Εγκύκλιος: Διευκρινίσεις για την καταχώριση απουσιών μαθητών/τριών διδακτικού έτους 2019-20 στο ΠΣ myschool

Δημοσίευση: 12/05/2020

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Εγκύκλιος: Διευκρινίσεις για  την καταχώριση απουσιών μαθητών/τριών διδακτικού έτους 2019-20 στο ΠΣ myschool

Η αποτύπωση των ημερήσιων απουσιών δεν αφορά στον χαρακτηρισμό της φοίτησης, αλλά προορίζεται για τη συλλογή στατιστικών στοιχείων που θα διατεθούν στο Υπουργείο Υγείας

Α. Στην ειδική φόρμα αποτύπωσης απουσιών καταχωρίζεται καθημερινά το σύνολο των μαθητών/τριών που απουσιάζουν καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, ανά τάξη (αριθμητικό σύνολο μαθητών/τριών και όχι των ωρών απουσίας).

Β. Η αποτύπωση των ημερήσιων απουσιών δεν αφορά στον χαρακτηρισμό της φοίτησης, αλλά προορίζεται για τη συλλογή στατιστικών στοιχείων που θα διατεθούν στο Υπουργείο Υγείας.

Γ. Στη νέα φόρμα απουσιών καταχωρίζονται όλες οι ημερήσιες απουσίες, ασχέτως αιτιολογίας.

Δ. Επίσης, σας ενημερώνουμε ότι οι απουσίες που δεν θα ληφθούν υπόψη για τον χαρακτηρισμό της φοίτησης των μαθητών/τριών, σύμφωνα με την αρ. πρ. 52840/ΓΔ4/8-5-2020 ΥΑ (Β ́1765), καταχωρίζονται στο Πληροφοριακό Σύστημα myschool, με αιτιολογία: «λόγω εποχικής γρίπης/covid-19».

Τα παραπάνω προβλέπει διευκρινιστική εγκύκλιος της υφυπουργού Παιδείας Σ. Ζαχαράκη.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟ

Σχόλια (2)

ΩΡΑΡΙΟ; ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ; SERVER;
|

Εντάξει , θα γίνεται διπλοκαταχώρηση των απουσιών!

Το myschool θα μπορεί να "σηκώνει" την είσοδο όλων των γυμνασίων και λυκειων από την άλλη εβδομάδα; Μήπως θα έχουμε παρόμοια θέματα πρόσβασης με τα e-class / e-me / φυσιολογικές περίοδους καταχωρησης βαθμολογιών; Καλό το να βάζουμε εκπαιδευτικούς τα απογεύματα να κάνουν γραφειοκρατική δουλεία αλλά το να τους αναγκάζει η υπηρεσία να στέκονται ώρες μπροστά στον υπολογισή για δουλεία 5 λέπτων είναι σαδιστικό από την πλευρά του.

Το να ξανακούσουμε ότι "το σύστημα έχει πρόβλημα λόγω των πολλών χρηστών και θα το αναβαθμίσουμε" το ξέρουμε. Αν το ξαναπει το υπουργείο θα είναι κοροϊδία.

Προφανώς δεν είναι εργασία που μπορεί να γίνει στο σχολείο γιατί έτσι κι αλλιώς τα στοιχεία απουσιών συλλέγονται στις 2 που τελειώνει το μάθημα και της τελευταίας τάξης και το να μείνεις και να περιμένεις την σειρά σου να χρησιμοποιήσεις τον υπολογιστή των καθηγητών είναι και ανούσιο (θα ξοδεύαμε και όλα τα απολυμαντικά και τις ζελατίνες που έστειλε το υπουργείο με κάθε αλλαγή καθηγητή στο πληκτρολόγιο )

ΕΝ ΔΥΝΆΜΕΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ
|

ΑΣ ΈΒΓΑΖΑΝ ΜΙΑ ΕΓΚΎΚΛΙΟ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΧΡΕΙΆΖΕΤΑΙ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ


Διεύθυνση URL: https://www.esos.gr/arthra/67581/egkyklios-dieykriniseis-gia-tin-katahorisi-apoysion-mathitontrion-didaktikoy-etoys-2019