ΦΕΚ: Επιτρέπεται η λειτουργία όλων των βιβλιοθηκών αρμοδιότητας υπ. Παιδείας χωρίς τα αναγνωστήρια

Δημοσίευση: 23/05/2021

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

ΦΕΚ: Επιτρέπεται η λειτουργία όλων των βιβλιοθηκών αρμοδιότητας υπ. Παιδείας χωρίς τα αναγνωστήρια

Η παράβαση της υποχρέωσης χρήσης μη ιατρικής μάσκας επισύρει την επιβολή διοικητικού προστίμου ύψους εκατόν πενήντα (150) ευρώ

Επιτρέπεται η λειτουργία όλων των βιβλιοθηκών αρμοδιότητας του υπουργείου Παιδείας,σύμφωνα με το άρθρο 22 της ΚΥΑ του περασμένου Οκτώβρη,  χωρίς τη λειτουργία των αναγνωστηρίων εντός αυτών.

Αυτό προβλέπει Κοινή Υπουργική Απόφαση, η οποία δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (Πατήστε εδώ για να ανοίξετε το ΦΕΚ).

Το άρθρο 22 της ΚΥΑ  του περασμένου Οκτώβρη, προβλέπει τα εξής:

1. Οι δημόσιες και δημοτικές βιβλιοθήκες, η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος (Ε.Β.Ε) και τα αναγνωστήρια των Γενικών Αρχείων του Κράτους λειτουργούν κανονικά με υποχρεωτική χρήση μάσκας από όλους και τήρηση απόστάσης ενάμισι (1,5) μέτρου μεταξύ των χρηστών, ενώ συστήνεται ο ενδελεχής καθαρισμός και τοπική εφαρμογή απολυμαντικού στις επιφάνειες των χώρων μελέτης.

2. Η παράβαση της υποχρέωσης χρήσης μη ιατρικής μάσκας επισύρει την επιβολή διοικητικού προστίμου ύψους εκατόν πενήντα (150) ευρώ, όπως αυτό καθορίστηκε με την υπό στοιχεία Δ1α/Γ.Π.οικ.67924/23-10-2020 κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Προστασίας του Πολίτη, Εθνικής Άμυνας, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Υγείας, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Εσωτερικών, Μετανάστευσης και Ασύλου, Υποδομών και Μεταφορών και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής (Β’ 4709), όπως εκάστοτε ισχύει.


Διεύθυνση URL: https://www.esos.gr/arthra/72981/fek-epitrepetai-i-leitoyrgia-olon-ton-vivliothikon-armodiotitas-yp-paideias-horis-ta