Μνημόνιο Συνεργασίας του Ερευνητικού Εργαστηρίου LANECASM του ΠΑΔΑ με την Α΄Πανεπιστημιακή Ορθοπαιδική Κλινική του ΕΚΠΑ και το Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο "ΑΤΤΙΚΟΝ"

Δημοσίευση: 06/05/2021

Τελευταία Ενημέρωση: 07/05/2021, 09:04

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Μνημόνιο Συνεργασίας του Ερευνητικού Εργαστηρίου LANECASM του ΠΑΔΑ  με την Α΄Πανεπιστημιακή Ορθοπαιδική Κλινική του ΕΚΠΑ  και το Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο "ΑΤΤΙΚΟΝ"

Σε κλίμα ιδιαίτερα εποικοδομητικό υπογράφηκε Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Ερευνητικού Εργαστηρίου Νευρομυϊκής και Καρδιοαγγειακής Μελέτης της Κίνησης - LANECASM του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, της Α΄ Πανεπιστημιακής Ορθοπαιδικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Γενικού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αθηνών "ΑΤΤΙΚΟΝ".

Η υπογραφή του μνημονίου πραγματοποιήθηκε, μετά από επιτυχή συνεργασία των εμπλεκόμενων φορέων, παρουσία του Πρύτανη του ΠΑΔΑ Καθηγητή Παναγιώτη Καλδή, του Διοικητή του Γ.Π.Ν. "ΑΤΤΙΚΟΝ" Σπυρίδωνα Αποστολόπουλου, του Διευθυντή της Α΄ Πανεπιστημιακής Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ Καθηγητή Παναγιώτη Παπαγγελόπουλου και του Διευθυντή του Ερευνητικού Εργαστηρίου LANECASM του ΠΑΔΑ Καθηγητή Γεώργιου Παπαθανασίου.

Ο Διοικητής του ΓΠΝ «ΑΤΤΙΚΟΝ» Σπυρίδων Αποστολόπουλος καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους, παρουσίασε το έργο του νοσοκομείου, που είναι ένα από τα πλέον σύγχρονα σε ιατροτεχνολογικό και εξοπλισμό υποδοχής και φιλοξενίας, όπως και τις ανάγκες του και αναγνώρισε την ταχεία ανάπτυξη του ΠΑΔΑ ζητώντας και την ευρύτερη συμμετοχή του Πανεπιστημίου σε διάφορες λοιπές δραστηριότητες.

Όπως ειδικότερα τόνισαν οι Καθηγητές Παπαγγελόπουλος και Παπαθανασίου, το Τμήμα Αθλητικής Αριστείας - «Sports Excellence» της Α΄ Ορθοπαιδικής Κλινικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και το Ερευνητικό Εργαστήριο Νευρομυϊκής και Καρδιαγγειακής Μελέτης της Κίνησης - LANECASM του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής συμφώνησαν να προάγουν τη συνεργασία μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων σε κοινές ακαδημαϊκές δράσεις. Τέτοιες είναι οι ερευνητικές δραστηριότητες και επιστημονικές δημοσιεύσεις, η διοργάνωση εργαστηριακών και άλλων εκπαιδευτικών προγραμμάτων, σεμιναρίων και συνεδρίων, η παραγωγή κοινού υλικού διδασκαλίας και έρευνας κλπ.

Ο Πρύτανης του ΠΑΔΑ καθηγητής Παναγιώτης Καλδής ευχαρίστησε τους συντελεστές της προσπάθειας και τόνισε ότι αναμενόμενα αποτελέσματα της συνεργασίας είναι η από κοινού αύξηση της προστιθέμενης αξίας στην εκπαίδευση και την έρευνα, η αμοιβαία ωφελιμότητα με τη δημιουργία διεπιστημονικών ομάδων, όπως και η καινοτομία, αφού υπάρχει εισροή νέων παραμέτρων σε υφιστάμενες διαδικασίες αποκατάστασης υγείας, καθώς και η αξιοποίηση διαθέσιμων μοναδικών υποδομών και εξοπλισμού. Ακόμη, ανέφερε ότι το Ίδρυμα θα συνδράμει το νοσοκομείο στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του.


Διεύθυνση URL: https://www.esos.gr/arthra/72759/mnimonio-synergasias-toy-ereynitikoy-ergastirioy-lanecasm-toy-pada-me-tin