Ν.Κεραμέως προς Πρυτάνεις : Καμία υποχώρηση σε πιέσεις για την Βάση Εισαγωγής-Διορία μέχρι 30-9 στους ΠρυτάνειςΕλάχιστη να καταθέσουν προτάσεις για την αναδιάρθρωση των ΑΕΙ

Δημοσίευση: 17/07/2021

Τελευταία Ενημέρωση: 17/07/2021, 20:28

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Ν.Κεραμέως προς Πρυτάνεις :   Καμία υποχώρηση σε πιέσεις για την  Βάση Εισαγωγής-Διορία μέχρι 30-9 στους ΠρυτάνειςΕλάχιστη να καταθέσουν προτάσεις για την αναδιάρθρωση των ΑΕΙ

Υπ.Παοδείας: 9.000 περισσότεροι υποψήφιοι από πέρσι εκτός Πανεπιστημίου

Παρά τις πιέσεις που δεχθήκαμε για την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής δεν υποχωρήσαμε, διότι θεωρούμε ότι πρόκειται για ένα μέτρο απαραίτητο, δήλωσε η υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως μιλώντας σήμερα στη Σύνοδο Πρυτάνεων, οι εργασίες της οποίας ολοκληρώθηκαν στους Δελφούς.

“Κάθε χρονιά που περνάει και δεν εφαρμόζεται η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής ΕΒΕ εγκλωβίζουμε τη νέα γενιά, διότι ένας εισακτέος με βαθμό 3 και 4 οι πιθανότητες  να αποφοιτήσει είναι απειροελάχιστες” είπε η υπουργός Παιδείας.

Να καταθέσουν προτάσεις τα Πανεπιστήμια

Η Ν. Κεραμέως προέτρεψε τους Πρυτάνεις να καταθέσουν προτάσεις σχετικά με τους τρόπους εισαγωγής στα ΑΕΙ, διότι όπως τόνισε τα Πανεπιστήμια πρέπει να έχουν μεγαλύτερο λόγο στα κριτήρια βάσει των οποίων εισάγονται οι φοιτητές.

9.000 περισσότεροι υποψήφιοι από πέρσι εκτός Πανεπιστημίου

Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν πως σε σχέση με πέρσι έχουμε 9.000 περισσότερους υποψηφίους από πέρσι οι οποίοι δεν πληρούν τις προϋποθέσεις (Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής) για να υποβάλουν το Μηχανογραφικό, σημείωσε η υπουργός Παιδείας .

27.000 θέσεις στα ΙΕΚ

Για τα ΙΕΚ είπε ως θα υπάρξει η δυνατότητα μέχρι 27.000 εγγραφές σπουδαστών.

Τη Δευτέρα η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής ανά τμήμα

Η υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε σήμερα στη Σύνοδο των Πρυτάνεων ότι:
Στις αρχές της εβδομάδας θα ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τα δύο Μηχανογραφικά, το ένα για την τριτοβάθμια εκπαίδευση και το άλλο για τα ΙΕΚ.

Τη Δευτέρα, πιθανότατα, θα ανακοινωθεί η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής ανά τμήμα.

Στα τέλη Αυγούστου ή αρχές Σεπτεμβρίου  θα ανακοινωθούν οι βάσεις εισαγωγής και τα ονόματα των επιτυχόντων.

Νέο νομοσχέδιο για ΑΕΙ και ΔΟΑΤΑΠ

Η υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε ότι αυτή την χρονική περίοδο το επιτελείο της εργάζεται για  για την κατάρτιση του νομοσχεδίου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση και το νέο νόμο για τον ΔΟΑΤΑΠ.

Η αμέσως επόμενη προτεραιότητα του υπουργείου παιδείας, μόλις ψηφιστεί το νομοσχέδιο για την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση , είπε η υπ. Παιδείας,  θα είναι το νομοσχέδιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Νέος ακαδημαϊκός χάρτης

Επίσης , υπογράμμισε η Ν. Κεραμέως, μια ακόμη προτεραιότητα είναι η αναδιάρθρωση του ακαδημαϊκού χάρτη.

Η υπουργός ζήτησε επισήμως  από τους Πρυτάνεις να καταθέσουν τις  προτάσεις τους για την αναδιάρθρωση του ακαδημαϊκού χάρτη μέχρι 30 Σεπτεμβρίου.

 Κ. Γαβρόγλου ίδρυσε 153 νέα πανεπιστημιακά τμήματα

Η Ν. Κεραμέως άφησε αιχμές κατά τους πρώην υπουργού Κ. Γαβρόγλου λέγοντας ότι “ίδρυσε ή ανωτατοποίησε  153 νέα πανεπιστημιακά τμήματα”.

Μόνο τα τμήματα των Μηχανικών από 47 αυξήθηκαν σε 71, τόνισε.

Δια ζώσης εκπαίδευση από το νέο ακαδημαϊκό έτος

Η υπουργός Παιδείας τόνισε ότι είναι επιτακτική ανάγκη το  νέο ακαδημαικό έτος αλλά και το νέο σχολικό έτος να ξεκινήσει με δια ζώσης εκπαίδευση

Εμβολιασμοί

Η Ν. Κεραμέως  προέτρεψε τους Πρυτάνεις να βγουν μπροστά για να παρακινήσουν την ακαδημαϊκή κοινότητα να εμβολιαστεί.

Παράλληλα κάλεσε τους Πρυτάνεις να καταθέσουν τις προτάσεις τους για την διαδικασία ελέγχων των όρων    εισόδου στις  εγκαταστάσεις  των Πανεπιστημίων, προκειμένου   να επιτρέπεται μόνο σε όσους έχουν εμβολιαστεί η φέρουν μαζί τους αρνητικό  rapid-test ή PCR test.

Η υπουργός κάλεσε του Πρυτάνεις να διατυπώσουν και τις συνέπειες που α υπάρξουν από μια τέτοια απόφαση, δηλαδή τι θα συμβεί εάν κάποιος δεν πληροί τις προϋποθέσεις για να επιτραπεί η είσοδός τους στο αμφιθέατρο, εργαστήριο κλπ.

Νέο προεδρείο της Συνόδου Πρυτάνεων

Νέο προεδρείο της Συνόδου Πρυτάνεων ορίστηκε για το νέο ακαδημικό έτος , το οποίο  θα απαρτίζουν οι Πρυτάνεις:

  • ΕΜΠ Α. Μπουντουβής
  • Ιωαννίνων Τρ. Αλμπάνης , και
  • Πολυτεχνείου Κρήτης Ευάγγελος Διαμαντόπουλος.

Δήλωση της υπουργού Παιδείας

Σχετικά με τη Σύνοδο Πρυτάνεων η υπουργός Παιδείας δήλωσε τα εξής:

Σήμερα στη Σύνοδο Πρυτάνεων στους Δελφούς για εφ’ όλης της ύλης συζήτηση με τους Πρυτάνεις των Πανεπιστημίων μας. Μιλήσαμε εκτενώς:

  •  για ζητήματα προσωπικού των ΑΕΙ και την πορεία απορρόφησης των 1050 θέσεων μελών ΔΕΠ που έχουμε δώσει από το 2019,
  •  για ζητήματα χρηματοδότησης, με την εφαρμογή από πέρυσι της χρηματοδότησης των ΑΕΙ βάσει αντικειμενικών κριτηρίων (και όχι κατά την αυθαίρετη κρίση του εκάστοτε Υπουργού) και από φέτος και κατόπιν αξιολόγησης,
  • για τη μεγάλη αύξηση στην απορροφητικότητα έργων ανάπτυξης των ΑΕΙ πχ μέσω ΕΣΠΑ, που ξεπερνάει και τον τριπλασιασμό σε ορισμένους τομείς,
  • για τις δράσεις του Ταμείου Ανάκαμψης στα ΑΕΙ που υπερβαίνουν τα 600 εκ. ΕΥΡ,
  • για την πορεία του ψηφιακού μετασχηματισμού της Ανώτατης Εκπαίδευσης σε συνεργασία με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης σε τομείς όπως η νέα ακαδημαϊκή ταυτότητα, το e-diplomas, το e-university,
  • για τις δράσεις διεθνοποίησης των ΑΕΙ μας μέσω προγραμμάτων European Universities, συνεργασιών με αμερικανικά, βρετανικά, κινεζικά Πανεπιστήμια ανάμεσα σε άλλα, για την εξαιρετική πορεία των πρώτων ξενόγλωσσων προπτυχιακών προγραμμάτων,
  • για πρόσφατες θεσμικές αλλαγές όπως η καθιέρωση Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής και επερχόμενες νομοθετικές πρωτοβουλίες, όπως το νομοσχέδιο για τους τεχνοβλαστούς (spin-offs) και το νέο πλαίσιο για τα ΑΕΙ,
  • για ζητήματα ενίσχυσης του ακαδημαϊκού περιβάλλοντος των ΑΕΙ,
  • για την απαραίτητη αναδιάρθρωση του ακαδημαϊκού χάρτη,
  • για τους όρους της δια ζώσης επαναλειτουργίας των ΑΕΙ.

Ευχαριστούμε θερμά τους Πρυτάνεις για την εξαιρετικά γόνιμη συνεργασία στην κοινή μας προσπάθεια να δώσουμε στους νέους μας ακόμη περισσότερα και καλύτερα εφόδια και να καταστήσουμε τα Πανεπιστήμιά μας ακόμη πιο ποιοτικά, ανοιχτά, εξωστρεφή, σε στενότερη σύνδεση με την κοινωνία και την αγορά.

Σχόλια (140)

Ηλίας
|

Η όποια νομοθέτηση ενός σωστού μέτρου όπως η ΕΒΕ, είναι απαράδεκτο να γίνεται κατά την διάρκεια της σχολικής χρονιάς.
Το σωστό μέτρο της ΕΒΕ, είναι απαράδεκτο να εφαρμόζεται σε σχολική χρονιά μάθησης "εξ' αποστάσεως" και μάλιστα σε μαθητές "διαφορετικών ταχυτήτων" αφού κάποιοι νομοί ήταν σε πλήρη καραντίνα και κάποιοι όχι.
Το σωστό μέτρο της ΕΒΕ, είναι λάθος να εφαρμόζεται με ξεχωριστό συντελεστή στα ειδικά μαθήματα (π.χ. φοιτητές με μ.ο. 19 και ειδικό μάθημα 11 να χάνουν την σχολή επιλογής τους).
Δεν είναι ακόμα αργά να γίνουν διορθωτικές κινήσεις για φέτος.

Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου
|

Θα λάβετε υπόψη το σχέδιο που είχε καταθέσει επιτροπή από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου σε συνεργασία με το πρώην ΤΕΙ Πελοποννήσου για τη διάρθρωση των σχολών και των τμημάτων στις πόλεις που έχει παρουσία το Πανεπιστήμιο;

Σεβαστειτε το κοπο καποιων παιδιων
|

Δεν έχει κανείς το δικαίωμα να παίζει στη μέση της χρονιάς με την αγωνία και τους κόπους, τη ψυχολογια των μαθητών και των οικογενειών τους. Η κυβερνηση το εκανε. Πολύ περισσότερο όταν πρόκειται για μία χρονιά που έχει φορτώσει τους μαθητές με ανασφάλειες και φόβους που σε μεγάλο βαθμό οφείλονται στην αδιαφορία και την αμέλεια του υπουργείου. Οι μαθητές της φετινής Γ΄ Λυκείου εδωσαν τη μάχη αυτή από την προηγούμενη σχολική χρονιά κάτω από πρωτόγνωρες και αντίξοες συνθήκες, που προκάλεσε η πανδημία, η καραντίνα, το κλείσιμο των σχολείων.

Αναγνώστης
|

Για να γραφτούν οι αποτυχόντες στις ιδιωτικές σχολές θα πρέπει να έχουν γράψει πάνω από 10; Η εκεί μετράει μόνο το χρήμα;

@ Απών ο πρωθυπουργός
|

Συγνώμη τι σχέση έχουν αυτά που λέτε; Τι να αφουγκραστεί και ποιός; Το 2 και το 9 έχουν απόσταση ναι - τι μ'αυτό; Και 12 θα μπορούσα να γράψω και να μην περάσω πουθενά αν ο μέσος όρος κάποια χρονιά ήταν υψηλός. Έχετε καταλάβει πως υπολογίζεται η ΕΒΕ; Η πολιτεία είναι για να αφουγκραστεί όχι μόνο τα δικά μας/σας προβλήματα στην οικογένεια αλλά και όλης της χώρας η οποία δε μπορεί να πληρώνει για να σπουδάζει δωρεάν το παιδί μου αν το παιδί μου δεν έχει αρκετά καλή επίδοση. Δεν είναι ελεημοσύνη οι σπουδές στα ΑΕΙ ούτε "χάρη" ούτε μας τις δίνουν για να απαλύνουν τη ζωή μας. Κατακτώνται με προσπάθεια και κόπο. Αν δεν πετύχω θα ξαναπροσπαθήσω, δε θα κλαίγομαι για να κατεβεί ο πήχυς.

αντικειμενική: διορθώστε λαθη
|

Όταν κάτι είναι σωστό στη κυβέρνηση, το επικροτούμε. Αντίθετα όταν κάτι είναι λάθος, οφειλουμε να το επισημαίνουμε χωρίς να προσπαθούμε να το καλύψουμε με ψέματα και ασάφειες. Πράξατε λάθος και οφείλετε να το διορθώσετε άμεσα. Νομοθετήσατε στη μέση της χρονιάς, κάτι που δεν έχει ξανασυμβεί. Και τι χρονιας,,, Όχι άλλα ψέματα. Όχι άλλη υποκρισία και αδιαφορία. Σταθείτε δίπλα στον απλό πολίτη. Πώς θα μπορούσα εγω να στείλω φροντιστήριο το παιδί μου όταν σαν εμπορουπάλληλος έπαιρνα 534? Εσείς ναι, εγώ και παρα πολλοί ακόμη όχι. Δημιουργείται τρομερές ανισότητες σε μια πολύ δύσκολη περίδο για τους περισσότερους τουλάχιστον.

Προσω ολοταχως
|

Κα. Κεραμέως μπράβο και μην κάνετε πίσω. Κάποτε σ'αυτή τη χώρα θα πρέπει να μάθουμε να ανασκουμπωνόμαστε και αν δεν πετύχουμε τη μια, θα πετύχουμε την άλλη φορά. Δε γίνεται "ελευθέρας" για΄ολους σε όλα, δεν υπάρχει τέτοιο σύστημα που να δούλεψε ποτέ, απλά υποβάθμιση των πάντων. Και δε γίνεται η κυρίαρχη νοοτροπία να είναι ότι περιμένουμε από το κράτος-νταντά να μας λύσει όλα τα προβλήματα, και να μας αντιμετωπίζει ως μια ξεχωριστή περίπτωση τον καθένα, έχουμε και μεις ατομική ευθύνη.
Για κάθε έναν που ωρύεται και μιλάει για "κάλπες", ξέρω δύο που κάνουν το σταυρό τους και λένε "επιτέλους λίγη λογική".

Ψηφιστήκατε για να εφαρμόσετε το πρόγραμμα σας
|

Κλείστε μάτια κι αυτιά και προχωρήστε στην αποπασοκοποίηση της χώρας.

Δυστυχώς,
|

για την κυβέρνηση ζητούνται επειγόντως μετανάστες. Γιατί μας οδηγούν σε αυτην την διαπίστωση? Λυπάμαι για τις επιλογές μας. Το αισιόδοξο σενάριο αναφέρει πως το 2100 ο πληθυσμός της χώρας θα είναι 5,48 εκατομμύρια, ενώ το “κακό” σενάριο φέρνει τον πληθυσμό της Ελλάδας το 2100 στα 4,73 εκατομμύρια.

Γονέας
|

Επίσης οποιο κόμμα δεν πιάνει το 45%να μην μπορεί να γίνει κυβέρνηση!!!! ΕΒΕ ΠΑΝΤΟΎ!!!!!!

Απών ο πρωθυπουργός?
|

Διώχνετε ελληνόπουλα με καλές βαθμολογίες ενώ οι θέσεις είναι κενές. Ξερετε ποσο απέχει το 2 με το 9? Είστε απών, όμως η οικογένεια είναι εκεί και τα στηρίζει. Η πολιτεία ως συνήθως αρνείται να αφουγκραστεί τα προβλήματα οικογενειών, δεν την αγγίζουν. ΟΚ. Κρίμα γιατί πιστέψαμε σε κάτι διαφορετικό.

Γονέας
|

Να βάλετε ΕΒΕ και στις εκλογές!!! Να ψηφίσουν μόνο οι άνω των 60!!!

"κακή" κυβέρνηση
|

Πόση ψευτιά και υποκρισία μπορούμε να αντέξουμε? Η κακία είναι ψυχική προδιάθεση μεταδοτική. Εαν συναναστρέφεσαι με τους κακούς, κακός θα καταλήξεις. Οι κακίες και οι αδικίες της κυβέρνησης υιοθετούνται από ανθρώπους, αρκει βέβαια να μη τους αγγίζουν.

Δηλώνετε αναξιοπιστοι -καταστροφικοί!!
|

Ζητάτε από παιδιά και ενήλικες να εμβολιαστούν. Να σας εμπιστευθούν ότι αυτό είναι το πρεπων. Αφού με τις πράξεις σας δηλώνετε αναξιόπιστοι και καταστροφικοί για τις τύχες των παιδιών αλλα και της Ελλάδας, αφού τα στέλνετε στο εξωτερικό για να μην επιστρέψουν ποτέ. Η αθλιότητα σε όλο της το μεγαλείο!

Δον Κιχώτης
|

@ Απο αυτους που μας καταχρεωσαν!
Όλους τους μεγάλους τους ψηφίσαμε και μετά αυτοί μας καταχρέωσαν, αλλά... θα τους ξαναψηφίσουμε!... Εδώ, κύριε, υπάρχει ένας έρωτας μεγάλος κι ένα βαπόρι τρελό! Τι περιμένετε σ' έναν δεξιό τόπο από μια δεξιά υπουργό που σχεδιάζει αριστερές στροφές;

Είναι αδιόρθωτοι οι κυριοι της κυβέρνησης
|

Αυτοί οι άνθρωποι κρατούν τις τύχες των παιδιών μας. Ηρθαν στην εξουσια (με τη ψηφο μας βεβαια) για να αποκλείσουν παιδιά με τα κάκιστα αντιεκπαιδευτικά μέτρα που πήραν, στη μέση της σχολικής χρονιάς εν μέσω πανδημίας λέγοντας τάχα ότι δεν επιρρεάζουν τη προετοιμασία των μαθητων και θα αποκλείσουν μαθητες του 2 ή 3? Θέλετε να επισκεφτούμε κα Κεραμέως και κε Μητσοτάκη ψυχολόγους ή οικογένειες που αναγκάστηκαν να σταματήσουν φροντιστήριο? Καταστραφήκαμε εμείς με 500 ευρώ το μήνα, δε σας ήταν αρκετό όμως, πρέπει να καταστρέψετε και τα παιδιά μας? Ο θυμός μας είναι τεράστιος!!!!!

Κε Μητσοτακη
|

Σωστε το, δορθωστε αδικιες. Οικογενειες εχουν εξαγριωθει για το κακο που εχετε κανει στα παιδια τους. Αυτο δεν ειναι κατι που θα το ξεχασουν. Κατεβειτε απο το βαθρο και ακουστε τους πολιτες. Εξαλλου, απαραδεκτη η συμπεριφορα της κυβενησης σας, δε το συζητω για την υπουργο σας!

Απο αυτους που μας καταχρεωσαν!
|

Δε καταβαινω. Γιατι δε δινουν ευκαιριες στα παιδια να μορφωθουν; Η πολιτεια μισει τα παιδια; Αυτοι που μας καταχρεωσαν, μας κουνουν το δακτυλο οτι δε πρεπει τα παιδια μας μορφωθουν; Ποσο αποκρουστικοι μπορουν να γινουν!

Ντροπη σας αλλα και ντροπη μας
|

Ντροπη μας που σας ψηφισαμε. Εχει ο καιρος γυρισματα.

Λυπάμαι για όσους ειρωνεύονται τους υποψηφίους
|

@Γιατί δεν δικαιούμαι να σπουδάσω μαθηματικός?18 Ιουλ 2021 22:37
@Γιατί δεν δικαιούμαι να σπουδάσω
αστροναύτης 18 Ιουλ 2021 22:54
1) Ναι μπορώ να σπουδάσω μαθηματικός στην Πάτρα Γιάννενα κλπ που έχει χαμηλότερη ΕΒΕ. Μένω Θεσσαλονίκη με άνεργη μητέρα και με πατέρα που λόγω covid υπολειτουργούσε το μαγαζί του Το θέμα είναι οικονομικό όπως καταλαβαίνετε
2) Όσο για το σχόλιο περί αστροναύτη το επίπεδο του συντάκτη είναι προφανές
Θα βρω το δρόμο μου 《κύριε》
Αν θέλετε να ειρωνευθείτε ασχοληθείτε με πράγματα του χαμηλού σας επιπέδου και μη παίζετε με την αγωνία των υποψηφίων

Stefan
|

Η ΕΒΕ επηρεάζει σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αναλυτών τα 2/3 των υποψηφίων (όχι μόνο βαθμούς 1,2,3,4,5,6,7,8,9, αλλά έως και 15) συνεπώς περίπου το 30 % των ψηφοφόρων της κυβέρνησης.Τολμήστε το και θα δείτε.

ΔΙΟΡΘΩΣΤΕ ΤΟ ΧΘΕΣ!!!!!!
|

ΚΥΡΙΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ,
Σας υποστήριξα όμως ή τα βάζετε με τα παιδιά των οικογενειών. Μη τους στερείτε τη μόρφωση επειδή δεν έχουν χρήματα, ενώ εσείς έχετε. Θα τους βρείτε απέναντί σας. Μαζί τους και εγώ αλλά και πολλοί άλλοι, που δεν έχουμε κανένα συμφέρον όμως δεν αντέχουμε να βλέπουμε τα παιδιά των ελληνικών οικογενειών να μεταναστεύουν και να μη γυρνούν ποτέ. ΕΙΣΤΕ ΑΠΕΡΙΓΡΑΠΤΟΙ.

Jack senior
|

Το μέτρο της ΕΒΕ είναι πολύ σωστό, και όφειλε να εφαρμοστεί το συντομότερο δυνατόν. Η ΕΒΕ όμως οφείλει να συνοδεύεται και από σοβαρή αναδιάρθρωση του ακαδημαικού χάρτη. Πολλά τμήματα που δεν έχουν ζήτηση (και αυτό θα φανεί από τον τελικό αριθμό των εισαχθέντων) ή που δεν προσφέρουν σοβαρές προοπτικές επαγγελματικής αποκατάστασης, πρέπει είτε να καταργηθούν είτε να συγχωνευτούν. Μόνον έτσι θα έχουμε σοβαρή ανώτατη εκπαίδευση και όχι το σκορποχώρι του λαικισμού που ήθελε τμήμα ΑΕΙ σε κάθε πόλη και κωμόπολη για να συντηρούν οι οικογένειες των φοιτητών τον χειμερινό τουρισμό στην επαρχία, να δουλεύουν τα τυροπιτάδικα και φυσικά να προσλαμβάνονται οι νεαροί επιστήμονες με την ψευδαίσθηση πως πήραν μια θέση ΔΕΠ για να κάνουν σοβαρή ακαδημαική καριέρα... Η συνέχιση της υπάρχουσας κατάστασης, αποτελεί έγκλημα σε βάρος του Έλληνα επιστήμονα, του Έλληνα φορολογούμενου και εξαπάτηση των ελληνικών οικογενειών που θέλουν ένα καλό μέλλον για τα παιδιά τους.

Νικος
|

Η Ελληνική Κοινωνία δεν θέλει άλλους επιστήμονες που θα βάζουν μέσον για να διοριστούν στο Δημόσιο.
Προχωρήστε με την ΕΒΕ και μην κάνετε πίσω.
Αυτοί που θα περνάνε στα Πανεπιστήμια πρέπει να έχουν τις βάσεις για να τελειώνουν .

κύριε Πρωθυπουργέ, γιατι τα επιβαρρύνετε?
|

Αλλάξτε το συντελεστή τουλάχιστον. Δεν είναι τυχαίο τα εγκλήματα, οι εξαφανίσεις παιδιών, τα ψυχολογικά προβλήματα παιδιών μετά το εγκλεισμό. Και εσείς αντι να βοηθήσετε, τους βαζετε περισσότερα εμπόδια. Δε το περιμενα, πραγματικά. Βοηθήστε τα, μη τους δίνετε μία να πέσουν πιο κάτω. Κάντε κάτι επιτέλους.

Η αγανακτηση ξεχειλίζει- ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ
|

Αμαν πια, μας κουρασαν. Δεν αφήνουν τα παιδακια του κόσμου να σπουδάσουν. Ποιος είπε ποια έρενα λέι ότι ένας μαθητης του 7 ή του 8 δε θα τελειώσει ποτέ? η ανηψιά μου έχει τελειώσει αν και σύμφωνα με την υπουργό δε θα τελειώνε ποτέ αφού μπήκε με 7700. Απαραδεκτοι. Ας επέμβει ο προθυπουργός, ας σώσει έστω και στην τελευταία στιγμή τα παιδιά.

Xm
|

Ξέρω ότι είναι μία περίπτωση και μόνο. Πριν χρόνια κόρη φιλου πέρασε ιταλική φιλολογία στο ΑΠΘ. Ήταν από αυτές που θα κόβονταν με ΕΒΕ. Πήγε 2 χρόνια και τα παράτησε. 2 χρόνια νοίκι και έξοδα. Είναι πλέον κομμώτρια και είναι απολύτως ικανοποιημένη.

@Αλλάξτε τακτική
|

Αν είναι να φύγουν στο εξωτερικό μαθητές που βρίσκονται κάτω του μέσου όρου, είναι κέρδος για τη χώρα. Οι πόροι πρέπει να κατευθυνθούν σε αυτούς που είναι "ψηλά" σε επιδόσεις.

διορθωστε την εβε
|

Μας ριμαξατε, μας διαλυσατε εναν ολοκληρο χρονο. ΤΩΡΑ καταστρεφετε ο,τι πολυτιμοτερο εχουμε, τα παιδια μας. Καντε επιτελους κατι να δωσετε κουραγιο, δυναμη στις οικογενειες μας να συνεχισουμε. Κε πρωθυπουργε, διορθωστε την εβε. Ηταν εξωφρενικο αυτο που κανατε στη μεση της χρονιας.

Γιατί δεν δικαιούμε να γίνω αστροναύτης;
|

Ιδού η απορία...


Διεύθυνση URL: https://www.esos.gr/arthra/73753/nkerameos-pros-prytaneis-kamia-ypohorisi-se-pieseis-gia-tin-vasi-eisagogis-dioria-mehri