Κάθετα αντίθετη να υπάρξει νέα μείωση της εξεταστέας ύλης των μαθημάτων που θα διαγωνιστούν φέτος οι μαθητές της Γ Λυκείου στις Πανελλαδικές εξετάσεις , είναι η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή.
Ειδικότερα η υφ. Παιδείας , μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΙ, απέρριψε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο να υπάρξει περαιτέρω μείωση της ύλης για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου.
«Για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου, ήδη υπήρξε μείωση της ύλης κατά 30% και αυτό τους έχει γνωστοποιηθεί ώστε να μην αιφνιδιαστούν» δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Μακρή.
Αναφερόμενη δε στα Λύκεια που βρίσκονται στις κόκκινες περιοχές και παραμένουν κλειστά, σημείωσε ότι οι μαθητές κάνουν μάθημα εξ αποστάσεως προσθέτοντας ότι αυτή η εκπαίδευση έχει τελειοποιηθεί και γίνεται με τον αρτιότερο τρόπο. Απαντώντας μάλιστα στις φωνές για μαθητές δύο ταχυτήτων τόνισε ότι «δεν υπάρχουν μαθητές δύο ταχυτήτων. Υπάρχουν μαθητές που διδάσκονται με δύο διαφορετικούς τρόπους».
Για τις υπόλοιπες εκπαιδευτικές βαθμίδες, η υφυπουργός Παιδείας δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να μειωθεί η ύλη, υπογραμμίζοντας ότι «παρακολουθούμε πάρα πολύ στενά την ύλη, τόσο στη δια ζώσης όσο και στην εξ αποστάσεως διδασκαλία. ‘Έτσι, θα λάβουμε αποφάσεις όταν έχουμε μια ολοκληρωμένη εικόνα και όταν περάσουν κι άλλες μέρες».
Η Ζ. Μακρή διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει καμία συζήτηση να ξανακλείσουν τα σχολεία, καθώς δεν έχει τεθεί τέτοιο θέμα από την Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων.
Σύνδεσμοι
[1] https://www.esos.gr/katigories/paneladikes
[2] https://www.esos.gr/katigories/paneladikes/eidisis-panaladikes
[3] https://www.esos.gr/katigories/paneladikes/eksetastea-yli-panaladikes
[4] https://www.esos.gr/katigories/paneladikes/arithmos-eisakteon-panaladikes
[5] https://www.esos.gr/tags/zetta-makri
[6] https://www.esos.gr/tags/panelladikes-2021
[7] https://www.esos.gr/tags/exetastea-yli
[8] https://www.esos.gr/comment/reply/71530/214628
[9] https://www.esos.gr/comment/reply/71530/214420
[10] https://www.esos.gr/comment/reply/71530/214416
[11] https://www.esos.gr/comment/reply/71530/214396
[12] https://www.esos.gr/comment/reply/71530/214327
[13] https://www.esos.gr/comment/reply/71530/214320
Σχόλια (6)
"Η Ζ. Μακρή διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει καμία συζήτηση να ξανακλείσουν τα σχολεία" Πάλι μέσα έπεσε στις προβλέψεις της!
Κυρία Υφυπουργέ,
Πάμε ένα στοίχημα ότι θα υπάρξει ξανά νέα μείωση;
Πάμε επίσης ένα στοίχημα ότι τα σχολεία θα ξανακλείσουν;
Δεν ξέρετε που πάνε τα τέσσερα σ αυτό το Υπουργείο.
Εκπαίδευση ΟΥΤΕ με τον τελειότερο τρόπο τρόπο γίνεται και φυσικά δεν είναι άρτια. Εκτός αν βάλεις από την τσέπη σου και βελτιώσεις το σήμα του τηλεφώνου σου.. Αυτοί βέβαια που τα λένε αυτά ζουν σε άλλους πλανήτες.. ΔΕΝ ΦΤΆΝΕΙ ΠΟΥ ΚΌΒΟΥΝ ΜΙΣΘΟΥΣ ΛΈΝΕ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΤΙΝ ΑΝΟΗΣΙΕΣ.. ΤΙ ΆΛΛΟ ΠΙΑ ΣΕ ΑΥΤΉ ΤΗ ΧΏΡΑ?????? ΜΠΉΚΑΝ ΠΟΤΈ ΣΤΗΝ ΨΥΧΟΛΟΓΊΑ ΤΟΥ ΜΑΘΗΤΉ???????
ειστε ασχετη!
Έχει "τελειοποιηθεί", γιατί βάλαμε οι εκπαιδευτικοί από την τσέπη μας για καινούργιους Η-Υ και για γραφίδες, όσοι μπόρεσαν. Από τους πετσοκομμένους μισθούς μας.
........ μόνο να ενημερώσει κάποιος και τον κορονοϊό , γιατί δεν το ξέρει !!!
Αυτό που το υπουργείο λέει συνεχώς πως δεν υπάρχει εισήγηση για κλείσιμο των σχολείων και κάθε μέρα υπάρχουν κάποιοι ειδικοί που εμφανίζονται στα κανάλια και ζητούν να κλείσουν τα σχολεία δεν το αντιλαμβάνομαι.
Εμεις οι υπόλοιποι τι θα πρέπει να καταλάβουμε από όλη αυτή την ασυνεννοησία , η πως αλλιώς να το πω....