Αλλιώς θα πρέπει όλοι μέσα μας να απαντήσουμε στα εξής:
Ο ιος είναι εδώ και ήρθε για να μείνει. Το εμβόλιο για να είναι αποτελεσματικό θα αργήσει πολύ. Αποφασίστε. Θέλετε τα παιδιά μας έγκλειστα για να είναι ασφαλή? Να μην πάνε πουθενά, να μην αθλούνται, να είναι διαρκώς τρομοκρατημένα για το εάν βγούν έξω πως θα νοσήσουν, να είναι διαρκώς μπροστά σε ένα κινητό αγύμναστα και απαίδευτα? Τίποτα δεν θα αλλάξει τον Σεπτέμβρη. Θα τα κρατήσουμε μέσα? Αναρωτηθείτε και απαντήστε. Μήπως είναι μιας μορφής παιδοκτονία?
Τα επιχειρήματα των εκπαιδευτικών πως πάρα πολλοί ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες τους εκθέτουν δυστυχώς ανεπανόρθωτα. Μια πονηρή πολιτική θα μπορούσε να πει πείτε μου ποιοι ανήκετε στις ευπαθείς ομάδες και αφού συγκεντρώσει τον αριθμό θα μπορούσε να πει πολύ ωραία καταθέστε μου όλοι αίτηση συνταξιοδότησης μειωμένης φυσικά να σας απαλλάξω αφού είστε ευπαθείς ομάδες. Πόσοι ειλικρινά θα κατέθεταν? Ή να σου πει μιας και τα σχολεία είναι κλειστά μείωση αποδοχών 20% (στην ΕΑΒ συζητάνε για 10% με το έτσι θέλω). Ας αποφασίσουμε λοιπόν τι θέλουμε λαμβάνοντας υπόψη τον κοινωνικό ιστό. Χιλιάδες συμπολίτες μας θα βγουν στην ανεργία, επιχειρήσεις,ξενοδοχεία κλπ θα κλείσουν, γιατροί, νοσηλευτές υπάλληλοι είναι κάθε μέρα εκτεθειμένοι στον ιο κι εσείς ζητάτε ο δάσκαλος και ο νηπιαγωγός να κάθονται (γιατί κάθονται) και να πληρώνονται. Ε λοιπόν, είμαστε άξιοι της μοίρας μας. Όλα τα άλλα είναι ναχαμε να λέγαμε.

Tintin
|

Ψυχραιμια. Εντος της ερχομενης εβδομαδας, ειπε, θα κληθουν. Και η Παρασκευη, την ερχονη εβδομαδα ειναι. Κληση σημαινει υπουργικη αποφαση, επισημο εγγραφο. Μεχρι να διακοπει η απαγορευση λειτουργιας των σχολειων δεν καλειται κανεις. Αλλο οτι θα χρειαστει ειδικη αδεια μετακινησης απο νομο σε νομο.

LEGEND
|

Όπως κάθε άλλος εργαζόμενος θα είμαστε στις τάξεις μας, όταν η Υπηρεσία μάς καλέσει. Καθημερινά έρχονται έγγραφα στο σχολείο. Μην ανησυχείτε θα το βρείτε κι αυτό! Ως τότε στηρίζουμε την εξ αποστάσεως (λυπάμαι πραγματικά που σε κάποια σχολεία δεν ασχολήθηκαν οι εκπαιδευτικοί παρά ελάχιστα). Τα τόσα σχόλια γκρινιάρηδων και μίζερων "εκπαιδευτικών" τα εκλαμβάνω ως μια προσπάθεια σπίλωσης του κλάδου. Προς την κοινή γνώμη απευθύνονται άραγε; Εκείνη που τη θέλουμε δίπλα μας; Το δημόσιο σχολείο είναι ο υπέρτατος θεσμός μιας δημοκρατικής πολιτείας. Ως τέτοιον οφείλουμε όσοι τον υπηρετούμε να τον προστατεύουμε. Τέτοιες σκέψεις βάλλουν εναντίον του δυστυχώς. Μαντέψτε! Κανένα υπουργείο δεν πλήττεται. Μόνο η υπόληψη του εκπαιδευτικού του δημόσιου σχολείου. Και τι περίεργο! Πλήττεται εκ των έσω. Θα είμαστε δίπλα στους μαθητές μας, όπως πάντα. Με τη συνέργεια και των συλλόγων γονέων/κηδεμόνων θα έχουμε φροντίσει να διαθέτει η εκάστοτε σχολική μονάδα τα απαραίτητα "αξεσουάρ" της εποχής. Οι Σχολικές Επιτροπές διαθέτουν τα ποσά και τα σχολεία μπορούν να προμηθευτούν υλικό ως την άλλη εβδομάδα (μέρα τη μέρα ακούμε τις υποδείξεις των ειδικών και αναπροσαρμοζόμαστε, ώστε να μην επιδεινωθεί η κατάσταση. Το 11.5 και το 18.5 είναι μακριά. Προσοχή!) οπότε θα ξεκινά η λειτουργία τους. Κάποιοι φαντάζονται την Υπουργό να μοιράζει μάσκες στους μαθητές και στους καθηγητές;

εκπ/κός
|

Προς ειρηνη ημιν
Δεν φοβουνται τοσο πολυ οι γονεις , οσο οι εκπκοι....
Και ο κυριος λογος ειναι οτι οι γονεις εμπιστευονται την πολιτεια,οπως την εμπιστευτηκαν οταν ...μας κλεισανε.Τοτε δεν την αμφισβητησε κανενας(;)
Τωρα τι αλλαξε; Οι γιατροι δεν ξερουν πια; όσο για την ειρωνια που λετε ,πως ξερετε τι συμβαινει σε καθε εκπκο;Τις μειωσεις τις γευτηκαμε ολοι, γι αυτο φοβομαστε να μην τισ ξαναζησου με με καποια αναστολη εργασιας.Οι γονεις τηλεφωνουν καθημερινα στο σχολειο,και μας ρωτανε ποτε θα ανοιξουμε, πρεπει να δουλεψουν κι αυτοι, να βγαλουν μεροκαματο.Ναι ειμαι εκπκος,και απορω γιατι σας κανει εντυπωση η ευσυνειδησια μου;Ατρωτος δεν ειμαι ,απλα εμπιστευομαι την επιτροπη που χειριζεται το θεμα.Ως υπαλληλοι ,πρεπει να σεβομαστε την πολιτεια, οπως την σεβαστηκαμε το απογευμα εκεινο που μας κλεισανε.Θυμαμαι οτι δεν διαφωνησε κανενας, τωρα γιατι; Κι επιτελους οι νεωτεροι να ενθαρρυνουν με τη δυναμη της νιοτης τους μεγαλυτερους,να αισιοδοξουν..αλλωστε υπαρχει μια λιστα με νομιμες αδειες.

εργασιακά δικαιώματα και αξιοπρέπεια
|

Το θέμα δεν είναι το άνοιγμα των σχολείων, εδώ.
Δεν πρόκειται για διακοπές και ούτε τα σχολεία έκλεισαν με απόφαση των εκπαιδευτικών. Γι 'αυτό τα όποια παράπονα για το κλείσιμο ας απευθύνονται στην Πολιτεία και όχι στους εκπαιδευτικούς.
Το θέμα είναι ο τρόπος και ο χρόνος ενημέρωσης για την επιστροφή στον τόπο διά ζώσης εργασίας μιας επαγγελματικής τάξης, η οποία πρέπει να ενημερώνεται με τον γνωστό υπηρεσιακό τρόπο (ας ψάξουν ορισμένοι να μάθουν ποιος είναι αυτός) και εγκαίρως.
Αισθάνομαι απαξίωση όταν ενημερώνομαι ημέρα α(πε)ργίας από τον Προϊστάμενο μου στα πλαίσια μιας συνέντευξης, που μπορεί να είδα τυχαία, μπορεί και όχι.
Μπορούσαν να το ανακοινώσουν στο δελτίο της επιτροπής για τη σταδιακή άρση των μέτρων, την Τρίτη, που συμμετείχε η κ. υπουργός.

γιαννης
|

Μια γριπη μας διελυσε, φανταστειτε να ειχαμε εκατοντασες νεκρους καθημερινα (πραγμτικη πανδημια).Ολα σας ξυνιζουν, η κυβερνηση σας συμπεριφερεται σας προβατα (γιατι αραγε) Μια Χωρα λαθος.

Q...takis
|

@ εκπ/ος 01 Μάιος 23:23
Φύρα δεν είμαι, τη δουλειά μου την κάνω πολύ καλά, δεν φοβάμαι την αξιολόγηση και σπίτι δεν πάω! Τι να κάνω σπίτι;
Στα 67 θα φύγω!
Όσο για τους νέους που προετοιμάζονται απερίσκεπτα, χρόνια τώρα, για τα παιδαγωγικά τμήματα και τις καθηγητικές σχολές, ένα σχόλιο θέλω μόνο να πω:
Δεν φταίνε μόνο τα πολιτικά κόμματα!...


Διεύθυνση URL: https://www.esos.gr/arthra/67370/n-kerameos-entos-tis-epomenis-evdomadas-oi-ekpaideytikoi-sta-sholeia