Ποια σχολεία θα γίνουν Εξεταστικά Κέντρα για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις ΓΕΛ και ΕΠΑΛ

Δημοσίευση: 22/05/2020

Τελευταία Ενημέρωση: 24/05/2020, 18:09

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

 Ποια σχολεία θα γίνουν Εξεταστικά Κέντρα για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις ΓΕΛ  και ΕΠΑΛ

Όσον αφορά τα ΓΕΛ φέτος τα Εξεταστικά Κέντρα είναι 899 από 843 πέρσι, δηλαδή 56 περισσότερα.

Ορίστηκαν , με δύο αποφάσεις  που υπέγραψε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως τα σχολεία , που θα γίνουν  Εξεταστικά Κέντρα για τη διεξαγωγή των Πανελλαδικών Εξετάσεων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ, ανά Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ  ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΓΕΛ

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ  ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΕΠΑΛ

 Όσον αφορά τα ΓΕΛ φέτος τα Εξεταστικά Κέντρα είναι 899 από 843 πέρσι, δηλαδή 56 περισσότερα.

Οι Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης με Απόφασή τους καθορίζουν την κατανομή των υποψηφίων στα εξεταστικά κέντρα για την οποία λαμβάνονται υπόψη τα οριζόμενα από την ΚΥΑ, με αρ. πρωτ. Φ.251/60473/Α5/21-05-2020 και θέμα «Τρόπος διεξαγωγής των πανελλαδικών εξετάσεων 2020, γραπτών ή προφορικών» (ΦΕΚ 1967Β/21-05-20), οι ιδιαίτερες συγκοινωνιακές συνθήκες κάθε περιοχής καθώς και τυχόν άλλες αντικειμενικές ανάγκες.

 

Σχόλια (11)

Γονέας
|

Πού αναφέρονται τα εξεταστικά κέντρα προφορικών εξετάσεων; Τελευταία ημέρα και ακόμα τίποτα.

Μανος
|

Κι εγώ συνάδελφος φυσικός ειμαι καταλαβαίνω πληρως τη διαδικασία ορισμός εξεταστικών κέντρων όμως φετος τα πραγματα ειναι διαφορετικά η ψυχολογία των μαθητών και λόγω καραντινας λαπωλειας φίλων ανησυχίας για την υγεία τους και των δικών τους απομάκρυνσης από τους καθηγητές τους υπάρχει θέμα έπρεπε να βρεθεί τρόπος να είναι εξεταστικα ολα τα σχολεία υπάρχει όσο ξέρω προβλημα με το νέο και με το παλιο συστημα μετάδοσης των θεμάτων για αυτό αρκετά σχολεία δεν είναι εξεταστικα

Εξετάσεις για ΑΕΙ
|

Υποτίθεται ότι μετά από 30 χρόνια θα είχαν λυθεί αυτά τα θέματα με τον διαγωνισμό εισαγωγής στα ΑΕΙ.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
|

ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΕΜΠΛΟΚΗΣ ΜΟΥ ΠΛΕΟΝ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΩ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.
1/ ΤΑ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΜΕ ΓΝΩΜΟΝΑ ΤΙΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ (ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΤΗΡΗΤΕΣ)
2/ ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΩΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΤΕΛΙΚΗ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ.
Η ΙΔΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΡΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ. Ο ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΟΡΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΠΟΥ ΕΙΣΗΓΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΚΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ . ΕΙΔΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΤΩΡΙΝΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΔΥΝΑΤΟ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ε.Κ. ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΠΑΡΚΕΙ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΟΥΣ (ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΝ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΔΙΟΤΙ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΕ ΕΥΠΑΘΕΙΣ ΟΜΑΔΕΣ) . ΤΑ 56 ΕΠΙΠΛΕΟΝ Ε.Κ. ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΤΑΘΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΓΡΑΨΑ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΛΟΓΩ ΚΟΡΟΝΟΙΟΥ. ΕΓΩ ΛΟΓΩ ΗΛΙΚΙΑΣ ΕΔΩΣΑ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΕ ΑΛΛΗ ΠΟΛΗ, ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ΣΕ ΑΛΛΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟΣΑ ΑΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ.
ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΑ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΑΓΧΗ. ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΝΗΤΕΥΤΟΥΝ ΔΑ ΑΝ ΠΑΝΕ ΣΤΟ ΔΙΠΛΑΝΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ...

Πανελλαδικές εξετάσεις
|

Θα έπρεπε τα ζητήματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων να έχουν λυθεί από τον Απρίλιο. Τότε κάποιοι μάλλον άσχετοι σχολίαζαν ότι δεν πρέπει να διεξαχθούν ή να μετατεθούν για Σεπτέμβριο ή ελεύθερη εισαγωγή στα ΑΕΙ και άλλα στη σφαίρα του φανταστικού.

Έχουν περάσει 30 χρόνια από το 1990, εφευρέθηκε και το WorldWideWeb. Δε μένει στάσιμος ο κόσμος, και η Ελλάδα προχώρησε.

Πατερας
|

Τι θα πει αυτό κυρία Μαρία;επειδή πριν 30χρ εσείς βαρεθήκατε σ αυτη τη θέση πρεπει να το υποστούν κι άλλες γενιές;τι απόψεις είναι αυτές;αυτά τα παιδια τι φταίνε δεν είχαν γεννηθεί καν ελεος!

Μαρια
|

Εμείς το 1990 αλλάξαμε και πόλη λόγω συρρίκνωσης των εξεταστικών κέντρων και δώσαμε τέλη Ιουλίου και 4 μαθήματα κάθε μέρα και... Με τους συνδικαλιστές να φωνάζουν έξω από το σχολείο την ώρα που μπαίναμε να εξεταστουμε. 18 χρόνων παιδιά δεν ειμασταν. Και περάσαμε και συνεχίσαμε...

Μουρικης
|

Νέα εξεταστικά ορίστηκαν, μηχανήματα λήψης θεμάτων υπάρχουν για αυτά???
(Ίσως δεν είναι προφανής η απάντηση...)

ΚΩΣΤΑΣ
|

Και το Λύκειο του γιου μου δεν είναι φέτος εξεταστικό κέντρο και θα πρέπει να μετακινηθούμε σε γειτονικό. Δε θα υπάρξει συγχρωτισμός εκεί; Παίζετε με τα νεύρα των παιδιών μας; Όσο και να λέτε ότι λαμβάνετε μέτρα για την ασφάλεια των παιδιών μας, πλέον δε σας πιστεύουμε. Ξοδεύετε εκατομμύρια σε διαφημίσεις και ανοησίες και κάνετε οικονομία σε καθαρίστριες, καθηγητές και αίθουσες. Είστε απαράδεκτοι εκεί στο Υπουργείο! Ντροπή!

Καθηγήτρια
|

Πραγματικά είχε πει η υπουργός ότι εξέταζε το ενδεχόμενο να γίνουν πολλα εξεταστικα και βαθμολογικά κέντρα φετος λόγω πανδημιας δεν το έκανε όμως σκέφτηκε πιθανον το κόστος λυκειακες επιτητηρητες κλπ άδικο για κάποια παιδια κυρίως των μικρών σχολείων το δικό μου σχολείο κάθε χρόνο φιλοξενεί και μαθητές από άλλο σχολείο άλλης ομάδας εκπαίδευση ς φετος υποθέτω θα γίνει το ίδιο το μεγαλύτερο προβλημα ειναι στη γλώσσα τόσοι μαθητές τόσοι επιτηρητές χωρίς κυλικείο τι θα γίνει;με μια τουαλέτα με μια αυλή πανω απο 250 μαθητές μήπως να το ξανασκεφτεί η κ Κεραμέως;

Χρυσουλα
|

Είχε πει η Κεραμέως ότι όλα τα λυκείου φέτος θα είναι εξεταστικα κέντρα λόγω κορωνοιου τωρα τι άλλαξε ;διαβάζω την εγκυκλιο και βλέπω ότι το σχολείο της κόρης μου δεν είναι και πρεπει τα παιδια 70 άτομα περιπου να μετακινηθούν άλλου που δεν ξέρουμε γιατί;δεν είναι μαθητές αυτά τα παιδια γιατί να φυγουν από το σχολείο τους το περιβαλλον τους δε φτάνει ότι έχουν περασει μέχρι σήμερα με το κορωνοιο κι ότι άλλο ακουθησε τωρα κι αυτό;δεν είναι ασφαλή τα πραγματα όταν μαζευτουν πολλα παιδια σ ενα μεγαλο σχολείο τι κάνουν δηλαδή παιζουν με τα νευρα μας;για άλλη μια φορά ψευτες και απαράδεκτοι σ αυτό το υπουργείο!


Διεύθυνση URL: https://www.esos.gr/arthra/67754/poia-sholeia-tha-ginoyn-exetastika-kentra-gia-tis-panelladikes-exetaseis-gel-kai-epal