Ψηφίστηκε η τροπολογία για την απαγόρευση εισόδου στα σχολεία των ανεμβολίαστων εκπαιδευτικών εάν δεν προσκομίζουν πιστοποιητικό ή βεβαίωση εμβολιασμού, νόσησης ή αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου

Δημοσίευση: 29/07/2021

Τελευταία Ενημέρωση: 29/07/2021, 23:58

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Ψηφίστηκε η τροπολογία για την απαγόρευση εισόδου στα σχολεία των ανεμβολίαστων εκπαιδευτικών  εάν δεν προσκομίζουν πιστοποιητικό ή βεβαίωση εμβολιασμού, νόσησης ή αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου

“ΝΑΙ στην τροπολογία ψήφισε η ΝΔ “ΠΑΡΩΝ” ο ΣΥΡΙΖΑ

Ψηφίστηκε σήμερα στη Βουλή η τροπολογία του υπουργείου Παιδείας , η οποία προβλέπει την   απαγόρευση της εισόδου  στα σχολεία των ανεμβολίαστων εκπαιδευτικών   εάν δεν προσκομίζουν πιστοποιητικό ή βεβαίωση εμβολιασμού, νόσησης ή αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου.  

“ΝΑΙ στην τροπολογία ψήφισε η ΝΔ, “ΠΑΡΩΝ”  ο  ΣΥΡΙΖΑ , “ΟΧΙ” το  ΚΚΕ, η Ελληνική Λύση και το Μέρα 25 , ενώ το  ΚΙΝΑΛ δεν ψήφισε.


Ειδικότερα  h τροπολογίας προβλέπει τα εξής:

Στην περίπτωση εκείνη που μόνιμοι ή απασχολούμενοι με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου εκπαιδευτικοί και μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ δεν προσκομίσουν πιστοποιητικό ή βεβαίωση εμβολιασμού, νόσησης ή αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου, σύμφωνα με τα ειδικότερα προβλεπόμενα στην παρ. 1, τότε δεν τους επιτρέπεται η είσοδος στην σχολικές μονάδες, στις οποίες υπηρετούν και επέρχονται οι εξής συνέπειες:

α) Στους μόνιμους εκπαιδευτικούς και τα μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ,  με απόφαση του διευθυντή εκπαίδευσης επιβάλλεται, κατά παρέκκλιση κάθε άλλης γενικής και ειδικής διάταξης, το ειδικό διοικητικό μέτρο της αναστολή καθηκόντων για επιτακτικούς λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας. Κατά το χρόνο αναστολή καθηκόντων, ο οποίος δε λογίζεται ως χρόνος πραγματικής δημόσιας υπηρεσίας, δεν καταβάλλονται οι αποδοχές. Με όμοια απόφαση αίρεται η αναστολή, εφόσον προσκομίζεται πιστοποιητικό ή βεβαίωση εμβολιασμού, νόσησης ή αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου, σύμφωνα με τα ειδικότερα προβλεπόμενα στην παρ. 1.

β) Οι προσωρινοί αναπληρωτές και ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί, καθώς και τα μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ, οι οποίοι κατά την ημέρα ανάληψης υπηρεσίας δεν προσκομίζουν στο Διευθυντή/Προϊστάμενο της οικίας σχολικής μονάδας, στον Προϊστάμενο των Κέντρων Διεπιστημονικής Αξιολόγησης, Συμβουλευτικής και Υποστήριξης (ΚΕΔΑΣΥ), στον Προϊστάμενο των Κέντρων Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία (ΚΕΠΕΑ), στον Διευθυντή Εκπαίδευσης ή στον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευση, πιστοποιητικό ή βεβαίωση εμβολιασμού, νόσησης ή αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου, σύμφωνα με τα ειδικότερα προβλεπόμενα στην παρ.1, δεν αναλαμβάνουν υπηρεσία.

Με απόφαση του yπουργού Παιδείας & Θρησκευμάτων δύναται να καθορίζονται περαιτέρω συνέπειες στην περίπτωση επανειλημμένης παράβασης της παρούσας περίπτωσης.

Τι είπε η υπουργός Παιδείας στη Βουλή

Η υπουργός Ν. Κεραμέως, μιλώντας σήμερα στη Βουλή για την τροπολογία είπε τα εξής:  

  • Nομίζω όλοι μας θέλουμε τα σχολεία μας να λειτουργήσουν διά ζώσης, κανονικά, το Σεπτέμβριο και επίσης όλοι μας θέλουμε όλο το εκπαιδευτικό προσωπικό της χώρας, μαθητές, εκπαιδευτικοί, όλοι να λειτουργήσουν σε ένα πλαίσιο της μέγιστης δυνατής ασφάλειας.
  • Επίσης, όλοι θέλω να πιστεύω ότι θεωρούμε το εμβόλιο το πιο σημαντικό όπλο που έχουμε κατά αυτής της πρωτοφανούς υγειονομικής κρίσης. Και θα ήθελα να ενημερώσω το Σώμα ότι πάνω από 75% των εκπαιδευτικών μας έχουν ήδη εμβολιαστεί και θα ήθελα δημοσίως να τους ευχαριστήσω πάρα πολύ γι’ αυτό.
  • Όμως, θα ήθελα να τονίσω ότι αυτό δεν αρκεί. Χρειαζόμαστε και άλλους και χρειαζόμαστε και άλλους, προκειμένου να διασφαλίσουμε την ασφάλεια που χρειάζεται ακριβώς το σχολείο μας για όλη την εκπαιδευτική κοινότητα.
  • Η τροπολογία λοιπόν που έχουμε καταθέσει, προβλέπει το αυτονόητο. Προβλέπει ένα πλαίσιο ασφαλούς επιστροφής για την εκπαιδευτική κοινότητα. Προβλέπει ότι οι εκπαιδευτικοί μας μπορούν να προσέρχονται στο σχολείο είτε πλήρως εμβολιασμένοι και αν δεν είναι πλήρως εμβολιασμένοι, θα πρέπει να κάνουν εργαστηριακά τεστ –το τονίζω, εργαστηριακά τεστ-, προκειμένου να μπορούν να προσέρχονται και να πετύχουμε αυτό το οποίο θέλουμε όλοι, που είναι αυτό το ασφαλές περιβάλλον.
  •  Προβλέπει, επίσης, ένα πλαίσιο πολύ πιο γρήγορων προσλήψεων, σε περίπτωση που κάποιος νοσήσει και χρειαστεί να απουσιάσει, μία έξτρα διαδικασία –άμα θέλετε- από πίνακες ήδη καταρτισμένους, προκειμένου ακριβώς πολύ γρήγορα, με γρήγορες διαδικασίες να αναπληρώνονται τυχόν κενά. Αυτά σχετικά με τη διαδικασία που προβλέπει για τα σχολεία.

Σχόλια (40)

.........
|

@ Αρίσταρχος

Σ' ένα δωμάτιο σκοτεινό
έψαχνα να ονειρευτώ κάτι δικό μου
Είχα τα μάτια μου κλειστά
πάλευα μέσα στη φωτιά τον εαυτό μου.
Μα έγιν' η σκέψη φυλακή
γίναν χιλιάδες τα γιατί μες το μυαλό μου.
Κι είπα να φύγω να σωθώ
να κάνω κάτι πια και γω για το καλό μου.
Είπα να φύγω
ν' αλλάξω δρόμο στην καρδιά
Είπα να φύγω
να μην πονάω άλλο πια.
Μα που να πάω
που το αγαπώ τόσο πολύ.
Μα που να πάω
αφού είναι όλη μου η ζωή...

Αρίσταρχος
|

Πρέπει στο μέλλον να εξαφανιστεις από την πολιτική ζωή. Συμβουλή χρήσιμη.

kost
|

Υποχρεωτικά αξιολόγηση σε όλους σας!!!Και υποχρεωτικά κόψιμο μισθού αν δεν ανταποκριθείτε!!!Πως θέλετε να εμβολιαστούν όλοι;;;;Και με ποινή κόψιμο μισθού;;;Εν τω μεταξύ για φάρμακο άλλα λόγια να αγαπιόμαστε!!!Θα μας καλείτε μετά για απεργίες λόγω αξιολόγησης!!!Χαιρετίσματα!!!

Μεταδοτικότητα
|

Οι γιατροί πότε θα εμβολιαστούν υποχρεωτικά; Αυτοί δε μεταδίδουν;

μόνο υποχρεωτικός εμβολιασμός
|

και σε βιβλιοθήκες , υπηρεσίες δημοσίου κλπ. να τελειώνουμε . Και οι μαθητές και οι κηδεμόνες. και σε εποπτευόμενες ιδιωτικές δομές από το υπαιθ

υπάρχει πλέον σοβαρό θέμα με τα παιδιά
|

πού να έρθει και το τέλος Αυγούστου ! εμβολιασμός παιδιών ΚΑΙ κηδεμόνων (φούσκα δεν θέλουν; ) και οι καθηγητές όπως το δρομολογούν.

Αμερόληπτος
|

Αυτή η τροπολογία εκτός από ανόητη είναι και επικίνδυνη. Ούτως ή άλλως οι εμβολιασμένοι είναι απροστάτευτοι από τους ανεμβολίαστους μαθητές. Στην πραγματικότητα ο στόχος είναι η υποχρεωτικός εμβολιασμός. Αυτός ο εξαναγκασμός είναι σαφέστατα αντιδημοκρατικός και αντισυνταγματικός. Η ΟΛΜΕ άμεσα να ξυπνήσει. Η Κεραμέως σε κάθε απόφασή της εκδικείται τον κλάδο που διδάσκει στους μαθητές την ελεύθερη σκέψη και βούληση προσπαθώντας να τον υποτάξει στις δικές της ιδεοληψίες. Γλυτώσαμε από τον Γαβρόγλου και φορτωθήκσμε την Κεραμέως που νοιάζεται μόνο για την πολιτική της καριέρα, αν και είναι η πλέον ανεπιθύμητη υπουργός.

@1981
|

Όσοι τους ψηφίσαμε κάνουμε το σταυρό μας που διαχειρίζονται αυτοί την απόκριση στην πανδημία . Κατά τ'αλλα να καταλάβουμε ότι δε γίνεται σε μερικά επαγγέλματα να αρνείσαι να εμβολιαστείς όταν έρχεσαι σε επαφή με 100 άτομα τη μέρα. Αν δε θες, αναστολή, αλλαγή επαγγέλματος, ή ότι άλλο. Έτσι είναι η ζωή. Σε κανένα μας δε "χρωστάει" το κράτος και το κοινωνικό σύνολο θέση εργασίας εφ'όρου ζωής. Ειδικά αν δεν θέλουμε να προσαρμοστούμε στις συνθήκες.

@γονιος
|

Πότε θα καταλάβετε ότι δεν ενδιαφέρεται το νεοφιλελεύθερο δεξιο κομμα για το καλό των μαθητών και των εκπαιδευτικών;;;;;; Δεν έχει αντικαταστατες να φέρει στο δημόσιο σχολείο, γι αυτό" τρέμει " μη νοσησει δάσκαλος και ωθεί τους εκπαιδευτικούς στον εμβολιασμό. Ξυπνήστε όλοι. Και μαυριστε τους στις επόμενες εκλογές.

@Γονιος
|

Καλέ μου ανθρωπε,
Στο φροντιστήριο δεν τους νοιάζει αν θα νοσησει ο εκπαιδευτικος, γιατί αμέσως ο εργοδότης θα φέρει άλλον στη θέση του!!!!!!!
Στο δημόσιο σχολείο κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό, δεν μπορεί να γίνει μπαμ μπαμ πρόσληψη ούτε υπάρχουν άτομα που να καλέσουν ούτε και θέλει η κυβέρνηση να τους καλεσει, προσπαθεί να το αποφύγει.

@Γονιος
|

Να εμβολιασεις και το παιδι σου όμως... Μη θες μόνο απ τους εκπαιδευτικούς να πράξουν το αυτονόητο...

@1981
|

Ναι, αν δε θέλετε να πληρώνετε, εμβολιαστείτε. Το επάγγελμά μας δε σηκώνει αστεία, ούτε "ψεκ".

Ντελια
|

Έχω απορία, αλλά θέλω μια σοβαρή απάντηση :
Αφού ουσιαστικά πάει να γίνει υποχρεωτικό το εμβόλιο σιγά σιγά... Γιατί δεν το κάνουν για όλους μια και έξω μπαμ μπαμ να τελειώνουμε και το πάνε έτσι λάου λάου ανά κλάδο ;;;; Ας το κάνουν υποχρεωτικό για όλους... Σε μια μέρα.

Λενιω
|

Αξιολόγηση, μάσκες, αντισηπτικα, μεντορες, ενδοσχολικοι συντονιστές, υπεύθυνοι εκπ /κων ομιλων κι άλλα πολλά... Κουράστηκα ήδη.
Και πού να ρθει κι ο Σεπτεμβρης!!!!!!!!???
Ε, ρε γλέντια...

TK9
|

Όχι στις μάσκες,όχι στην τηλεκπαίδευση, όχι στα self test,όχι στα εμβόλια ,όχι,όχι,όχι....είπε ο Μεταξάς στους Ιταλούς.

Δον Κιχώτης
|

Το ΚΙΝΑΛ δεν ψήφισε!
Δεν βλέπω σχόλια, δεν βλέπω σχόλια!...

1981
|

Από τα 1.000 ευρώ που παίρνουμε.. Τα 100-150 ευρώ θα πηγαίνουν στο εργαστηριακο τεστ. Δεν το καταλαβαίνετε γιατί το κάνουν;;;;;;;; μπορεί ο εκπαιδευτικος να ανταποκριθεί σε κάτι τέτοιο;;;;; όχι. Επομένως, θα πάνε όλοι να εμβολιαστούν. Κατά τα άλλα δεν είναι υποχρεωτικος ο εμβολιασμος.
Χαχαχαχα
Όλο ανέκδοτα αυτή η ΝΔ. Όσοι τους φηφισατε, μην γκρινιάζετε καθόλου... Απλώς, τρέξτε να εμβολιαστειτε. Όσο είναι καιρός.

Απάντηση σε Παναγιώτη Β
|

Παναγιώτη, ετοιμάσω να πληρώσεις, να ξηλωθεις...

@ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Β
|

Εσύ και μόνο εσύ!!!!!!! Διαφορετικά, αν στο πλήρωνε άλλος δε θα πήγαινες να κάνεις το εμβόλιο...! Δεν κατάλαβες ότι είναι ένας τρόπος αυτός(να βάλουν δηλ το χέρι στην τσέπη) να ασκήσουν πίεση στους αΝεμβολιαστους;;;;;

@ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Β
|

Τα θες και τα ρωτάς;;;;

Κλειώ
|

Πάλι ψέματα διατυμπανιζετε;;;;;; Αν όντως θέλατε το καλό της εκπαίδευσης με τη δια ζώσης διδασκαλία κλπ θα τους εμβολιαζατε όλους κι όχι μόνο τους Εκπαιδευτικούς.
ΟΛΟΥΣ!!!!!!!! ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΆ. ΈΤΣΙ ΜΌΝΟ ΘΑ Θέλατε όντως το καλό της εκπαίδευσης.

Χα χα χα
|

Τους θέλετε εμβολιασμενους τους εκπαιδευτικούς, γιατί τρέμετε ποιον θα στείλετε για αντικατάσταση σε περίπτωση που νοσησει... Διότι δεν έχετε άτομα να προσλάβετε...

Κ. Λ.
|

Να εμβολιαστούν ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΆ εκπαιδευτικοι και παιδιά και να βγάλουμε επιτέλους τη μάσκα στις τάξεις... Δεν παλεύεται άλλο η μάσκα. Και εσείς μου θέλετε με τέτοιες συνθήκες αξιολόγηση. Ας γελάσω 3 φορές... ΧΑ ΧΑ ΧΑ

Μ.Ρ.
|

Να μπορούμε να βγάζουμε τη μάσκα τουλάχιστον βρε παιδιά εμείς οι εκπαιδευτικοι... Εξάλλου θα χουμε πάλι ανοικτα πόρτες και παράθυρα όσο γίνεται. Δηλ έλεος πάλι μάσκα????????? ... Να στεγνώνει το στόμα μας, ο λαιμός μας να πονάει, με τόσες ώρες ομιλίας...

Βικ κον
|

Συμφωνώ με την υποχρεωτικοτητα του εμβολίου. Αλλά και στα παιδιά. Κι όχι μόνο στους ενήλικες εκπ/κους. Επίσης, ο δάσκαλος αφού θα είναι εμβολιασμενος να του δίνεται η δυνατότητα να βγάζει τη μάσκα μες στην τάξη. Δεν παλεύεται άλλο αυτό το μαρτύριο... Να τη φοράμε 6 ώρες και να μιλάμε...

Νικόδημος
|

Δεν έχει νόημα να είναι μόνο οι Εκπαιδευτικοι εμβολιασμενοι αν δεν είναι και οι μαθητές... Ποιο το νόημα;;;;; 25 μαθητές ανεμβολιαστοι μες στην τάξη και ένας εκπαιδευτικος εμβολιασμενος...!!!!! Ε, και?!?!!!!!

Ιριδα
|

Η είσοδος να απαγορευτεί και σε ανεμβολιαστα παιδιά. Για να σας δω... Τολμάτε;;;; Δεν τολμάτε. Γιατί άμα το κάνετε αυτό ξέρετε το πολιτικό κόστος... Λογω αντιδράσεων γονέων...

Βικεντια-Δασκαλα
|

Όσοι νομίζετε ότι θα σας πληρώσουν το διαγνωστικό τεστ και δε θα βάλετε το τσέπη στη χέρι εσείς... ΜΗ ΦΆΤΕ, ΈΧΟΥΜΕ ΓΛΑΡΟΣΟΥΠΑ. ΑΚΌΜΗ ΚΆΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΈΧΟΥΝ Καταλάβει τι πρεσβεύει το δεξιό νεοφιλελευθερο κόμμα που χουν ψηφίσει...

AA
|

Θα πληρώνει το εργαστηριακό τεστ αυτός που πληρώνει και το "δωρεάν" εμβόλιο, αυτός που πληρώνει και τις οφειλές των πανεπιστημιακών προς την εφορία που τους χαρίστηκαν

Κλαιρη
|

Σωστό μέτρο γιατί η ανευθυνότητα έχει και τα όρια της μόνοι τους θα πληρώνουν τα τεστ …Η πολιτεία παρέχει δωρεάν το εμβόλιο … Όμως οι διευθυντές θα έπρεπε να το κάνουν υποχρεωτικά γιατί υπάρχουν αρνητές και όχι μόνο του εμβολίου αλλά και του Covid σε πολλα παρά πολλα δημόσια σχολεία αυτό είναι κενό του νόμου Πώς διασφαλίζεται η σωστή τήρηση ; Καλά στα Πανεπιστήμια με τίποτα δεν μπορεί να εφαρμοστεί εκεί θα γίνει κατά το φθινόπωρο πάρτυ COVID..


Διεύθυνση URL: https://www.esos.gr/arthra/73964/psifistike-i-tropologia-gia-tin-apagoreysi-eisodoy-sta-sholeia-ton-anemvoliaston