“Τελεσίγραφο” στους Πρυτάνεις: Παράνομη η εξ αποστάσεως διδασκαλία και όπου έγινε δεν θα προσμετρηθεί στις 13 απαιτούμενες εβδομάδες διδασκαλίας εξαμήνου

Δημοσίευση: 17/11/2021

Τελευταία Ενημέρωση: 18/11/2021, 16:10

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

“Τελεσίγραφο” στους Πρυτάνεις: Παράνομη η εξ αποστάσεως διδασκαλία και όπου έγινε  δεν θα προσμετρηθεί στις 13 απαιτούμενες εβδομάδες διδασκαλίας εξαμήνου

Τα αρμόδια όργανα έχουν υπηρεσιακό καθήκον όπως ασκούν τις αρμοδιότητες τους για την παρακολούθηση της εφαρμογής της κείμενης νομοθεσίας και τη λήψη των αναγκαίων μέτρων, όπου διαπιστώνεται παρέκκλιση από την κείμενη νομοθεσία

Η τυχόν διδασκαλία προπτυχιακών μαθημάτων με τη χρήση μεθόδων εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, είτε αποκλειστικά είτε συμπληρωματικά, είναι μη νόμιμη και σε καμία περίπτωση δεν δύναται να προσμετρηθεί στον ελάχιστο αριθμό των δεκατριών εβδομάδων για τη διδασκαλία ενός μαθήματος, όπως προβλέπεται στο άρθρο 33, παρ. 5 του ν. 4009/2011.

Αυτό ξεκαθαρίζει ο υφυπουργός Παιδείας, αρμόδιος για τα ΑΕΙ , Άγγελος Συρίγος, με εγκύκλιο "τελεσίγραφο" που απέστειλε σήμερα στους Πρυτάνεις και τους επισημαίνει ότι:

Λήψη των αναγκαίων μέτρων: Τα ανά περίπτωση αρμόδια συλλογικά και μονομελή όργανα διοίκησης κάθε Ιδρύματος, καθώς και τα συλλογικά και μονομελή όργανα των επιμέρους ακαδημαϊκών μονάδων του Ιδρύματος (Σχολών/ Τμημάτων) έχουν υπηρεσιακό καθήκον όπως ασκούν τις αρμοδιότητες τους για την παρακολούθηση της εφαρμογής της κείμενης νομοθεσίας και τη λήψη των αναγκαίων μέτρων, όπου διαπιστώνεται παρέκκλιση από την κείμενη νομοθεσία.

Αποκλειστικά δια ζώσης: Η κάθε είδους εκπαιδευτική διαδικασία που συνίσταται στη διδασκαλία μαθημάτων, στη διεξαγωγή εργαστηρίων και κλινικών ασκήσεων και στη διενέργεια κάθε άλλου είδους παρεχόμενου διδακτικού έργου, στο πλαίσιο προγραμμάτων σπουδών α ́και β ́ κύκλου των Α.Ε.Ι., διεξάγεται αποκλειστικά δια ζώσης, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 2 της υπ’ αριθμ. 119847/ΓΔ6/23.9.2021 Κοινής Υπουργικής Απόφασης, του ν. 4009/2011 (Α ́195), του ν. 4485/2017 (Α ́114), του Εσωτερικού Κανονισμού κάθε Α.Ε.Ι. και του εγκεκριμένου Κανονισμού κάθε προγράμματος σπουδών, εφόσον υφίστανται.

Λόγω νόσησης του διδακτικού προσωπικού: Σε καμία περίπτωση, η παροχή του διδακτικού έργου δεν δύναται να διεξαχθεί με μεθόδους εξ αποστάσεως εκπαίδευσης λόγω νόσησης του διδακτικού προσωπικού.

Τι προβλέπει η παρ. 7 του άρθρου 33 του ν. 4009/2011

Ειδικώς, με την παρ. 7 του άρθρου 33 του ν. 4009/2011 ορίστηκε ότι:

«7. Αν για οποιονδήποτε λόγο ο αριθμός των εβδομάδων διδασκαλίας που πραγματοποιήθηκαν σε ένα μάθημα είναι μικρότερος από τις δεκατρείς, το μάθημα θεωρείται ότι δεν διδάχθηκε και δεν εξετάζεται, τυχόν δε εξέταση του είναι άκυρη και ο βαθμός δεν υπολογίζεται για την απονομή του τίτλου σπουδών.».
 
Μοναδική εξαίρεση της υποχρεωτικά δια ζώσης εκπαίδευσης, αποτελεί η οργάνωση και λειτουργία Προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) με μεθόδους εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 30 του ν. 4485/2017 (Α ́114), υπό την προϋπόθεση ότι η εν λόγω δυνατότητα προβλέπεται στην απόφαση ίδρυσης και τον εγκεκριμένο Εσωτερικό Κανονισμό Λειτουργίας του Π.Μ.Σ..

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ

Σχόλια (32)

Τζον Γουειν
|

Συναδελφε Συριγο, γιατι οξυνεις την ηδη τεταμενη κατασταση που υπαρχει στα ΑΕΙ;.Κανατε την ανοησια με την ΚΥΑ του Σεπτεμβριου, καθιστε ησυχα τωρα και ασχοληθειτε με τα ουσιαστικα ζητηματα της Παιδειας.

@Δημητρης
|

Το ίδιο και η Γερμανία. Εδώ έχουμε Black-Friday... και κάποιους Σωτήρες...

Σώστης
|

Μόνο εμβολιασμένοι στα πανεπιστήμια!

Δημητρης
|

Η Αυστρία τα έκλεισε ΟΛΑ δεν ντρέπονται κοιτάνε εδώ τα χρήματα και όχι τη ανθρώπινη ζωή η χειρότερη υπουργός … Φτάνουν 100 οι νεκροί αντί να κλείσει τα σχολεία και τα Πανεπιστήμια τα κραταει ανοιχτά

Ζήτω η αδικία
|

Και βέβαια κανείς ευαίσθητος άνθρωπος δεν σκέφτηκε στο υπουργείο παιδείας ότι υπάρχει διδακτικό προσωπικό που ανήκει σε "ομάδα υψηλού κινδύνου". Τι να σημαίνει άραγε αυτό;

Σύμφωνα με τις ισχύουσες κυβερνητικές αποφάσεις, αν δουλεύεις σε δημόσια υπηρεσία, μπορείς να δουλεύεις σε κάποιο γραφείο μόνος σου. Αν το παιδί σου πάει σχολείο, μπορεί να ζητήσει να κάνει το μάθημα από απόσταση για να μην θέσει τον γονέα του σε κίνδυνο.

Αν όμως είσαι στο πανεπιστήμιο μπορείς να κάνεις μάθημα σε αίθουσα με 100 φοιτητές, εμβολιασμένους και μη, και χωρίς σίγουρα ελεγχόμενο υγειονομικό πρωτόκολλο. Επίσης, σύμφωνα με το παρόν υγειονομικό πρωτόκολλο (αριθμ. 119847/ΓΔ6/23-09-2021 Κ.Υ.Α) αν ανήκεις σε ομάδα υψηλού κινδύνου οφείλεις να ενημερώσεις σχετικά την γραμματεία του Τμήματος σου και είναι απαραίτητο να προσκομίσεις ιατρική βεβαίωση από Δημόσιο Νοσοκομείο. Και μετά αναρωτιέσαι γιατί "κατέθεσες" τα προσωπικά σου δεδομένα στην γραμματεία, αφού θα σου ζητήσει, ούτως η άλλως, να σεβαστείς την απόφαση του υπουργείου και να κάνεις μόνο δια ζώσης τα μαθήματα σου, θέτοντας έτσι σε υψηλό κίνδυνο την ζωή σου!!

Αν είσαι και συμβασιούχος, δεν μπορεί να πάρεις αναρρωτική άδεια ή να αλλάξεις καθήκοντα....απλά σε αναγκάζουν να "παραιτηθείς" και έτσι μένεις ΑΝΕΡΓΟΣ/Η!!

Αυτά και άλλα πολλά θα δούμε ακόμη σε ένα κοινωνικά "αναίσθητο" κράτος που κλείνει τις πόρτες σε όλους όσους έχουν την ανάγκη του και κάνουν τιτάνια προσπάθεια για να ανταπεξέλθουν στην καθημερινές προκλήσεις!!

#δεν_υπάρχει _σωτηρία #ζήτω_η_αδικία

ΓΕΩΡΓΙΑ
|

Για τα λεφτά τα κάνεις όλα, για τα λεφτά δεν μ' αγαπάς, μα θα' ρθει κάποτε η ώρα που το κεφάλι θα χτυπάς !!!!!

εκλογές τώρα
|

Εκλογές τώρα. Το "παιδεία , ελευθερία" τελείωσε. Σε λίγο θα τελειώσει και το "ψωμί"

Αγανακτισμενος
|

Εχει χαθει η λογικη απο του υπουργειο παιδειας κριμα θα αποτυπωθει σε ψηφους κατα...

@Ερμιόνη
|

Βρε καλή μας Ερμιόνη, ναι, δεν μπήκαν στο ΕΑΠ. ΑΛΛΑ:
1) Οι φοιτητές μας έρχονται με τεστ. Το τεστ έχει μια καθυστέρηση μερικών ημερών. Δηλαδή αν ο φοιτητης μολυνθεί σήμερα, το τεστ θα το δείξει μετά μερικές μέρες, στο μεταξύ έχει έρθει και μολύνει και άλλους. Το γνώριζες αυτό;
2) Εμβολιασμένοι καθηγητές νοσούν, άρα για κάθε έναν τέτοιο, το μάθημα σταματάει για 10 μέρες, πρακτικά οι φοιτητές χάνουν 2 βδομάδας. Αν για κάποιο λόγο χαθεί και μια 3η εβδομάδα, δε συμπληρώνονται οι απαραίτητες εβδομάδες διδασκαλίας, δε βγαίνει.
3) Άκουσες καμια επιτροπή υγειονομικών/εμπειρογνωμώνων να γνωμοδοτεί ότι είναι σωστό να βάζουμε 100% πληρότητα χωρίς *υποχρεωτικό* εμβολιασμό; Οχι. Ξέρεις γιατί; Γιατί η κυβέρνηση διέλυσε την επιτροπή τον καιρό που το Υπουργείο έστελνε την εγκύκλιο για δια-ζώσης 100% πληρότητα, κλπ. Δε σου φαίνεται περίεργο αυτό; Κανένας επιδημιολόγος δε θα σου πει ότι είναι καλή ιδέα αυτό που γίνεται.

Δηλαδή το υπουργείο θα καθορίσει τον τρόπο διδασκαλίας
|

ενός Πανεπιστημιακού μαθήματος; Μήπως μπερδεύει τα Πανεπιστήμια με τα Λύκεια και τα νηπιαγωγεία; Πρέπει να το ξαναδούν. Όλα αυτά καθορίζονται απ τους εσωτερικούς κανονισμούς των Πανεπιστημίων. Τότε να τους καταργήσουμε και να εκδώσει το υπουργείο έναν ενιαία εσωτερικό κανονισμό για όλα τα Πανεπιστήμια.
Σε λίγο θα λένε αν θα πρέπει ο διδάσκων να χρησιμοποιεί κιμωλία ή μαρκαδόρο.

Ερμάριο
|

@Eρμιόνη18 Νοε 2021 16:07
Η υπουργός αγνοεί αποφάσεις ανεξάρτητης αρχής. Επομένως μπορεί οποιοσδήποτε να αμφισβητεί και αποφάσεις της υπουργού. Εφόσον ΔΕΝ είμαστε κράτος δικαίου, ο καθένας μπορεί να κάνει ό,τι θέλει. Με αποκλειστική υπαιτιότητα της υπουργού. Τώρα η σύνδεση εμβολίου και δια ζώσης διδασκαλίας χρήζει ιατρικής εξήγησης.

Eρμιόνη
|

Τα ΑΕΙ να συμμορφωθούν με το νόμο! Οι φοιτητές ελέγχονται κανονικά. Δεν μπήκαν τα παιδιά στο ΕΑΠ, η διδασκαλία οφείλει να παρέχεται συμβατικά. Είναι και ένα επιπλέον κίνητρο εμβολιασμού.

@Γιαννης
|

Απλά οι απόψεις σου είναι επικίνδυνες.. συγκρίνεις στην ουσία το πανεπιστήμιο με μια δημόσια υπηρεσία.. άσχετος από κάθε άποψη. Μάθε λοιπόν τουλάχιστον για το «ποιος τους πληρώνει» ότι στα πιο πολλά πανεπιστήμια τρέχουν προγράμματα ερευνητικά από τα οποία πληρώνουν πολλά λειτουργικά έξοδα που θα έπρεπε το κράτος να πληρώνει αλλά δεν το κάνει..

Μέλος ΔΕΠ
|

Ντροπή σας εκεί στο υπουργείο. <<Βράζει>> η Ελλάδα και κρούσματα, αλλά και θανάτους, και αυτό είχατε να πείτε; Θα διυλίσετε και άλλο τον κώνωπα π.χ. με κυνήγι μαγισσών και πειθαρχικά εναντίον μελών ΔΕΠ που εκτίθενται συνεχώς στον κίνδυνο, όπως και οι φοιτητές τους; Θα απαιτήσετε να χαθούν μαθήματα στην εξεταστική επειδή κάποια μαθήματα έγιναν από απόσταση; Αλήθεια; Ντροπή σας, δεν έχω άλλα λόγια να πω.

@@αλεξ
|

μα αρκετοί από αυτούς που νοσούν (και βγαίνουν εκτός μαθήματος για 2 βδομάδες) είναι εμβολιασμένοι!
Επίσης, η κυβέρνηση ΔΕΝ έχει θεσπίσει υποχρεωτικότητα του εμβολίου στα ΑΕΙ, άρα ανακατεύονται και ανεμβολίαστοι φοιτητές που έρχονται με τεστ. Αυτά όλα σου δίνουν ένα μίγμα που δεν είναι διατηρήσιμο. Δε γίνεται ΚΑΙ δια ζώσης, ΚΑΙ 100% πληρότητα, ΚΑΙ προαιρετικοί εμβολιασμοί. Είναι μια τεράστια ανοησία - θέλουν την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο, και σκάει στα μούτρα μας/τους η όλη κατάσταση.

τραγική
|

Τελικά στους πόσους νεκρούς καταλαβαίνουν ότι κάτι γίνεται λάθος;;;;;Ο Πρωθυπουργός της χώρας ενημερώνεται για την κατάσταση στα σχολεία των κόκκινων περιοχών και στα Πανεπιστήμια;;;;Δεν υπάρχει άλλη ανοχή, κάντε κάτι επιτέλους!

Τζέρυ Κόνγουει
|

"Το Κράτος υποχρεούται να εξασφαλίζει την αναγκαία υποδομή, να διαθέτει τα απαραίτητα οικονομικά μέσα και να διασφαλίζει τις εν γένει προϋποθέσεις για την ***ΑΚΩΛΥΤΗ*** άσκηση από τα μέλη Δ.Ε.Π. των Α.Ε.Ι. της διδακτικής και ερευνητικής τους δραστηριότητας, όπως ρητά ορίζεται στο δεύτερο εδάφιο της παραγράφου 5 του άρθρου 16 του Συντάγματος [...] ο κοινός νομοθέτης έχει βέβαια την ευχέρεια να ορίσει το γνωστικό αντικείμενο της διδασκαλίας και της έρευνας, να οργανώσει τη δομή και τη λειτουργία των ΑΕΙ και να ρυθμίσει την κατάσταση των μελών ΔΕΠ των ΑΕΙ, δεν επιτρέπεται όμως να θεσπίσει τέτοιους οργανωτικούς, λειτουργικούς και ρυθμιστικούς κανόνες, οι οποίοι έστω και έμμεσα, συνεπάγονται περιορισμούς στην ακαδημαϊκή ελευθερία, όπως αυτή αναλύθηκε πιο πάνω" (πρβλ. ΣτΕ 4009/2000 7μ. σκ. 6, 4008/2000 7μ. σκ. 7, 4006/2000 7μ. σκ. 7, 3913/2000 σκ. 6, 3914/2000 σκ. 6, 3904/2000 σκ. 6)

Κε Συρίγο, αν το μέλος ΔΕΠ που βρίσκεται σε καραντίνα ή νοσεί ελαφρά θέλει να διδάξει το μάθημά του, το κράτος υποχρεούται να του παρέχει κάθε πρόσφορο μέσο για να το κάνει. Στα πρόσφορα μέσα συμπεριλαμβάνεται αδιαμφισβήτητα και η δυνατότητα εξ' αποστάσεως εκπαίδευσης. Η κρίση για την επάρκειά της ως μέσο διδασκαλίας εναπόκειται στο διδάσκοντα, στα πλαίσια της ακαδημαϊκής του ελευθερίας να οργανώσει τον τρόπο και το περιεχόμενο του μαθήματός του κατά το δοκούν. Δεν είναι στη διακριτική ευχέρεια του υπουργείου να ορίσει τι μάθημα θα κάνουμε και πως θα το κάνουμε. Εσείς κύριε Συρίγο δεν είστε πια δημόσιος λειτουργός, είστε δημόσιος υπάλληλος, και είστε εκεί για να εξυπηρετείτε και να διευκολύνετε, όχι για να βάζετε εμπόδια.

Δεν είναι μόνο θέμα καραντίνας ή πανδημίας. Αν σε οποιαδήποτε άλλη χρονική στιγμή μέλος ΔΕΠ ευρίσκετο σε κατάσταση που δυσχεραίνει πολύ τη φυσική πρόσβαση στο πανεπιστήμιο, ενώ τελεί υπό πλήρη πνευματική διαύγεια, θα του απαγορεύατε να επιτελεί το διδακτικό του και ερευνητικό του έργο από οποιονδήποτε χώρο ευρίσκεται, επειδή δε μπορεί να το κάνει δια ζώσης; Πάτε καλά;

Θα είχε πράγματι ενδιαφέρον να βλέπαμε με τι μούτρα θα λέγατε, κε Συρίγο, στον Stephen Hawking, αν ήταν μέλος ΔΕΠ σε ελληνικό πανεπιστήμιο, ότι του απαγορεύεται να διδάσκει, εκτός και μόνο αν μπορεί να το κάνει δια ζώσης, ακόμα και στην περίπτωση που δεν είχαμε πανδημία.

Polar_Fish
|

@Μέλος ΔΕΠ

Δηλαδη να νοσεί το μέλος ΔΕΠ και με το ζορι να κανει μαθημα εξ αποστάσεως με πυρετό και απο την ενταντική για να μη χαθεί το μάθημα?

έρχονται εκλογές
|

έρχονται εκλογές στα Πανεπιστήμια
έρχονται εκλογές στην χώρα
..οπότε μην δίνεται σημασία στα τελεσίγραφα, είναι προεκλογικά κόλπα.
..να δούμε και το 'νέο' πλαίσιο για την παιδεία, να θυμηθούμε σκέψεις από τα παιδικά μας χρόνια.

Νίκος
|

Στο ΦΕΚ κάπου υπάρχει αναφορά για ομάδες υψηλού κινδύνου σε δημόσιες υπηρεσίες και το τι γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις. Εκει θεωρώ οτι ισχύει η εξ αποστάσεως εκπαίδευση σύμφωνα με το ΦΕΚ που ανακοίνωσε το ίδιο το υπουργείο. Όσον αφορά το άρθρο εφόσον το μέλος ΔΕΠ απουσιάσει λόγω νόσησης δυο εβδομάδες τα μαθήματα μπορούν να αναπληρωθούν. Για μεγαλύτερο διάστημα θα χαθεί το μάθημα.

Βάζει ο Ντούτσε την στολή του
|

Το απαράδεκτο ύφος των ανακοινώσεων του υπουργείου δείχνει ότι βρίσκονται πλέον σε πλήρη σύγχυση. Τα δικά τους καμώματα να συμμαζέψουν, που εισήγαγαν αυτοί την τηλεκπαίδευση στο εκπαιδευτικό σύστημα με αντάλλαγμα τα προσωπικά δεδομένα των μαθητών, φοιτητών και διδασκόντων (https://www.esos.gr/arthra/75514/apofasi-kolafos-gia-ypoyrgeio-paideias…).

... και στέλνει τελεσίγραφα σε πρυτάνεις και πανεπιστημιακούς, πως θα κάνουν το μάθημά τους. Αποπροσανατολισμός της κοινής γνώμης από τη σκανδαλώδη σύμβαση που τεκμηριώθηκε από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων. Σε λίγο θα μας πουν ότι για το σκάνδαλο Cisco φταίνε όσοι χρησιμοποίησαν την τηλεκπαίδευση στα μαθήματα τους. Πρέπει να τα ακούσουν δημοσίως, δεν είναι δυνατόν μια με το ίδρυμα Μποδοσάκη, μια με τελεσίγραφα, να απευθύνονται σε πρυτάνεις και πανεπιστημιακούς τόσο απαξιωτικά (είναι και πανεπιστημιακός).

Δεδομένα
|

Μετά τη χτεσινή σφαλιάρα σήκωσε πάλι κεφάλι το τρίο . Ακόμα περιμένουμε παραιτήσεις.

Μέλος ΔΕΠ
|

Στο πανεπιστήμιό μου υπάρχουν ήδη κρούσματα (5 τουλάχιστον) σε μέλη ΔΕΠ και τουλάχιστον 15 σε υπόλοιπο διδακτικο΄ προσωπικό (μεταδιδάκτορες, 407, επιστ. συνεργάτες, υποψ. διδάκτορες που κάνουν εργαστήρια). Δύο από αυτούς είναι στο νοσοκομείο. Όλοι αυτοί είναι τουλάχιστον 2-3 εβδομάδες εκτός μαθημάτων και ίσως με προβλήματα και για περισσότερο. Έτσι που πάμε αν ακολουθήσουμε την οδηγία του υπουργείο, το 30% των μαθημάτων θα πρέπει να θεωρηθεί μη διδακτέο.
Ξανασκεφτήτε το

ΔΕΠ
|

Ανόητη επίδειξη ισχύος. Στο ΑΕΙ όπου εργάζομαι διπλασιάζονται τα κρούσματα κάθε βδομάδα. 2 καθηγητές είναι στη ΜΕΘ, ο ένας μάλλον δε θα τα καταφέρει. Και αυτοί επιμένουν. Γιατί; Για να δείξουμε ότι "όλα είναι ανοιχτά"; Κανείς δεν το καταλαβαίνε, όλοι κουνάνε το κεφάλι τους, τα ΑΕΙ υποτίθεται είναι αυτοδύναμα, αλλά δεν επιτρέπεται να αποφασίσουν για το πως είναι καλύτερο να γίνει η εκπαιδευτική διαδικασία. Βγάλε άκρη...

@αλεξ
|

Υοαρχει δωρεάν τι εμβόλιο σ ασπίδα προστασίας. Και από την εποχική γρίπη θρηνούμε θύματα. Μήπως μα μην ανοίξει ποτε το πανεπιστήμιο;

sto_zoumi
|

H "επιπληγμένη" στέλνει και τελεσίγραφα. Μάλιστα. Να δούμε τι άλλο θα δούμε.

ΔΕΠ
|

Κανονικά και στέρηση μισθού. Όταν η πολιτεία αποφασίζει για ένα μέτρο το τηρούμε όλοι. Για σκεφτείτε τα σχολεία να λειτουργούν από μόνοι τους άλλος με εξ αποστάσεως όπου βολεύει και άλλος δια ζώσης;

Γιάννης
|

Δηλαδή οι πρυτάνεις πήραν μόνοι τους την πρωτοβουλία για εξ αποστάσεως; Ποιος τους πληρώνει; Ποιος συντηρεί τα πανεπιστήμια;

Αμερόληπτος
|

Αυτοί οι άνθρωποι που τυγχάνουν υπουργοί μάλλον ζουν στον δικό τους ιδανικό κόσμο. Δεν γνωρίζετε κε Συρίγο ότι τα κρούσματα στα Πανεπιστήμια αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο; Δεν γνωρίζετε κα Κεραμέως ότι και στα σχολεία συμβαίνει το ίδιο και χειρότερα; Τι περιμένετε για να αποφασίσετε την εξ αποστάσεως διδασκαλία; Μόνο η αξιολόγηση σας ενδιαφέρει;

alex
|

Αν αρρωστησει ο καθηγητης να τον φερουμε με πυρετο λοιπον ; Την ωρα που εχουμε εκατομβες νεκρων καθε μερα το υπουργειο ζει σε μια αλλη πραγματικοτητα εξυπηρετωντας σκοπιμοτητες και εγωισμους τραγικο!


Διεύθυνση URL: https://www.esos.gr/arthra/75520/telesigrafo-stoys-prytaneis-paranomi-i-ex-apostaseos-didaskalia-kai-opoy-egine-den-tha