Εγκύκλιος: Λειτουργία ΑΕΙ,Προγράμματα ΚΕΔΙΒΙΜ , μετακίνηση φοιτητών, Φοιτητικές Εστίες

Δημοσίευση: 07/11/2020

Τελευταία Ενημέρωση: 07/11/2020, 22:55

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Εγκύκλιος: Λειτουργία ΑΕΙ,Προγράμματα ΚΕΔΙΒΙΜ , μετακίνηση φοιτητών, Φοιτητικές Εστίες

Όλα όσα θα ισχύσουν μετά το γενικό lockdown

Εγκύκλιο  σχετικά με τη λειτουργία των ΑΕΙ, τα Επιμορφωτικά Προγράμματα ΚΕΔΙΒΙΜ, τις μετακινήσεις φοιτητών και τις Φοιτητικές Εστίες , υπέγραψε ο υφυπουργός  Παιδείας Β. Διγαλάκης.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ

Ειδικότερα σύμφωνα με την εγκύκλιο τα ΑΕΙ θα λειτουργήσουν ως εξής:

Επιμορφωτικά Προγράμματα ΚΕΔΙΒΙΜ


Μετακίνηση φοιτητών

Φοιτητικές Εστίες

Εξετάσεις

 

Σχόλια (5)

Κατερίνα
|

Μακάρι να σας διώξει ο κ. Πρωθυπουργός.

Υποψήφιοι Διδάκτορες
|

Με βάη την εγκύκλειο ο κ. Διγαλάκης θεωρεί ότι όλοι οι υποψήφιοι διδάκτορες προσέρχονται στο ΑΕΙ ΜΟΝΟ για (1) να παρέχουν επικουρικό διδακτικό έργο ή (2) να εργστούν σε ερευνητικά έργα.
Συνεπώς όσοι εκπονούν διδακτορική έρευνα με χρηματοδότηση εκτός ΕΛΚΕ (π.χ. υποροφία από το ΙΚΥ ή από ιδρύματα, αυτοχρηματοδότηση, με τα λεφτά του μπαμπά στο τέλος τέλος) αποκλείονται από την προσέλευση στο ερευνητικό εργαστήριο που εργάζονται.
Μήπως να το ξαναδείτε κ. Υφυπουργέ;

Αθανασιος
|

Θυμόμαστε όλοι τί προέβλεπε ο σχεδιασμός που έγινε από το Υπουργείο για την νέα ακαδ. χρονιά (μάθημα στις αίθουσα μέχρι 50ο άτομα, κλπ.).
Μάλιστα στο τέλος του Σεπτέμβρη ο κ. Διγαλάκης έγβαλε αυστηρή εγκύκλιο ότι τα Πανεπιστήμια μπορούν μόνο να εφαρμόσουν τα μέτρα κι όχι να διαφοροποιηθούν ως προς αυτά.
Πραγματικά θα ήθελα να ξέρω με τι στοιχεία έκανα τον σχεδιασμό στο Υπουργείο.
Το πιο πιθανό είναι "με κανένα στοιχείο". Έτσι θέλουμε, έτσι ορίζουμε, η πραγματικότητα δεν μας ενδιαφέρει. Έτσι άλλωστε σχεδιάζονται όλα στην Παιδεία, με τη ... δύναμη της θέλησης.
Γιατί, διαφορετικά, τι περίμεναν; Ότι ο χειμώνας θα έβγαινε με 100 και 200 κρούσματα πανελληνίως;
Elementary Watson, elementary.

Υ.Γ. Εγώ πάντως το είχα γράψει εδώ, μην μαλώνετε τζάμπα, πριν βγει ο Οκτώβρης όλα τα μαθήματα θα γίνονται διαδικτυακά.

Δεν υφίσταται λογος μετακίνησης...
|

Δεν υφίσταται λογος μετακίνησης για τους υποψήφιους διδάκτορες για τις σπουδές τους καθως η εκπαιδευτική διαδικασία γίνεται αποκλειστικά εξ αποστάσεως!!
Ο κ. Διγαλακης ή δεν διάβασε τι υπέγραψε ή στο ΕΜΠ πάει για απλά βόλτα και οχι για μάθημα,έρευνα κτλ..

Ζητείται διευκρίνιση
|

Η εγκύκλιος προβλέπει "Απαγόρευση ημερίδων, συνεδρίων και πάσης φύσεως εκδηλώσεων εντός των ΑΕΙ" και σύμφωνα με τα συμφραζόμενα εννοεί διοργανώσεις των ίδιων των ΑΕΙ. Γνωρίζει κανείς τι ισχύει με τις εκδηλώσεις που συνεχίζουν να διοργανώνουν αυτές τις μέρες φοιτητές ή συλλογικότητες, όπως καφενεία, προβολές ταινιών, συλλογικές κουζίνες, συλλογικά μερεμέτια και συγκεντρώσεις εντός των κτιρίων;


Διεύθυνση URL: https://www.esos.gr/arthra/70247/egkyklios-leitoyrgia-aeiprogrammata-kedivim-metakinisi-foititon-foititikes-esties