Υπ. Υγείας: Δεν υπάρχει σκέψη για να μην ανοίξουν τα σχολεία μετά τις διακοπές τωψν Χριστουγέννων

Δημοσίευση: 27/12/2021

Τελευταία Ενημέρωση: 27/12/2021, 17:38

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Υπ. Υγείας: Δεν υπάρχει σκέψη για να μην ανοίξουν τα σχολεία μετά τις διακοπές τωψν Χριστουγέννων

Σε ότι αφορά τα κρούσματα των τελευταίων ημερών, το 50% ανήκει σε νέους 18-39 ετών και μόλις το 6% σε πολίτες άνω των 60 ετών που έχουν και μεγαλύτερες πιθανότητες για βαριά νόσηση

Στην παρούσα φάση δεν υπάρχει καμιά σκέψη και καμία συζήτηση για να αλλάξει κάτι σε ότι αφορά τον προγραμματισμό για τα σχολεία για επαναφορά δηλαδή της τηλεκπαίδευσης, μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων, ούτε στο εκπαιδευτικό πρωτόκολλο.

Αυτό επανέλαβε και σήμερα ο υπουργός Υγείας Θ. Πλεύρης μιλώντας στον ΑΝΤ1 και τόνισε:

  • Βέβαια, έχουμε μπροστά μας πάνω από δύο εβδομάδες για να ανοίξουν τα σχολεία, αλλά σύμφωνα με τα στοιχεία, τα οποία έχουμε, θα ανοίξουν κανονικά, ενώ δεν νομίζω να χρειαστούν αλλαγές στο πρωτόκολλο.
  • Ωστόσο, όταν φτάσουμε κοντά στο άνοιγμα των σχολείων, θα δούμε αν χρειάζονται παρεμβάσεις. 

Ο κ. Πλεύρης, είπε ότι πως σε ότι αφορά τα κρούσματα των τελευταίων ημερών, το 50% ανήκει σε νέους 18-39 ετών και μόλις το 6% σε πολίτες άνω των 60 ετών που έχουν και μεγαλύτερες πιθανότητες για βαριά νόσηση. Για το λόγο αυτό, απηύθυνε έκκληση στους νέους εν όψει των εορτών να είναι πολύ προσεκτικοί στις επαφές τους με τους γονείς και τους παππούδες  τους.

Επανερχόμενος στα μέτρα που θα ισχύσουν μετά την Πρωτοχρονιά, ο υπουργός Υγείας είπε ότι αν και δεν έχουν οριστικοποιηθεί ακόμη θα κινούνται σε 3 πυλώνες.

Σε ότι αφορά τη διασκέδαση το πρόβλημα φαίνεται πως δεν αφορά την Εστίαση, αλλά τη νυχτερινή διασκέδαση. Εκεί τα μέτρα που θα ληφθούν θα έχουν πιθανότατα σχέση με το ωράριο τη μουσική και τους όρθιους ή καθήμενους.

Πρόβλημα υπάρχει επίσης  και στα γήπεδα όπου όπως φαίνεται οι φίλαθλοι δεν πειθαρχούν στα μέτρα και θα αποτελέσουν τον δεύτερο πυλώνα των μέτρων, ενώ ο τρίτος πυλώνας αφορά την τηλεργασία σε Δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Σχόλια (17)

Νικόλαος Σεμερτζίδης
|

Ούτε αίτηση για σύνταξη δε θα μπορέσουμε να κάνουμε με δαύτους...
Ήμαρτον ρε @!$%^^&& Τι γκαντέμηδες!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Λα λα λα
|

Πώς γίνεται όλοι εμείς οι "κοινοί θνητοί" να ξέρουμε τι πρέπει να γινει και εσείς που υποτίθεται είστε "ειδήμονες" έχετε πλήρη μεσάνυχτα;;;;;; Είστε εκτός τόπου και χρόνου. Αφελείς και επικίνδυνοι. Έχουμε τόσες χιλιάδες κρούσματα. Ειναι δυνατόν να λετε ότι θα ανοίξουμε κανονικά;;; Σαν να μη συμβαίνει τπτ;;;;

Γ. Κ. Δ.
|

Έτσι και τους ξανά ψηφίσετε... Τι να πω... Δείτε τα χάλια και σκεφτείτε την επόμενη φορά την ψήφο σας που θα τη ρίξετε.

Τηλεμαχος
|

Τίποτα... Και ποτέ στην ώρα του να γίνει κάτι. Κατά τις 7 Γενάρη θα μάθουμε τι θα γίνει... Τελευταία στιγμή όπως πάντα σ όλα τα πράγματα.

Β. Δ.
|

Φυσικά και δεν υπάρχει σκέψη για να κλείσουν τα σχολεία τον Γενάρη. Διότι για να ύπαρξη σκέψη πρέπει να υπάρξει το στοιχειώδες μυαλό!

@20000
|

Καλά, όποιος και να είναι για εσάς είναι πάντα "ο χειρότερος". Λες και ο Πλεύρης είναι υπεύθυνος για την πανδημία, την παραλλαγή Όμικρον, το R0 της, τα πάντα όλα.

Maria
|

Δεν θα ανοίξουν τα σχολεία. Θα πάει μια βδομάδα πίσω το άνοιγμα. Ούτε τηλεκπαίδευση θα γίνει για τον απλούστερο λόγο ότι η αρχή προσωπικών δεδομένων έχει φέρει ενστάσεις για την ασφάλεια προσωπικών δεδομένων. Την άλλη βδομάδα με τα κρούσματα στο Θεό θα αλλάξουν. Όσο για την παράταση δύο χρόνια το κάνουν. Αυτοί θέλουν να το μονιμοποιησουν. Οπότε τι σκατε;

Απολύτως καμία
|

Τί σχέση είπαμε ότι έχει ο κος Πλεύρης με την ιατρική ή με το σχολείο? Άλλη μια άριστη επιλογή του "καπετάν" Κυριάκου. Οι ειδικοί που είναι βρε παιδιά? Ο κυρ' Σωτήρης πήγε διακοπές για σκι?

γονιος
|

αντε καλε γιατι να κλεισουν μια χαρα ειναι τα παιδια με ανοιχτα παραθυρα ολα βαινουν καλως

Γονεας
|

Σχεδόν 10.000 κρούσματα και το λένε ότι θα τα αφήσουν ανοιχτά Δεν είναι σοβαρές ενεργειες αυτές μήπως θα αφήσουν και τα Πανεπιστήμια ανοιχτά ; Έλεος πια γιατί να μην ηρεμήσει η κατάσταση για ένα μήνα ; Εξάλλου δεν είναι όπως πέρσι τα παιδιά τόσο καιρό πάνε σχολείο τώρα όμως η κατάσταση δεν ελέγχεται .

ANTONIOS
|

Μην κατηγορείτε τον Θάνο. Αυτός δεν έχει Σκέρτσο να του κάνει εντατικά μαθήματα του τι θα απαντήσει.

Λοιμωξιολόγος Θάνος
|

Ο ειδικός λοιμωξιολόγος Θάνος καπελώνει την επιτροπή πριν καν συνεδριάσει και λέει πως διαθέτει στοιχεία και πως όλα βαίνουν καλώς. Ο νόμος περί fake news δεν ισχύει για τον υπουργό; Είναι πάνω από νόμους και μπορεί να λέει ό,τι του κατέβει;

Ιωάννης
|

Ο Θάνος έχει (λέει) στοιχεία που προεξοφλούν (!!!!!!!) ότι σε 2 βδομάδες (!!!!!!!) θα είναι όλα υπό έλεγχο. Στα αλήθεια τώρα. Αυτός είναι υπουργός υγείας χώρας της ΕΕ; Η επιτροπή των ειδικών γιατί υπάρχει αφού ο Θάνος τα ξέρει όλα από τώρα;

Θ.Πλεύρης
|

"Βέβαια, έχουμε μπροστά μας πάνω από δύο εβδομάδες για να ανοίξουν τα σχολεία, αλλά σύμφωνα με τα στοιχεία, τα οποία έχουμε (sic), θα ανοίξουν κανονικά"!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧ
ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧ
ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧ
ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧ
ΤΙ ΨΗΦΙΣΑΤΕ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ

να ανοίξουν τα σχολεία νωρίτερα ;
|

καλύτερα στις 3/1 , κινδυνεύουν τα παιδιά στο σπίτι, μόνο στο σχολείο - πώς το λέει η υπουργάρα ; - συνεχές testing ! το επιτελικό κράτος στα καλύτερά του !

20.000
|

...και συνεχίζει γερά ο χειρότερος υπουργός υγείας. Πάμε γερά για τις 30.000. Είμαστε κοντά. Θα τα καταφέρει!!!

sto_zoumi
|

Άντε πάλι τα ίδια. Δεν είπε κανείς να κλείσουν τα σχολεία. Το εγκληματικό πρωτόκολλο του 50+1% πρέπει να αλλάξει που στοίχισε αθώες ζωές. Επίσης, θα πρέπει στο πρωτόκολλο να περιλαμβάνονται και οι εκπαιδευτικοί. Όχι μόνο οι μαθητές. Οι εκπαιδευτικοί ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΙ.


Διεύθυνση URL: https://www.esos.gr/arthra/76099/yp-ygeias-den-yparhei-skepsi-gia-na-min-anoixoyn-ta-sholeia-meta-tis-diakopes-topsn