5 ή 7 Απριλίου η επαναλειτουργία των Γυμνασίων και Λυκείων εκτός και αν “εκτοξευθεί” ο αριθμός των κρουσμάτων

Δημοσίευση: 30/03/2021

Τελευταία Ενημέρωση: 31/03/2021, 14:07

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

 5 ή 7 Απριλίου η επαναλειτουργία των Γυμνασίων και Λυκείων εκτός και αν “εκτοξευθεί” ο αριθμός των κρουσμάτων

Τετάρτη 7 Απριλίου θεωρείται η πιο πιθανή ημερομηνία

Την Τετάρτη 7 Απριλίου είναι η πιθανή ημερομηνία της δια ζώσης επαναλειτουργίας των Γυμνασίων και Λυκείων, ενώ μικρές πιθανότητες συγκεντρώνει η Δευτέρα 5 Απριλίου που εισηγήθηκε το υπουργείο Παιδείας.

Η Επιτροπή Ειδικών του υπουργείου Υγείας θα συνεδριάσει  σήμερα Τετάρτη έχοντας στο “φάκελο” δύο ημερομηνίες επαναλειτουργίας των Γυμνασίων και Λυκείων

Α. Τετάρτη 7 Απριλίου η οποία θεωρείται η πιο πιθανή ημερομηνία για δύο κυρίως λόγος:

Πρώτον: Να υπάρξει χρόνος κατάθεσης στη Βουλή και ψήφισης της τροπολογίας για το υποχρεωτικό self test μία φορά την εβδομάδα για τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τους λοιπούς εργαζόμενους στα σχολεία

Δεύτερον: Να διασφαλιστεί η αναγκαία ποσότητα self test

Β. Δευτέρα 5 Απριλίου, όπως αρχικά εισηγήθηκε το υπουργείο Παιδείας . Ωστόσο η ημερομηνία αυτή συγκεντρώνει μικρές πιθανότητες. Ειδικά η χθεσινή "εκτόξευση " του αριθμού των κρουσμάτων στα 4.300, μάλλον η ημερομηνία αυτή απομακρύνεται από το "πλάνο" των συζητήσεων.

Φυσικά οι δύο παραπάνω ημερομηνίες προϋποθέτουν να μην έχουμε “εκτόξευση” του αριθμού κρουσμάτων την εβδομάδα που διανύουμε.

 

Σχόλια (23)

K.
|

Πάμε καθόλου καλά; Χθες τα κρούσματα "χτύπησαν" το αρνητικό ρεκόρ των 4.000 κρουσμάτων σε μια μέρα. Το άνοιγμα τον σχολείων στις 5 Απριλίου μου φαίνεται τελείως γελοίο. Λέτε πως στην περίπτωση που εκτοξευθούν τα κρούσματα το άνοιγμα των σχολείων θα πάει για 7 Απριλίου. Για αρχή, τι εννοούμε εκτόξευση κρουσμάτων; Να υποθέσω ότι 4.000 κρούσματα δεν ήταν αρκετά; Με τους αριθμούς που έχουμε κάθε μέρα και το άνοιγμα σχολείων στις 12 Απριλίου μου φαίνεται αρκετά δύσκολο. Άμα οι αριθμοί των κρουσμάτων δεν μειωθούν κατά πολύ, άμεσα οποιαδήποτε ημερομηνία για το άνοιγμα των σχολείων πριν το Πάσχα θα έχει αρνητικές συνέπειες τις οποίες θα δούμε μετά από 1-2 εβδομάδες.

Μπούας
|

Σύμφωνα με σημερινές πληροφορίες την 12η Απριλίου φαίνεται ότι προκρίνουν οι ειδικοί σαν πιθανή ημερομηνία για το άνοιγμα των σχολείων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

10...9...8...7...
|

Συγγνώμη αλλά όταν λένε <<εκτός και αν “εκτοξευθεί” ο αριθμός των κρουσμάτων>>, στα πόσα κρούσματα δηλαδή θα λένε ότι έφυγε ο πύραυλος? Έτσι για να ξέρουμε κι εμείς δηλαδή?

Ικανή και αναγκαία συνθήκη ο εμβολιασμός
|

Οι μάσκες, οι αποστάσεις, οι άδειες μετακίνησης και τώρα επιπλέον τα self-test και οι υπεύθυνες δηλώσεις είναι πολλαπλοί δεσμευτικοί περιορισμοί (constraint) , που όταν εφαρμόζονται ταυτόχρονα (θεωρήματα της μηχανικής και της Φυσικής) τείνουν να ακινητοποιούν (περιορίζουν) το κάθε "άτομο", δηλαδή το εμποδίζουν να κινηθεί (= λειτουργήσει) ! Άρα, όποιος επιχειρήσει τέτοιου είδους "άνοιγμα" είναι βέβαιο ότι θα παραβιασθούν οι περιορισμοί, ώστε να υπάρχει "κίνηση" (=λειτουργία) και όχι "δέσμευση" (=ακινησία). Ακολουθήστε την επιστήμη, γιατί οι νόμοι της Φύσης υπερισχύουν όλων των άλλων, και δεν παραβιάζονται.

ant
|

Όταν η υποχώρηση είναι άτακτη ακολουθεί πανωλεθρία....

Μ.Χ
|

Όχι στο άνοιγμα των σχολείων

Πέφτουν οι μάσκες
|

Με τόσα κρούσματα, θανάτους και διασωληνωμένους και σκέφτονται χαλάρωση. Τάχα ότι θέλουν να αποσυμπιέσουν τον κόσμο. Λες κι αν ανοίξουν το εμπόριο, ο κόσμος δεν θα ξεχυθεί στους δρόμους. Λες και δεν θα στοιβαχτεί στα ΜΜΜ για να κατέβει στα μαγαζιά. Λες και οι αρνητές θα πάψουν να συμπεριφέρονται ανεύθυνα. Λες και οι καταστηματάρχες θα γίνουν χωροφύλακες στους πελάτες. Λες και θα σταματήσουν οι συνάξεις στις πλατείες, στα σπίτια και δεν ξέρω κι εγώ πού. Λες και στις καφετέριες ή στα εστιατόρια θα τρώμε και θα πίνουμε φορώντας μάσκα. Ξεχάσαμε τι γινόταν το καλοκαίρι; Κι αν προστεθούν σ' όλα αυτά και τα σχολεία; Έχουμε γίνει Μπέργκαμο και δεν υπάρχει επιστροφή!!

Να πρυτανεύσει η λογική
|

Η κυρία Κεραμέως να εγκαταλείψει τις εμμονές της. Διακινδυνεύει την υγεία και την ζωή παιδιών και οικογενειών. Ποια μέριμνα έλαβε για τα ευπαθή παιδιά; Για τους ευπαθείς γονείς; Καμία. Εκτός κι αν φαντάζεται ότι παιδιά και γονείς ζουν χωριστά. Για ποια προστασία του ευπαθή πληθυσμού μιλάμε; Με ποιο δικαίωμα παίζει τις ζωές μας κορώνα γράμματα; Μάλλον έχει μπερδέψει τα τεστ με τα εμβόλια. Κάποιος να της βάλει φρένο πριν είναι πολύ αργά. Και να της πει ότι κανένας λογικός άνθρωπος δεν θα στείλει το παιδί του στο σχολείο μέσα στο ζενίθ της πανδημίας και με γεμάτες αίθουσες. Καλύτερα τηλεκπαίδευση με όλους, παρά δια ζώσης με τους μισούς, γιατί μόλις αρχίσουν τα παρατράγουδα για τους μαθητές, τις οικογένειές τους, τους εκπαιδευτικούς, να δούμε τι εκπαίδευση θα γίνεται... Από ποιους και σε ποιους... Και για πόσο...

Μπούας
|

Οι επίσημοι αριθμοί σήμερα μιλάνε μόνοι τους:
Κοροναϊός : 4.340 νέα κρούσματα και 72 θάνατοι – Στους 741 οι διασωληνωμένοι. Τα συμπεράσματα δικά σας. Κατά τη γνώμη μου κάθε συζήτηση για πρόωρο άνοιγμα οποιασδήποτε δραστηριότητας είναι ανεύθυνη και πολιτικά επικίνδυνη! Η δε κυρία υπουργός Παιδείας ας κάνει λίγο υπομονή και ας περιορίσει τις εμμονικές της ιδέες και ακατάλληλες χρονικά προτάσεις της για την ασφάλεια της εκπαιδευτικής κοινότητας!!

ήδη λένε για μέσα απριλίου
|

όλο αναποδιές έχει η Ήττα (Νίκη)... @γονιό : δεν μπορούν σπίτι και θα σας σώσει το σχολείο; έλεος ! δώστε σε ίδρυμα , αν νομίζετε ότι το μεγάλωμα παιδιού το έχει το σχολείο (που είναι φυσικά μια χρήσιμη δομή που αποφάσισε η κοινωνία για το καλό της ίδιας ... όχι για παρκινγκ για κουρασμένους γονείς).

Γ.Φ.
|

Τώρα 7 Απριλίου όχι 5; Πωπωπω ούτε οι ίδιοι τους δεν ξέρουν τι τους γίνεται. Όχι να μην ανοίξουν καθόλου.

Γονιός
|

Ελπίζουμε να ανοίξουμε με τεστ και προσοχή! Τα παιδιά μας δεν αντέχουν άλλο στο σπίτι! Τα μαθήματα γίνονται κανονικά! Η τηλεκπαίδευση πέτυχε δε λέω, αλλά τα παιδιά μαραζωσαν μέσα. Ανοίξτε τα λύκεια!

Σοσιαλλήθωρος
|

Ο αριθμός των κρουσμάτων σίγουρα θα "εκτοξευθεί".
Παντα "εκτοξεύεται" όταν ανακοινώνεται το άνοιγμα κάποιας (οποιασδήποτε) δραστηριότητας.
Τυχαίο;;;

Μπούας
|

Κρούσματα σήμερα: Ολοταχώς για «μαύρο» ρεκόρ - Ίσως αγγίξουν και τις 4.000. Ίσως μιλάμε και για την χειρότερη μέρα της πανδημίας της χώρας μας... Τα μέχρι στιγμής επιδημιολογικά δεδομένα τρομάζουν.Σύμφωνα με πηγές από την επιτροπή, στις 11 το πρωί τα κρούσματα ξεπέρασαν τις 3.000.
Υπό τέτοιες συνθήκες ποιος σώφρων νους μιλάει για άνοιγμα σχολείων?

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΕΝΟΣ
|

Νομίζω η ανάγκη για ψυχραιμία και λογική είναι μεγαλύτερη από κάθε άλλη φορά. Δεν εξυπηρετεί πουθενά η βιασύνη.

Φανής
|

Ανοίξτε τα σχολεία και ειδικά το λύκειο! Τα τραπεζοκαθίσματα μετά!

Πολιτικές αποφάσεις
|

Η απόφαση δεν έχει καμία σχέση με την διαφύλαξη της υγείας. Όταν κλείνεις για να μην γεμίσουν οι μεθ , αλλά επιμενεις να ξανανοίξουν με διασωληνωμενους στο διάδρομο, είναι φως φανάρι.
Με τα σελφ τεστ απλά θα γίνει αλαλούμ.
Νομίζω ότι η επιμονή για το άνοιγμα της δευτεροβάθμιας, έχει να κάνει αποκλειστικά με τις εξετάσεις για το ΙΒ και τίποτε άλλο.
Τώρα αν αυξηθούν τα κρούσματα κατά 9% όπως λένε οι λοιμωξιολογοι , δεν έγινε και τίποτε.....

Κολοβου Ελενη
|

Ολο αυτο το σχεδιο ειναι σαν την Ουτοπια του Τομας Μορ...

Έκκληση
|

Ας εμβολιαστούν οι εκπαιδευτικοί με ειδική άδεια που είναι ευάλωτοι πρώτα. Ας ξεκινήσουν από αυτούς!

Μαρία
|

Συμφωνώ με τον Κωνσταντίνο, παίζουν με τις ζωές

Και ρωταω
|

Με τα τόσα κρουσματα την τόσο υψηλή μεταδοτικοτητα την τόσο μεγάλη διασπορά τους ανεμβολιαστους εκπαιδευτικούς τον συγχρωτισμό τόσων εφήβων σε μικρές αίθουσες διδασκαλίας για τόσο πολύ χρόνο ,δεν σκέπτονται το ρίσκο που παίρνουν;Ποια είναι τα μέτρα προστασίας με τα οποία θα ανοίξουν τα σχολεία;Με ποιο δικαίωμα παίζουν με τις ζωές μας;

Κωνσταντίνος
|

Καλά κρασιά....Θα έχει πολύ γέλιο... Ότι έγινε με τις μάσκες θα γίνει και με τα self tests...Πως θα εξασφαλιστεί η υποχρεωτικοτητα, ποιος θα ελέγχει τη διενέργεια τεστ, πόσος χρόνος χρειάζεται για να κάνουν τεστ κάθε Δευτέρα όλοι οι μαθητές μιας σχολικής μονάδας, πόσος χρόνος χρειάζεται για να βγει το αποτέλεσμα, τις άλλες μέρες της εβδομάδας δεν υπάρχει κίνδυνος να κολλήσει covid ένας μαθητής και άλλα τέτοια πρακτικά ερωτήματα που το μυαλό της Κεραμέως, μπρος στην επικοινωνιακή τακτική, δεν σκέφτεται καν.....Επιπλέον, αφού διατείνεται ότι για λόγους ψυχολογικούς και όχι εκπαιδευτικούς επιθυμεί το άνοιγμα των σχολείων... γιατί διακινδυνεύει την υγεία των μαθητών της;; Τουλάχιστον ...δεν πείθει..

Τομ
|

Αν περιμένουν να ανοίξουν τα σχολεία μετά τη νομοθετική ρύθμιση και την παράδοση των τεστ, θα πρέπει να περιμένουν μέχρι τη Δευτέρα Παρουσία !


Διεύθυνση URL: https://www.esos.gr/arthra/72250/5-i-7-aprilioy-i-epanaleitoyrgia-ton-gymnasion-kai-lykeion-ektos-kai-ektoxeythei-o