Ν. Κεραμέως: Θα δοθούν μάσκες μιας χρήσης στους μαθητές μέχρι να αποκατασταθεί το λάθος

Δημοσίευση: 15/09/2020

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Ν. Κεραμέως: Θα δοθούν μάσκες μιας χρήσης στους μαθητές μέχρι να αποκατασταθεί το λάθος

“Περιμένουμε κρούσματα στα σχολεία, όμως είναι πολύ σημαντικό τα παιδιά να συνεχίσουν τη ζωή τους”

Τη χορήγηση μασκών μιας χρήσης από την ΚΕΔΕ στους μαθητές που έλαβαν χθες μάσκες μεγάλων διαστάσεων, δρομολογεί το υπουργείο Παιδείας, όπως ανέφερε η αρμόδια υπουργός, Νίκη Κεραμέως μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή ΑΤΑΙΡΙΑΣΤΟΙ σημειώνοντας ότι «η πρώτη μέρα της σχολικής χρονιάς πήγε πολύ καλά, αλλά υπήρξαν και αστοχίες. Για τις μάσκες δόθηκαν εξηγήσεις από τη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας και ήδη έχουν δοθεί νέες προδιαγραφές προκειμένου να ξεκινήσει εκ νέου η παραγωγή».  

Αναφορικά με τα περισταστικά που κατεγράφησαν χθες σε σχολεία της χώρας με τους αρνητές της μάσκας επανέλαβε ότι κανένα παιδί δε θα μπαίνει στο μάθημα χωρίς μάσκα υπογραμμίζοντας ότι «θα είμαστε πάρα πολύ αυστηροί συνολικά σε ό,τι έχει να κάνει με την εφαρμογή των οδηγιών που δίνονται για την προστασία της ατομικής και της δημόσιας υγείας».

Σχολιάζοντας την επίθεση γονιού κατά  εκπαιδευτικού   στα Χανιά η υπουργός Παιδείας δήλωσε ότι «χθες μου αναφέρθηκε ένα περιστατικό λεκτικής και σωματικής βίας εναντίον εκπαιδευτικού στα Χανιά από γονιό που δεν ήθελε τα παιδία του να φορέσουν μάσκα. Μόλις το έμαθα, τηλεφώνησα στον εκπαιδευτικό και τον διευθυντή του σχολείου και διαβεβαίωσα ότι το υπουργείο θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να προστατέψει την εκπαιδευτική κοινότητα από οποιεσδήποτε έκνομες ενέργειες και αμέσως συντάχθηκε σχετική αναφορά για να εκκινήσει το ίδιο το υπουργείο τις διαδικασίες για όλες τις νόμιμες ενέργειες. Παιδί χωρίς μάσκα δε θα μπαίνει στο μάθημα. Είναι μια αυτονόητη υποχρέωση προστασίας  της δημόσιας υγείας κι έχουμε εκδώσει ξεκάθαρες οδηγίες».

Η κ. Κεραμέως επισήμανε ότι «περιμένουμε κρούσματα στα σχολεία, όμως είναι πολύ σημαντικό τα παιδιά να συνεχίσουν τη ζωή τους. Για αυτό κι ελήφθη η απόφαση να λειτουργήσουν τα σχολεία. Αν βρεθεί κρούσμα μαθητή, διερευνώνται οι στενές επαφές και με τις οδηγίες που έχει δώσει η Επιτροπή των επιστημόνων κλείνει το τμήμα, όχι το σχολείο».

Προσλήψεις αναπληρωτών

Σε ό,τι αφορά στις προσλήψεις των αναπληρωτών, η ίδια τόνισε ότι έγιναν πιο νωρίς από ότι τα προηγούμενα χρόνια συμπληρώνοντας ότι «προχωρήσαμε τους μόνιμους διορισμούς στην ειδική αγωγή που δεν έχουν ξαναγίνει ποτέ στη χώρα και στη γενική εκπαίδευση που ήδη προχωρήσαμε στους προσωρινούς πίνακες». Κατέληξε ότι υπάρχουν κάποια κενά, τα οποία θα σταλούν σήμερα από τα σχολεία και στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα καλυφθούν. «Υπάρχουν εκπαιδευτικοί, οι οποίοι καταθέτουν τα έγγραφα που αποδεικνύουν ότι ανήκουν σε ομάδες αυξημένου κινδύνου και για το λόγο αυτό έχουμε προβλέψει ειδικές ρυθμίσεις για την αντικατάσταση τους. Ακόμα και αυτοί που θα απουσιάζουν, θα κάνουν τηλεκπαίδευση στα παιδιά που δεν μπορούν να παρακολουθήσουν το μάθημα λόγω προβλημάτων υγείας», πρόσθεσε.  

 

Σχόλια (7)

Μαρία
|

Ας δοθούν να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα κ ας αναλάβουν οι υπεύθυνοι να αποστείλουν άμεσα τις σωστές μάσκες χωρίς δαπάνη για το δημόσιο.
Σε αυτό να ασκηθούν πιέσεις, τα άλλα να χαμε να λέγαμε

Διορισμοί εκπαιδευτικών
|

Οι διορισμοί στην ειδική αγωγή είχαν δρομολογηθεί τα προηγούμενα χρόνια, ενω τα κενά στα σχολεία κάθε χρόνο αυξάνονται.

Πρέπει το υπουργείο τα επόμενα τρία έτη να επικεντρωθεί στην αναδιοργάνωση της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με συγγραφή νέων βιβλίων, επανασύσταση σχολικών μονάδων και διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών. Δεν μπορεί η Δημόσια Εκπαίδευση να στηρίζεται σε 10.000 αναπληρωτές!

Δανία Γερμανία Σουηδία Ισπανία
|

Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες η χρήση μάσκας δεν είναι υποχρεωτική στα σχολεία. Είναι ένα μέτρο που πρέπει να συνοδεύει τα υπόλοιπα, δεν τα υποκαθιστά.

Δον Κιχώτης
|

Λάθη στις διαστάσεις, σύγκρουση με τους ιερείς για την ημερομηνία Αγιασμού, απογευματινές εγκύκλιοι!...
Να γίνει επειγόντως η κατάλυση του αφορισμού, να ανασάνει το Υπουργείο!

Εκπαιδευτικός
|

Ανευθυνότητα,αδιαφορία,πολύ κακό για το τίποτα κι όλα αυτά στις πλάτες του φορολογούμενου πολίτη!
Αλήθεια τι βαθμός πιστεύετε ότι σας αξίζει στην ατομική σας αξιολόγηση κα υπουργέ;

"Καμίας χρήσης"
|

Τρεις μήνες είχατε, για ΕΝΑ και μόνο πράγμα. Για μια μάσκα. Παραιτηθείτε τώρα με αξιοπρέπεια. Ποιο "καμίας χρήσης" δεν γινεται.

Ενεργός πολίτης
|

Δεν εμπλέκομαι με τον χώρο της παιδείας, αλλά μόλις συνειδητοποίησα γιατί συμβαίνουν αυτά τα τραγελαφικά στην έναρξη της σχολικής χρονιάς (απουσία προγραμματισμού και δράσεων για την πανδημία, ανοργασωσιά σε όλα τα επίπεδα, αδυναμία να ρυθμιστεί το πρόγραμμα της πρώτης μέρας και του αγιασμού, μπάχαλο με τις μάσκες, χιλιάδες κενά εκπαιδευτικών, καθαρίστριες που καθαρίζουν τα σπίτια τους και δάσκαλοι που σφουγγαρίζουν το σχολείο τους και άλλα πολλά...): η υπουργός λείπει σε συνέντευξη.
Και συμπεραίνω: αν ήταν εξαφανισμένος ο διευθύνων σύμβουλος στην εταιρία μας, θα διαλυόμασταν πάραυτα.
Η Κεραμέως διαλύει τη δημόσια εκπαίδευση.


Διεύθυνση URL: https://www.esos.gr/arthra/69403/n-kerameos-tha-dothoyn-maskes-mias-hrisis-stoys-mathites-mehri-na-apokatastathei-lathos