Εγκύκλιος για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821 στα Γυμνάσια και Λύκεια

Δημοσίευση: 23/11/2020

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Εγκύκλιος για τον  εορτασμό των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821 στα Γυμνάσια και Λύκεια

Οι δράσεις αυτές είναι δυνατόν να αποτελούν μέρος των εγκεκριμένων Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων που υλοποιεί η κάθε σχολική μονάδα ή τάξη-εις/τμήμα-τα αυτής, καθώς και να ενταχθούν, στο Ωρολόγιο Πρόγραμμα

Εγκύκλιο για τον προγραμματισμό εκπαιδευτικών δράσεων των σχολικών μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, υπέγραψε η Γενική Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Σίσσυ Γκίκα.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ

Ειδικότερα, με την εγκύκλιο καλούνται όλες οι σχολικές μονάδες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων/ουσών, να προγραμματίσουν σχετικές εκπαιδευτικές, εικαστικές και καλλιτεχνικές δράσεις, όπως ανάγνωση σχετικών έργων, δημιουργία εικαστικών έργων, συγκέντρωση έργων ζωγραφικής/γλυπτικής/μελοποιημένων ποιημάτων, σύνθεση πρωτοτύπων έργων κ.α., με σκοπό οι μαθητές/τριες, όχι μόνο να γνωρίσουν την ιστορική πλευρά των γεγονότων της Ελληνικής Επανάστασης, αλλά κυρίως να κατανοήσουν τη σημασία του Αγώνα για την κατάκτηση της Ελευθερίας και των αγαθών που αυτή συνεισέφερε σε επίπεδο πολιτισμού, γλώσσας, θρησκείας και αξιών.

Οι δράσεις αυτές είναι δυνατόν να αποτελούν μέρος των εγκεκριμένων Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων που υλοποιεί η κάθε σχολική μονάδα ή τάξη-εις/τμήμα-τα αυτής, καθώς και να ενταχθούν ανεξάρτητα από αυτά, στο Ωρολόγιο Πρόγραμμα Διδασκαλίας των τάξεων/τμημάτων της σχολικής μονάδας.

Το υπουργείο Παιδείας επισημαίνει  ότι ο προγραμματισμός και η υλοποίηση των εν λόγω δράσεων θα γίνει λαμβάνοντας υπόψη τα εκάστοτε μέτρα που θα ορίζονται και θα ισχύουν για την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού COVID – 19, σύμφωνα με τις σχετικές εγκυκλίους του Υ.ΠΑΙ.Θ. και τις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Υγείας (ΕΟΔΥ).

Σχόλια (2)

ευγε ΙΙ
|

να μας ενημερώσει το υπουργείο πόσα προγράμματα εκτός ωραρίου γίνονται (πολιτιστικά, περιβαλλοντικά , ΑΥ κλπ). ή κοροϊδευόμαστε; α, υπάρχει και τo webex , βρε

εύγε στη γγ
|

μα τι υπέροχη εγκύκλιος και διαφωτιστική ! μερικές ερωτήσεις διευκρινιστικές (να σημειώσω ότι τώρα τα σχολεία είναι κλειστά, έτσι ενημερωτικά) :

γίνονται προγράμματα εκτός ωραρίου (πχ πολιτιστικά) ; με κορωνοϊό;
ξαναθυμίζω : οι όμιλοι πειραματικών (σαν τα πολιτιστικά κ.α προγράμματα των σχολείων , που είναι εκ του περισσού) είναι εντός ωραρίου εκπαιδευτικών (άρα υποχρεωτικοί)

αφού μπορούν ενταχθούν στο πρόγραμμα (πώς ; από ευελιξία ξέρουμε, τι χρειαζόταν η εγκύκλιος τότε; ) , γιατί να αναφέρονται τα εκτός;

εγκεκριμένα προγράμματα : ερώτηση αφελούς τι σημαίνει έγκριση. απορρίπτει κανείς υπεύθυνος δραστηριοτήτων πρόγραμμα;;;;;;;; τι νόημα έχει η έγκριση πέρα από την απόφαση συλλόγου διδασκόντων (ε, γίνονται και όλα ακριβώς; ήρεμα ρωτάω ). εγώ λέω ότι κανένα δεν έχει απορριφθεί για πολλούς λόγους.

καλή συνέχεια στο τάισμα με σανό. πόσο πάει ο τόνος άραγε ;


Διεύθυνση URL: https://www.esos.gr/arthra/70495/egkyklios-gia-ton-eortasmo-ton-200-hronon-apo-tin-epanastasi-toy-1821-sta-gymnasia-kai