Εισήγηση υπ. Παιδείας: Να ανοίξουν τα Γυμνάσια και Λύκεια στις 5 Απριλίου με Self rapid test μαθητών και εκπαιδευτικών

Δημοσίευση: 26/03/2021

Τελευταία Ενημέρωση: 26/03/2021, 19:44

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

  Εισήγηση υπ. Παιδείας: Να ανοίξουν τα Γυμνάσια και Λύκεια στις 5 Απριλίου με  Self rapid test   μαθητών και εκπαιδευτικών

Για τα σχολεία θα νομοθετηθεί η υποχρεωτική διενέργειά των Self rapid test για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Να ανοίξουν τα Γυμνάσια και Λύκεια, με δια ζώσης εκπαίδευση στις 5 Απριλίου, εισηγήθηκε η  πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας στη σημερινή Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, σύμφωνα με πληροφορίες του esos.

Επίσης η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας εισηγήθηκε όλοι οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί πριν να κάνουν  τα Self rapid test .

Οπως ανακοινώθηκε από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Βασίλη  Κοντοζαμάνη κατά τη σημερινή ενημέρωση για τα σχολεία θα νομοθετηθεί η υποχρεωτική διενέργειά  των   Self rapid test  για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Η Επιτροπή του υπουργείου Υγείας φάνηκε να είναι θετική επί της εισήγησης της υπουργού Παιδείας Ν. Κεραμέως.

Οσον αφορά τα Δημοτικά και Νηπιαγωγεία η εισήγηση του υπουργείου είναι να συνεχιστεί η τηλεκπαίδευση και μετά τις 5 Απριλίου.

Η οριστική απόφαση επί της εισήγησης του  υπουργείου Παιδείας θα ληφθεί την ερχόμενη Τετάρτη , αφού πρώτα συζητηθεί εκ νέου στη Επιτροπή του υπουργείου Υγείας.

Σήμερα στις 6 το απόγευμα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς θα ανακοινώσει την   παράταση της τηλεκπαίδευσης των σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και την ερχόμενη εβδομάδα.

Σχόλια (69)

Προς "Άνοιγμα σχολείων την άνοιξη"
|

Δυστυχώς το υπουργείο δεν πράττει όσα προτείνετε που γι'αυτά παλεύει ο κλάδος των εκπαιδευτικών..

Εκπαιδευτικοί
|

Είμαστε και οι δύο εκπαιδευτικοί σε διαφορετικά λύκεια, διδάσκουμε σε τμήματα κατευθύνσεων και γονείς δύο κορών.
Αν η μεγάλη μας κόρη επιστρέψει στο Γυμνάσιο τι θα γίνει με την μικρότερη η οποία είναι μαθήτρια Δημοτικού;

Ακούγεται..
|

...ότι η υπουργός θέλει να ανοίξει άμεσα η δευτεροβάθμια , για να γίνουν οι εξετάσεις του ΙΒ.
Αν όντως αληθεύει η απόφαση είναι καθαρά πολιτική και δεν λαμβάνει υπόψη την επιδημιολογική κατάσταση ούτε την υγεία των πολιτών.
Απλά τα επιχειρήματα αλλάζουν κάθε φορά στην χώρα των .....αριστων

test
|

Από πότε τα τεστ αποτελούν προφύλαξη από τον επικίνδυνο ιό;
Προστατεύουν από το να μη νοσήσει κάποιος(!);
Κάποιοι γιατροί που λένε να ανοίξουν, λένε ότι η πολιτεία είχε όλο το χρόνο (1 έτος) για να ΑΡΑΙΩΣΕΙ τα παιδιά στις αίθουσες και δεν το έκανε. Ευελπιστούν ότι μπορεί να γίνει και τώρα.. Και είπαν ότι χρειάζεται να χρησιμοποιούνται εξωτερικοί χώροι, ανοιχτά παράθυρα και ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ.

Προσοχή
|

Κεραμέως είσαι παράφρων!!!!
Μητσοτάκη, ξύπνα...Απ΄όπου κι αν τη μελετήσει κανείς, η κυρία σπρώχνει την κυβέρνηση με μαθηματική ακρίβεια στον γκρεμό...

Φτάνει!
|

Μέχρι εδώ ...αναγγέλθηκε μορατόριουμ.

φιλελεύθερος
|

Με 3133 νέα κρούσματα, με ρεκόρ θανάτων και 728 διασωληνωμένους (Σάββατο, 27/3/3021) δεν ανοίγεις τα σχολεία, λιανεμπόρια κλπ. Υπάρχει κίνδυνος η Ελλάδα να γίνει Μπέργκαμο. Σε μια τέτοια εξέλιξη θα ξανακλείσουν τα πάντα. Το κοινωνικό, το οικονομικό και φυσικά το πολιτικό κόστος θα είναι τεράστιο.

εκπαιδευτικός τάξης ετών 65

Δάσκαλος.
|

Κλειστά σχολεία. Δεν πρέπει να ανοίξουν ούτε γυμνάσια ούτε λύκεια. Δήθεν αποφασίζει η επιτροπή. Αυτοί μόνοι τους κόβουν και ράβουν κι όποιον πάρει ο χάρος στο τέλος.

@μαύρο-ασπρο
|

Ντροπή και μόνο για την χρήση της λέξης καλοπέραση!Εύχομαι να μην φοβηθηκατε πραγματικά για την ζωή σας όπως κάποιοι συνάνθρωποι μας.
Την εκ περιτροπής διδασκαλία γιατί δεν τη συζητάει κανεις;

Άνοιγμα σχολείων την άνοιξη
|

Η διακοπή της κανονικής (δια ζώσης) εκπαιδευτικής διαδικασίας έχει σοβαρότερες συνέπειες για τα παιδιά και τις οικογένειες. Σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, Γαλλία, Γερμανία, Αγγλία, Ισπανία, Ιταλία, Ολλανδία, οι μαθητές έχουν επανέλθει στις σχολικές αίθουσες.

Το σωστό είναι τα σχολεία να είναι ανοικτά, και έπρεπε εδώ και τόσους μήνες να έχει βρεθεί λύση - έστω και με πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών και εκ περιτροπής διδασκαλία.

Εκπαιδευτικός
|

Είχαν χρόνο να οργανώσουν και να εμβολιάσουν κατά προτεραιότητα όλους τους εκπαιδευτικούς...αντί αυτού εξαγγέλλουν άνοιγμα των σχολείων πρακτικά χωρίς καμία ασφάλεια και λογική!! Έχουν ιδέα πώς είναι οι σχολικές τάξεις και το έμψυχο υλικό αυτών;

DHMΤΡΗΣ
|

δλδ με αναξιοπιστα τεστ η επιτροπη των επιστημονων δινει το πρασινο φως να ανοιξουν τα σχολεια με πίεση απο την υπουργο παιδειας με την πανδημια να σαρωνει χωρις αλλα μετρα στα σχολεια: δλδ ουτε μειωση των μαθητων ανα τμημα ...χωρις διανομη μασκων..κλπ Ειστε τουλαχιστον απαραδεκτοι...στα γραφεια καθηγητων ποσοι θα καθομαστε? εχει ληφθει μνεια ? απαραδεκτη και εγκληματικη συμπεριφορα που θα οδηγησει σε εξαρση της επιδημιας και σε νοσηση μαθητων και εκπαιδευτικων , Δεν χαριζουμε τη ζωη μας σε επικινδυνες πολιτικα κατευθυνουμενες αποφασεις

Πυροτεχνηματα
|

Συγνωμη βρε παιδιά τι συζηταμε τώρα;υπαρχει έστω και ένας να πιστεύει ότι θα ανοίξουν τα γυμνάσια και τα λυκεια στις 5/4ου;πιο πιθανό είναι να πάρει πρωτάθλημα η ομάδα μου ο Αστέρας Τρίπολης παρά να ανοίξουν πριν το Πασχα

Ποιος θα κάνει τεστ;;
|

Με τόσους αρνητές της πανδημίας και της μασκας ποιος μας εξασφαλίζει ότι οι μαθητές αλλά και οι καθηγητές θα κάνουν το τεστ;
Ας εβαζαν ένα μήνα νωρίτερα τον εμβολιασμό των καθηγητών αν ήθελαν τόσο πολύ να ανοίξουν τα σχολεία. Τουλάχιστον να είχαν κάνει την πρώτη δόση.

Εκπαιδευτικός
|

Που μας οδηγεί η κυρία του υπουργείου? Δεν καταλαβαίνει τι γίνεται στη χώρα μας?Ο πρωθυπουργός γιατί την έχει ακόμη σε αυτή τη θέση? Η κυρία υπουργός είναι παράφρων

Μπάχαλο, αλλά...μην το πείτε!
|

Τα πάντα είναι απαγορευτικά για ενδεχόμενο άνοιγμα... Κυβέρνηση και ΜΜΕ φερέφωνα το βιολί τους... Οι άριστοι μας έριξαν στα βράχια. Ούτε έλεγχος υπάρχει πλέον ούτε λογική. Σαν τον πνιγμένο που πιάνεται από τα μαλλιά του. Κι έχουν το θράσος να αυτοσυγχαίρονται για τις επιτυχίες τους.

Ως εδώ
|

Τα ελληνικά σχολεία είναι σαν σφιγγοφωλιές. ΑΡΑΙΩΣΗ χρειάζονται και μάλιστα σοβαρή. Μάσκες από όλους ΚΑΘΟΛΗ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ. Ας περάσει η κυρία υπουργός απροειδοποίητα από οποιοδήποτε δημόσιο σχολείο εν ώρα διαλείματος, να δει τι γίνεται. Ούτε τα μισά παιδιά δεν φορούν τις μάσκες τους κι είναι το ένα πάνω στο άλλο (οι εκπαιδευτικοί αλήθεια τι κάνουν;) Τα self tests κάνουν ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΤΗΣ ΝΟΣΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΡΟΛΗΨΗ. Όταν κάποια τεστ βγουν θετικά, το κακό θα έχει ήδη συντελεστεί. Τα απρόσεκτα παιδιά θα συνωστίζονται ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ με τα παιδιά που προσέχουν, λόγω της ανεπάρκειας του υπουργείου να πάρει μέτρα. Μέτρα ουσίας κι όχι επικοινωνιακά. Γιατί μέχρι τώρα μόνο τέτοια παίρνει. Το καπρίτσιο αυτής της υπουργού και αυτής της κυβέρνησης ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ.

Μαρία καλλιθεα
|

Καλημέρα σε όλους. Να κάνω μια πρόταση σαν γονιος παιδιού β λυκείου. Άνοιγμα μόνο γ λυκείου ώστε να απλωθουν τα παιδιά σε όλες τις τάξεις, η α και β λυκείου ας κάνει λιγωτερες ώρες τηλεκπαιδευσης και όχι τα 7ωρα όπως μέχρι σήμερα. Μετά το Πάσχα ας κάνουν εκ περιτροπής μεχρι το τέλος. Παράταση ας δώσουν μόνο στη Γ λυκείου μέχρι τις πανελλήνιες. Όσο για τις προαγωγικες, ας μην γίνουν γιατί μέχρι τώρα, οι καθηγητές σε πάρα πολλά σχολεία, αυτό που λένε στα παιδιά, είναι να κανουν μόνο μια ανάγνωση. Οπότε, βοήθεια μας, αν γίνουν οι εξετάσεις. Θα τρελαθουν παιδιά και γονείς τελικά, μετά την ταλαιπωρία που έχουμε περάσει ολοι μας. Οι διαγωνισμοί αυτή την στιγμή θα είναι το τελειωτικό χτύπημα για την ψυχολογία των παιδιών. Λύσεις υπάρχουν, αρκεί να μην επικρατούν εμμονές. Ευχαριστώ.

Ermi
|

Εκτός από τις Πανελλαδικές, η άλλη καυτή πατάτα είναι η Τράπεζα Θεμάτων για την οποία έχουμε πάρει επιχορήγηση και πρέπει να εφαρμοσθεί πάση θυσία.
Για την ύλη στην Α Λυκείου, όπου τα μισά θέματα θα είναι της Τράπεζας, καμία μέριμνα, καμία ανακοίνωση. Προχωράμε στα τυφλά.

21000 παιδιά
|

στη Γαλλία έχουν νοσήσει. Οι επιστήμονες λένε ότι μεταδίδεται το ίδιο ο ιός στους εφήβους και ενήλικες. Οι εκπαιδευτικοί δεν ήθελαν να είναι τα σχολεία κλειστά, ήθελαν ν'ανοίξουν, έως και διαμαρτυρίες γίνανε. Αλλά με ασφάλεια, με μέτρα, με μείωση παιδιών στα τμήματα, και με υγιειονομικά πρωτόκολλα, όχι ότι κι ότι!! Γι'αυτά παλεύανε. Και να εμβολιαστούνε πρώτα. Η πολιτεία δεν έκανε κάτι. Βεβαίως φοβούνται. Και ποιός δεν φοβάται όταν έχει 28 παιδιά σε μια αίθουσα ενώ η χώρα του είναι στην κορύφωση μιας πανδημίας με έναν υπεμεταδοτικό φονικό ιό;; Όταν δεν επιτρέπονται άλλα ανοίγματα για να μην υπάρξει συνωστισμός, και στα σχολεία τους έχουν στοιβαγμένους όλους, είναι δυνατόν να μη φοβάται ο κόσμος (εκπαιδευτικοί, γονείς, ηλικιωμένα οικογενειακά μέλη); Ζητήστε από την πολιτεία να αραιώσει τα παιδιά στα τμήματα, και όταν το κάνει τότε δεν θα υπάρξει ούτε γάτα ούτε ζημιά!!
Όχι στο συνωστισμό χωρίς εμβόλιο!! Είναι ηθικά -πολύ επιεικώς- απαράδεκτο..

κακός άνθρωπος
|

Τα ατομικά τεστ είναι άλλη μια απάτη της Υπουργού Αριστείας. Ας πάμε σε άτακτο άνοιγμα και ας τραβήξουμε τον κλήρο της Φυσικής Επιλογής. Μας κούρασε.

Εκπαιδευτικός
|

Εγώ προσωπικά δεν πρόκειται να κάνω κανένα τέστ και ούτε τα παιδιά μου που πηγαίνουν στο Γυμνάσιο.
Ας έρθει το υπουργείο να ελέγξει εάν το κάναμε.
Δουλειές του ποδαριού μου ακούγονται όλα αυτά.

Εκπαιδευτικος
|

Θα τρελαθουμε τώρα;Μεγάλη διασπορά βλέπω.Ανοιχτα σχολεία,αλλά πάλι ατομική ευθύνη;

Tintin
|

Έχει ενδιαφέρον το ότι την εισήγηση -βλέπε εντολή- κάνει το υπουργείο στην επιτροπή, όχι η επιτροπή στο υπουργείο. Όπως, δηλαδή, και πριν δυο μήνες, που άνοιξαν πανηγυρικά τα σχολεία -με τα γνωστά αποτελέσματα. Τώρα λεφτά υπάρχουν για δωρεάν τεστ -το νοέμβρη δεν υπήρχαν. Η επιτροπή, φαίνεται, υπάρχει για να αμπαλάρει προειλημμένες αποφάσεις. Πολύ επιστημονικό αυτό -κι απ' τα κόκκαλα βγαλμένο της δημοκρατίας.

Οικονομολόγος
|

Αν ανοίξουν μόνο γυμνάσια-λύκεια αλλά όχι τα δημοτικά, τότε θα υπάρξει τεράστιο πρόβλημα με τις άδειες των εκπαιδευτικών που έχουν παιδιά στο δημοτικό.
Για να δώσω ένα παράδειγμα, στο δικό μου σχολείο, η Α τάξη θα κάνει μόνον 10 ώρες τη βδομάδα μάθημα και θα χάνονται οι υπόλοιπες 25.
Όσο παράδοξο κι αν ακούγεται, αν ανοίξουν μόνο γυμνάσια λύκεια τότε τα παιδιά θα σταματήσουν εν πολλοίς να κάνουν μάθημα.

Δεν ξέρει τι κάνει
|

Εγώ ανήκω στην ευπαθή ομάδα και εργάζομαι από το σπίτι. Όλη η οικογένεια προσέχει πολύ. Χρωστάω τίποτα σε αυτή την κυρία που θέλει να υποχρεώσει τα παιδιά μου να στριμωχτούν μέσα στις τάξεις τους μαζί με κάθε καρυδιάς καρύδι; Αυτοί που δεν συμμορφώνονται θα ανακατευτούν υποχρεωτικά με τα παιδιά που έχουν λόγους να προσέχουν. Δεν το καταλαβαίνει; Τουλάχιστον μέχρι τώρα με την τηλεκπαίδευση τα παιδιά μας είχαν την δυνατότητα να "συναναστρέφονται" με κανόνες μόνο αυτούς που επέλεγαν. Τώρα θέλουν δε θέλουν θα είναι υποχρεωμένα να συναναστρέφονται τους ΠΑΝΤΕΣ. Δεν σέβεται ούτε τα παιδιά με ευπάθεια, ούτε τις οικογένειες με ευπαθή μέλη, ούτε τους εκπαιδευτικούς τους. Τα self test, ακόμη κι αν υποθέσουμε ότι είναι αξιόπιστα, ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΟΥΝ ΤΗ ΝΟΣΟ. ΔΕΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ. Ας περάσει από ένα σχολείο στο διάλειμα να δει πόσοι φορούν τις μάσκες. Οι αποστάσεις στα σχολεία είναι ανέκδοτο. Η ηγεμών του υπουργείου δεν βλέπει, δεν καταλαβαίνει; ΠΟΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙ; Εγώ πάντως θα απαιτήσω, εάν τελικά ανοίξουν τα σχολεία, να υπάρξουν εξαιρέσεις για όσους το έχουν ανάγκη. Θα το αρνηθούν;

Εκπαιδευτικός
|

Test kits είχε η Γερμανία στα Γυμνάσια από τον περασμένο Απρίλιο.
Έπρεπε τα σχολεία να είχαν ανοίξει με τεστ το Σεπτέμβριο. Θα είχαμε γλιτώσει πολλά.
Ας ανοίξουν οι βαθμίδες εκ περιτροπής μέχρι το τέλος.
Επί της ουσίας ανοίγουν με χειρότερους όρους από όταν έκλεισαν.
Τα δημοτικά αν συνεχίσουν τηλεκπαίδευση , τουλάχιστον για τις μεγάλες τάξεις να είναι το πρωϊ.
Έχει κουράσει τους γονείς που γυρίζουν το μεσημέρι, δημιουργεί άγχος στις οικογένειες που δεν έχουν αρκετές συσκευές.
Έχει καταντήσει πάρεργο για τους μαθητές.
Και επί τέλους ας γίνει εξορθολογισμός της ύλης.

Δε φταίνε οι μαθητές σε τίποτα
|

Μην κατηγορείτε τα σχολεία για την έλλειψη συντονισμού κράτους. Η κυβέρνηση την ίδια στιγμή που υπόσχεται άμεσα τεστ σε σχολεία και τόπους εργασίας, δεν μπορεί να ανταποκριθεί στην επιδημιολογική επιτήρηση ακόμα και σε τόπους συγκέντρωσης ηλικιωμένων.

Τι κερδίσαμε που εδώ και εβδομάδες μπηκε λουκέτο παντού; Πάνω από 700 νοσηλευόμενοι, σχεδόν 8000 απώλειες και στην συντριπτική πλειονότητα (ποσοστό 90%) σε ηλικίες άνω των 70 ετών, δηλαδή όχι εργαζόμενοι.

Άνοιγμα σχολείων τον Απρίλιο
|

Τα σχολεία πρέπει να ανοίξουν όπως σε όλες τις χώρες, περαιτέρω καθυστέρηση είναι ανεπίτρεπτη. Εξάλλου, είναι διαπιστωμένο πλέον ότι οι εκπαιδευτικές μονάδες δεν αποτελούν τις κύριες εστίες του ιού.

Αναφορικά με την υγεία, ελάχιστοι είναι όσοι νοσούν (όχι απλώς φορείς) και είναι ηλικίας κάτω των 65 ετών, άρα εκπαιδευτικοί και μαθητές δεν κινδυνεύουν.

STEVEN
|

ΜΈΧΡΙ ΤΏΡΑ ΟΙ ΕΚΠ/ΚΟΊ ΦΏΝΑΖΑΝ Ν΄ΑΝΟΊΞΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΊΑ ΓΙΑΤΊ ΤΑ ΠΑΙΔΙΆ ΈΧΟΥΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΆ ΠΡΟΒΛΉΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΏΡΑ ΦΩΝΆΖΟΥΝ ΓΙΑΤΊ Τ΄ΑΝΟΊΓΟΥΝ..τρελα ! !


Διεύθυνση URL: https://www.esos.gr/arthra/72212/eisigisi-yp-paideias-na-anoixoyn-ta-gymnasia-kai-lykeia-stis-5-aprilioy-me-self-rapid