Ν. Κεραμέως: Από 21 Απριλίου όλοι οι εκπαιδευτικοί γενικής εκπαίδευσης ,όλων των ηλικιών, στο πρόγραμμα εμβολιασμού

Δημοσίευση: 13/04/2021

Τελευταία Ενημέρωση: 13/04/2021, 09:36

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

  Ν. Κεραμέως: Από 21 Απριλίου όλοι οι  εκπαιδευτικοί  γενικής εκπαίδευσης ,όλων των ηλικιών, στο πρόγραμμα εμβολιασμού

Το 1ο βήμα έγινε με την ένταξη κατά προτεραιότητα των εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης στο πρόγραμμα εμβολιασμών

Α. Το 1ο βήμα έγινε με την ένταξη κατά προτεραιότητα των εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης στο πρόγραμμα εμβολιασμών.

Β. Το 2ο βήμα επικεντρώθηκε στην ένταξη κατά προτεραιότητα των εκπαιδευτικών γενικής εκπαίδευσης στο σύστημα αξιοποίησης αδιάθετων εμβολίων.

Γ. Και τώρα το 3ο και καθοριστικό βήμα: η ένταξη όλων των εκπαιδευτικών γενικής εκπαίδευσης από 21 Απριλίου στην τρέχουσα εμβολιαστική περίοδο.

Τα παραπάνω ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, ενώ διευκρίνισε ότι το πρόγραμμα αφορά τους εκπαιδευτικούς όλων των ηλικιών.

Σχόλια (42)

@i4 και άλλους όσους
|

Μόλις κάναμε με τη σύζυγό το εμβόλιο της Moderna ταξιδεύοντας σε πόλη 2,5 ώρες μακριά από τον τόπο κατοικίας μας. Η νοσοκόμα του πολεμικού ναυτικού που εκτελούσε χρέη, μητέρα 3 παιδιών, είχε νοσήσει, νοσηλεύτηκε, πέρασε δύσκολα με την πνευμονία αλλά και καρδιολογικά προβλήματα που της προκάλεσε. Αφού έγινε καλά έκανε τεστ αντισωμάτων τα οποία ήταν χαμηλά στον αριθμό. Φυσικά έκανε το εμβόλιο της astra χωρίς δεύτερη σκέψη. Σημείωση ότι δεν είχε υποκείμενο νόσημα και η ηλικία της 45 ετών. Ας μην ψάχνουμε λοιπόν δικαιολογίες ή κάνουμε συνειρμούς άστοχους, πολλά πράγματα δεν είναι όπως τα νομίζει το δικό μας μυαλουδάκι. Όποιος θέλει να προστατέψει τον εαυτό του ο εμβολιασμός είναι μονόδρομος.

i4
|

Δεν έχει νόημα να γίνεται προσπάθεια εμβολιασμού όσων έχουν αναπτύξει ήδη αντισώματα με φυσική ανοσία. Για δύο λόγους: πρώτον γιατί τα φυσικά αντισώματα είναι ποιοτικότερα όποιων παράγονται με όποιο εμβόλιο και δεύτερον γιατί δεν υπάρχει εμβόλιο και εμβολιασμός που να μην ενέχει κίνδυνο: π.χ. θρομβώσεις στο τώρα και παντελώς άγνωστους κινδύνους στο μέλλον. (Για παράδειγμα δείτε στη wikipedia την παλαιά πλέον ιστορία για τον SV 40 και cancer και φανταστείτε το τι μπορεί από σήμερα τριάντα και σαράντα χρόνια μετά... να ξημερώσει... στην ανθρωπότητα ολόκληρη... εφόσον όλη πλέον μαζικά σχεδιάζεται να εμβολιάζεται στο σήμερα...)...

nik
|

1)Κάντε εμβόλια, πεθαίνει κόσμος, αφήστε τις βλακείες.
2)Η μεταδοτικότητα αυξάνει συνεχώς σε μικρότερες ηλικίες και παιδιά οπότε ο εμβολιασμός είναι μονόδρομος και μάλιστα άμεσα.
3)Ο κορονοιός θα συνεχίσει και του χρόνου κλπ όπως συμβαίνει με την γρίπη και όλες τις ιώσεις. Επομένως οργανωθείτε και σοβαρευτείτε.
4)Και ένα τελευταίο..... Η κυβέρνηση ενδιαφέρετε να έλθει σε επαφή με εξωγήινους γιατί αδυνατεί να βρει λύση στα προβλήματα της!!

Μελίτακας ο Α΄
|

Φουουουουφφφ!
Λες να...
Για καλό και για κακό κι επειδή ο οιωνός δεν φαίνεται άριστος, ας γίνει μια θυσία! Ας θυσιάσει ο Πρωθυπουργός μία Υφυπουργό.
Προέχει η εκστρατεία!...

Απάντηση στον Σπιλμπεργκ
|

Πόσο δίκιο έχεις... Ειδικά για το 2 και το 3... Τα οποία είναι βέβαια... Self test παντού ήδη τώρα το ανακοίνωσε ο Χατζηδάκης στην ερτ1 και όσο για το πρωταπριλιάτικο για τα στελέχη εκπαίδευσης ιδίως... Θα βγει αληθινό!!!!!!! Τα αδύνατα γίνονται δυνατά μ αυτούς που μπλέξαμε. Για αστείο το έλεγαν κάποιοι και όμως θα γίνει.

foros1
|

@@ΣΣ
απο σημερα η Δανια σταματησε οριστικα το Astra.
Η Κομισιον, συμφωνα με Ιταλικη εφημεριδα, δεν θα ανανεωσει τα συμβολαια με Astra και J&J και θα επικεντρωθει μονο στα mRNA.
Τυχαια ολα αυτα?

Ιφιγένεια
|

Έχω μια δυσπιστία ως προς το αν θα εμβολιαστούμε οι δασκαλοι, γιατί μου την καλλιεργήσατε εσείς...
Ευελπιστω επιτέλους πριν κλείσει η χρονιά να μας ΕΜβολιασετε... Το αυτονόητο δηλ που έπρεπε να χε γίνει απ τον Γενάρη... Αλλά οκ, σόρυ, εσείς ΕΜβολιασατε με αδιάθετα τα σώματα ασφαλείας. Αυτούς προτιμήσατε. Ενώ τον Γενάρη ήμασταν και εμείς, τα σχολεία ανοικτά...

Λαυρέντης δάσκαλος
|

Γιατί κάτι μου λέει ότι κάνετε πάλι κινήσεις εντυπωσιασμού και ούτε τον Μάη θα μας ΕΜβολιασετε;;;;;;;; πάντως για τα αδιάθετα, δε μας καλέσατε. Αντε να δουμε. Έχουμε υπομονή οι δάσκαλοι, γαϊδουρινή,λογω της φύσης του επαγγέλματος μας, αλλά μη μας την εξαντλειτε...

Μόνο Pfizer
|

@mike, ψεύδεσαι ή είσαι τρολ και τρομοκρατείς. Οι περισσότεροι συνάδελφοι που ειδοποιήθηκαν εκτάκτως, έκαναν Pfizer. Ρωτά αν δεν ξέρεις και μη λες ...κουταμαρες!

Τυχαία η ημερομηνία;
|

Αποφασίζομεν και διατάσσομεν!!!

mike
|

Περισσεψαν αστρα ζενεκα.

@ΣΣ
|

Θες και ποικιλία;;; εμβολιασου με ό,τι βρεις. Γιατί αν χρειαστείς νοσηλεία, κρεβάτι δε θα βρεις. Γι αυτό πες ναι σε όποιο σου τύχει και άσε τις επιλογές...

@Σπιλμπεργκ
|

Εύγε!!! Συμφωνώ σε όλα όσα γράφεις... Κυρίως στο πρωταπριλιάτικο του e SOS περί θητείας στελεχών. Το θεωρώ βέβαιο!!!!!!

Σπίλμπεργκ
|

@Τηλέμαχος 14:55
Πέντε πράγματα φοβάμαι ότι θα συμβούν ως το Μάιο :
1. Τα κρούσματα θα έχουν πάει στο Θεό (ευτυχώς έχουμε μέσο το νέο ΓΓ).
2. Τα self test θα είναι υποχρεωτικά ακόμη και για τα κατοικίδια (ίσως και για τα αδέσποτα).
3. Τα τρία Πρωταπριλιάτικα του esos, θα βγουν αληθινά (ίσως και 2-3 ακόμα).
4. Θα εμφανιστούν οι εξωγήινοι (εκεί θα καθαρίσει ο Υφυπουργός).
5. Κατσικάκι φέτος, μόνο μέσω cisco.

Εκπαιδευτικός
|

@ Ερώτηση
Μόλις ανοίξει η πλατφόρμα βάζοντας ΑΜΚΑ και επώνυμο ή ΑΦΜ σου λέει ότι ανήκεις σε όσους εμβολιάζονται τώρα. Έπειτα σου ζητά κωδικούς ΤΑΧΙS και μπορείς να επιλέξεις να κλείσεις ραντεβού για 1η και 2η δόση. Δεν χρειάζεται να έχεις άυλη συνταγογράφηση. Απλώς όσοι έχουν τους κλείνει ραντεβού αυτόματα το σύστημα.

@ Εμβόλια
|

Είναι μικρή η συμμετοχή γιατί ήταν η λίστα για τα αδιάθετα. 44% δήλωσαν. Ε, δεν είναι και τόσο μικρή για αδιάθετα... Και φαντάσου ότι παρόλα αυτά, πάλι δεν εμβολιαστηκαμε...

Η. Α.
|

Αντε να δούμε, θα εμβολιαστούμε ποτέ;;;; Ή δηλώσεις εντυπωσιασμού παλι η αγαπητή μας Υπουργός;;; Διότι με τα αδιάθετα πάντως... ΔΕΝ εμβολιαστηκαμε. Και η κοινωνια νομίζει ότι μας ΕΜβολιασε η αγαπητή κεραμεως...

Ευαγγελια
|

Όσοι εκπαιδευτικοι δηλώσαμε το όνομα μας για τα αδιάθετα εμβόλια, δε θα πρεπε να χαμε εμβολιαστεί;;; Πριν δηλ τον επίσημο εμβολιασμό όλων των εκπαιδευτικών;;;

Εμβόλια
|

Δυστυχώς η συμμετοχη εκπαιδευτικών στα εμβόλια είναι μικρή. Όποτε θα τελειώσει η λίστα γρήγορα.

Βανιλια
|

Αμήν και πότε???!!!!!!!!!!!!!!!! ΌΛΕ!!!!!!!!!! ΕΜβολιαστε ΜΑΣ!!!!! ΓΙΑΤΊ ΑΠΌ ΤΑ ΑΔΙΆΘΕΤΑ... ΔΕΝ ΜΑΣ ΚΑΛΈΣΑΤΕ. ΤΟΥΛΆΧΙΣΤΟΝ, ΕΔΏ, ΕΜΑΣ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΉ. Δ

ΣΣ
|

Άρα το 2ο βήμα με τα αδιάθετα καταργείται ή συνεχίζει παράλληλα; Επίσης θα υπάρχει ποικιλία εμβολίων ή μόνο Άστρα Ζενεκα;

Τηλέμαχος
|

Έπρεπε ήδη να είχαμε εμβολιαστεί... Μέχρι να κάνουμε αντισώματα και από τη 2η δόση θα χουμε κλεισει για καλοκαίρι. Επισης, δε μας έχετε διευκρινίσει πως θα ανοίξει η πρωτοβάθμια εκπ/ση τον Μάη... Θα γίνονται s elf test σε τέτοιες ηλικίες????

@ΔΕΠ
|

Γενικής είναι ουσιαστικά όλα τα σχολεία... Τα "κοινα". Όχι δηλ της ειδικής. Αλλά όλα τ άλλα. Έτσι λέγονται.

Ερωτηση
|

Θέλω μια διευκρίνιση, αν κάποιος γνωρίζει : είμαι μόνιμη εκπ/κος ΠΕ 70, αλλά δεν έχω κάνει άυλη συνταγογραφηση. Μπαινοντας στο emvolio gov gr και πατώντας μόνο ΑΜΚΑ&ΑΦΜ θα συμπεριλαμβάνομαι στους εμβολιασμούς 21/4???

Νικοδημος
|

Έπρεπε ήδη να είχαμε εμβολιαστει. Γιατί μέχρι να γίνει και η 2η δόση... Θα χουμε πάει Ιούνη. Δηλ θα ανοίξουμε ανεμβολιαστοι.

ΠΕ04
|

Η ημερομηνία είναι τυχαία;
Είναι και μέρα Τετάρτη!
Οι συμβολισμοί παίζουν και αυτοί το ρόλο τους!!!

ΠΕ86
|

Αγαπημένη ημερομηνία ε; Οι παλιές αγάπες δεν ξεχνιούνται και πάνε στον παράδεισο.

Επιτέλους κάτι σωστό
|

Έπρεπε να προηγηθεί ο εμβολιασμός προτού ανοίξουμε , αλλά έστω και στις 21 του μήνα είναι θετικό.

Όλοι καταλαβαίνουμε
|

Μέχρι τώρα φώναζαν για εμβόλια στους εκπαιδευτικούς, τώρα ούτε να το ακούνε! Πάει και αυτό το αφήγημα. Τρέχουν πίσω από τις εξελίξεις ορισμένοι!

ΝΑΙ ! ΝΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΥΝ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ
|

ΝΑΙ ! ΝΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΥΝ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ


Διεύθυνση URL: https://www.esos.gr/arthra/72497/n-kerameos-apo-21-aprilioy-oloi-oi-ekpaideytikoi-genikis-ekpaideysis-olon-ton-ilikion