Πρόταση N. Καπραβέλου: Κλειστά σχολεία, μάσκες παντού και lockdown για ανεμβολίαστους

Δημοσίευση: 27/11/2021

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Πρόταση N. Καπραβέλου: Κλειστά σχολεία, μάσκες παντού και lockdown για ανεμβολίαστους

Στη σκληρή γραμμή για την αναχαίτιση της πανδημίας του κορωνοϊού επιμένει ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος, ο οποίος μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Καλημέρα» ζητά τη λήψη αυστηρότερων μέτρων, όπως κλείσμο των σχολείων, χρήση μάσκας παντού και lockdown για τους ανεμβολίαστους.

Περιφγράφοντας την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία της Θεσσσαλονίκης κάνει λόγο για «εφημερίες πολέμου» με πάρα πολλές εισαγωγές και διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ. «Κάθε μέρα έχουμε σκηνές πολέμου στα νοσοκομεία στη Θεσσαλονίκη. Μας ξέφυγε πάλι η κατάσταση στην κοινότητα. Όλα τα νοσοκομεία αυτή τη στιγμή προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τους ασθενείς εκτός ΜΕΘ. Άνοιξε το «Γεννηματάς», έδωσε κι άλλες κλίνες Εντατικής για να μπορέσουμε να απορροφήσουμε τους ασθενείς που είναι εκτός ΜΕΘ ώστε να προστατεύσουμε τη ζωή τους, ήρθαν γιατροί από τον ιδιωτικό τομέα και ενισχυθήκαμε κι αυτό ήταν κάτι που μας ανακούφισε. Οι εφημερίες είναι εφημερίες πολέμου, με πάρα πολλές εισαγωγές», δηλώνει χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος προσθέτει ότι η πολιτεία έχασε το στοίχημα χαρακτηρίζοντας τα μέτρα που έχουν ληφθεί «διστακτικά» και τονίζοντας ότι χρειάζονται επειγόντως παρεμβάσεις για να μπορέσουμε να κάνουμε Χριστούγεννα. «Η Θεσσαλονίκη θέλει άμεσα μέτρα. Η στρατηγική που επιλέχτηκε, επιβάλλει στην έξαρση της πανδημίας μέτρα, όπως κλείσιμο σχολείων για 10 μέρες, γήπεδα χωρίς θεατές, μάσκες παντού, lockdown παντού για τους ανεμβολίαστους. Δε γίνεται να έρχονται 70 ασθενείς σε απελπιστική κατάσταση, εμείς να τρίβουμε τα χέρια μας και η πολιτεία να μετρά τις νεκροφόρες. Πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα και όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί να αναλάβουν τις ευθύνες τους», επισημαίνει.

Σε ό,τι αφορά στη νέα μετάλλαξη Όμικρον, υπογραμμίζει ότι είναι αποτέλεσμα της εγκληματικής αμέλειας των πλούσιων χωρών απέναντι στις φτωχές αφήνοντάς τες χωρίς εμβόλια κι επισημαίνει ότι η Αφρική έχει ποσοστό εμβολιασμού 6%.

«Η πιο σωστή στρατηγική είναι ο καθολικός και υποχρεωτικός εμβολιασμός. Όταν το Ισραήλ ανακοίνωσε την αναγκαιότητα της τρίτης δόσης τον Ιούλιο, είχε 8.000 κρούσματα. Εφάρμοσε την τρίτη δόση και τώρα μετρά 400 κρούσματα ημερησίως. Εμείς αργήσαμε να βάλουμε την τρίτη δόση στη φαρέτρα μας. Κάναμε και ένα ακόμα λάθος. Θεοποιήσαμε τους εμβολιασμένους. Ένα 20% σε απλές κλίνες είναι εμβολιασμένοι. Και οι εμβολιασμένοι μολύνονται. Άρα, έπρεπε να επιταχυνθεί η τρίτη δόση. Στο νοσοκομείο μου από τις 70 εισαγωγές, οι 25 ήταν πλήρως εμβολιασμένοι», καταλήγει.

Από την άλλη, η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας-Πειραιά, Ματίνα Παγώνη, εμφανίζεται πιο ήπια σημειώνοντας ότι ο κόσμος έχει κουραστεί από τα μέτρα και ο μόνος τρόπος για να προχωρήσουμε μπροστά είναι μόνο οι εμβολιασμοί.

Ωστόσο, τάσσεται υπέρ των rapid test για την είσοδο των ανεμβολίαστων στα σούπερ μάρκετ ώστε να ξέρουν ότι δεν είναι ασυμπτωματικοί και δε μεταδίδουν. Μάλιστα, τονίζει ότι ο ιός δεν αφορά μόνο τις μεγάλες ηλικίες, αλλά όλους.

Σχόλια (22)

Μπέργκαμο, δεν γίναμε ακόμα
|

@γονιός
Ο μαθητικός πληθυσμός (Α/θμια και Β/θμια) είναι περίπου 1 εκατομμύριο. Τα διαπιστωμένα και επίσημα κρούσματα στις ηλικίες 0-17 ετών, ανέρχονταν στα 145.128 (πριν από μια βδομάδα στις 23/11/2021) σύμφωνα και με δημοσίευμα του esos. Αν εσύ, το λες αυτό "Λειτουργούν καλά με ελάχιστα κρούσματα αναλογικά" και λες ότι είσαι και γονιός..... τότε ουδέν σχόλιο....
https://www.esos.gr/arthra/75587/apo-hthes-eos-simera-triti-2086-kroysm…

@ΥΠΑΙΘ
Τί έγινε αλήθεια με την καθιερωμένη ενημέρωση και τους σχετικούς πίνακες? Είμαστε στα μηδέν επιπλέον κρούσματα εδώ και μια εβδομάδα από τις 23/11..... ή αποφασίσατε ότι είναι καλύτερα να μην γνωστοποιείτε πλέον τα νούμερα?

γονιός
|

Γιατί να κλείσουν τα σχολεία; Λειτουργούν καλά με ελάχιστα κρούσματα αναλογικά. Τι θα κάνουν τα παιδιά στο σπίτι ; Καλά τώρα, έξω θα είναι όλοι. ΄΄Γι αυτό μόνο στα σχολεία τα παιδιά μας. Αρκετά πίσω πήγαν με την εξ αποστάσεως δύο χρόνια.

Σαξές στόρι
|

Σιγά μην κλείσουν τα σχολεία και να παραδεχτεί εμμέσως η κυβέρνηση ότι το σαξές στόρι της είναι μόνο... στόρι. Αφού ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΝΟΙΑΖΕΙ.

Σώστης
|

Ή όλα ή τίποτα κλειστό. Επειδή δεν έχει οικονομικό κόστος νομίζετε ότι είναι εύκολο να κλείσουν τα σχολεία,ε; Αγνοείτε ότι χωρίς παιδεία βρίσκεται η κοινωνία σε συνεχείς κρίσεις και όχι μόνο οικονομικές. Το κλείσιμο των σχολείων θα το πληρώσουμε ακριβά. Θα φανεί στην επόμενη πενταετία.

Νίκος
|

Και να κλείσουν τα σχολεία, και να απαλλάξει τους γονείς από τη δουλειά προς φύλαξη παιδιών όλοι έξω θα είναι. Για ποιο λόγο λοιπόν να κλείσουν; Επειδή κουράστηκαν κάποιοι; Σε 20 μέρες έχουμε 18 μέρες διακοπές.

Έτσι
|

Κλείσιμο όλα, σχολεία, δικαστήρια, εφορίες, μαγαζιά, εστιατόρια, δημόσιες υπηρεσίες, επιχειρήσεις, τα πάντα όλα, να γλυτώσουμε από την πανδημία. Μετά mad max όλη η χώρα αλλά θα χουμε σώσει το σύστημα υγείας.

Δάσκαλος
|

Να κλείσουν. Αμήν και πότε. Όλοι έχουν κουραστεί. Τον δάσκαλο να κάνουν τον γιατρό τον αστυνόμο τον ψυχολόγο άσε την γραφειοκρατία μόνο μάθημα δεν γίνεται. Κλείστε τα επιτέλους. Δεν έχει κανένας όρεξη για μάθημα. Όλοι οι σέρνονται μαθητές δάσκαλοι. Ούτε εξ αποστάσεως. Τίποτα.

Φοιτητής
|

Lockdown για ανεμβολίαστους...αλλα τα κλαμπάκια για εμβολιασμένους δεν είναι θέμα...

Να βγάλουμε τη μάσκα
|

Τα σχολεία μπορεί να μη φαίνεται όμως είναι χώροι όπου διακινείται ο ιός. Αυτό είναι λογικό. Τοσα παιδιά, τόσες ώρες δίπλα δίπλα τη στιγμή που στο σούπερ μάρκετ αντιστοιχούν 9τμ ανά άτομο. Τόσα φροντιστήρια, δραστηριότητες, κοινωνικές σχέσεις που εμείς οι μεγάλοι δεν έχουμε.
Όμως αν κλείσει τα σχολεία και οι μαθητές μαζεύονται στις καφετέριες;
Να τα κλεισει για να ανακοπεί η πορεία της πανδημίας όμως να έχει νόημα το κλείσιμο.
Να μείνουν τα μεγάλα παιδιά στο σπίτι και να υπάρχει τόπος ελέγχου.

Γονεας
|

Μακάρι να ακούστει η λογική του γιατί αλλιώς τα Χριστούγεννα θα έχουμε πρόβλημα . Επίσης έχουμε διευθυντές που είναι ανεμβολιαστοι και θα πρέπει να προστατεύσει το υπουργείο τα παιδιά μας τι μέτρα τηρούν όταν οι ίδιοι είναι αντιεμβολιαστες; Αλήθεια θα στείλουν εγκύκλιο για να μην πάνε εκκλησία για τα Χριστούγεννα τα σχολεία εκκλησία ; Ή θα έχουμε εντάσεις ; Οποίος θέλει να πάει με την οικογένεια του ελπίζω να κλείσουν νωρίτερα τα σχολεία να μην έχουμε συνωστισμό στις εκκλησίες . Τα σκέφτεται κανείς όλα αυτά ;

Κλειστά λόγω καταιγίδων
|

Κλείστε τα έρμα, έρχονται και καταιγίδες ...

Για όσους κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν
|

Ο γιατρός τα είπε ΟΛΑ με το νι και με το σίγμα ΚΑΙ πρότεινε και μέτρα. Μας μετέφερε την πραγματικότητα στα νοσοκομεία τόσο απλά και ξεκάθαρα, που νομίζω ότι οποιαδήποτε παρερμηνεία ή ένσταση ή "μετάφραση"..... είναι ή εκ του πονηρού ή εκ του ασφαλούς ή εκ του αφελούς.

Ροζζζζζ
|

Είναι ήδη αργά... Έπρεπε να είχαν κλείσει ήδη...
Πριν συντελεστει όλη αυτή η τραγωδία. Αλλά... Θα ρθουν οι εκλογές και εκεί θα γίνει η αναμέτρηση. Εύχομαι ο κόσμος να μην ξεχάσει... Γιατί δυστυχως έχουμε κοντή μνήμη.

Ηλίας
|

Απορώ γιατί δεν έχουν κλείσει ακόμη... Δεν υπάρχει σχολείο που να μην έχει κρούσματα...

Λάμπρου
|

Φυσικά και πρέπει να κλείσουν τα σχολεία... Έχουμε παθει υπερκόπωση. Δεν αντέχεται η κατάσταση. Οι συνθήκες είναι τραγικές...
Ειδικά όταν έχουμε κρούσμα δασκάλου ή μαθητή και κάνουμε μια απιστευτη γραφειοκρατία και έλεγχο κάθε μερα... Μια τρέλα. Όποιος δεν είναι σε σχολείο, δεν μπορεί να το καταλάβει.

Λιλα
|

Να κλεισουνε
Να κλεισουνε
Να κλεισουνε
Όλα όμως. Κι όχι μόνο τα σχολεία.

Γορτυ
|

Εστω και τώρα την ύστατη στιγμή να κλείσουν τα πάντα. Να γίνει lockdown για 15 μέρες... Μπας και σώσουμε τις γιορτές κάπως...

Ηρώ
|

Να κλείσουν τα σχολεία. Γίνεται χαμός από κρούσματα. Δεν αντέχουμε άλλο...

Βάζουμε μέσα
|

και τα πανεπιστήμια εκτός από τα σχολεία φαντάζομαι επειδή είναι εστίες υπερμετάδοσης λόγω της πληρότητας στα αμφιθέατρα; Και δεν εννοώ να κλείσουν για να γίνει εξ αποστάσεως εξεταστική πάλι (που σίγουρα δια ζώσης θα γίνει) αλλά τουλάχιστον τα θεωρητικά μαθήματα να κάνουν online διαλέξεις, έστω και υβριδικό μοντέλο εκπαίδευσης.

Σάκης
|

Σε είκοσι μέρες τα σχολεία έχουν χριστουγεννιάτικες διακοπές. Τι νόημα έχει να κλείσουν νωρίτερα; Μήπως θα μείνει και κανείς μέσα στο σπίτι; Μαθητές στα φροντιστήρια, μαγαζιά, καφετέριες...Ούτε κατά διάνοια το μέσα.

alex
|

Φανταζομαι εννοει και τα πανεπιστημια που ειναι χειροτερα απο τα σχολεια

Δημήτρης
|

Όταν λενε λοκνταουν για ανεμβολιαστους εννοεί εσώκλειστος και να σου φέρνουν τα πράγματα σπίτι; Διαφορετικά τι νόημα έχει να κλείνουν σχολεία και να κυκλοφορούν όλοι έξω για ψώνια;


Διεύθυνση URL: https://www.esos.gr/arthra/75646/protasi-n-kapraveloy-kleista-sholeia-maskes-pantoy-kai-lockdown-gia-anemvoliastoys