Υφ. Παιδείας: Οι Διευθυντές των σχολείων θα ελέγχουν τα τεστ των εκπαιδευτικών -Στα Πανεπιστήμια θα αποφασίσουν οι Πρυτάνεις

Δημοσίευση: 06/09/2021

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Υφ. Παιδείας: Οι Διευθυντές των σχολείων θα ελέγχουν τα τεστ των εκπαιδευτικών -Στα Πανεπιστήμια θα αποφασίσουν οι Πρυτάνεις

Η πανεπιστημιακή αστυνομία δεν θα ελέγχει τα αποτελέσματα των τεστ καθώς δεν έχει τέτοιες αρμοδιότητες.

Oι Διευθυντές των σχολείων θα ελέγχουν τα αποτελέσματα των τεστ στους εκπαιδευτικούς, δήλωσε ο υφ. Παιδείας Α. Συρίγος, μιλώντας στην ΕΡΤ3.

Όσον αφορά τα πανεπιστήμια, ο κ. Συρίγος είπε ότι η Σύνοδος των Πρυτάνεων θα αποφασίσει για τον τρόπο ελέγχου των τεστ στους φοιτητές.

Ο υφ. Παιδείας το ξεκαθάρισε ότι  η πανεπιστημιακή αστυνομία δεν θα ελέγχει τα αποτελέσματα των τεστ καθώς δεν έχει τέτοιες αρμοδιότητες. 

Σχόλια (15)

Πανεπιστημιακός
|

"Ο υφ. Παιδείας το ξεκαθάρισε ότι η πανεπιστημιακή αστυνομία δεν θα ελέγχει τα αποτελέσματα των τεστ καθώς δεν έχει τέτοιες αρμοδιότητες"...
Με την ίδια λογική λοιπόν, κανείς στα Πανεπιστήμια δεν έχει τέτοια αρμοδιότητα!!! Ούτε οι ΔΕΠ, ούτε το υπόλοιπο προσωπικό εννοείται!!! Άρα, τί κάνουμε; Ποιός έχει την ευθύνη του ελέγχου των πιστοποιητικών των φοιτητών κατά την είσοδο τους στο κτίριο;

ΔΕΠ
|

Πάω και στοίχημα ότι οι πρυτάνεις θα γράψουν μια επιστολή ο καθένας/μια που θα λέει περίπου τα εξής: "Εμείς ως πρυτάνεις εμπιστευόμαστε την πανεπιστημιακή μας κοινότητα και είμαστε σίγουροι ότι όλοι οι φοιτητές θα πράττουν τα δέοντα σχετικά με τα πιστοποιητικά για τον covid-19." Και μετά θα πεθάνει κανένας 55+ ασθματικός ΔΕΠ από covid-19 λόγω των μη αεριζόμενων αμφιθεάτρων και θα πάνε και στην κηδεία του εκφωνίζοντας λόγους...

Άννα
|

Επομένως, το πλάνο του υπουργείου μάλλον θα είναι "τα αφήνουμε όλα στα πανεπιστήμια". Το πλάνο των πανεπιστημίων μάλλον θα είναι "τα αφήνουμε όλα στους καθηγητές". Ερωτήσεις:

1) Αν σε ένα κτίριο υπάρχουν, ας πούμε, 5 αίθουσες διδασκαλίας, δεν είναι πιο πρακτικό να ελεγχθεί η είσοδος στο κτίριο και όχι στις αίθουσες ειδικά? Συν ότι αν έχουν ήδη μπει στο κτίριο άτομα που είναι θετικά σε covid-19 τότε είναι ήδη μαζεμένοι σε κλειστό χώρο. Τι να τον κάνω τον εκ των υστέρων έλεγχο στις αίθουσες?

2) Αν έχω 200 φοιτητές που περιμένουν να μπουν στο αμφιθέατρο και παίρνει 30 δευτερόλεπτα να σκανάρω το QR code και να ελέγξω το όνομα έναντι της λίστας εγγεγραμμένων, τότε θέλω 100 λεπτά για τον έλεγχο. Μένουν 20 λεπτά για μάθημα. Πάρα πολύ ωραία.

Υπάρχει κανείς άραγε σε υπουργείο/πρυτανείες που να έχει _σκεφτεί_ πρακτικά πράγματα?

Μάντης
|

Τα μεταφέρουμε όλα στους διευθυντές ή στους Πρυτάνεις, κατά περίπτωση και ησυχάζουμε. Καμιά φροντίδα για νομική κάλυψη...Προχτές διευθυντής και υποδιευθυντής πέρασαν κανένα δεκάωρο στο τμήμα .
Μεταφέρω την ευθύνη και είμαι ανεύθυνος.
Πολύ πρωτότυπο....

Τηλεκπαίδευση εν όψει
|

Απλά είπε η Υπουργός μια δήλωση και την πήρατε όλοι στα σοβαρά λες και δεν την ξέρατε... Προφανώς ετοιμάζεται το έδαφος για άλλη μια χρονιά με τηλεκπαίδευση και φυσική παρουσία μόνο σε κάποια εργαστήρια. Εδώ θα είμαστε και τα το δείτε.

Καθαριότητα
|

Για την καθαριότητα μετά από κάθε διάλεξη και εργαστήριο καμία πρόβλεψη; Για τα επιπλέον τμήματα; Για επιπλέον προσωπικό; Οι πρυτάνεις να πάρουν απόφαση να τηρηθούν τα μέτρα της πολιτείας και αν δεν είναι εφικτό να γίνει εξ αποστάσεως. Αλλιώς σε περίπου ένα μήνα θα τρέχουμε και δεν θα φτάνουμε και ειδικά όσοι θα λάβουν ευθύνη γιατί σίγουρα θα τους την ζητήσουν την ευθύνη! Άντε πες τώρα για το ελληνοτουρκικό γιατί για τα πανεπιστήμια λύθηκαν όλα.

Σ. Νταουσάνης
|

Δυστυχώς έχουμε να κάνουμε με μία ηγεσία που είναι πάρα πολύ λίγη για τις περιστάσεις που ζούμε. Είναι σκέτη απογοήτευση!

Μια χαρά...
|

Το θέμα θα πάει προς συζήτηση στην επόμενη Σύνοδο Πρυτάνεων κατά το Νοέμβρη. Εκεί θα συσταθεί μια Ομάδα Εργασίας από 3 Πρυτάνεις να εξετάσουν το θέμα και να φέρουν εισήγηση προς συζήτηση στην Σύνοδο του Φεβρουαρίου όπου θα αποφασιστεί τι να προτείνει η Σύνοδος προς τις Συγκλήτους. Η Σύγκλητος κάθε Ιδρύματος κατά το Πάσχα του 2022 θα στείλει σχετική οδηγία να συζητηθεί από τις Γενικές Συνελεύσεις των Τμημάτων (Κοσμητείες για τις μονοτμηματικές Σχολές) και να εισηγηθούν αρμοδίως προς τη Σύγκλητο ώστε να βγει μια Κανονιστική Απόφαση που θα πάει για δημοσίευση στο ΦΕΚ. Για τα Ιδρύματα που λήγει η θητεία των Πρυτανικών Αρχών, οι διαδικασίες θα παγώσουν μέχρι την εκλογή νέων Αρχών.
Ζωή σε μας.

αρμοδιότητες πανεπιστήμια
|

αφού κανείς δεν έχει αρμοδιότητα στα πανεπιστήμια για τους ελέγχους, τότε οι πρυτάνεις μπορούν να αποφασίσουν να κάνει τους ελέγχους η πανεπιστημιακή αστυνομία.
Πες μας για την Τουρκία και τα διεθνή τώρα...

pritanis-vs-dep
|

Η αίσθηση που έχω είναι ότι ο εκάστοτε πρύτανης για να πετάξει την ευθύνη από πάνω του, θα πετάξει το μπαλάκι της ευθύνης των ελέγχων στους καθηγητές!!!!!

Η γενικότερη αίσθηση πάντως που υπάρχει είναι ότι τα πανεπιστήμια θα ανοίξουν για κάνα μήνα, θα εμφανιστουν πολλά νέα κρούσματα....και μετά κλείσιμο πάλι και άντε πάλι πίσω στην τηλεκπαίδευση...

covidtest
|

Πέρα του αν πρέπει ή όχι να κάνει η πανεπιστημιακή αστυνομια τον έλεγχο των τεστ, αυτό που αναφέρει περι αρμοδιοτήτων δεν ευσταθει.

Με το ίδιο σκεπτικό σε κανένα από τα άτομα που εργάζονται στα πανεπιστημία(φυλακες, διοικητικό προσωπικό, μέλη ΔΕΠ, κτλ) δεν περιλαμβάνεται στις αρμοδιότητες του ο έλεγχος για τα τεστ covid.

Βασίλης
|

Αυτό είναι. Οι διευθυντές όλα τα σφάζουν - όλα τα μαχαιρώνουν.

Εγω
|

Και με ανιχνευτή ψεύδους;

Αυτά συμβαίνουν
|

όταν δεν υπάρχει επαφή με τη δύσκολη πραγματικότητα ...Κρίμα ! Βλέπω την καταστροφή να έρχεται και όλοι σφυρίζουν αδιάφορα...

Χρήστος
|

Θα αποφασίσουν οι Πρυτάνεις
Καταλαβαμε..


Διεύθυνση URL: https://www.esos.gr/arthra/74386/yf-paideias-oi-dieythyntes-ton-sholeion-tha-eleghoyn-ta-test-ton-ekpaideytikon-sta