Υπ. Παιδείας: Απομακρύνεται άμεσα ο Συντονιστής Κ. Καλέμης

Δημοσίευση: 24/07/2020

Τελευταία Ενημέρωση: 24/07/2020, 18:40

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Υπ. Παιδείας: Απομακρύνεται άμεσα ο  Συντονιστής  Κ.  Καλέμης

Ν. Κεραμέως: "Καταδικάζουμε απερίφραστα τις αναρτήσεις ρατσιστικού και άκρως προσβλητικού περιεχομένου του εν λόγω εκπαιδευτικού"

Με απόφαση της υπουργού Παιδείας  Νίκης Κεραμέως, απομακρύνεται άμεσα ο  Κωνσταντίνος Καλέμης από τη θέση του Συντονιστή Εκπαίδευσης Προσφύγων του Κέντρου Φιλοξενίας Προσφύγων Μαλακάσας, όπου είχε αποσπαστεί ήδη από το 2017 με απόφαση της τότε πολιτικής ηγεσίας.

Όπως δήλωσε η Ν.  Κεραμέως: «Καταδικάζουμε απερίφραστα τις αναρτήσεις ρατσιστικού και άκρως προσβλητικού περιεχομένου του εν λόγω εκπαιδευτικού. Τέτοιες  συμπεριφορές δεν έχουν καμία θέση στο εκπαιδευτικό μας σύστημα».

Το θέμα έφερε σήμερα  στη Βουλή ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης.

Σχόλια (3)

Τα λόγια είναι πράξεις
|

Μιλάμε για ενήλικα όχι ανήλικο παιδί, που δεν ξέρει τι λέει. Είναι δυνατόν να γράφουμε ό,τι θέλουμε και να περιμένουμε ότι δεν υπάρχουν επιπτώσεις; Εξάλλου, δεν είπε απλώς μια κουβέντα παραπάνω, άλλο "λάθος λέξη" άλλο "ρατσιστική βρισιά".

Γιάννης Θ.
|

Πραγματικά έχω μείνει με την ευκολία που κάποιοι χαρακτηρίζουν ως ρατσιστή έναν συνάδελφο που ΠΟΤΕ από τα χρόνια που γνωρίζω δεν είχε την παραμικρή τέτοια συμπεριφορά.
Ναι ήταν πολύ λάθος η λέξη που είπε, αλλά αυτο τον κάνει ρατσιστή;
Νομίζω ότι όλοι αυτοί που είναι με τους πρόσφυγες καταθέτουν εκθέσεις κάθε χρόνο. Να ανατρέξουν σε αυτές, να δουν και να εξετάσουν το έργο του, τις δράσεις του και σίγουρα αν είναι ρατσιστής, θα φανει.

Εκπαιδευτικός
|

Ο Γαβρόγλου δεν τον τοποθέτησε το 2018;Όπως όλοι ξέρουμε η Κεραμέως δεν έκανε καμμία επιλογή στελεχών αφήνοντας όλες τις επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ άθικτες.Σε πέντε μέρες οι Διευθυντές Εκπαίδευσης μπαίνουν στον τρίτο χρόνο παράτασης της θητείας τους.Αυτων που η Υπουργός είπε ότι έχουν νομικό πρόβλημα λόγω αντισυνταγματικής ψηφοφορίας.


Διεύθυνση URL: https://www.esos.gr/arthra/68726/yp-paideias-apomakrynetai-amesa-o-syntonistis-k-kalemis