Πάντειο Πανεπιστήμιο: Ξεκίνησε η διά ζώσης διδασκαλία

Δημοσίευση: 11/10/2021

Τελευταία Ενημέρωση: 11/10/2021, 10:40

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Πάντειο Πανεπιστήμιο: Ξεκίνησε η διά ζώσης διδασκαλία

Ξεκίνησαν κανονικά τα μαθήματα τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου στο Πάντειον Πανεπιστήμιο.

Τους ελέγχους διενεργεί έκτακτο νοσηλευτικό προσωπικό και πρόσθετο προσωπικό φύλαξης που προσλήφθηκαν ώστε να εξασφαλίσουν τους όρους ασφαλούς διεξαγωγής της δια ζώσης διδασκαλίας με ωράριο από 7.30 π.μ. - 7.30 μ.μ.

Απόφαση της Συγκλήτου από 28 /09/2021 προβλέπει ότι τα μαθήματα διδάσκονται με ημίωρο διάλειμμα για εξαερισμό και απολύμανση της αίθουσας. Προβλέπεται διδασκαλία και πρωί Σαββάτου από 9.00 π.μ. – 13.30, ενώ έχουν εξασφαλιστεί αίθουσες μεγάλης χωρητικότητας σε όμορους δήμους για εξυπηρέτηση των αυξημένων αναγκών σε υποδομές.

Το Πρυτανικό Συμβούλιο αποφάσισε Επικαιροποιημένο Πρωτόκολλο Covid που έχει επίσης αναρτηθεί στην κεντρική ιστοσελίδα του πανεπιστημίου.

Οι Πρυτανικές Αρχές του Παντείου οργανώνουν, τέλος,  δύο διαδικτυακές ενημερωτικές συζητήσεις σχετικά με τους εμβολιασμούς και τη διαχείριση της πανδημίας στα Πανεπιστήμια μετά την επιστροφή στη δια ζώσης διδασκαλία.

1.     ΤΕΤΑΡΤΗ 13 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2021, στις 3.00 μ.μ. 

«ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤOY COVID-19 ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ» 

2.     ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2021, στις 4.00 μ.μ. 

«ΑΝΟΙΧΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ»

Σχόλια (5)

@ο έλεγχος όμως απαγορεύεται στην ΣΘΕ ΑΠΘ
|

Λες και στοιβαγμένα 100 άτομα σε αίθουσες χωρίς αερισμό με ένα 50+ διδάσκοντα ήταν ασφαλές σύμφωνα με την προσχηματική ΚΥΑ.. ανοίξτε τα μάτια σας! Όταν θα κολλήσουν οι μισοί φοιτητές και διδάσκοντες στα πανεπιστήμια θα φταίνε τα «αυτόνομα σχήματα» ή εγκληματική στρατηγική του υπουργείου που έδωσε παραγγελία από 0% στο 100% πληρότητα!

Polar_Fish
|

H KYA δεν προβλέπει καθολικό έλεγχο στις εισόδους. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι τι γίνεται στις τάξεις.

ένας απλός εκπαιδευτικός
|

Η πλειοψηφία έχει δίκιο, πάντα ή όποτε συμφέρει;

ένας απλός εκπαιδευτικός
|

Να πού θα μπορούσαν να φανούν χρήσιμοι οι αστυνομικοί που ήταν να προσληφθούν (τελικά προσελήφθησαν, δεν γνωρίζω) στα ιδρύματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης: στον έλεγχο των πιστοποιητικών στην είσοδο.
(Ούτε οι ίδιοι δεν το σκέφτηκαν.)

Ο έλεγχος όμως απαγορεύεται στην ΣΘΕ ΑΠΘ
|

Σήμερα Δευτέρα η Σχολή Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ ξεκίνησε με τρεις εισόδους στο κτίριο και αντίστοιχους υγειονομικούς ελεγκτές. Μετά από λίγο φοιτητές "αυτόνομων σχημάτων" τους εκδίωξαν με αποτέλεσμα στο κτίριο αυτή τη στιγμή να μπαίνει όποιος θέλει. Συνεπώς ποιο το νόημα των ΚΥΑ και των αναλυτικών οδηγιών των Πρυτάνεων και Κοσμητόρων; Εδώ την εξουσία την ασκεί ο "λαός" και πάσα άλλη αρχή παυσάτω.


Διεύθυνση URL: https://www.esos.gr/arthra/74955/panteio-panepistimio-xekinise-i-dia-zosis-didaskalia