Υπ. Παιδείας: Δεν προσμετρώνται οι απουσίες των μαθητών σε περίπτωση διακοπής ηλεκτροδότησης

Δημοσίευση: 16/02/2021

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Υπ. Παιδείας: Δεν προσμετρώνται οι απουσίες των μαθητών  σε περίπτωση διακοπής ηλεκτροδότησης

Οι φοιτητές που δίνουν εξετάσεις θα πρέπει να ακολουθούν τις οδηγίες των Πανεπιστημίων τους

Α. Σε περίπτωση διακοπής ηλεκτροδότησης  δεν προσμετρώνται οι απουσίες  των μαθητών που η διδασκαλία γίνεται μέσω τηλεκπαίδευσης.

Β. Οσον αφορά τις προγραμματισμένες  εξετάσεις εξ αποστάσεως χειμερινού εξαμήνου στα ΑΕΙ, οι φοιτητές καλούνται  να ακολουθήσουν τις οδηγίες των Πανεπιστημίων,των Σχολών και των τμημάτων τους.

Τα παραπάνω ανακοινώθηκαν σήμερα από το υπουργείο Παιδείας, με αφορμή την διακοπή ηλεκτροδότησης σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Σχόλια (7)

Τραγικοί...
|

Λες και δεν ξέραμε πως αν δεν έχεις ρεύμα ή τηλέφωνο δε μπορεί το σχολείο να επιβάλλει στο παιδί σου επαναφοίτηση λόγω απουσιών... (και δεν θα σταθεί και νομικά αν φτάσουμε μέχρι εκεί)

Όπως επίσης, όταν έρθει ο καιρός, θα δείτε πως με μία υπεύθυνη δήλωση ότι η οικογένεια δεν έχει επαρκή εξοπλισμό ή/και σύνδεση internet πάλι δεν θα μπορούν να τους καταχωρήσουν απουσίες. Νομίζετε θα ζητήσουν βεβαίωση από τη ΔΕΗ ή όλους τους παρόχους internet;

Από την άλλη δεν ξέρω ποια λογική μας υποχρεώνει να έχουμε επαρκή (ποσοτικά και ποιοτικά) εξοπλισμό και υπερυψηλής ταχύτητας σύνδεση internet στα σπίτια μας για να παρέχουμε τηλεκπαίδευση, από τη στιγμή που το σχολείο δε διαθέτει το ίδιο αντίστοιχο εξοπλισμό/σύνδεση, ώστε κάθε φορά που οι δήμοι και η πολιτεία δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους...

Μ
|

Πόση εμπάθεια στα σχόλια! Στους γονείς απευθύνεται προφανώς που αγωνιούν. Πολύ καλώς καλύπτονται όλες οι ώρες. Το δημόσιο σχολείο έτσι αποκτά αξιοπιστία. Δεν το περίμενα από δεξιά κυβέρνηση. Η υπουργός απέδειξε όμως ότι είναι αρκετά σοσιαλίστρια, πιο πολύ από όσο αντέχει η αντιπολίτευση.

Ανθίππη
|

Οι απουσίες των καθηγητών όμως προσμετρώνται και μάλιστα επίκειται ρύθμιση για συμπλήρωση των χαμένων ωρών με περικοπή των διακοπών του Πάσχα!

Γιάννης Μ.
|

Μάνα κατέβασε τον γενικό, στις απουσίες να δικαιολογηθώ!

νικος
|

Είχαμε παλιά ένα τηλέφωνο με μανιβέλα. Αυτό δεν παθαίνει τίποτα άμα κοπεί το ρεύμα. Που σε κα Υπουργέ. Μην κάνεις πίσω. Λύσεις υπάρχουν!

Βεβαίωση από την ΔΕΗ;
|

Δεν θα χρειαστεί βεβαίωση από την ΔΕΗ ότι στην περιοχή είχε διακοπή ρεύματος; χαχαχαχα
Δηλαδή έπρεπε να βγάλει ανακοίνωση το υπουργείο;;
Ποτέ δεν φανταζόμουν ότι μετά τους προηγούμενους υπουργούς παιδείας θα εμφανιζόταν τέτοια υπουργός!!!!
Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη....αυτό μου θυμίζει η ανακοίνωση για τις απουσίες.
Σαν δεν ντρέπονται....αντί να πει ότι διακόπτονται τα μαθήματα για 1 ημέρα, μην χαθεί καμιά διδακτική ώρα...
Το ότι δηλαδή οι εκπαιδευτικοι σήμερα θα έχουν τα μισά παιδιά σήμερα στις ψηφιακές τους τάξεις;; θα πρέπει να κάνουν μάθημα; ναι ή όχι;
Το γεγονός ότι τα παιδιά φέτος δεν έχουν πάει ούτε μια εκπαιδευτική επίσκεψη και ούτε έναν περίπατο;;; αυτό δεν το προσμετρά η Κεραμεως.

Αναστασία
|

Τι δηλαδή; Δεν θα κάνουν αυτό που λέγατε τόσο καιρό, να συνδεθούν με το σταθερό τηλέφωνο να ακούνε το μάθημα; Όχι το ασύρματο, το άλλο, που δεν πέφτει. Τι όχι; Δεν ισχύει η προηγούμενη οδηγία; Για κλάματα οι περισσότερες οδηγίες σας


Διεύθυνση URL: https://www.esos.gr/arthra/71654/yp-paideias-den-prosmetrontai-oi-apoysies-ton-mathiton-se-periptosi-diakopis