Σήμερα η απόφαση για τις περιοχές που δεν θα ανοίξουν τα Λύκεια

Δημοσίευση: 29/01/2021

Τελευταία Ενημέρωση: 29/01/2021, 14:22

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Σήμερα   η απόφαση  για τις περιοχές που δεν θα ανοίξουν τα Λύκεια

Ποιες είναι οι περιοχές που ενδεχομένως να μην ανοίξουν τη Δευτέρα τα Λύκεια

Σήμερα  θα αποφασιστεί από την Κυβέρνηση μετά τη τακτική συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας , σε ποιες περιφέρειες δεν θα λειτουργήσουν από τη Δευτέρα τα Λύκεια  (σ.σ. τα Γυμνάσια θα λειτουργήσουν κανονικά) .

Στη χθεσινοβραδυνή έκτακτη σύσκεψη της Επιτροπής χωρίς την παρουσία εκπροσώπου της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας,  έγινε συζήτηση για τη λήψη  πρόσθετων μέτρων στις κόκκινες περιοχές και κυρίως στην Αττική , μεταξύ των οποίων και η μη επαναλειτουργία των Λυκείων.

Στη σημερινή   συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, τουλάχιστον μέχρι στις 10 το πρωί, δεν υπάρχει -αλλά ούτε και στη χθεσινοβραδυνή υπήρχε- ως θέμα συζήτησης εάν θα πρέπει να ανοίξουν συνολικά  τα Γυμνάσια και Λύκεια από τη Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου.

Τις περιοχές  που προβληματίζουν  τους ειδικούς λόγω των νέων κρουσμάτων Κορωνοϊού, κι ενδεχομένως σ΄ αυτές να απαγορευθεί από Δευτέρα η λειτουργία των Λυκείων , ανακοίνωσε  ο υπουργός Υγείας Β. Κικίλιας, κατά τη χθεσινή τακτική ενημέρωση.

Ειδικότερα, όπως είπε ο υπουργός Υγείας :

Περισσότερα νέα κρούσματα τις τελευταίες μέρες ανά 100.000 κατοίκους πληθυσμό, εμφανίζουν οι Περιφερειακές Ενότητες Θήρας, Μυκόνου, Βοιωτίας, Ροδόπης, Δυτικής Αττικής και Λακωνίας.

Επίσης ιδιαίτερα μας προβληματίζουν λόγω των νέων κρουσμάτων, αλλά και της αυξητικής τάσης που παρουσιάζουν, οι Περιφερειακές Ενότητες Μαγνησίας, Εύβοιας, Αχαΐας και φυσικά η Αττική, κυρίως ο Βόρειος, ο Ανατολικός και ο Κεντρικός Τομέας.

Σχόλια (8)

Χ.Λ.
|

Τελικά όταν βγαίνουν ιθύνοντες του υπουργείου Παιδείας αντί να ξεκαθαρίζει η κατάσταση με τα Γυμνάσια και τα Λύκεια μπερδεύεται περισσότερο. Η κυρία Μακρή βγήκε πριν λίγο και δήλωσε ότι τα Γυμνάσια θα ανοίξουν κανονικά τη Δευτέρα και θα είναι κλειστά τα Λύκεια στις κόκκινες περιοχές βάσει των μέτρων που έχουν εγκριθεί για τις κόκκινες περιοχές. Από το πρωί όμως έχουν βγεί μέλη της επιτροπής των λοιμοξιολογων και έχουν πει ότι για τη λήψη μέτρων σχετικά με το εμπόριο και τα σχολεία συμπεριλαμβανομένων και των Γυμνασίων θα γίνει αναλυτικά σήμερα το μεσημέρι συζήτηση και λήψη αποφάσεων και ενδεχομένως και αλλαγή των προτεινόμενων μέτρων στις κόκκινες περιοχές. Και όσον αφορά το άνοιγμα μόνο των Γυμνασίων υπάρχουν εκπαιδευτικοί που οι ίδιοι διδάσκουν και σε Γυμνάσια και σε Λύκεια. Η κυρία Κεραμεως είχε αποκλείσει να ανοίξει μόνο η Γ Λυκείου με την αιτιολογία ότι διδάσκουν και σε άλλες τάξεις και δεν μπορούν να είναι στο σχολείο και να κάνουν μάθημα και να κάνουν και τηλεκπαίδευση στις άλλες τάξεις. Στη περίπτωση των Γυμνασίων με εκπαιδευτικούς που διδάσκουν και σε Λύκεια δεν ισχύει η ίδια αιτιολογία;

Ανέστης
|

@Δημήτρης Β.
Υπάρχει περίπτωση να ανοίξουν μόνο τα γυμνάσια, για τους μαθητές των γυμνασίων "παίζει" άδεια ειδικού σκοπού, ενώ στο Λύκειο όχι.

Απάντηση στον <<Δημήτρης.Β>>
|

Τα γυμνάσια είναι το ίδιο σημαντικά.

Μαρια
|

Συμφωνώ με την συνονόματη. Ας ανοίξουν μετά από μια εβδομάδα τα σχολεία εκ περιτροπής, μήπως και διδαχθούν σωστά την ύλη τα παιδιά και ας ξεχάσουν και για φέτος τα διαγωνίσματα. Προέχει η γνώση και οχι η εμμονή στα διαγωνίσματα. Άραγε αν γίνουν, αφού μερικοί πιστεύουν ότι μόνο με αυτά επιτυγχάνεται η γνώση, ας μάθουν καλά την μέχρι τώρα διδαγμενη ύλη.

Απάντηση στην <<Μαρία>>
|

Σωστό

X.M.
|

Η κυβέρνηση ενδιαφέρεται να μη ρισκάρει στην Αττική, οι άλλες περιοχές δεν έχουν μεγάλη σημασία. Ο αριθμός κρουσμάτων είναι αναλογικά ο ίδιος στη Θεσσαλονίκη και στη κεντρική και νότια Αττική, αλλά ποιος ασχολείται τώρα με τέτοιες λεπτομέρειες

Μαρία
|

Ανοίξτε τα σχολεία εκ περιτροπής, όπως τον προηγούμενο Μάιο.Δεν αντέχουν άλλο οι έφηβοι μπροστά στην οθόνη!

Δημήτρης Β.
|

Αλήθεια τώρα υπάρχει ενδεχόμενο να ανοίξουν μόνο τα γυμνάσια; Ποιος λογικός άνθρωπος τα σκέφτεται αυτά; Και όσοι διδάσκουμε και στα δύο τι θα κάνουμε; Τη μια ώρα δια ζώσης στο γυμνάσιο και την επόμενη εξ αποστάσεως στο λύκειο; Και από πού; Από τα γυμνάσια που θα λειτουργούν κανονικά και δεν θα υπάρχει διαθέσιμη αίθουσα ή γραφείο ή από τα λύκεια όπου ήδη κάνουν τα εξ αποστάσεως οι συνάδελφοι που δεν διαθέτουν εξοπλισμό και δεν σηκώνει άλλους το διαδίκτυο; Γιατί να ενημερώσω ότι ο διακτινισμός δυστυχώς ακόμα δεν έχει εφευρεθεί για να επιστρέφουμε σπίτια μας! Αλλά, βέβαια, αυτά δεν τα σκεφτόσασταν όταν μας τοποθετούσατε σε 4 και 5 σχολεία! Όχι ότι τα σκέφτεστε τώρα απ' ό,τι φαίνεται! Μόνο να φανεί ότι ανοίγουν σχολεία. Και ποια; Τα γυμνάσια για τα οποία ουτε τράπεζα θεμάτων τρέχει, ούτε πανελληνιες. Το πώς θα λειτουργήσουν, ας κόψει το κεφάλι του ο κάθε διευθυντής, ε; Αλήθεια τώρα;;;


Διεύθυνση URL: https://www.esos.gr/arthra/71393/simera-i-apofasi-gia-tis-periohes-poy-den-tha-anoixoyn-ta-lykeia