ΑΔΕΔΥ: Να ακυρωθούν οι εκλογές των εκπαιδευτικών για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια

Δημοσίευση: 13/04/2021

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

  ΑΔΕΔΥ: Να  ακυρωθούν οι εκλογές των εκπαιδευτικών για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια

Να ακυρώσει τις εκλογές της 6ης του Νοέμβρη του 2020 και να παρατείνει τη θητεία των αιρετών εκπροσώπων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια των εκπαιδευτικών   ζητά, με ανακοινωθέν,  η ΑΔΕΔΥ , ενώ τονίζει πως   σε
 ό,τι αφορά  στο δικαίωμα παραίτησης των αιρετών ή μη μελών των υπηρεσιακών συμβουλίων η γνωμοδότηση της νομικής συμβούλου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., που εστάλη στην ΟΛΜΕ, επισημαίνει τα εξής:

Α. Οι αντικαταστάτες -των αιρετών ή μη μελών- εκπαιδευτικοί δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στα οικεία υπηρεσιακά συμβούλια τούτων, κατά το άρθρο 123 ν.4763/2020 έχουν δικαίωμα παραιτήσεως, τόσο λόγω της σαφούς περί τούτου προβλέψεως του άρθρου 13 παρ.5 ΚΔΔιαδ («αποχώρηση μέλους») όπως έχει ερμηνευθεί κατά την νομολογία του ΣτΕ, όσο και λόγω των άρθρων 2 παρ.1 και 5 παρ.1 Συντ. Διαφορετική ερμηνεία θα προσέκρουσε στις εν λόγω συνταγματικές διατάξεις. Πολλώ δε μάλλον ισχύει τούτο, εφόσον ο «ορισμός» τους, ως μελών των οικείων υπηρεσιακών συμβουλίων δεν εχώρησε βάσει προηγούμενης αιτήσεώς τους, ούτε κατόπιν συναινέσεώς τους.

Β.  Τυχόν θεώρηση της ασκήσεως του εν λόγω δικαιώματος ως άρνησης εκτελέσεως υπηρεσιακού καθήκοντος ή/και αδικαιολόγητης αποχής τους από την εκτέλεση υπηρεσιακού καθήκοντος θα ήγαγε σε περιορισμό συνταγματικού τους δικαιώματος, ερμηνεία που πρέπει να αποκρουσθεί. Τούτο διότι, ως περιορισμός δικαιώματος θα έπρεπε να προβλέπεται σε ρητή νομοθετική διάταξη, η οποία εν προκειμένω δεν υφίσταται, ενώ ταυτόχρονα, αντίστοιχο περιορισμό δεν εισήγαγε ούτε αυτή καθ’ εαυτή η ρύθμιση του άρθρου 123 ν.4763/2020. Τουναντίον, από το πραγματικό της ρυθμίσεως του άρθρου 123 παρ.1 ν.4763/2020 προκύπτει ότι ο κοινός νομοθέτης αναγνωρίζει ρητώς και πανηγυρικώς το δικαίωμα παραιτήσεως, τόσο των αιρετών μελών, όσο και των τακτικών μελών των οικείων υπηρεσιακών συμβουλίων στα εδ. α΄, γ΄ και ε΄ Οπότε, εάν ήθελε ο κοινός νομοθέτης την οπωσδήποτε συγκρότηση των εν λόγω υπηρεσιακών συμβουλίων από τους αντικαταστάτες εκπαιδευτικούς, θα είχε διαλάβει είτε ρητή απαγόρευση του δικαιώματος παραιτήσεώς τους ή θα έθετε τούτο υπό συγκεκριμένους και σαφείς περιορισμούς, ομοίως προς το άρθρο 148 ΥΚ.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και η Υπουργός Παιδείας, αφού «νομιμοποίησαν» τη διαδικασία των εκλογών – παρωδία για την ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια της Εκπαίδευσης, από την οποία απείχε το 95% των εκπαιδευτικών, προχωρούν τώρα στην αντικατάσταση των αιρετών μελών με διορισμένα μέλη και στον ορισμό και των υπόλοιπων 3 μελών, σε πολλές περιπτώσεις, παρά τη θέλησή τους. Ισχυρίζονται, μάλιστα, πως τα διορισμένα μέλη, που, σε πολλές περιπτώσεις, τοποθετούν εντελώς αυθαίρετα, δεν έχουν καν το δικαίωμα παραίτησης και τα απειλούν με πειθαρχικές διώξεις.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., αφού έλαβε υπόψη της τις σχετικές ανακοινώσεις των εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών, καταγγέλλει αυτές τις αυταρχικές και αντιδημοκρατικές ενέργειες της Υπουργού Παιδείας και την καλεί, για μία ακόμη φορά, να ακυρώσει τις εκλογές  – παρωδία της 6ης του Νοέμβρη του 2020 και να παρατείνει τη θητεία των αιρετών εκπροσώπων που εκλέχτηκαν με δημοκρατικές διαδικασίες στις εκλογές του Νοέμβρη του 2018, όπου συμμετείχε το 97% των εκπαιδευτικών, όπως ακριβώς έγινε και στον υπόλοιπο Δημόσιο τομέα, όπου η θητεία των αιρετών έχει παραταθεί μέχρι τις 30/06/2021.

Σε ό,τι αφορά, δε, στο δικαίωμα παραίτησης των αιρετών ή μη μελών των υπηρεσιακών συμβουλίων η γνωμοδότηση της νομικής συμβούλου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., που εστάλη στην ΟΛΜΕ, επισημαίνει τα εξής:

Οι αντικαταστάτες -των αιρετών ή μη μελών- εκπαιδευτικοί δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στα οικεία υπηρεσιακά συμβούλια τούτων, κατά το άρθρο 123 ν.4763/2020 έχουν δικαίωμα παραιτήσεως, τόσο λόγω της σαφούς περί τούτου προβλέψεως του άρθρου 13 παρ.5 ΚΔΔιαδ («αποχώρηση μέλους») όπως έχει ερμηνευθεί κατά την νομολογία του ΣτΕ, όσο και λόγω των άρθρων 2 παρ.1 και 5 παρ.1 Συντ. Διαφορετική ερμηνεία θα προσέκρουσε στις εν λόγω συνταγματικές διατάξεις. Πολλώ δε μάλλον ισχύει τούτο, εφόσον ο «ορισμός» τους, ως μελών των οικείων υπηρεσιακών συμβουλίων δεν εχώρησε βάσει προηγούμενης αιτήσεώς τους, ούτε κατόπιν συναινέσεώς τους.

Τυχόν θεώρηση της ασκήσεως του εν λόγω δικαιώματος ως άρνησης εκτελέσεως υπηρεσιακού καθήκοντος ή/και αδικαιολόγητης αποχής τους από την εκτέλεση υπηρεσιακού καθήκοντος θα ήγαγε σε περιορισμό συνταγματικού τους δικαιώματος, ερμηνεία που πρέπει να αποκρουσθεί. Τούτο διότι, ως περιορισμός δικαιώματος θα έπρεπε να προβλέπεται σε ρητή νομοθετική διάταξη, η οποία εν προκειμένω δεν υφίσταται, ενώ ταυτόχρονα, αντίστοιχο περιορισμό δεν εισήγαγε ούτε αυτή καθ’ εαυτή η ρύθμιση του άρθρου 123 ν.4763/2020. Τουναντίον, από το πραγματικό της ρυθμίσεως του άρθρου 123 παρ.1 ν.4763/2020 προκύπτει ότι ο κοινός νομοθέτης αναγνωρίζει ρητώς και πανηγυρικώς το δικαίωμα παραιτήσεως, τόσο των αιρετών μελών, όσο και των τακτικών μελών των οικείων υπηρεσιακών συμβουλίων στα εδ. α΄, γ΄ και ε΄ Οπότε, εάν ήθελε ο κοινός νομοθέτης την οπωσδήποτε συγκρότηση των εν λόγω υπηρεσιακών συμβουλίων από τους αντικαταστάτες εκπαιδευτικούς, θα είχε διαλάβει είτε ρητή απαγόρευση του δικαιώματος παραιτήσεώς τους ή θα έθετε τούτο υπό συγκεκριμένους και σαφείς περιορισμούς, ομοίως προς το άρθρο 148 ΥΚ.

Σχόλια (34)

Θα ψηφίσω άχρηστους
|

Πιστεύει κανείς, ότι ΔΕΝ έχει γυρίσει ακόμα η γη ανάποδα? Άδικα χύνετε το μελάνι σας με τους άριστους.

@ert
|

Μόνο των εκπαιδευτικών; Για να γίνει κάτι τέτοιο πρέπει να γίνει σε όλο το δημόσιο! Θα πάρει τέτοια απόφαση η Κυβέρνηση; Για να δούμε...
Προφανώς και στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Με μια απόφαση της υπουργού για παράταση όπως έγινε σε όλο το Δημόσιο, και στο ΚΥΣΔΙΠ, λύνει το πρόβλημα που η ίδια δημιούργησε, αύριο το πρωί.

Ερτ
|

Τι θα κάνει; Θα καταργήσει εντελώς τα συμβούλια. Στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα.

@ert
|

Θα πάει στα δικαστήρια για αυτούς που παρόλο που δεν επιθυμούν και παρόλο που έχουν υποβάλει την παραίτησή τους τους κρατάει με το ζόρι σαν μέλη των υπηρεσιακών;; Και μάλιστα με μοναδικό σκοπό να μην παραδεχτεί την ήττα της αφού θα μπορούσε να δώσει αμεσα παράταση και να λειτουργήσουν όλα ρολόι. Θα γελάσουν οι οι πρωτοετείς της Νομικής. Επίσης υπάρχει και η στάση εργασίας με πληρωμένη την απώλεια μισθού από τα σωματεία. Εκεί τι θα κάνει; Επιστράτευση;;!!!!

netflix
|

@ert
Υπάρχει και η στάση εργασίας για τα μέλη των υπηρεσιακών συμβουλίων με κάλυψη των περικοπών των συναδέλφων απο τα ταμεία των Σωματείων. Ήδη πολλά Σωματεία το εφαρμόζουν. Λύσεις υπάρχουν.. μετά τι θα κάνει το υπουργείο; Θα καταργήσει το δικαίωμα στην απεργία;;! Το μόνο που έχει να κάνει είναι επιτέλους να δώσει παράταση όπως έγινε σε όλο το Δημόσιο τομέα και στο ΚΥΣΔΙΠ.

ert
|

@Πάμε ένα στοίχημα ότι δεν πρόκειται να το κάνει; ΠΑΜΕ ΕΝΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΟΤΙ Α ΤΟ ΚΑΝΕΙ;

Ελευθεριακός
|

@ φιλελεύθερος

Ποιοι συνδικαλιστές σε ενόχλησαν συνάδελφε; Με ποιο τρόπο το έκαναν; Ονόματα στοιχεία και καταγγελία άμεσα. Αν δεν το κάνεις τότε απλά συκοφαντεις για να δημιουργήσεις εντυπώσεις.

@ert
|

Προφανώς και η απεργία αποχή ισχύει όταν το υπουργείο , γιατι έχει βρεθεί σε αδιέξοδο, βάζει με το ζόρι μέλη στα ΠΥΣΠΕ και δεν τους αφήνει να παραιτηθούν. Η συμμετοχή σε υπηρεσιακο συμβούλιο δεν είναι υπηρεσιακή υποχρέωση των εκπαιδευτικών. Αν θέλει η υπουργός ας την προσβάλει στα δικαστήρια την απεργία αποχή. Πάμε ένα στοίχημα ότι δεν πρόκειται να το κάνει;

Ert
|

Ποια απεργία αποχή, δεν υφίσταται στον πραγματικό κόσμο αυτό. Αν νομίζετε ότι τέτοια παιδαριώδη καμώματα θα νικήσετε το υπουργείο είστε ΠΟΛΥ γελασμένοι.

Αδιέξοδο για το υπουργείο
|

Πλέον μετά την απεργία αποχή τα υπηρεσιακά συμβούλια δεν μπορούν να λειτουργήσουν. Οι συνάδελφοι διορισμένοι και αιρετοί που τοποθετηκαν χωρίς να ερωτηθουν και δεν γίνεται δεκτή η παραίτηση τους θα κάνουν κανονικά το μάθημα τους στα σχολεία τους και δεν θα παίρνουν μέρος στις συνεδριάσεις των υπηρεσιακών ώστε να μην υπάρχει απαρτία. Δεν είναι υπηρεσιακή υποχρέωση. Μέλος υπηρεσιακού συμβουλίου με το ζόρι δεν υπάρχει και πλέον έχουν και την νομική και συνδικαλιστική κάλυψη της ΔΟΕ. Η λύση βρίσκεται στα χέρια της Υπουργού αυτής δηλαδή που δημιούργησε και εξακολουθεί να συντηρεί το πρόβλημα. Όσο αργεί και δεν παραδεχεται την πολιτική της ήττα τόσο επιτείνει το πρόβλημα.

φιλελεύθερος
|

Είναι γνωστό ότι στις συνελεύσεις προσέρχεται το 0,020 % των συναδέλφων οι οποίοι αποφασίζουν για μας χωρίς εμάς. Στις τελευταίες εκλογές οι μαθητές μου δεν έχασαν το μάθημα τους και ψήφισα χωρίς να ενοχληθώ από τους συνδικαλισ ές. Συγχαρητήρια στην αντιπαθητική υπουργό για τη στάση που κράτησε. Εύχομαι οι εκλογές που μένουν μέχρι τη συνταξιοδότηση μου να είναι ηλεκτρονικές.

εκπαιδευτικός τάξης με 34 χρόνια υπηρεσίας, τέως σχολικός σύμβουλος

Γιώργος
|

Έξι μήνες μετά τις τηλε-εκλογές και η εικόνα στις διευθύνσεις και στα υπηρεσιακά συμβούλια είναι χαοτική με απόλυτη ευθύνη του υπουργείου. Ήδη από σήμερα ισχύει η νόμιμη απεργία -αποχη της ΔΟΕ από τα υπηρεσιακά συμβούλια για τους συναδέλφους (διορισμένους και "αιρετούς") που έχουν τοποθετηθεί χωρίς την θέληση τους και που η παραίτηση τους δεν γίνεται αποδεκτή. Από σήμερα κανένα υπηρεσιακό συμβούλιο δεν θα μπορεί να συνεδριάσει. Το υπουργείο βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο μετά και την καθολικη άρνηση των εκπαιδευτικών να συμμετάσχουν θα υπηρεσιακα συμβουλια. Νόμιζε ότι θα ψηφίσουν οι συνάδελφοι και τελικά δεν ψήφισαν, νόμιζε ότι δεν θα παραιτηθούν οι αιρετοί και αυτοί παραιτήθηκαν, νόμιζε ότι θα βρείτε πρόθυμους για να βάλει σαν αιρετούς με το άρθρο 123 και δεν βρήκε. Τι άλλο θέλει για να παραδεχτεί επιτέλους την ήττα του;

Ερώτηση
|

Πάντως κανένας δεν μου απάντησε πως ένα δικαστήριο θα κάνει ΕΠΑΝΑΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΗ και θα βεβαιώσει πως οι ψήφοι καταμετρήθηκαν σωστά. Η ερώτηση δεν είναι συναισθηματική αλλά ουσιώδης.

@Δημος
|

Δεν ψήφισε 10% ψήφισε 5% δηλαδή το μισό από αυτο που γράφεις. Ας κάνανε δια ζώσης και Σάββατο αυτό δηλαδή που ήθελαν και οι εκπαιδευτικοί.. γιατί δεν το κάνανε;

Δήμος
|

Καλά, ας κάνανε δια ζώσης τις εκλογές χωρίς υπηρεσιακή άδεια, ημέρα Σάββατο, όπως κάνουν όλες οι επαγγελματικές ενώσεις και δεν θα πηγαίνανε ούτε οι υποψήφιοι ! Οπότε και αυτό το 10% που ψήφισε ηλεκτρονικά, είναι ένα πολύ μεγάλο ποσοστό.

@@ερωτηση 14 Απρ 2021 12:19
|

δεν μίλησα για τη συγκεκριμένη ψηφοφορία η οποία μποϊκοταρίστηκε. Μιλώ γενικά για τις συνδικαλιστικές ψηφοφορίες (πχ το δικού μου συνδικαλιστικού οργάνου) οι οποίες γίνονται μόνο δια ζώσης γιατί η πλειοψηφία δεν πάει να ψηφίσει.

@@Ερώτηση
|

Ο αριθμός που λαμβάνετε ως απόδειξη της ψηφοφορίας σας περιέχει και την ψήφο σας κωδικοποιημένη η οποία "ανοίγει" μόνο με την παρουσία του public key αν το θελήσετε εσείς για να αποδείξετε τί ψηφίσατε σε καταμέτρηση.

@ @@Ερώτηση
|

Αυτό είναι η προσωπική σας άποψη -- τα επιχειρήματά σας είναι συναισθηματικά και όχι επιστημονικά. Δυστυχώς τα λεγόμενά σας δεν είναι επιστημονικά εμπεριστατωμένα και ακριβή. Το τί έγινε πριν από 21 χρόνια στη Φλόριντα δεν είναι σχετικό γιατί πριν 21 χρόνια η τεχνολογική/αλγοριθμική μας πρόοδος δεν ήταν η ίδια με τη σημερινή. Επίσης το νομικό πλαίσιο έχει αλλάξει και επιτρέπονται οι ηλεκτρονικές ψηφοφορίες σε πολλές εκφάνσεις.

Αλλαγή ψήφου
|

Και γιατί είστε τόσο σίγουρος για την αξιοπιστία του χαρτιού; Ξέρετε πόσο εύκολο είναι για την εφορευτική επιτροπή να βάλει μερικούς σταυρούς παραπάνω σε έναν υποψήφιο την ώρα της καταμέτρησης;

ΣΕΠΕ
|

Δεν ξέρω ειδικά για τον ΣΕΠΕ, αλλά σε ενώσεις που είμαι εγώ μέλος, η αλλαγή τρόπου διεξαγωγής των εκλογών απαιτεί την παρουσία σε ΓΣ για τροποποίηση του καταστατικού με αυξημένη πλειοψηφία 3/4. Σε ενώσεις με μέλη σε όλη την χώρα αυτό είναι πρακτικά ανέφικτο. Στη δική μας περίπτωση έγινε μια ΓΣ η οποία αποφάσισε να χρησιμοποιήσει το νομικό παράθυρο των τηλεδιασκέψεων λόγω πανδημίας, ώστε να γίνει ΓΣ με τηλεδιάσκεψη με παρουσία των 3/4+ των μελών ώστε να ψηφιστεί η δυνατότητα χρήσης της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας (και να μπει στο καταστατικό η δυνατότητα σύγκλισης της ΓΣ με τηλεδιάσκεψη).

@ερωτηση
|

Είναι μειοψηφίες το μέχρι τώρα 90% που συμμετείχε στις εκλογές για υπηρεσιακά συμβούλια και δεν είναι μειοψηφία το 5% που συμμετείχε τώρα;;!! Πόσα θέλετε να μας τρελάνετε;;!

@@Ερώτηση
|

Αγαπητέ φίλε, ΔΕΝ ΜΕ ΚΑΛΥΠΤΕΙΣ. ΑΛΛΟ ΡΩΤΑΩ και θα ήθελα τη γνώμη κάποιου νομικού συναδέλφου. Συμφωνώ πως το pin της κάρτας μου είναι ο τρόπος διασφάλισης της συναλλαγής ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΙ ΚΑΝΕΝΑΝ, ΕΛΕΓΧΩ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩ ΑΝ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗ ΗΤΑΝ ΣΩΣΤΗ.
Δεν νομίζω πως υπάρχει κάποιος που δεν κοιτά τις χρεώσεις (τις αποδείξεις που του δίνει το POS ή την απόδειξη από το χαρτί στο ATM) της κάρτας για να επιβεβαιώσει τη συναλλαγή ΕΚ ΤΩΝ ΥΣΤΕΡΩΝ.
Όπως κατάλαβες δεν αμφισβητώ αν έγινε η ψηφοφορία (συναλλαγή) αλλά αν το αποτέλεσμα δεν το άλλαξε κάποιος στο τέλος.
Υπενθυμίζω ότι στις προεδρικές εκλογές του 2000, συνέβησαν σημεία και τέρατα στην καταμέτρηση των ψήφων της Φλόριντα. Μετά τις πολυσυζητημένες, αμφιλεγόμενες εκλογές του 2000, η αμερικανική κυβέρνηση, στο πλαίσιο των εισηγήσεων της ομάδας, ξόδεψε περισσότερα από 4 δισεκατομμύρια δολάρια για τον εκσυγχρονισμό της ψηφοφορίας.
Η σημαντικότερη αλλαγή αφορά την προσθήκη του χαρτιού στη διαδικασία. Δηλαδή, ναι μεν κάποιος ψηφίζει ηλεκτρονικά και η ψήφος μετράται ηλεκτρονικά, αλλά ταυτόχρονα παράγεται και αντίγραφο σε χαρτί, ώστε σε περίπτωση αμφισβήτησης να μετρηθούν τα χάρτινα ψηφοδέλτια για επιβεβαίωση.
Πιστεύω πως κανένα δικαστήριο δεν θα δεχτεί a priori να επιβεβαιώσει αποτέλεσμα εκλογών ΧΩΡΙΣ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΚΑΤΑΜΕΤΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΛΗΘΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΨΗΦΩΝ.
Γι’ αυτό τον λόγο αποδοκιμάζω τη διενέργει αυτής της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας χωρίς δυνατότητα ελέγχου εκ των υστέρων και δεν με ενδιαφέρει τι κάνουν τα συνδικαλιστικά όργανα.

@Ερώτηση
|

Είναι τεχνικά δυνατό να γίνονται αδιάλειπτες ηλεκτρονικές ψηφοφορίες. Η τεχνολογία ονομάζεται Public Key Cryptography και είναι πλήρως ανάλογη με το πώς λειτουργεί το pin σας στην κάρτα της τράπεζάς σας. Φαντάζομαι ότι γνωρίζετε ότι το pin σας δεν το ξέρουν όλες οι τράπεζες του κόσμου, αλλά ότι εσείς μπορείτε να κάνετε ανάληψη από όλα σχεδόν τα ATM παγκοσμίως. Πώς γίνεται αυτό; Η κάρτα σας έχει την πληροφορία του κωδικού σας και οι τράπεζες έχουν έναν αριθμό (συνήθως τεράστιο) "κλειδί". Το κλειδί αυτό δρα ως "καταλύτης" για να αποφασίσει η κάρτα σας ότι το pin είναι σωστό και να δώσει εντολή στο ATM ότι μπορεί να προχωρήσει στην κατάθεση/ανάληψη. Με ένα τέτοιο pin μπορείτε και να ψηφίζετε και να καταγράφεται η ψήφος σας. Αν το εμπιστεύεστε για τις οικονομίες σας γιατί να μην το εμπιστεύεστε για την ψήφο σας; Ο μόνος λόγος που οι ψηφοφορίες γίνονται με παρουσία μέχρι τώρα είναι για να καταφέρνουν τα συνδικαλιστικά όργανα να πλαισιώνονται από μειοψηφίες.

Ερώτηση
|

Θα ήθελα να μου εξηγήσει κάποιος πως διασφαλίζετε πως η ηλεκτρονική ψηφος μου δεν άλλαξε.
Είναι γεγονός ότι η αμιγώς ηλεκτρονική ψηφοφορία δεν επιδέχεται οποιαδήποτε επιβεβαίωση εκ των υστέρων. Εφόσον η ψήφος είναι μυστική και δεν καταγράφεται, τότε δεν είναι δυνατόν εκ των υστέρων να «μετρήσουμε» τα ψηφοδέλτια για επιβεβαίωση. Ο, τι καταγράφηκε ηλεκτρονικά (σωστό ή λάθος) θεωρείται και τελικό.
Και αντιγράφω από ένα κείμενο στο ίντερνετ:
Ο ΣΕΠΕ (Σύνδεσμος Εταιρειών Πληροφορικής και Επικοινωνιών), δηλαδή το συνδικαλιστικό όργανο των εταιρειών πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών, ακόμα και σήμερα πραγματοποιεί τις εκλογές του με χαρτί, και ας προτρέπει το κράτος (και άλλους) να εκσυγχρονισθούν. Αυτό θυμίζει την ευαγγελική περικοπή: «Εάν το άλας μωρανθή, εν τίνι αλισθήσεται;», το οποίο σε ελεύθερη μετάφραση λέει: «Αν το αλάτι χάσει την αλμύρα του, σε τι θα χρησιμεύσει;».

Κάποιοι ενοχλούνται
|

Ήταν ανοιχτές οι διαδικασίες και δημοκρατικές! Οποίος δε συμφωνει ας παραιτηθεί να τελειώνουμε! Από εδώ και πέρα μόνο ψηφοφορία διαδικτυακά. Συμμετέχεις και προστατεύεσαι!

@Για να δούμε
|

Γιατί ενώ έχουν κάνει αίτηση παραίτησης το υπουργείο δεν την κάνει αποδεκτή.. για να φαίνεται ότι υπάρχουν υπηρεσιακα συμβούλια ( στα χαρτιά) και ότι δεν απέτυχε στην συγκρότηση τους! Σε ποια Δημοκρατία τοποθετούνται σε θέση ευθύνης άτομα χωρίς αίτηση και χωρίς την θέληση τους; Για πόσο ακόμα θα τους κρατάει ομήρους; Πότε θα παραδεχτεί επιτέλους την ήττα της η Υπουργός;

@φιλελεύθερος
|

Ποιες άλλες εκλογές είχαν 5% συμμετοχή; Όταν μάλιστα πριν τις παρεμβάσεις της υπουργού αυτές είχαν 80%-90%;

ΒΑΣΙΛΗΣ
|

@ φιλελευθερος

Τι λες μωρε;

Πέτρος
|

Αργά ή γρήγορα θα επανέλθει η κανονικότητα και στα Υπηρεσιακά Συμβούλια. Έπρεπε να το ζήσουμε και αυτό για να εκτιμήσουμε την αξία της Δημοκρατίας που την θεωρούμε δεδομένη..

Γιώργος
|

Εκλογές με 5% συμμετοχή δεν υπάρχουν πουθενά στον πλανήτη. Αντί να προβληματιστεί η υπουργός για την συντριπτική πολιτική της ήττα συνεχίζει το βιολί της. Αλήθεια πότε θα κάνει δεκτές τις παρατήσεις των διορισμένων και των "αιρετών" του άρθρου 123 που τοποθέτησε χωρίς αίτηση τους; Για πόσο καιρό θα τους κρατάει αιχμαλώτους στα υπηρεσιακά συμβούλια για να μην παραδεχτεί την ήττα της;


Διεύθυνση URL: https://www.esos.gr/arthra/72510/adedy-na-akyrothoyn-oi-ekloges-ton-ekpaideytikon-gia-ta-ypiresiaka-symvoylia