ΟΛΜΕ: Πλήρης αδιαφορία της υπουργού Παιδείας για την έκρηξη βίας στα σχολεία

Δημοσίευση: 23/12/2021

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

ΟΛΜΕ: Πλήρης αδιαφορία της υπουργού Παιδείας για την έκρηξη βίας στα σχολεία

Το Δ.Σ της ΟΛΜΕ, με επανειλημμένες παρεμβάσεις του, έχει επισημάνει την αύξηση των φαινομένων βίας στα σχολεία.  Συχνά οι πιο αδύναμοι μαθητές πέφτουν θύματα οργανωμένης βίας από ομάδες συμμαθητών τους, ενώ δεν είναι σπάνιο το φαινόμενο της συμπλοκής αντίπαλων ομάδων μαθητών ή της εισβολής εξωσχολικών στα σχολεία. Το τελευταίο μάλιστα διάστημα πληθαίνουν και τα κρούσματα βίας σε βάρος συναδέλφων από γονείς, μαθητές ή εξωσχολικούς.

Επειδή η βία  στα σχολεία αποκτά ανησυχητικές διαστάσεις, το Δ.Σ της ΟΛΜΕ ζήτησε συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, προκειμένου να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα, για να αντιμετωπιστεί η απαράδεκτη αυτή η κατάσταση.

Δυστυχώς, για άλλη μία φορά η πολιτική ηγεσία ακολουθεί την ίδια αδιάλλακτη τακτική, απαξιώνοντας την Ομοσπονδία, με την άρνηση της ακόμα και να απαντήσει στο σχετικό αίτημα. Αποδεικνύεται περίτρανα ότι η Υπουργός Παιδείας χειρίζεται τα ζητήματα της εκπαίδευσης με επικοινωνιακούς όρους και δε μπαίνει στον κόπο της επίλυσής τους. Κύρια επίσης μέριμνά της είναι να καταστεί φανερή σε όλους η απαξίωσή της προς τους εκπαιδευτικούς και τους εκλεγμένους εκπροσώπους τους. Το γεγονός ότι όλο και περισσότεροι εκπαιδευτικοί εργάζονται υπό καθεστώς αφόρητης πίεσης λόγω του μεγάλου φόρτου εργασίας, του απίστευτου όγκου της γραφειοκρατίας και των πολλαπλών φαινομένων βίας την αφήνουν παγερά αδιάφορη.

Το Δ.Σ της ΟΛΜΕ καταγγέλλει στον εκπαιδευτικό κόσμο αλλά και σε όλη την κοινωνία την απίστευτη αδιαφορία της Υπουργού Παιδείας για την ολοένα αυξανόμενη βία, που τείνει να μετατρέψει τα σχολεία σε ζούγκλα. Καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να βγει από τον γυάλινο πύργο της και να ασχοληθεί επιτέλους με τα πραγματικά προβλήματα που ταλανίζουν τη Δημόσια Εκπαίδευση.

Το Δ.Σ της ΟΛΜΕ

Σχόλια (18)

ΟΛΜΕ
|

Η ΟΛΜΕ είναι ανύπαρκτη. Ούτε λέξη για την στοχοποίηση των ΕΠΑ.Λ και για τα συμβάντα σε καθηγητές, τα οποία τα μέσα τα παρουσιάζουν όπως αυτά θέλουν. Στο τελευταίο περιστατικό ο καθηγητής είναι ακόμα στο νοσοκομείο. Ο συνδικαλισμός της ΟΛΜΕ με τέτοια κείμενα χωρίς ουσία προσβάλλει τους εκπαιδευτικούς. Έρχονται συγχωνεύσεις και κλείσιμο όλων των ολιγομελών και η ΟΛΜΕ σιωπά. Η 21η Ιανουαρίου είναι πολύ κοντά.

Ερώτηση
|

Για τις καταλήψεις ποια η θέση της ΟΛΜΕ;

Ν.Σ.
|

Δημόσια κτίρια δεν είναι τα σχολεία; Γιατί να μην έχουν κάμερες, για τη βία και την εγκληματικότητα; Ή επιτρέπεται μόνο η κατ επιλογήν βιντεοσκόπηση από μαθητές με τα κινητά σε περιστατικά βίας; Όταν θα μπει ο άλλος σπίτι σου για να σε ληστέψει ή να τα κάνει μπάχαλο, δεν θα βάλεις κάμερες;

@Τηγανιτης
|

Εγώ πιστεύω ότι η κα υπουργός θα φωνάξει τον Τζακ Νόρις....

Τηγανιτης
|

Αποβολή δια παντώς στους "μαθητές" αυτούς όσο για εξωσχολικούς αυτοί απαιτούν ύπαρξη φύλακα - security και κάμερες παντού....άμεση επέμβαση της αστυνομίας και 3μηνη τουλάχιστον φυλάκιση χωρίς αναστολή....να σου πω εγώ αν ξαναγίνει κάτι σε σχολείο.

Δημήτρης
|

Ας μη κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Για τη σημερινή κατάντια στα σχολεία φταίμε όλοι: το ΥΠΑΙΘ που με τους νόμους του όλο και περισσότερο εμποδίζει την τιμωρία των άτακτων μαθητών, οι δ/ντές που δεν τολμούν να τιμωρήσουν και οι σύλλογοι που σφυρίζουν αδιάφορα σε ανάλογες περιπτώσεις.

Don't
|

Αν δεν υπάρξουν αυστηρές ποινές τόσο στους ίδιους τους μαθητές όσο και στους γονείς αυτών τότε δεν πρόκειται να αλλάξει η εικόνα της βίας στα σχολεία. Αντιθέτως, θα επιδεινωθεί.
Υπ/ντης Δυτ. Αττικης

Λ. Τ. Μ. Ο
|

Επειδή σε λίγο θα τρώμε ξύλο απ τα παιδιά δημοτικού, προτείνω αυστηροτατες ποινές ...
Κι όχι μια απλή συζήτηση με γονείς και καταγραφή του συμβάντος στο ημερολόγιο σχολικής ζωής.
Μία διευθύντρια Ανατολικής Αττικής.

Λαυρέντης δάσκαλος
|

Όσα παιδιά ασκούν βία να φεύγουν απ το σχολείο. Απευθείας. Αποβολή.

Διευθύντρια Δ.Σ.
|

Να αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο. Να γίνει πιο αυστηρό. Προς γονείς αυτών των παιδιών.

και βλακείες να λέει η ολμε και σοφίες
|

δεν εισακούεται , η υπουργάρα που έχει σε όλα το πάνω χέρι ΤΙ ΚΑΝΕΙ; ΠΟΙΟΥΣ ΑΚΟΥΕΙ; (τιποτα σοβαρό είναι η απάντηση)

Δεν πείθετε κύριοι της ΟΛΜΕ
|

Οι της ΟΛΜΕ βρήκαν άλλο πεδίο αντιπαράθεσης. Τα σχολεία διοικούνται από τους μαθητές, ωχαδερφισμός παντού, νοοτροπία του τρίωρου και του δεν βαριέσαι από τους περισσότερους καθηγητές, οι μαθητές τσιγάρο, βρισίδι και κινητό παντού. Χρειάζεται να είσαι μάγος για να καταλάβεις που θα βγάλει όλο αυτό; Ζουν σε άλλο σύμπαν;

Ερτ
|

Μαντεύω στην τύχη τις προτάσεις της ΟΛΜΕ: κοινωνιολογία, διορισμοί και σπάσιμο σχολείων στους 20 μαθητές. Έπεσα μέσα;

ΕΡΩΤΗΜΑ
|

κυριοι τηςΟΛΜΕ μιληστε ξεκαθαρα ποια μετρα εσεις προτεινετε και μετα να καταγγειλετε.

panos
|

τελικα οι πολλες ελευθεριες που δοθηκαν στους μαθητες καθως και η χλιαροτητα αντιμετωπισης των εκαστοτε περιστατικων στα σχολεια , οδηγησαν στο σημερινο αποτελεσμα.αν οι εκπαιδευτικοι ειχαν δυναμη στο σχολειο,τοτε τα περιστατικα βιας θα λυνοταν αμεσα.

Μαίρη
|

Ποιες είναι οι προτάσεις της ΟΛΜΕ ; Δεν πείθει με το να ζητά μόνο συνάντηση με την υπουργό . Ξέρουμε ότι μετά τη συνάντηση θα αρχίσει να κατηγορεί για αδιέξοδο …κουραστήκαμε …..

κωστας
|

Μα κύριοι της ΟΛΜΕ η "άριστη" υπουργός αδιαφορεί;....

Πλατάρος Γιάννης
|

Ώστε δεν έχετε την παραμικρή πρόταση να προτείνετε και περιμένετε πρωτοβουλίες του υπουργείου;
Έχετε προτάσεις για ΌΛΑ τα συμπαντικα , φιλοσοφικά, θεολογικά, ιδεολογικά, πολιτικά και εκπαιδευτικά θέματα και δεν έχετε..... ΓΙ ΑΥΤΌ;;;;;;
(Εγώ το ξέρω, ας το μάθει κάποιος ανυποψίαστος...)


Διεύθυνση URL: https://www.esos.gr/arthra/76076/olme-pliris-adiaforia-tis-ypoyrgoy-paideias-gia-tin-ekrixi-vias-sta-sholeia