Συνιστάται Επιστημονικό Συμβούλιο Διασφάλισης Ποιότητας της Τουριστικής Εκπαίδευσης

Δημοσίευση: 27/05/2020

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Συνιστάται      Επιστημονικό Συμβούλιο Διασφάλισης Ποιότητας της Τουριστικής Εκπαίδευσης

Eννεαμελές Επιστημονικό Συμβούλιο Διασφάλισης Ποιότητας της Τουριστικής Εκπαίδευσης, το οποίο υπάγεται στον υπουργό Τουρισμού συνιστάται με Κοινή Υπουργική Απόφαση.

Η θητεία των μελών του Συμβουλίου είναι τριετής.

Το  Επιστημονικό Συμβούλιο συγκροτείται από τους δύο (2) Διευθυντές των Ανώτερων Σχολών Τουριστικής Εκπαίδευσης (ΑΣΤΕΡ και ΑΣΤΕΚ), δυο (2) καθηγητές οποιασδήποτε βαθμίδας Τμημάτων Τουριστικών Σπουδών των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (ΑΕΙ) της ημεδαπής και πέντε (5) επιστήμονες κατόχους τουλάχιστον μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών.

Με απόφαση του υπουργού Τουρισμού ορίζονται ο Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου Διασφάλισης Ποιότητας της Τουριστικής Εκπαίδευσης και ο αναπληρωτής του, τα μέλη με τους αναπληρωτές τους, καθώς και γραμματέας με τον αναπληρωτή του, οι οποίοι επιλέγονται από τους υπαλλήλους του υπουργείου Τουρισμού.

Το Συμβούλιο είναι αρμόδιο:

α) για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση της εκπαιδευτικής πολιτικής που αφορά στην τουριστική εκπαίδευση και κατάρτιση,

β) τη συστημική αξιολόγηση των δομών, των διαδικασιών, του προγράμματος και του εκπαιδευτικού προσωπικού των σχολών τουριστικής εκπαίδευσης και κατάρτισης.

Η συμμετοχή στο Συμβούλιο είναι μη αμειβόμενη, δύνανται όμως να καταβάλλονται στους συμμετέχοντες δαπάνες μετακίνησης σύμφωνα με τις διατάξεις της υποπαρ. Δ9 της παρ. Δ του άρθρου 2 του ν. 4336/2015 (Α ́ 94).


Διεύθυνση URL: https://www.esos.gr/arthra/67805/synistatai-epistimoniko-symvoylio-diasfalisis-poiotitas-tis-toyristikis-ekpaideysis