Έκκληση Ν. Κεραμέως προς εκπαιδευτικούς και μαθητές άνω των 16 να κάνουν δωρεάν τεστ για κορονοϊό, όσο συχνά το επιθυμούν

Δημοσίευση: 01/02/2021

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Έκκληση Ν. Κεραμέως προς εκπαιδευτικούς και μαθητές άνω των 16 να κάνουν δωρεάν τεστ για κορονοϊό, όσο συχνά το επιθυμούν

“Πάντα θα πορευόμαστε με βάση τις εισηγήσεις των ειδικών και δεν θα διστάσουμε να εφαρμόσουμε οποιοδήποτε μέτρο μας υποδείξουν”,

Έκκληση προς τους   εκπαιδευτικούς και μαθητές άνω των  16 ετών  , να κάνουν δωρεάν τεστ για κορονοϊό, όσο συχνά το επιθυμούν, μέσω της ειδικής πλατφόρμας σε 386 σημεία σε όλη τη χώρα. (https://edu.testing.gov.gr), απηύθυνε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, κατά την επίσκεψή της  στο 4o  Γυμνάσιο Νέας Ιωνίας, με την ευκαιρία επαναλειτουργίας των σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Μία μαθήτρια απευθυνόμενη στην υπουργό Παιδείας είπε «κα υπουργέ όλα αυτά που μάθαιναν στην Πληροφορική τα έκαναν πράξη στην τηλεκπαίδευση».

“Πάντα θα πορευόμαστε με βάση τις εισηγήσεις των ειδικών και δεν θα διστάσουμε να εφαρμόσουμε οποιοδήποτε μέτρο μας υποδείξουν”, είπε  η Ν. Κεραμέως, και τόνισε: “Προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι τα σχολεία ανοικτά, ενώ κύριοι στόχοι παραμένουν η προστασία της ατομικής και της δημόσιας υγείας αλλά και η όσο το δυνατόν απρόσκοπτη εκπαιδευτική διαδικασία”.

Η υπουργός Παιδείας ευχαρίστησε για μια ακόμη φορά    γονείς, μαθητές, τοπική αυτοδιοίκηση και  τα στελέχη της εκπαίδευσης  για τις τεράστιες προσπάθειες που καταβλήθηκαν την περίοδο της εξ αποστάσεως διδασκαλίας.

Σχόλια (18)

Μ
|

Αναμένω το μήνυμα! Αίτηση έκανα από την Τετάρτη, αλλά καμία ειδοποίηση! Και δεν μπορείς να ξανακάνεις μήπως έγινε κάποιο λάθος; Σε άλλους ξέρω ότι σε τρεις μέρες έλαβαν ειδοποίηση.

Προτεραιοτητα
|

Κάθε μέρα δηλώνει πως προτεραιότητα είναι να ανοίξουν τα σχολεία και τα έχει κλειστά τρεις μήνες.Σξεψου και να μην ήταν προτεραιότητα.Παντως τα λύκεια δεν βλέπω να ανοίγουν πριν τον Απρίλιο και θα υπάρχουν πολλές εκπλήξεις από εγωγες

Επιβεβαιώνω την Κωσταντία
|

και εγώ πάνω από εβδομάδα και τίποτα ακόμα. Πολυ δουλεμα ριχνει το υπουργείο!!!!

Κωσταντία
|

Έχω κάνει αίτηση στην πλατφόρμα εδώ και μια βδομάδα, για να κάνω το τεστ. Δεν με ειδοποίησαν ακόμη, μια και δεν έχει έρθει η σειρά μου. Το ίδιο συνέβη και σε άλλους εκπαιδευτικους στη Θεσσαλονίκη. Δεν θα έπρεπε να προηγηθούμε οι εκπαιδευτικοί, ώστε τυπικά να γυρίσουμε στο σχολείο γνωρίζοντας ότι δεν είμαστε φορείς;

ξκ
|

Κάνει εκκληση στους εκπαιδευτικούς και στους μάθητες άνω των 16;;; Δηλαδη οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές όσοι τυχόν έχουν κολλήσει, δεν κάνουν τεστ; Αυτό μας λέει; Καμιά άλλη μετάθεση ευθύνης έχει να μοιράσει; Η ντροπή κοκκίνησε με αυτά που ακούμε... Ας αναλάβει τις δικές τι\ης ευθύνες και οι εκπαιδευτικοί και οι μαθήτες κάνουν αυτό που οφείλουν με κόστος την προσωπική, οικογενειακή και κατ' επέκταση οικονομική τους ζωή. Εκεί στις Βερσαλλίες όλα καλά;;;

τεστ
|

Φτάσαμε στο σημείο να γίνονται εκκλήσεις για τεστ στους εκπαιδευτικούς και μαθητές. Είναι που παραπονιόταν ότι δεν έκαναν τεστ στους εκπαιδευτικούς. Είναι δωρεάν και τους παρακαλούν. Πουθενά στην Ευρώπη δε γίνεται τόσο άρτια και τόσο οργανωμένα. Μιλώ με συναδέλφους έξω.

Α.Κ.
|

Οι μαθητές του γυμνασίου σύμφωνα με την.υπουργο ούτε κολλάνε ούτε μεταδίδουν.Αρα δεν χρειάζεται να κάνουν τεστ.Ελεος!!!!

Α καλάααα!
|

Έκανα αίτηση στην πλατφόρμα πριν 10 ημέρες και ακόμη περιμένω το ραντεβού...

Xm
|

Από όσους έκαναν αίτηση για τέστ, δεν προσήλθε ούτε το 10%.
Ανευθυνότητα του νεοέλληνα.

HΡΑ*
|

Όλα για το φαίνεσθαι, όλα για το ιματζ, όλα για την επικοινωνία ως αυτοσκοπό...

Πάντα θα πορευόμαστε με βάση τις εισηγήσεις των ειδικών
|

Τώρα κατάλαβα γιατί δεν έρχεται κανένας επίσημος στο δικό μας σχολείο για φωτογραφίες , γιατί έχουμε 2 παιδιά ανα θρανίο !!!

Όσο για το πορευόμαστε με τις εισηγήσεις των ειδικών , όπως έιδαμε και από τις ανακοινώσεις που προηγηθήκανε του ανοίγματος ......
....aaa this last year .........

@Χρήστος
|

Δεν καταλαβαίνετε ότι υπάρχουν θέματα α) συστάσεων των επιδημιολόγων με βαση το ποιές ηλικίες είναι οι πιο "επικίνδυνες" και β) πεπερασμένων πόρων;
Εντάξει θα θέλαμε να ανακοινώσουν δωρεάν όλα τα τεστ για όλους αλλά δεν είναι εφικτό, ας μη γκρινιάζουμε για τα πάντα σ'αυτή τη χώρα!

foros1
|

Έκκληση στους εφήβους του λυκείου και τους εκπαιδευτικούς τους, να συμμετάσχουν στο πείραμα που ξεκίνησε.
Για το καλό της επιστήμης και της υστεροφημίας της υπουργού, εκατοντάδες χιλιάδες γονείς και εκπαιδευτικοί θα "παίξουν με την φωτιά".

ΘΑΝΑΣΗΣ
|

Στη δεύτερη φωτογραφία τα παιδιά κάθονται δύο δύο στα θρανία τους (πράγμα που συμβαίνει στις περισσότερες σχολικές τάξεις). Αντί λοιπόν η κυρία υπουργός και οι ει-δικοί της να φροντίσουν ώστε να αποσυμφορηθούν οι τάξεις, κάνει υποδείξεις για συχνά τεστ και μάσκες και θεωρεί ότι όλα πάνε καλά. Και κανένας από τους παριστάμενους εκπαιδευτικούς δεν της επισημαίνει αυτό το έγκλημα. Αντίθετα, της χαμογελούν και την αντιμετωπίζουν ως θεό...Φυσικά, ούτε οι δημοσιογράφοι που θα προβάλουν αυτήν την επίσκεψη θα ασχοληθούν με τη μη τήρηση της βασικότερης παραμέτρου ασφαλείας, τη μη τήρηση των αποστάσεων. Και όλα θα βαίνουν καλώς μέχρι να θρηνήσουμε και άλλα θύματα.

βόρεια Ελλάδα
|

Τα γυμνάσια άνοιξαν με τους μαθητές 2 - 2 στα θρανία χωρίς αποστάσεις με χαμηλές θερμοκρασίες και την περιοχή μας στο κόκκινο...ένας δικηγόρος δεν υπάρχει να μας ενημερώσει αν είναι νόμιμη αυτή η έκθεση ανηλίκων σε κίνδυνο; Εμείς είμαστε γονείς μεγάλοι σε ηλικία που δεν έχουμε εμβολιαστεί, η μόνο μας επαφή με άλλους είναι μέσα από το σχολείο των παιδιών και ανησυχούμε.

Αντωνίου Αντώνης
|

Στην Καρδίτσα είχαν προγραμματιστεί να γίνουν τεστ το Σαββατοκύριακο 30-31/1/2021 αλλά δεν έγιναν. Έτσι μαθητές και εκπαιδευτικοί προσήλθαν στα σχολεία με σοβαρές πιθανότητες να κολλήσουν ή να μεταδώσουν(οι α-συμπτωματικοί) τον Κορωνοϊό. Ποιοι Θα αναλάβουν την ευθύνη αν κάποιοι εκπαιδευτικοί χάσουν τη ζωή τους; Ας μας απαντήσει η κ. Υπουργός μας.

Χρήστος
|

Η κυρία Κεραμεως έκανε έκκληση για να κάνουν δωρεάν τεστ Κορονοιου οι μαθητές άνω των 16 και οι εκπαιδευτικοί. Οι μαθητές κάτω των 16 κατά την κυρία Κεραμεως δεν έχουν αυτό το δικαίωμα και αν χρειαστεί να κάνουν τεστ Κορονοιου θα πληρωθεί από τη τσέπη των γονέων τους.

Χ.Λ.
|

Για την κυρία Κεραμεως όλα είναι καλά και ιδίως όταν κάθονται όπως στη φωτογραφία ανά δύο στο ίδιο θρανίο. Οι αποστάσεις που πήγαν κυρία υπουργέ; Τις έφαγε η μαρμάγκα!!!!


Διεύθυνση URL: https://www.esos.gr/arthra/71430/ekklisi-n-kerameos-pros-ekpaideytikoys-kai-mathites-ano-ton-16-na-kanoyn-dorean-test