Κ. Γαβρόγλου: Μια μέρα ντροπής

Δημοσίευση: 14/01/2021

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Κ. Γαβρόγλου: Μια μέρα ντροπής

Κώστας Γαβρόγλου, πρώην υπουργός Παιδείας

Σήμερα ανακοινώθηκαν ρυθμίσεις που στοιχειοθετούν την πιο σκοτεινή προοπτικη των Πανεπιστημίων από την Μεταπολίτευση και μετά.

Αυθαίρετες και χωρίς καμία ακαδημαϊκή λογική βάσεις εισαγωγής, ένα σύστημα που θα δημιουργήσει μεγάλες εντάσεις ανάμεσα στους καθηγητές Πανεπιστημίου, ένα σύστημα που θα αφήσει τουλάχιστον 20,000 νέες και νέους εκτός Πανεπιστημίων στο έλεος των ιδιωτικών κολλεγιών.

Πειθαρχικά Συμβούλια Φοιτητών που είχαμε να δούμε από τον καιρό της χούντας. Ίδρυση Πανεπιστημιακής Αστυνομίας υπό την εποπτεία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και πρόσληψη 1000 αστυνομικών.

Control rooms που θα παρακολουθούν την κίνηση των φοιτητών, καθηγητών και άλλων μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας.

Και μία Υπουργός που πανηγυρίζει ότι όλα αυτά αναβαθμίζουν την Ανωτάτη Εκπαίδευση.

Μία μέρα ντροπής. Μια μέρα βαθειάς θλίψης.

Σχόλια (30)

@ @@ΔΕΠ (από ένα απλό φοιτητή...)
|

Είναι θλιβερό ένας «πανεπιστημιακός δάσκαλος» να υποστηρίζει με τόσο σθένος τα επιχειρήματα που παραθέσατε.. Συγκεκριμένα:

“ H "πανεπιστημιοποίηση" έγινε έτσι, με μια υπογραφή και αλλαγή ταμπέλας και επιστολόχαρτού.”
Τα τεχνολογικά ιδρύματα εδώ και δύο δεκαετίες ανήκαν στην Ανώτατη εκπαίδευση (είτε μας αρέσει είτε όχι) και όχι στην Ανώτερη -όπως στη δεκαετία του ’90. Αυτό είχε ως συνέπεια η λειτουργία τους τόσο σε ότι αφορά στο διδακτικό προσωπικό όσο και στις υποχρεώσεις των προγραμμάτων σπουδών (βλ. ECTS, αξιολόγηση από ΑΔΙΠ κτλ) να είναι οι ίδιες με αυτές των πανεπιστημίων εδώ και τουλάχιστον 15 χρόνια. Προφανώς λοιπόν δεν έγινε η «πανεπιστημιοποίηση» με μια υπογραφή και αλλαγή ταμπέλας αλλά με τον κόπο ετών, ενάντια σε πραγματικά αντίξοες συνθήκες, των αντίστοιχων μελών ΔΕΠ και των φοιτητών/αποφοίτων τους. Παρεμπιπτόντως, το μόνο αρμόδιο όργανο για την πιστοποίηση των ανωτέρω είναι η ΕΘΑΕΕ την οποία απαξιώσατε πλήρως στα επιχειρήματά σας καθώς πιστοποίησε πρόσφατα τα ενιαία διπλώματα μεταπτυχιακού επιπέδου των «πρώην ΤΕΙ» .. Τελικά είναι ο επίσημος και ανεξάρτητος φορέας της πολιτείας ή όχι? Μετράει η γνώμη του εν λόγω φορέα κ. καθηγητά, αποφασίστε καθώς δεν μπορούμε να λέμε ότι δεν μετράει μόνο όταν μας δυσαρεστεί…

«Γι'αυτό και έγινε ταχύτατα και χωρίς να "κοπεί" κανένα ΤΕΙ και κανένα Τμήμα»
Ποιος σας είπε ότι όλα τα Τμήματα κρίθηκαν άξια πανεπιστημιοποίησης? δεν γνωρίζετε ότι πολλά καταργήθηκαν και άλλα συγχωνεύτηκαν-ενσωματώθηκαν σε πανεπιστημιακά? (χωρίς καμία αντίδραση από τα τμήματα / πανεπιστήμια υποδοχής). Πρακτικά, 3 πρώην ΤΕΙ πανεπιστημιοποιήθηκαν (Αθήνας/Πειραιά/Κρήτης) και πάλι με αλλαγές στη δομή των τμημάτων τους.

« Όσο για την "πορεία τους 30 χρόνια" υπάρχουν αντικειμενικοί δείκτες που χρησιμοποιούντα σε όλη τη Γη: εργασίες, impact factors, ετεροαναφορές, προσέλκυση χρηματοδότησης, βάσεις εισαγωγής, "τοποθέτηση" απόφοιτων.»
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σας. Μόνο που θα έπρεπε επίσης να γνωρίζετε αν μη τι άλλο (πριν προτάσσετε με τόσο στόμφο το εν λόγω επιχείρημα) τις επανειλημμένες προσπάθειες οργάνωσης τρίτου κύκλου σπουδών στα πρώην ΤΕΙ που δεν ευδοκίμησαν ποτέ (γιατί άραγε?) και να ανατρέξετε επίσης στα μέλη ΔΕΠ ιδρυμάτων «πρώην ΤΕΙ» (βλ. ΠΑΔΑ) για να αξιολογήσετε το ερευνητικό έργο που κατάφεραν να κάνουν ΧΩΡΙΣ υποψήφιους διδάκτορες, με το ένα πέμπτο (ίσως και λιγότερο) υποστηρικτικού προσωπικού (βλ. ΕΔΙΠ/ΕΤΕΠ) και ΜΕ 16-22 ώρες διδασκαλία την εβδομάδα. Αλήθεια αυτό τον «αντικειμενικό δείκτη» γιατί δεν τον αναφέρετε καν?
Παρολ’ αυτά Θα ήθελα να συγκρίνετε το εν λόγω έργο με το αντίστοιχο άλλων «πανεπιστημίων» εκτός των 3-4 καλύτερων της χώρας (πχ Αιγαίου, Πελοποννήσου , Χαροκόπειο, κ.α. ) που είχαν όλα τα διαθέσιμα μέσα…

«Να το πουμε απλά: αν ένας Υπουργός αποφασίσει να βαφτίσει τους νοσηλευτές "γιατρούς" ή "πιλότους" και να τους δώσει αντίστοιχους τίτλους δε σημαίνει ότι θα μπορούν να κάνουν και εγχειρήσεις ή να πετάνε αεροπλάνα.»
Και εδώ ανατρέχετε στο άλλο «χιλιοειπωμένο» επιχείρημα/αστείο που βασίζεται στη δεκαετία του ’80 όταν ιδρύθηκαν τα ΚΑΤΕΕ (εικάζω ότι τότε ξεκίνησε η σταδιοδρομία σας ως βοηθός καθηγητή) όπου γίνεται ο διαχωρισμός γιατρός-νοσοκόμα όταν εδώ και χρόνια, το νοσηλευτικό προσωπικό είναι απόφοιτοι πανεπιστημίων (και ΤΕΙ) και όχι διετών σχολών (βλ. νοσοκόμες) και παρομοιάζοντας την διαπιστωτικού πρακτικά χαρακτήρα αλλαγή των ανώτατων τεχνολογικών ιδρυμάτων (από τον παρωχημένο «τεχνολογικό» στον πανεπιστημιακό τομέα) με την «μετατροπή» του νοσοκόμου σε γιατρό σε μία νύκτα.. προσβάλλοντας βασικά το σύγχρονο νοσηλευτή αλλά και το γιατρό (είναι δύο διαφορετικά πανεπιστημιακά πτυχία).
Αλήθεια, εσείς γνωρίζετε κάποιο τμήμα πρώην ΤΕΙ που πλέον βγάζει γιατρούς ή πιλότους αντί νοσηλευτές? Εγώ γνωρίζω απλά κάποια τμήματα που ΜΟΝΟ στην Ελλάδα υπήρχαν ως «τεχνολογικός» τομέας όπως πχ λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, μαιευτική κτλ.
Σε ότι αφορά στο επιχείρημα της «βάσης εισαγωγής» δεν γνωρίζετε άραγε ότι υπήρχαν τμήματα ΤΕΙ με πολύ υψηλότερη βάση από πανεπιστημιακά? Η πραγματική τραγωδία κλασικών πανεπιστημιακών τμημάτων (π.χ. Μαθηματικό Σάμου, ισπανικής φιλολογίας κ.α.) να είναι στο 7 και στο 9 τι σημαίνει κατά την άποψή σας, μήπως οι εκεί συνάδελφοι σας είναι καθηγητές ΚΑΤΕΕ για εσάς? (δεν λέω ΤΕΙ καθώς είναι από τις χαμηλότερες πλέον βάσεις..)

Θα κλείσω την μακροσκελή απάντησή μου (και δεν πρόκειται να επανέλθω) με την επισήμανση που έκανα αρχικά. Είναι πραγματικά θλιβερό να βλέπουμε ένα «καθηγητή πανεπιστημίου» να μειώνει εσκεμμένα συναδέλφους του παρουσιάζοντας επιλεκτικά και αποσπασματικά κάποια στοιχεία -παραμορφωμένα από την δική του επιλεκτική μνήμη/κρίση, ως αντικειμενικά ενώ γνωρίζει την συνολική-πραγματική εικόνα, απλά και μόνο για να προσθέσει (?) λίγη παραπάνω αξία στο άτομο του.
Ξέρετε αγαπητέ, προσωπικά προέρχομαι από το πρώην ΤΕΙ Αθηνών (ΠαΔΑ πλέον). Στα 5 έτη των σπουδών μου ποτέ δεν άκουσα έναν καθηγητή μου να μειώνει με τόση ευκολία και στόμφο το έργο άλλων Ανώτατων ιδρυμάτων (συμπεριλαμβανομένου και των πανεπιστημίων) ακόμα και στις πιο αντίξοες συνθήκες.
Θεωρώ τον εαυτό μου πολύ τυχερό.

@@@ΔΕΠ
|

..."αν ένας Υπουργός αποφασίσει να βαφτίσει τους νοσηλευτές "γιατρούς" ή "πιλότους" και να τους δώσει αντίστοιχους τίτλους"...
Είστε σίγουρα ΔΕΠ?

@@ΔΕΠ
|

Τα γεγονότα δεν είναι καραμέλες αγαπητέ/ή. Η "πανεπιστημιοποίηση" έγινε έτσι, με μια υπογραφή και αλλαγή ταμπέλας και επιστολόχαρτού. Γι'αυτό και έγινε ταχύτατα και χωρίς να "κοπεί" κανένα ΤΕΙ και κανένα Τμήμα - όλα "κρίθηκαν" άξια πανεπιστημιοποίησης. Αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα, ο βασιλιάς είναι γυμνός και το ξέρουμε/τε όλοι. Όσο για την "πορεία τους 30 χρόνια" υπάρχουν αντικειμενικοί δείκτες που χρησιμοποιούντα σε όλη τη Γη: εργασίες, impact factors, ετεροαναφορές, προσέλκυση χρηματοδότησης, βάσεις εισαγωγής, "τοποθέτηση" απόφοιτων.
Αυτά κανένας δεν έκατσε να τα βάλει κάτω ούτε και θα κάτσει, πολύ απλά γιατί θέλει δουλειά αλλά και γιατί θα αποκαλύψουν το μέγεθος της τραγωδίας. Αλλά είτε μας αρέσει είτε όχι αυτοί είναι οι δείκτες, και όχι το τι λεει ο εκάστοτε κ. Υπουργός ή πολιτικό κόμα ή ΕΘΑΕΕ. Να το πουμε απλά: αν ένας Υπουργός αποφασίσει να βαφτίσει τους νοσηλευτές "γιατρούς" ή "πιλότους" και να τους δώσει αντίστοιχους τίτλους δε σημαίνει ότι θα μπορούν να κάνουν και εγχειρήσεις ή να πετάνε αεροπλάνα.

@ΔΕΠ
|

Η καραμέλα σχετικά με τη «μετατροπή των ΤΕΙ σε πανεπιστήμια σε μια νύκτα» δεν έλιωσε ακόμα; Ακόμα αγνοείτε επιδεικτικά την πορεία τους 30 χρόνια; Η ΕΘΑΕΕ τώρα τι λέει που επανίδρυσε η ΝΔ; Κάτι ακούγεται ότι καταλήγει σε αξιολογήσεις που δεν υποστηρίζουν την άποψη σας (βλ. Ενιαία Διπλώματα Μεταπτυχιακών Σπουδών κτλ), αυτό πως το εξηγείτε άραγε; Φαίνεται και ο κ. Μητκας (νέος πρόεδρος ΕΘΑΕΕ που όρισε η υπουργός σας) δεν μπόρεσε να υποστηρίξει το αφήγημα της μιας νύκτας... συνεχίστε όμως, ο καθένας άλλωστε μπορεί να δείξει την «πραγματική» αξία του με το έργο του ή την «σχετική» - κατά τη δική του ερμηνεία, μειώνοντας τους άλλους, γνωστό σε κάθε λογικό άνθρωπο...

ΔΕΠ
|

Ντροπή ήταν όταν τα ΤΕΙ κάθε λογής μετατράπηκαν σε "πανεπιστήμια" με μια υπογραφή και χωρίς καμια πρόβλεψη ή διάκριση. Ντροπή ήταν όταν πρυτάνεις κατέληξαν στο νοσοκομείο (ΑΠΘ), μέλη συγκλήτου κοντεψαν να πέσουν απο το παράθυρο (ΑΠΘ), τέθηκαν σε ομηρία (ΑΠΘ, ΠαΜακ και αλλού), όταν τους διαπόμπευσαν (ΑΣΟΕ), όταν τα έκαναν γυαλιά καρφιά, όταν έχτιζαν γραφεία, όταν έβαλαν βόμβα σε γραφείο συναδέλφου. Αυτή η ντροπή ανήκει και σε αυτούς που επιμένουν να μείνουμε εκει και να μην σταματήσουν τα παραπάνω. Κυριε Γαβρόγλου. Σε ποιό από τα κορυφαία πανεπιστήμια στα οποία φοιτήσατε και θητεύσατε στο εξωτερικό γίνονταν παρόμοια; Σε ποιό δεν υπήρχε αστυνομία ή ασφάλεια; Κάμερες; Γιατί δε θέλετε και εμείς στην Ελλάδα να απολαμβάνουμε μαζί με τους φοιτητές μας αυτά που απολαύσατε εσείς στην καριέρα σας έξω;

Ημέρα ντροπής για τον ίδιο υπάρχει?
|

Μετά τα όσα έκανε με τα αυθαίρετα βαφτίσια των ΤΕΙ σε πανεπιστήμια, τις αυθαίρετες συγχωνεύσεις τους, αγνοώντας τις αποφάσεις συγκλήτων και δίχως καμία ακαδημαϊκά προβλεπόμενη διαδικασία, βγαίνει τώρα αναίσχυντα να απευθυνθεί στους πανεπιστημιακούς για ημέρα ντροπής.
Το νομοθετικό έργο του είναι νωπό ακόμη και τα πανεπιστήμια καταπονούνται από τον εκφυλισμό του φάσματος (φάσμα=κατανομή ενός πληθυσμού σε μια βαθμίδα) που επέβαλε προεκλογικά. Αυτό το "προεκλογικό του πυροτέχνημα" θα τον συνοδεύει για πάντα, και θα πρέπει να θυμάται ότι με αυτό θα εμφανίζεται ως "στέμμα του" ενώπιον της πανεπιστημιακής κοινότητας.

AEI ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΤ
|

@Εδώ γελάνε

Και που να πάμε ακριβώς;Στον ΣΥΡΙΖΑ που ψηφίσαμε και μας πέταξε στον υπόνομο σε όλα τα επίπεδα...χαχαχα

Δείξτε μας τον δρόμο παρακαλώ...

HΡΑ*
|

@Dario Moutso

... Κι εσύ δάσκαλος* είσαι όπως και οι πανεπιστημιακοί, αλλά αυτά που γράφεις- αρνουμαι να τα χαρακτηρίσω - δεν συνάδουν με την ιδιότήτα και το ρόλο του εκπαιδευτικού. Ειλικρινά μού προκαλούν θλιψη κι απογοήτευση τα γραφόμενά σου.

* Μαθηματικός και μάλιστα εκ των αρίστων...

Dario Moutso
|

Υπάρχει πρόβλημα με παράνομες πράξεις στο Ελληνικό πανεπιστήμιο; Τεράστιο, ειδικά σε Αθήνα Θεσσαλονίκη Πάτρα και σε μικρότερο βαθμό στα άλλα, και όποιος διαφωνήσει ή τυφλός ή ψεύτης είναι.
Μπορεί η λεγόμενη πανεπιστημιακή κοινότητα να το λύσει; Όχι ούτε μπορεί, αλλά ούτε και το θέλει. Δάσκαλος είναι ο πανεπιστημιακός, δεν είναι χωροφύλακας, και είναι ανθρώπινο να φοβάται και να μην θέλει να μπλεχτεί με τους λεγόμενους παραβατικούς-ποινικούς. Κατά βάθος πιστεύω ότι η συντριπτική πλειοψηφία συμφωνεί με τον νόμο αυτό απλά λένε ατάκες γιατί αν δεν τις πουν θα γίνουν στόχος και στην καλύτερη περίπτωση, αφού πρώτα τους κουρέψουν με την ψηλή, θα τους κρεμάσουν καμιά ταμπέλα που να γράφει <<είμαι φασίστας, είπα ΝΑΙ στην πανεπιστημιακή αστυνομία>> και θα τους περιφέρουν μέσα στο πανεπιστήμιο με λαιμαριά και αλυσίδα .

Πειθαρχικό στα πανεπιστήμια. Δεν έχει νόημα. στην χειρότερη κάποια επίπληξη. διαφορετικά σκασμένα λάστιχα, χάραγμα ή και γκαζάκι στο αυτοκίνητο, γιαούρτωμα ίσως και κατακεφαλιές.

Εάν θέλουμε να πούμε αλήθειες όχι μόνο 20.000 θέσεις πρέπει να κοπούν από τα ΑΕΙ, αλλά διπλάσιες. Το πρόβλημα ξεκινάει από την στιγμή που η πολιτεία δεν βοηθάει τον μαθητή να βρει την κλίση του και να επενδύσει σ αυτή, αλλά του έχει περάσει το μήνυμα "Μπες παιδί μου στο ΑΕΙ να γίνεις άνθρωπος"

μέλος δεπ
|

Τι κάνατε για τα χιλιάδες παιδιά των ΑΤΕΙ κύριε Υπουργέ;;
Mήπως αυτά τελικά ήταν τα παιδιά ενός κατώτερου Θεού;

@@μέλος δεπ
|

Και μεις καταλάβαμε τον ρόλο που παίζουν τα παπαγαλάκια κάποιων. Τα social media και η λάσπη ξαναγυρίζουν σε αυτόν που τα πετάει. Αργά ή γρήγορα. Μελος δεπ με ονομα και επίθετο με 20ετή υπηρεσία.
Κ. Κεραμέως προχωρείστε για να μπει τάξη. Η συντριπτική πλειοψηφία είναι μαζί σας. Και δεν αναφέρομαι σε κομματικά στελέχη αλλα στο μέσο Έλληνα πολίτη που δεν θελει να κοροιδεύουν το παιδί του και παράλληλα με σεβασμό στον φορολογούμενο.

Μνήμη χρυσόψαρου
|

Ευτυχώς, αγαπητοί μου, τώρα με την Κεραμέως όλοι θα αποκτήσουν επαγγελματικά δικαιώματα (ως χειρώνακτες, αφού δεν είναι άριστοι), οι θεολόγοι θα πάρουν ανάθεση Ιστορία, Αρχαία, Λατινικά, Φιλοσοφία (αφού τώρα επιτέλους βλέπουμε το καλό της παιδείας και όχι το συντεχιακό), οι πανεπιστημιακές σχολές θα επανακτήσουν το κύρος τους (με πτυχία ισότιμα με τα κολέγια), δεν θα ιδρύονται σχολές σε κάθε χωριό (αφού με 20000 λιγότερους εισακτέους θα κλείσουν σχολές και σε κεντρικά πανεπιστήμια), θα περνάνε μαθητές με υψηλούς βαθμούς (οι άλλοι με λεφτά στα κολέγια, οι άλλοι χωρίς λεφτά χειρώνακτες), δεν πρόκειται να καταργηθούν σχολές άμεσα με νόμο (αλλά επειδή δεν θα έχουν εισακτέους), δεν υπάρχει πια χάος (αλλά ευταξία, όχι λόγω του ρωμαλέου φοιτητικού κινήματος, αλλά της πανεπιστημιακής αστυνομίας που την απορρίπτουν σχεδόν όλα τα πανεπιστήμια). Αχ! Επιτέλους, είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα...

@Μικε
|

Τί σχέση έχει η σχολή που φοίτησες μετά την αποφοίτησή σου;
Μάλλον εννοείς ότι αφού αναβαθμίστηκε η σχολή να αναβαθμιστώ αυτόματα και εγώ, ωραία λογική.

φιλελεύθερος
|

Ντροπή είναι αυτά που είπε και έκανε ο Γαβρόγλου κατά τη διάρκεια της θητείας του.

τέως σχολικός σύμβουλος

Αμάθεια και ιδεοληψία...
|

Η κ. Κεραμέως στην ελληνική εκπαίδευση: θα μείνει στην ιστορία ως παράδειγμα ακαταλληλότητας, μετριότητας, ακατάπαυστης προσωπικής προβολής και συνεπούς αδιαφορίας προς μαθητές, φοιτητές και εκπαιδευτικούς.
Μοναδική της πυξίδα και μέριμνα, σ' αυτή την πορεία αποδόμησης του εκπαιδευτικού μας συστήματος, η πίστη και η συνέπεια στις ακραίες ιδεολογικές εμμονές της σημερινής Νέας Δημοκρατίας.

Κατάρτιση
|

Τα ΙΕΚ τα είχατε υποβαθμισμένα ...
Επιτέλους γατί δεν παραδέχεστε τα λάθη σας;

@μέλος δεπ14 Ιαν 2021 22:14
|

Εάν είστε όντως μέλος ΔΕΠ τότε καταλαβαίνω τον λόγο που έχει ισοπεδωθεί η "Παιδεία".

Ημέρα Ξε-ντροππής
|

Την δική σας ντροπή πρέπει να ξεπλύνει .Δικό σας δημιούργημα είναι το χάος. Με αυτό πορευόσασταν αυτό λειτουργούσε σαν στήριγμα στις επιδιώξεις.

Εδώ γελάνε
|

Όποιος πτυχιούχος ΤΕΙ αισθάνεται αδικημένος από την πολιτική Γαβρόγλου, να πάει στην κυρία Κεραμέως και την ΝΔ να βρει το δίκιο του. Χα, χα, χα!

Αστειότητες
|

........"στο έλεος των ιδιωτικών κολλεγιών" στα οποία στέλνουν οι περισσότεροι από αυτούς τα παιδιά τους αφού έχουν πάει σε ιδιωτικά σχολεία από το Δημοτικό!!!!!

Φοιτητής
|

Γιατί δεν θεσμοθέτησες επαγγελματικά δικαιώματα για τους φοιτητές του ΕΑΠ που το ζητούσαν;

ΤΟΜ
|

ΕΝΩ ΣΤΗΝ ΘΗΤΕΙΑ ΤΟΥ ΚΥΡ ΚΩΣΤΑ ΕΛΑΜΨΑΝ ΤΑ ΑΝΩΤΑΤΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ..

Ελληνικός κινηματογράφος
|

Συνιστώ ηρεμία και ψυχραιμία (όπως η γνωστή σκηνή με τον Βέγγο). Είναι μόνο μία "μέρα ντροπής" και μία μέρα "βαθειάς θλίψης". Αύριο η νέα κυβέρνηση με ένα νόμο και ένα άρθρο θα σκίσει το επάρατο εκπαιδευτικό μνημόνιο. Σας θυμίζει κάτι;

Φοιτητές
|

Με την ΣΤΕΦ Κοζάνης και Χαλκίδας που τις καταργήσατε θα μας πείτε τι θα απογίνουν οι φοιτητές οι οποίοι σπουδάζουν σε καταργημένες σχολές !!!

Νίκος
|

Το ρωμαλέο φοιτητικό κίνημα δε μπόρεσε μέχρι τώρα να προστατεύσει το πανεπιστήμιο και βλέπαμε τα έκτροπα. Καιρός ήταν να φυλάσσεται όπως σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο.

Professeur Tournesol
|

Μα δεν έλυσε τα ζητήματα αυτά το ρωμαλέο φοιτητικό κίνημα?

Όπως και το 2019
|

... με το νόμο που περάσατε, ντροπή και όσα προηγήθηκαν για να φτάσουμε στην ψήφιση του.

μέλος δεπ
|

Eνώ ήταν εθνική υπερηφάνεια τα τμήματα που αράδιασε σε καθε χωριό και σε καθε τρίστρατο! Αλλη μεγάλη επιτυχία είναι η είσοδος 0.6 σε Πανεπιστημιακό πια Τμήμα.
Η υποβάθμιση των Πανεπιστημίων έχει τη σφραγίδα Γαβρόγλου.
Μηδεσνισμός και ισοπέδωση των πάντων.

Καθηγητής
|

Ο κύριος αυτός μας κουνάει το χέρι και μιλάει για ντροπή, όταν κατάργησε το κόμμα του την ανάθεση των θεολόγων για το μάθημα της ιστορίας. Αυτά για να μην ξεχνάμε...

Μικε
|

Όταν με μια απόφαση κλείσατε τα ΑΤΕΙ, χωρίς καμία προνόηση για τους ήδη πτυχιούχους, τι ήταν; Ημέρα εθνικής υπερηφάνειας;
Άμεση υποβάθμιση πτυχίων , από σχολές που δεν υφίσταντο πλέον , επειδή άλλαξαν ταμπέλα στην είσοδο. Και χωρίς επαγγελματικά δικαιώματα φυσικά αφού "δεν προλάβατε"


Διεύθυνση URL: https://www.esos.gr/arthra/71169/k-gavrogloy-mia-mera-ntropis