Ανοικτή επιστολή προς την υπουργό Παιδείας για τις Πανελλαδικές

Δημοσίευση: 21/07/2020

Τελευταία Ενημέρωση: 21/07/2020, 09:11

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

 Ανοικτή επιστολή προς την υπουργό Παιδείας για τις Πανελλαδικές

κ. Κεραμέως Κ. Κεραμέως

Είμαι γονιός παιδιού, υποψηφίου του 3ου πεδίου, που είχε την ατυχία να επιλέξει το παλαιό σύστημα εισαγωγής κατά τις πρόσφατες Πανελλήνιες.

Έμεινα άναυδος διαβάζοντας την ανακοίνωση που εκδώσατε για το θέμα.

Δεν γνωρίζω τους συντάκτες της, αλλά αντιλαμβάνομαι πως όλο αυτό το διάστημα, αντί να ασχοληθούν με την αναζήτηση λύσης που να θεραπεύει το πρόβλημα του άστοχου τρόπου καθορισμού του ποσοστού των θέσεων, αναζήτησαν μόνο επιχειρήματα για να δικαιολογήσουν την αναλγησία με την οποία στάθηκαν απέναντι στο δίκαιο αίτημα αναθεώρησης της απόφασής σας.

Η δικαιολογία που επικαλούνται (για το 5ο μάθημα) απλώς αναδεικνύει την πλήρη άγνοια τους για το θέμα (το ποσοστό των παιδιών που επιλέγουν 5ο μάθημα είναι πολύ μικρό και δεν αλλάζει τα δεδομένα).

Το χειρότερο όμως στοιχείο είναι το κλείσιμο της ανακοίνωσης στο οποίο αποδίδει στα ίδια τα παιδιά την ευθύνη για την επιλογή που έκαναν (σαν να μας λέτε παίξατε και χάσατε, λες και ήταν τζόγος).

Όταν όμως τα παιδιά μας επέλεγαν το εξεταστικό σύστημα, θεωρούσαν δεδομένη την θέση του υπουργείου για αναλογική κατανομή των θέσεων.

Ειλικρινά λυπάμαι, γιατί πίστευα πως σαν νέα πολιτικός θα δείχνατε μια μεγαλύτερη ευαισθησία στην αντιμετώπιση νέων ανθρώπων με ευγενικές φιλοδοξίες και όνειρα που διεκδικούν μόνο αυτό που δίκαια τους αναλογεί.

Βασίλης Μ. Καραγ. Γονέας παιδιού, υποψηφίου του 3ου πεδίου

Με το παλαιό σύστημα Πανελληνίων Εξετάσεων


Διεύθυνση URL: https://www.esos.gr/arthra/68672/anoikti-epistoli-pros-tin-ypoyrgo-paideias-gia-tis-panelladikes