ΟΛΜΕ: Θα διαγραφούν από τις ΕΛΜΕ οι εκπαιδευτικοί που δεν υπακούσουν στην απόφαση να μη συμμετάσχουν στα Υπηρεσιακά Συμβούλια

Δημοσίευση: 07/01/2021

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

ΟΛΜΕ: Θα διαγραφούν από τις ΕΛΜΕ οι εκπαιδευτικοί που δεν υπακούσουν στην απόφαση να μη  συμμετάσχουν στα Υπηρεσιακά Συμβούλια

Με  διαγραφή τους από τις τοπικές ΕΛΜΕ που ανήκουν,  προειδοποιεί  η ΟΛΜΕ τους εκπαιδευτικούς που δεν υπακούσουν στις συνδικαλιστικές αποφάσεις να μην συμμετάσχουν στα Υπηρεσιακά Συμβούλια, ως μέλη.

«Στην περίπτωση που  κάποιοι/ες «συνάδελφοι/ισσες» δεν ακολουθήσουν τις αποφάσεις ΟΛΜΕ και ΕΛΜΕ είναι αυτονόητο ότι θέτουν τους εαυτούς τους εκτός κλάδου και το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ καλεί τις κατά τόπους ΕΛΜΕ,  να προχωρήσουν στη λήψη όλων των προβλεπόμενων από το καταστατικό τους μέτρων για τη διαγραφή των συγκεκριμένων εκπαιδευτικών από τα μητρώα τους», αναφέρει χαρακτηριστικά η προειδοποιητική ανακοίνωση της ΟΛΜΕ.

Η Ομοσπονδία, τονίζει ότι  «σε κάθε περίπτωση, με τις δημοκρατικές καταστατικές διαδικασίες της, δεν πρόκειται να αποδεχτεί και να αναγνωρίσει οποιονδήποτε από τους παραπάνω «συναδέλφους» ως αιρετούς και διορισμένα μέλη αλλά ούτε, φυσικά, ως μέλη Δ.Σ των ΕΛΜΕ ή ως αντιπροσώπους στις Γενικές Συνελεύσεις Προέδρων και τα Συνέδρια της ΟΛΜΕ».

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΟΛΜΕ

Το ΥΠΑΙΘ μέσα σε ένα κρεσέντο αυταρχισμού προχώρησε, χωρίς κανένα διάλογο σε αλλαγές στις εκλογικές διαδικασίες των υπηρεσιακών συμβουλίων, επιβάλλοντας αυθαίρετα και χωρίς διάλογο την ηλεκτρονική ψηφοφορία, λίγες μέρες πριν τις αρχαιρεσίες. Η αντίδραση του κλάδου ήταν άμεση, καθώς η συντριπτική πλειοψηφία των παρατάξεων (και όλες οι παρατάξεις του ΔΣ της ΟΛΜΕ) απέσυραν αμέσως τις υποψηφιότητές τους από τις εκλογές παρωδία που σχεδίασε η κυβέρνηση. Η υπουργός με πρωτοφανή αντιδημοκρατικότητα αγνόησε τις αποσύρσεις αυτές και υποχρέωσε το σύνολο των παρατάξεων να είναι υποψήφιες παρά τη θέλησή τους!! Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν η συντριπτική αποχή – πάνω από 93%- που επιφύλαξαν εκπαιδευτικοί, ΕΕΠ και ΕΒΠ ως απάντηση τόσο στην αδιάλλακτη στάση και την  αλαζονεία της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ όσο και στα αθέμιτα μέσα που χρησιμοποίησε για να πιέσει τους εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν στις αντιδημοκρατικές αυτές διαδικασίες.

Παρά το πρωτοφανές αυτό φιάσκο, η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ προχώρησε στις 23 Δεκεμβρίου στην ανακοίνωση των «αποτελεσμάτων» των ηλεκτρονικών εκλογών της μηδενικής συμμετοχής, που διεξήχθησαν στις 7 Νοεμβρίου! Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων έγινε 1,5 μήνα μετά τις «εκλογές», αφού προηγουμένως ψηφίστηκε το  απαράδεκτο άρθρο  123 στον νόμο 4763/2020 με το οποίο επιχειρείται η αντικατάσταση των αιρετών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια από δοτούς «εκπροσώπους» διορισμένους από τα όργανα του ΥΠΑΙΘ. Ο αντιδημοκρατικός κατήφορος της κυβέρνησης δεν έχει σταματημό!

Η Ομοσπονδία είχε εξαρχής δηλώσει ότι ο μόνος δημοκρατικά νομιμοποιημένος τρόπος να αποκατασταθεί η ομαλότητα είναι να παραταθεί η θητεία των αιρετών των εκλογών του 2018 και να πραγματοποιηθούν οι εκλογές όταν οι επιδημιολογικές συνθήκες το επιτρέψουν, με πλήρη ανάπτυξη των δημοκρατικών διαδικασιών και με δια ζώσης ψηφοφορία.

Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ με την απόφασή του από τις 30/11/2020 έχει καλέσει σε παραίτηση όλες και όλους τις/τους συναδέλφους, οι οποίοι/ες φέρονται ως «εκλεγμένοι/ες» από τις εκλογές-παρωδία της 7ης Νοεμβρίου. Εκείνοι οι ελάχιστοι συνάδελφοι που ενδεχομένως δεν το πράξουν, δεν θα τύχουν καμίας αναγνώρισης και νομιμοποίησης από τον κλάδο. Θα εκπροσωπούν μόνο τον εαυτό τους και θα αποτελούν για τον κλάδο «ξένο σώμα».

Σε συνέχεια της παραπάνω απόφασης το ΔΣ της ΟΛΜΕ καλεί:

Τους/τις «εκλεγμένου/ες» (τακτικά και αναπληρωματικά μέλη) στα ΥΣ να καταθέσουν, αμέσως μετά τις συγκροτήσεις τους, τις παραιτήσεις τους στις ΔΔΕ, ΠΔΕ και ΥΠΑΙΘ για ΠΥΣΔΕ, ΑΠΥΣΔΕ και ΚΥΣΔΕ αντίστοιχα, με κοινοποίηση όλων των παραιτήσεων στην ΟΛΜΕ.

Τα υπόλοιπα μέλη των ψηφοδελτίων, που «εκλέγουν» αιρετούς, να θέσουν τις παραιτήσεις τους στη διάθεση των ΕΛΜΕ και της ΟΛΜΕ (για ΠΥΣΔΕ, ΑΠΥΣΔΕ και ΚΥΣΔΕ αντίστοιχα), ώστε να υπάρχουν άμεσα παραιτήσεις σε περίπτωση που η διοίκηση προχωρήσει σε νέες πράξεις συγκρότησης όπου θα περιλαμβάνονται οι επόμενοι, με βάση τη «σειρά εκλογής» «υποψήφιοι».

Όλους και όλες τους/τις εκπαιδευτικούς, που καλούνται μέσα από  τις προκηρύξεις των κατά τόπους ΠΔΕ να αναλάβουν τις δύο θέσεις των διορισμένων μελών στα ΥΣ, να μην υποβάλουν αίτηση . Όταν το ΥΠΑΙΘ  επιχειρήσει να ενεργοποιήσει όσα προβλέπονται στο άρθρο 123 του ν.4763/2020,  οι εκπαιδευτικοί να μην ανταποκριθούν υποβάλλοντας αιτήσεις και αν η πολιτική ηγεσία προχωρήσει σε απευθείας τοποθέτηση εκπαιδευτικών ως δοτών εκπροσώπων, καταπατώντας κάθε έννοια δημοκρατικής διαδικασίας και εκπροσώπησης των συναδέλφων, να υποβάλουν άμεσα τις παραιτήσεις τους από τις δοτές θέσεις αυτές, καταργώντας το άρθρο 123 στην πράξη. Να μην υπάρξει καμία νομιμοποίηση της λειτουργίας ψευτο-υπηρεσιακών Συμβουλίων (και των αντίστοιχων διευρυμένων ΥΣ) από κανέναν συνάδελφο, με τη συμμετοχή τους σε αυτά.

Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ χαιρετίζει για μία ακόμη φορά τις δεκάδες χιλιάδες των εκπαιδευτικών  που στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων, απέχοντας από τις αντιδημοκρατικές διαδικασίες του ΥΠΑΙΘ! Καλεί όλους και όλες τους/τις συναδέλφους να συνεχίσουμε ενωτικά τον αγώνα, συσπειρωμένοι/ες στα σωματεία μας, ώστε όλοι/ες μαζί να επιτύχουμε την πραγματοποίηση των εκλογών όταν οι επιδημιολογικές συνθήκες το επιτρέψουν, με πλήρη ανάπτυξη των δημοκρατικών διαδικασιών και με δια ζώσης ψηφοφορία.

Για τον λόγο αυτό, στην περίπτωση που  κάποιοι/ες «συνάδελφοι/ισσες» δεν ακολουθήσουν τις αποφάσεις ΟΛΜΕ και ΕΛΜΕ είναι αυτονόητο ότι θέτουν τους εαυτούς τους εκτός κλάδου και το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ καλεί τις κατά τόπους ΕΛΜΕ,  να προχωρήσουν στη λήψη όλων των προβλεπόμενων από το καταστατικό τους μέτρων για τη διαγραφή των συγκεκριμένων εκπαιδευτικών από τα μητρώα τους. Η Ομοσπονδία, σε κάθε περίπτωση, με τις δημοκρατικές καταστατικές διαδικασίες της, δεν πρόκειται να αποδεχτεί και να αναγνωρίσει οποιονδήποτε από τους παραπάνω «συναδέλφους» ως αιρετούς και διορισμένα μέλη αλλά ούτε, φυσικά, ως μέλη Δ.Σ των ΕΛΜΕ ή ως αντιπροσώπους στις Γενικές Συνελεύσεις Προέδρων και τα Συνέδρια της ΟΛΜΕ.

 

Σχόλια (43)

Εκπαιδευτικός
|

Η ανακοίνωση της ΟΛΜΕ είναι ασχολίαστη! Διαγραφή!!! Μπράβο! Την είδαμε την ΟΛΜΕ και στη διαθεσιμότητα...Ντροπή!

Και τώρα;
|

12/01. Τα υπηρεσιακά συμβούλια δεν έχουν συγκροτηθεί. Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που για ΠΥΣΔΕ και ΠΥΣΠΕ δεν έχουν γίνει αιτήσεις ούτε για τους δύο διορισμένους.

Προς ΟΛΜΕ
|

Μήπως θέλετε και πιστοποιητικό πολιτικών φρονηματων και μεταμελειας; Το σωματείο είναι όλοι οι εκπαιδευτικοι.

ΧΨ
|

ΟΛΜΕ: Διαγράφεσαι " Διότι δεν συνεμορφώθης προς τας υποδείξεις¨
ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ: Μάχομαι τον φασισμό σε όλες του τις μορφές και προπαντός στην πιο πονηρή, απατηλή μορφή του την αριστερόστροφη.

Βασιλης
|

Μα δεν ειναι θεμα στοιχειωδους αξιοπρεπειας να παραιτηθουν; Χρειαζεται να τους το ζητησει η ΟΛΜΕ; Ποιον εκπροσωπουν με το 4% που ψηφισε;
Την ευθυνη για την ολη κατασταση εχει η υπουργος, οχι η ΟΛΜΕ.

@ θοδωρής πάτρα
|

Πώς περιφρουρεί τις αποφάσεις του; Οι απειλές και διαγραφές είναι περιφρούρηση;

.............
|

Το 95% που απείχε,δικαιώνει απόλυτα την ΟΛΜΕ!

Πέτρος
|

Και τελικά συμβαίνει αυτό που έπρεπε ..σε πολλές περιοχές της χώρας όχι μόνο παραιτήθηκαν οι αιρετοί αλλά δεν έγιναν αιτήσεις ούτε για τα δύο διορισμένα μέλη. Η ΟΛΜΕ η ΔΟΕ αλλά και συνάδελφοι ενωμένοι δίνουν απάντηση στον αυταρχισμό.

Εκπαιδευτικός
|

Αντί να στρέφεται εναντίον των εκπαιδευτικών η ΟΛΜΕ να κινήσει την νομική διαδικασία κατά του κράτους.
Να ενημερώσει και τα διεθνή εκπαιδευτικά σάιτ για τις ανισότητες στην εκπαίδευση εν μέσω πανδημιας και για το έλλειμμα συνταγματικής νομιμότητας.
Ανακοίνωση ντροπή.

Ερτ
|

Μάλλον κάποιοι μπερδεύουν την δημοκρατία με τη "δημοκρατία" του Κιμ Γιονγκ Ουν. Το δικαίωμα στην απεργία υπάρχει, όπως και το δικαίωμα στην εργασία. Οι νόμοι ψηφίζονται από την κυβέρνηση που εκλέγεται από τους ΨΗΦΙΣΑΝΤΕΣ. Και εφαρμόζονται ακόμη και αν το 100% των εκπαιδευτικών διαφωνούν.

εκπαιδευτικοs
|

Η ΟΛΜΕ ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ Ο ΤΙ ΤΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΜΑΣ.ΕΤΣΙ ΚΕΝΑ,ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ,ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ,ΚΡΙΣΕΙΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟ ΔΟΚΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ ΕΛΕΓΧΟ.ΟΙ ΑΠΕΙΛΕΣ ΠΟΥ ΕΚΤΟΞΕΥΕΙ ΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΝΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ.

George
|

Οι μεγαλοσυνδικαλιστές της ΟΛΜΕ και των ΕΛΜΕ, όπως και της ΔΟΕ εκ του ασφαλούς κουνάνε το δάκτυλο. Ας παραιτηθούν αυτοί πρώτα και έπειτα να ζητούν τις παραιτήσεις των άλλων.

Φώτης
|

Καλήμερα στους /στις αγαπητες/ους συναδέλφους.
Και νομίζουμε ότι κάτι θα γίνει αν τους/τις διαφραψει;;;
Έτσι βοηθά τον κλάδο η συνδικαλιστή οργάνωση που όταν μας έβγαλαν σε διαθεσιμότητα 2500 εκπαιδευτικούς....μας στήριξε...; ;
Τους πήρε 6 μήνες να αποφασίσουν μετά από συνεδριάσεις συνεδριάσεων αν και πως θα μας στηρίξουν
Έτσι και τώρα με ταχύτατα αντανακλαστικα αποφάσισαν τη διαγραφή των κακών και μη συμμορφουμενων εκπαιδευτικών για το καλό της εκπαίδευσης!!!
Με απειλές δεν πάμε μπροστά.
Μήπως να έρθουν πιο κοντά στο/στη μαχιμο/η εκπαιδευτικό με κάποιο άλλο τρόπο για να γίνουν και πιστευτοι και αποδεκτοί;;

αυτογνωσία
|

Δεν έχω ψηφίσει ποτέ για ολμε-ελμε. Όταν συμφωνώ με τα αιτήματα κάνω απεργία ( τον Μάϊο ήμουν το 0,3%=γραφική). Όταν βλέπω να έρχονται τα δύσκολα λέω "γιατί δεν κάνει κάτι η ΟΛΜΕ". Όταν κοιτάζομαι στον καθρέφτη βλέπω την ευθύνη μου: δεν έχω κάνει τίποτα για να αλλάξει αυτή η ΟΛΜΕ, μόνο λόγια εύκολα κ κατηγόριες ριχνω. Ε λοιπόν συνάδελφοι έχουμε μεριδιο όλοι, γιατί στην τελική έχουμε την ΟΛΜΕ που μας αξίζει αλλιώς θα ειμασταν όλοι στους δρομους

Φ. Κώστας
|

Εδώ ταιριάζει η ατάκα στο αχ αυτή η γυναίκα μου όταν ο Παπαμιχαήλ απειλεί την υπηρέτρια ότι θα την χωρίσει.

'Τι λες! Κι είχα μια σκασίλα...'

Μαθήματα
|

Μιλάμε για δημοκρατία, όχι ψέματα .

θοδωρης πατρα
|

Πολύ σωστή η απόφαση της ΟΛΜΕ. Αυτοί που μιλάνε για το δικαίωμα της ελεύθερης επιλογής να μας πουν ποια επιλογή έχει το 60% που δεν ψηφίζει την κυβέρνηση. Μετά τις εκλογές η κυβέρνηση του 40% του 60% που συμμετέχουν στις εκλογές, δηλ του 24% κάνει ότι θέλει και φυσικά ενάντια σε αυτά που έλεγε προεκλογικά. Αφήστε λοιπόν τη δημοκρατία. Εσείς που κριτικάρετε τις μάζες ΓΣ των ΕΛΜΕ είστε οι ίδιοι που δεν πατάτε. Φτάνει η υποκρισία. Το σωματείο έχει το δικαίωμα να περιφρουρεί τις αποφάσεις του.
Η θέση των απεργών είναι στην πύλη και όχι στον καναπέ.

@ ό,τι νάναι
|

Αν η ΟΛΜΕ κηρύξει απεργία και η συμμετοχή είναι 95% και εσύ επειδή δεν συμμετείχες, επειδή δεν συμφωνούσες με αυτήν την απεργία, θα είχε κάθε δημοκρατικό δικαίωμα η ΟΛΜΕ, εσένα και το υπόλοιπο 5% να σας διαγράψει.
Τι δημοκρατία είναι αυτή;
Άστο καταλάβαμε για ποια δημοκρατία μιλάς και μάλιστα έχεις απορία με το πρόβλημα που οι δημοκρατικές διαδικασίες προκαλούν ακόμη και σε ...εκπαιδευτικούς.

@ο,τι να'ναι
|

Την ΟΛΜΕ την ακολουθουμε χρόνια. Η
ΟΛΜΕ να πάψει να απειλεί για να συνεχίσουμε να την ακολουθούμε. Σήμερα απειλεί ορισμένους συναδέλφους. Αύριο εάν δεν υπακουσουμε στις αποφάσεις της θα απειλεί εμάς. Μεθαύριο κάποιους άλλους. Δεν είμαστε στρατιωτάκια. Και επιτέλους είναι Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης. Δεν είναι διαχειριστές ομάδας στο fb για να διαγραφουν τους φίλους τους. Και στραβός είναι ο γυαλος και στραβά αρμενίζουμε.

ό,τι να΄ναι
|

@ert antistalinistas και λοιποί
Ανήκω σε αυτούς που δεν ακολουθούν την ΟΛΜΕ πάντα στις απεργίες της. Αυτό συμβαίνει, επειδή δεν συμφωνώ πάντα με τις αποφάσεις της και επειδή με τη σημερινά οικονομικά δεδομένα δεν έχω την πολυτέλεια να κάνω απεργίες. Αυτό επίσης σημαίνει ότι έχουμε δημοκρατία και ότι οι εκπαιδευτικοί δεν είμαστε πρόβατα, ώστε να ακολουθούμε τυφλά είτε το ΥΠΑΙΘ είτε τους συνδικαλιστές, όταν δεν συμφωνούμε μαζί τους.
Όταν λοιπόν μιλάτε για το 98% που δεν συμμετέχει στις απεργίες, να έχετε υπόψη σας ότι οι περισσότεροι δεν μπορούν να σηκώσουν το οικονομικό κόστος μιας τέτοιας συμμετοχής. Αντίθετα, η αποχή από τις εκλογές των αιρετών είναι απευθείας απόρριψη των αποφάσεων του υπουργείου και δεν υποκινούνται από κάποια αναγκαιότητα ή σκοπιμότητα. Συμμετείχαν σχεδόν όλοι σε αυτό, προφανώς αφήνοντας την πολιτική τους τοποθέτηση και βλέποντας το δίκαιο.
Επίσης, απορώ με το πρόβλημα που οι δημοκρατικές διαδικασίες προκαλούν ακόμη και σε...εκπαιδευτικούς. Ό,τι και να λέτε και να λέμε ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ στα Περιφερειακά Συμβούλια με ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΑΠΟΧΗ. Αν αποσυνδεθούμε από τα πρόσωπα και από τη διαφωνία μας με τη δράση τους, αυτό που θα αντικρίσουμε ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ ΘΕΣΜΟΙ. ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ... Άρα, το δίλημμα δεν είναι αν θα ακολουθήσουμε την ΟΛΜΕ, αλλά αν ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ...

ΟΛΜΕ: τα καλά και συμφεροντα
|

Το 4% συμμετοχή στις συνελεύσεις των ΕΛΜΕ δίνει εγκυρότητα στις αποφάσεις τους. Το 5% που ψήφισε στις ηλεκτρονικές εκλογές θα διαγραφεί. Χάνονται κεκτημένα του κλάδου κι εσείς συνεχώς απειλείτε συναδέλφους. Γιατί δεν γυρνάτε κι εσείς στα σχολεία σας να τα στηρίξετε σε καιρό πανδημίας; Συνδικάτο που απειλεί δεν έχει λόγο ύπαρξης.

ΟΛΜΕ:Παραιτηθείτε πρώτα εσεις
|

και γυρίστε στις οργανικές σας.Δωστε πρώτοι το παράδειγμα .Δεν μπορεί να ζητάτε να παραιτηθούν άλλοι χωρίς πρώτα να παραιτηθείτε εσείς γυρνώντας στις οργανικές σας.Αν το κάνετε εσείς θα το κάνω και εγώ.Μαζι ενωμένοι με τις ταυτόχρονες παραιτησεις

ert antistalinistas
|

Να διαγράψετε και το 98% που δεν συμμετέχει στις απεργίες σας. Ε;

Μέλος ΟΛΜΕ
|

Είμαστε απο τους πιο κακοπληρωμένους εκπαιδευτικούς στην Ευρώπη. (26η θέση) Σιγά τώρα θα πει κάποιος , μην ασχοληθούμε με τέτοια ασήμαντα πράγματα.
Και η ΟΛΜΕ έχει αναγάγει την ηλεκτρονική ψηφοφορία σε μείζον θέμα.
Εν τω μεταξύ η ΔΑΚΕ ,που έχει την πλειοψηφία στην ΟΛΜΕ, είναι υπερ της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, αρκεί να γίνει μετά από δική της έγκριση, και να γίνει την Ανοιξη και όχι τον Χειμώνα

ΔΗΜΗΤΡΗΣ
|

ΗΡΘΕ Η ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΛΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΛΜΕ.
ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΜΑΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΔΟΥΝΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΠΟΛΛΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΟΛΙΓΩΝ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΣΤΙΣ ΕΛΜΕ.
ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΛΜΕ ΜΕ ΤΟ 4% ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ.

ΚΩΣΤΑΣ
|

ΑΦΟΥ ΓΙΝΕΙ Η ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΑΦΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΣΟ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ....ΑΠΕΙΛΕΣ ΚΑΙ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΙ ΑΠΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΜΑΣ ΠΑΡΑΠΕΜΠΟΥΝ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΕΠΟΧΕΣ. Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ.

@Μακης
|

Ας δώσουν πρώτα ποσοστά συμμετοχής των εκπαιδευτικών στις εκλογές των τελευταίων ετών και μετά να απειλούν. Οι απειλές δείχνουν έλλειψη επιχειρηματων και καλύπτουν τις δικές τους αδυναμίες. Στο τέλος η Κεραμεως θα φαίνεται δημοκρατικοτερη όλων τους.

Μανώλης
|

Αναμενόμενη η απαράδεκτη ανακοίνωση της ΟΛΜΕ, η οποία κατά τη γνώμη μου, είναι η κύρια υπεύθυνη για όλη αυτή την κατάσταση.

Μαθήματα δημοκρατίας
|

Τόση δημοκρατία πως θα την αντέξουμε;

Διαγραφές και αφορισμοι
|

Άλλοι αφορίζουν κι άλλοι διαγραφουν. Τόση Δημοκρατία δεν αντέχεται.


Διεύθυνση URL: https://www.esos.gr/arthra/71063/olme-tha-diagrafoyn-apo-tis-elme-oi-ekpaideytikoi-poy-den-ypakoysoyn-stin-apofasi-na-mi