Live: Ο Κ. Γαβρόγλου παρουσιάζει το νέο του βιβλίο

Δημοσίευση: 29/09/2021

Τελευταία Ενημέρωση: 29/09/2021, 19:58

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Live: Ο Κ. Γαβρόγλου παρουσιάζει το νέο του βιβλίο

Την εκδήλωση θα χαιρετίσει ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας.

Το νέο του βιβλίο -υπό τη μορφή συλλογικού τόμου-“ΤΑ ΚΟΙΝΑ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, Σκέψεις για το παρελθόν και το μέλλον του κυβερνητικού εγχειρήματος της Αριστεράς, μια –μάλλον όχι συνηθισμένη για την ελληνική πολιτική ιστορία– συλλογική απόπειρα κριτικής αποτίμησης του έργου που υλοποιήθηκε στην εκπαίδευση στο πλαίσιο της κυβερνητικής θητείας της Αριστεράς”, εξέδωσε ο πρώην υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου.

Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί σήμερα  Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου, στις 7:00 μ.μ., στο Καφέ του Νομισματικού Μουσείου (Πανεπιστημίου 12, Αθήνα).

Την εκδήλωση θα χαιρετίσει ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας.

Το esos έχει  συνδεθεί διαδικτυακά με  το Καφέ του Νομισματικού Μουσείου για να παρακολουθήσετε ζωντανά την παρουσίαση του βιβλίου του Κ. Γαβρόγλου.

Σχόλια (18)

ΑΣΕΠ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ 2008
|

Καμία αναφορά στους επιτυχόντες εκπαιδευτικούς στον ΓΡΑΠΤΟ ΑΣΕΠ 2008 που αγνόησε την επιτυχία τους.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ
|

Η ιστορία θα δείξει πόσο κακό.έκανε στην εκπαίδευση ο ΣΥΡΙΖΑ.Ώθησε μια εκπαιδευτική κοινότητα στην ήσσονα προσπάθεια. Μηδένισε ότι καλό υπήρχε μέχρι τοτε.Και δυστυχώς δεν είναι όλα αναστρέψιμα!Τα όποια μικρά θετικά δεν έχουν χώρο να σταθούν

Μαρία Φραγκούλη
|

Θα το αγοράσω σίγουρα! Θέλω να δω αν γράφει στο βιβλίο του για την εξαφάνιση των μορίων των επιτυχόντων εκπαιδευτικών ΑΣΕΠ 2008, 2006, για την εκτίναξή τους στις τελευταίες θέσεις λόγω αυτού, για την αγνόηση της απόφασης του ΣτΕ 527/2015 και για την άρον άρον αλλαγή του συστήματος μοριοδότησης για διορισμό μονίμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών, ώστε να μην αναγκαστεί να διορίσει όσους επιμελημένα δεν ενημερώθηκαν ώστε να έχουν στα χέρια τους έγκαιρα δικαστικές αποφάσεις και να διοριστούν με τους 450 του 2019. Αναλαμβάνει την ευθύνη; Απολογείται για την αδικία;

Kalliopi Gyriki
|

Πιστεύω να γράφει μέσα και για τον περίφημο 4589 που πέταξε έξω πολλούς που άρχισαν να δουλεύουν τα τελευταία χρόνια λόγω της επιτυχίας τους στους γραπτούς ΑΣΕΠ και για τους οποίους δεν είχε καμία πρόβλεψη. Ολων ο κόπος προσμετρηθηκε εκτός από τον δικό μας γιατί; Ούτε μόρια ούτε μεταβατικό στάδιο και μην μου πει κανείς ότι κάποιοι δεν μπόρεσαν να δώσουν γτ θα πω και εγώ κάποιοι δεν είχαμε χρήμα για σεμινάρια Ε.Α ή και δεν μπορέσαμε να κάνουμε οικογένεια ή και εγώ δεν ξέρω τι άλλο. Ειναι καλύτερος από εμένα αυτός που ξέρει μια ξένη γλώσσα αλλά δεν έδωσε γραπτό ή απέτυχε και εγώ που εξετάστηκα σε 4 γνωστικά και 2 παιδαγωγικά δεν είμαι γτ αυτός θα πάρει έως και 7 μόρια και εγώ τίποτα.Που ακούστηκε αυτό;
Όταν έχεις 12 χρόνια να διορίσεις φροντίζεις και αυτούς που περίμεναν την σειρά τους σε αυτό τον έρημο τον πίνακα δεν τους πετάς στην αφάνεια
#ασεπιτες_2008_θελουμε_δικαιωση
Υ.Γ έπρεπε να προηγηθούν με κάποια μεταρρύθμιση άνθρωποι που είχαμε πολύ καλή σειρά στους προηγούμενους πίνακες αλλά για 12 δεν γίνονταν ούτε διορισμοί και ούτε αναπληρωτές μας καλούσαν πολλούς λόγω οικονομικής στενότητας.

Πολίτης
|

ΣΤΗ ΘΗΤΕΙΑ ΤΟΥ ΕΚΑΝΕ ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΑ ΚΑΛΑ.
1) ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΜΙΑ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΤΑΡΓΩΝΤΑΣ ΤΑ ΤΕΙ.
2) ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ Γ ΄ΛΥΚΕΙΟΥ , ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΜΕ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΝΑ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΦΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΕΠ[ΙΤΥΧΙΑΣ.
ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΤΗΝ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ 40 ΧΡΟΝΩΝ .....ΟΤΙ ΔΗΘΕΝ ΣΤΗΝ Γ΄ΛΥΚΕΙΟΥ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΞΕΤΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ.
ΚΑΙ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΛΑΘΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ ΚΟΜΑΤΙΚΕΣ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣκαι ιδεοληψίες ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟ ΤΕΙ ΣΕ ΑΕΙ.
ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΔΗΘΕΝ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΚΑΝΑΝ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΕΙΧΑΝ ΚΑΘΟΡΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΠΡΙΝ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ.
ΕΤΣΙ ΔΙΑΛΥΘΗΚΕ ΤΟ ΤΕΙ ΣΤΕΡΕΑΣ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΚΡΗΤΗ.......ΠΗΡΕ ΜΙΑ ΣΚΑΛΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑΞΕ ΤΗΝ ΤΑΜΠΕΛΑ ΑΠΟ ΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ......ΣΕ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ.......ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΕΙΧΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΑΠΟ ΠΡΙΝ......!!!

@Πολιτικος μηχανικος απο χημικο μηχανικο
|

Υποφερεις απο το γνωστο πολιτικαντικο νεοελληνικο "Γιατι αυτος ειναι καλυτερος?" Να προσπαθεις να κρινεις τα προσωπα καθεαυτα.

Πιτσιφλής
|

Ελπίζω να του ζητήσει ένας δημοσιογράφος να μιλήσει και για τις θετικές επιπτώσεις που είχε το σύστημα υποστήριξης του εκπαιδευτικού έργου των δασκάλων και των καθηγητών που επινόησαν και να το συγκρίνει με αυτό που νομοθετήθηκε προσφάτως.
Τέλος, ας μας πει πέντε λόγους, από τις χιλιάδες που γνωρίζει, γιατί δεν πρέπει να αξιολογούνται οι εκπαιδευτικοί. Να ζητήσει ο δημοσιογράφος σαφείς απαντήσεις και τη σχετική τεκμηρίωση.

@Δεν κάνουν όλοι για όλα
|

Με το α’ κιόλας επιχείρημα φαίνεται η αλήθεια του επιλεγμένου σου τίτλου:
«Εξομοίωσε τα ΑΕΙ με τα ΤΕΙ.»
Πόσες φορές πρέπει να ακούσει κανείς ότι σύμφωνα με ψηφισμένους νόμους του κράτους (έστω και αυτού του κράτους) τα ΤΕΙ ήταν ΑΕΙ εδώ και 20 χρόνια για να το καταλάβει;
Σε ότι αφορά τα έτη σπουδών τα ΑΕΙ τεχνολογικού τομέα ήταν 4 έτη μόνο; Όλα του πανεπιστημιακού ήταν / είναι 5 & 6;
Τελικά πρέπει να σας πείραξε πολύ για να αναφέρετε ακόμα την κατάργηση των τεχνολογικών ΑΕΙ και δημιουργία/απορρόφηση αντίστοιχων πανεπιστημιακών. Δεν πειράζει έτσι είναι η ζωή…

@Χημικος μηχανικος από πολιτικό μηχανικό
|

ευτυχώς που ήρθε αυτή εδώ δύο χρόνια τώρα και με τις μεγαλοστομίες χτίζουμε , ανώγεια και κατώγεια, οργασμός οικοδομικών εργασιών (σε βάααααθος χρόνου)

Δεν κάνουν όλοι για όλα
|

Μπράβο και καλοτάξιδο και αξιότατος, ευγενέστατος και αξιοπρεπέστατος.

Όμως σαν Υπουργός Παιδείας έκανε αρκετά λάθη με ψηφοθηρική λογική στο τέλος.

α) Εξομοίωσε τα ΑΕΙ με τα ΤΕΙ. Μα 5 ή 6 ΄7 έτη σ πουδών δεν είναι το ίδιο με 3 και 4. Τι διακιοσύνη είναι αυτή; Γιατί χάθηκαν τα παραπάνω ΜΚ που αντιστοιχούσαν στα έτη σπουδών;

β) Έδωσε νόμους για την αναγνώριση των integrated master επειδή το απαιτούσε η Ευρώπη αλλά ξέχασε να δώσει τα ανάλογα χ΄ρηματα που συνεπάγεται ο τίτλος.

γ) Στις εκυκλίους των προσόντων δέχονταν ως σύγγραμα και συγγραφική δράση ότι έχει ISBN, ξεχνώντας ότι αυτ΄οστην ελλάδα δεν ήταν υποχρεωτικό με΄χρι το 2011 και αδκώντας ανθρώπους που κοπίασαν και τα βιβλία τους βρίσκονται σε ράφια Πανεπιστημιακών και επιστημονικών βιβλιοθηκών αλλά δεν έχουν ISBN γιατί εκδόθηκαν τη δεκαετία του 90 και 2000 και τότε δεν ήταν υποχρεωτικό να έχουν.

δ) Ξεκίνησε την αναμόρφωση του εκπαιδευτικού συστήματος από το Λύκειο αντί από το Δημοτικό και ενώ σωστά αύξησε τις ώρες στα ΠΑνελλαδικώς εξεταζόμενα δεν άλλαξε τα βιβλία που έχουν το κακό το χάλι.

ε) Άφησε και επαύξησε νόμους προαγωγής που σπρώχνουν τα παιδιά από τάξη σε τάξη με τον προφορικό βαθμό ενώ τα γραπτά και χάλια να είναι δεν πειράζει (ξέρουμε πως μπαίνουν πολύ παραπα΄νω βαθμολογίες στα προφορικά)

στ) Δεν οδήγησε στην κατάργηστη των Πανελληνίων όπως αρχικά έλεγαν αντιθέτως έδωσε παραπάνω ώρες και σημασά σε αυτές και έβαλε νέα ύλη στα εξεταζόμενα μαθήματα σπασμωδικά χωρίς να υπάρχει λόγος και νόημα.

Ουδείς άσφαλτος
|

Αλάνθαστος άνθρωπος είπαμε ότι δεν υπάρχει. Όμως σε σχέση με την τωρινή.... Φίλη-Γαβρόγλου λέμε και κλαίμε.... #τιwtfψηφισατε?

Χημικος μηχανικος
|

Το βιβλιο θα εχει τιτλο "Πως ισοπεδωσα τα υπολειμματα της ελληνικης Παιδειας παρα τις μεγαλοστομιες μου".

@ΜΑΡΙΑ
|

ενω΄ δυο χρόνια που δεν ε΄χουμε κρίσεις είναι καλύτερα, αχαχαχαχαχα γαβρόγλου=κεραμέως . τέλεια. καλοφάγωτο το σανό, τι γεύση έχει;

ΔΕΠ
|

Η απορία μου για τον κ. Γαβρόγλου, είναι πως γίνεται ένας τόσο μορφωμένος άνθρωπος που έχει περάσει από σπουδαία ιδρύματα του εξωτερικού, όταν ήταν Υπ. Παιδείας, δεν υιοθέτησε καμία από τις καλές πρακτικές που είδε εκεί, αντίθετα "έσπρωξε" και νομοθέτησε πράγματα τα οποία κανένας δε θα ανεχόταν/φανταζόταν να κάνει εκεί.

ANNA RIZAKI
|

Κυρία Μαρία, η μόνη φορά που τηρήθηκε το θεσμικό πλαίσιο και έγιναν αξιοκρατικά οι κρίσεις στελεχών με ΑΣΕΠ ήταν επί Γαβρόγλου. Γι' αυτό και από σύνολο των περιφερειακών εκπαίδευσης, 1-2 ήταν του ΣΥΡΙΖΑ. Αν τολμά, ας κρατήσει τον νόμο αυτό και η σημερινή κυβέρνηση!

ΜΑΡΙΑ
|

Σίγουρα είναι "μια μάλλον όχι συνηθισμένη για την ελληνική πολιτική ιστορία" όσα έγιναν επι υπουργίας του και καλό είναι να ρωτήσετε αν το βιβλίο θα κάνει αναφορά στις αλήστου μνήμης ΑΝΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΕΣ και ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΕΣ κρίσεις στελεχών επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης με διορισμένα Συμβούλια Κρίσης.

Βιβλιοφάγος
|

Μέγας διανοητής και φιλόσοφος. Εύγε κύριε Κώστα!!!

Πιτσιφλής
|

Ας ρωτήσει ένας δημοσιογράφος και πόσα νέα προγράμματα σπουδών και νέα βιβλία φρόντισε να εκδοθούν για τα παιδιά του Δημοτικού, του Γυμνασίου και του Λυκείου, την ίδια περίοδο.


Διεύθυνση URL: https://www.esos.gr/arthra/74764/live-o-k-gavrogloy-paroysiazei-neo-toy-vivlio