Live/Βουλή:Έκτακτη συνεδρίαση για το άνοιγμα των σχολείων

Δημοσίευση: 25/08/2020

Τελευταία Ενημέρωση: 25/08/2020, 18:49

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Live/Βουλή:Έκτακτη συνεδρίαση   για το άνοιγμα των σχολείων

Έκτακτη συνεδρίαση των Επιτροπών Κοινωνικών και Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, με την παρουσία των υπουργών Υγείας Βασίλη Κικίλια και Παιδείας Νίκης Κεραμέως, θα πραγματοποιηθεί   σήμερα  Τρίτη ,στη 1 το μεσημέρι, για το ζήτημα της προετοιμασίας λειτουργίας των σχολείων, τα οποία θα ανοίξουν στις 7 Σεπτεμβρίου.

Στη συνεδρίαση από την πλευρά της Κυβέρνησης θα παρατεθούν τα δεδομένα , θα αναλυθούν οι αποφάσεις και θα κληθούν τα κόμματα να διατυπώσουν τις θέσεις τους .

To esos συνδέθηκε με τη Βουλή για να παρακολουθήσετε ζωντανά τη συζήτηση.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΒΕΛΑΚΙ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ Η ΜΕΤΑΔΟΣΗ

Σχόλια (11)

εκπ/κός
|

Και τωρα ερχονται και οι απειλες ,το μπουλινγκ για τους μαθητες που δε θα φορουν μασκα ,πχ αποβολη κλπ στα νηπια τι θα κανετε; θα τιμωρειτε τους εκπκους τους; Ή τους γονεις τους;

θα παρετε μια πρωτη απαντηση στις εκλογες των αιρετων ,τον Νοεμβριο, θα δειτε τι σημαινει για την εκπση η προχειροτητα και η ραθυμια...θα δειτε τι σημαινει να παιζετε με την σωματικη και ψυχικη υγεια ολων μας που καναμε το λαθος να σας ψηφισουμε.

Δεν αντέχουμε πάλι
|

Άρκετά πόνεσε το στομάχι μας χθες.
"Όλα θα ρυθμιστούν νομοθετικά...προσεχώς".
"Ζώνες ασφαλείας".
"Δωρεάν παγουρίνο".
"17 παιδία μέσος όρος".

ΧΡ. ΠΑΠΑΣΤΑΘΗΣ(Φυσικός)
|

Είναι δυνατόν η Υπουργός να χρησιμοποιεί το μέσο όρο μαθητών ανά τμήμα πανελλαδικά (17), για να μας πείσει ότι μπορούμε να λειτουργήσουμε με πλήρη σύνθεση; Μόνο οι μπακάληδες θα μπορούσαν να κάνουν τέτοιους υπολογισμούς. Φανερά υποτιμά τη νοημοσύνη χιλιάδων εκπαιδευτικών στα αστικά κέντρα, οι οποίοι διδάσκουν σε τμήματα με 25,26,27,ακόμη και 28 μαθητών. Λύσεις πάντα υπάρχουν (νέες σχολικές μονάδες και περισσότερες προσλήψεις μονίμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών). Όλα αυτά έχουν κάποιο κόστος, όπως δήλωσε σε χθεσινή ερώτηση η κ.Κεραμέως. Γι' αυτό μπείτε όλοι μέσα στις αίθουσες με μάσκες, οι οποίες κοστίζουν λιγότερο και βλέπουμε στην πορεία τις αντοχές μας. Αυτή είναι η πραγματικότητα!!!!!!!

κ
|

Ποια είναι τα αχολεία με τμήματα 17 μαθητών στα Σχολεία Β/θμιας Γενικής Αγωγής της Αττικής , μήπως τα ξέρει κανείς ; Ο νόμος λέει 25 + 10% και αυτό εφαρμόζεται στις περιπτώσεις από ότι γνωρίζω

εκπ/κός
|

10 ωρες με μασκα 7 εωσ 4 ...
διοτι οσοι φοιτουν στην πρωινη ζωνη και στο ολημερο 1+6+3=10 ωρες με μασκα

Μην μας τρελαινετε, ειναι αποψη λοιμωξιολογων αυτη;

εκπ/κός
|

ΑΣ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΛΙΓΟ ΠΙΣΩ Η ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ , ΑΣ ΔΟΥΛΕΨΟΥΜΕ ΑΠΟ ΟΚΤΩΒΡΙΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ..ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΙΣ ΜΑΣΚΕΣ
8-4 ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΟΙ ΩΡΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΟΡΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣΚΑ

ΕΠΙΣΗΣ ,ΘΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΟΙ ΩΡΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΚΛΠ ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΓΙΟΡΤΕΣ ΚΟΜΕΝΕΣ ΕΙΝΑΙ...

Dircorfu
|

Δύο συστεγαζόμενα σχολεία με 40 τμήματα σύνολο και κάπου 800 μαθητές (οι αριθμοί δεν είναι φανταστικοί) πως θα ρυθμίσουν τα διαφορετικά διαλείματα; Σκεφτείτε να κάνουν διάλειμα οι 400 και άλλοι 400 μάθημα. Τι χαμός θα επικρατεί και ποιός θα κάνει μάθημα! Ακόμα χειρότερα αν κάνουν διάλειμα ανά 200.
Η λιγότερο χειρότερη λύση είναι το κάθε σχολείο στα δύο πρωί-απόγευμα. Αλλά που να προσλάβουν κόσμο!!!

Ανώνυμος10
|

Είναι προφανές τι θέλει να κάνει η κυβέρνηση. Αν και ήδη έχει ανακοινώσει τις αποφάσεις της, θέλει τώρα να μοιραστεί το πιθανό πολιτικό κόστος. Από την άλλη μεριά η αντιπολίτευση, αλλά και η ΟΛΜΕ, για να μην κατηγορηθούν ότι δεν νοιάζονται για την μόρφωση των παιδιών, συμφωνούν να ανοίξουν τα σχολεία, αλλά με προϋποθέσεις που κάποιες από αυτές ίσως είναι δύσκολο να υπάρξουν. Έτσι αν αύριο εξαφανιστεί ο ιός η κυβέρνηση "κερδίζει" πολιτικά.
Αν υπάρξει πρόβλημα στα σχολεία λόγω του ιού, η αντιπολίτευση θα έχει πολιτικό όφελος, αλλά και η κυβέρνηση δεν θα έχει μεγάλο πολιτικό κόστος, αφού ΟΛΟΙ έχουν συμφωνήσει για το άνοιγμα των σχολείων στις 7 Σεπτεμβρίου (χωρίς να περιμένουν να δουν πως θα εξελιχθεί η πανδημία τις επόμενες μέρες) και ίσως συμφωνήσουν και σε άλλα επί μέρους μέτρα που πρέπει να ληφθούν..

foros1
|

Επειδή αν κάτι στραβωσει, μπορεί να έρθει ο Αρμαγεδδώνας, προσπαθούν εκεί στο υπουργείο να μοιραστούν τις ευθύνες.
Η λογική λέει ένας μαθητής σε κάθε θρανίο με μάσκες. Τρόποι υπάρχουν, αλλά όπως φαίνεται θέλουν να τρέξουν την χρονιά χωρίς έξοδα.
Τα 32 δια της ΕΕ που τόσο μας διαφήμισαν, δεν είναι ΚΑΙ για τα σχολεία?

σχολιαστής
|

Αυτοί που έχουν την ευθύνη και εκπονούν πρόγραμμα σχετικό αυτοί έχουν το λόγο για το μέλλει γενέσθαι, οι άλλοι φαντάζομαι αερολογίες.

ΗΡΑ
|

Αν έχουν παρθεί οι αποφάσεις ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΟΗΜΑ...σκοπός είναι να βρεθεί η λύση από ολους μαζί!!!!!!!!!!!!!!!


Διεύθυνση URL: https://www.esos.gr/arthra/69009/livevoyliektakti-synedriasi-gia-anoigma-ton-sholeion