Αθ. Εξαδάκτυλος: «Τρομακτικά επικίνδυνο» το άνοιγμα Δημοτικών και Γυμνασίων πριν από το Πάσχα

Δημοσίευση: 06/04/2021

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Αθ. Εξαδάκτυλος: «Τρομακτικά επικίνδυνο» το άνοιγμα Δημοτικών και Γυμνασίων πριν από το Πάσχα

«Τρομακτικά επικίνδυνο» χαρακτήρισε το άνοιγμα Δημοτικών και Γυμνασίων πριν από το Πάσχα ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος πρόεδρος Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, μιλώντας  στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Για τα Λύκεια ο κ. Εξαδάκτυλος τόνισε ότι δεν έχει γίνει ακόμη συζήτηση στην επιτροπή ούτε έχει αποφασιστεί εάν θα ανοίξουν τη Δευτέρα και πρόσθεσε πως πιθανότητα η συνεδρίαση για το θέμα αυτό θα γίνει αύριο Τετάρτη ή την Παρασκευή.

Τάχθηκε υπέρ της απελευθέρωσης των μετακινήσεων από νομό σε νομό το Πάσχα αλλά μόνο μεταξύ περιοχών με το ίδιο ιικό φορτίο και για όσους διαθέτουν δευτερεύουσα κατοικία, λέγοντας πως κάτι τέτοιο όχι μόνο είναι απολύτως λογικό και αναγκαίο αλλά θα βοηθήσει κιόλας καθώς θα αποσυμπιεστούν οι ανοιχτοί χώροι αστικών κέντρων.

«Σε αυτό μπορούμε να κινηθούμε. Δεν μπορούμε όμως να κινηθούμε όμως από κόκκινες περιοχές προς περιοχές με χαμηλότερα επιδημιολογικά φορτία ή προς τον τουρισμό που είχαμε κάθε Πάσχα στην πατρίδα μας γιατί θα αντιμετωπίσουμε τεράστια προβλήματα μετά», προειδοποίησε ο πρόεδρος του ΠΙΣ.

Σχόλια (11)

Προτεραιότητα στα παιδιά
|

Μην ξεχνάμε, είναι πολύ λογικό οι φορείς να είναι νεότεροι καθώς οι εμβολιασμοί καλύπτουν τους μεγαλύτερης ηλικίας. Αυτό δε σημαίνει ότι όλοι θα ασθενήσουν, αλίμονο.

Ας είχαν δοθεί άδειες από τον Ιανουάριο στους εκπαιδευτικούς άνω των 60 ετών και ας είχαν καλυφθεί οι θέσεις με ωρομισθίους. Απλή λύση, και θα είχε σωθεί η χρονιά για τους μαθητές.

Το μέλλον των μαθητών είναι το μέλλον της κοινωνίας, μην το ξεχνάμε. Τα ανοιχτά σχολεία διασφαλίζουν την ομαλή εκπαιδευτική λειτουργία.

Επιστροφή στα σχολεία
|

Εννοείται πως το σωστό είναι να επιστρέψουν οι μαθητές κάθε ηλικίας στα σχολεία τους. Ακριβώς επειδή φέτος οι διακοπές του Πάσχα είναι αργά την άνοιξη και μετά τον Μάιο θα αρχίσει η προετοιμασία για τις εξετάσεις πρέπει να σταματήσει η τηλεκπαίδευση άμεσα ώστε να μη χαθεί άδικα κι άλλος χρόνος πραγματικής διδασκαλίας.

X.P.
|

Με κλειστά τα Γυμνάσια και τα Δημοτικά οι μισοί καθηγητές του Λυκείου θα πάρουν άδεια ειδικού σκοπού, διότι δεν θα μπορούν να αφήσουν τα παιδιά τους μόνα τους στο σπίτι να κάνουν τηλεκπαίδευση! θα έχουν κενό 2-3 τμήματα ταυτόχρονα κάθε μέρα. Επίσης Οι μισοί καθηγητές είναι αναπληρωτές και διδάσκουν και σε Γυμνάσια τι θα κάνουν;; Τηλεκπαίδευση ή δια ζώσης μάθημα;; ΑΛΑΛΟΥΜ!

φιλελεύθερος
|

Είναι όντως τρομακτικά επικίνδυνο το άνοιγμα το σχολείο αυτή τη περίοδο. Δεν θα βοηθήσει σε κάτι. Χθες έκανα την πρώτη δόση του astrazeneca. Σήμερα είμαι κρεβατωμένος με 38,6 οC. Φυσιολογική αντίδραση του οργανισμού είπε ο γιατρός. Έκανα μάθημα από απόσταση στους μαθητές μου. Δεν θα μπορούσα να κάνω μάθημα δια ζώσης. Ποιος μπορεί να πάει με πυρετό στο σχολείο; Η κυβέρνηση αναλαμβάνει μεγάλα ρίσκα.

Εκπαιδευτικός τάξης ετών 65

Να ανοίξουν και τα Γυμνάσια κ όχι τα Λυκεια μόνο!
|

Υπάρχουμε κ μεις οι εκπαιδευτικοι που υπηρετούμε σε Λύκεια κ Γυμνάσια την ίδια μέρα! Πως θα γίνει αυτό; θα διακτινιστουμε για να προλάβουμε; το πρωί τηλεκπαιδευση στο λύκειο κ μετά στο αμάξι σφαίρα σχολείο για να κάνουμε δια ζώσης; Αυτά δεν γίνονται!

pakis
|

Τα λύκεια πάντως ΓΙΑΤΙ πρέπει να ανοίξουν;
Με δέκα μέρες ανοιχτά πριν το Πάσχα θα αλλάξει όλα τα δεδομένα ;
Από άποψη υγείας με 4300+ κρούσματα, στέκει ;
Όλοι γίναμε λοιμωξιολόγοι ...

Κωνσταντίνος
|

Ούτε και οι ίδιοι ξέρουν τι τους γίνεται....

Λειτουργία εκπαίδευσης
|

Σε όλες τις χώρες τα ΠΡΩΤΑ που ανοίγουν είναι τα Σχολεία, τα Δημοτικά μάλιστα αποδεδειγμένα αποτελούν την πλέον ακίνδυνη δραστηριότητα. Για τη λειτουργία των καταστημάτων δεν υπήρχε θέμα, εκεί μάλιστα δε γίνονται διαγνωστικά τεστ - είναι δυνατόν να κρατήσουν τα Γυμνάσια και τα Λύκεια κλειστά;

Φτάνει πια η υποβάθμιση της λειτουργίας της εκπαίδευσης και γενικά της κοινωνίας με την ακατάσχετη καταστροφολογία.

ΘΑΝΑΣΗΣ
|

Για ποιον ακριβώς λόγο, πέρα από τις εύηχες γενικότητες περί ψυχολογίας των παιδιών, πρέπει να ανοίξουν τα λύκεια; Με 3000 τουλάχιστον κρούσματα και γεμάτες εντατικές;

εκπαιδευτικός και γονιός
|

Τα λύκεια πάντως πρέπει να ανοίξουν.

Μ.Χ
|

Να μείνουν κλειστές όλες οι βαθμίδες. Δεν υπάρχει λόγος να ανοίξουν για δύο εβδομάδες. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να κάνουν δοκιμές με τα σελφ τέστ.


Διεύθυνση URL: https://www.esos.gr/arthra/72372/ath-exadaktylos-tromaktika-epikindyno-anoigma-dimotikon-kai-gymnasion-prin-apo-pasha