Έξι παρατηρήσεις από την πρώτη ανάγνωση των Προκηρύξεων για την επιλογή Διευθυντών Εκπαίδευσης

Δημοσίευση: 28/12/2021

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Έξι  παρατηρήσεις από την πρώτη ανάγνωση των Προκηρύξεων για την επιλογή Διευθυντών Εκπαίδευσης

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είναι λίγο μικρότερη από την προβλεπόμενη στην παραπάνω Υ.Α. - Είναι 18 αντί 20 ημέρες

1.    Οι δύο προκηρύξεις για την επιλογή των 116 Διευθυντών Εκπαίδευσης  εκδόθηκαν εγκαίρως, πριν την 29η Δεκεμβρίου 2021, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην Υ.Α. (*)

2.    Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είναι λίγο μικρότερη από την προβλεπόμενη στην παραπάνω Υ.Α. Δεν είναι 20 ημέρες αλλά από σήμερα, 28 Δεκεμβρίου, οπότε εκδόθηκε έως την 14η Ιανουαρίου, ημερομηνία λήξης των αιτήσεων είναι 18 ημέρες. Επιπλέον οι αιτήσεις θα γίνουν από 3 έως 14 Ιανουαρίου, δηλ. σε διάστημα 12 ημερών.

3.    Στην Προκήρυξη δίνεται μία ουσιαστική διευκρίνιση ως προς τις γνώσεις ΤΠΕ και Ξένων Γλωσσών. Αναφέρεται ότι «Η γνώση ξένης γλώσσας καθώς και χειρισμού Ηλεκτρονικού Υπολογιστή (Η/Υ) αποδεικνύεται με βάση τίτλους που ορίζονται από τα προβλεπόμενα στις διαδικασίες επιλογής του Α.Σ.Ε.Π.».

4.    Δεν δίνονται προς το παρόν διευκρινίσεις για άλλα απαιτούμενα δικαιολογητικά που μοριοδοτούνται όπως π.χ. η συμμετοχή σε Erasmus κ.τ.ο. ή σε εκπαιδευτικά προγράμματα ή δράσεις της περιπτ. γβ της παρ. 2 του άρθ.33 δράσεις κοινού ενδιαφέροντος ολιγομελούς ομάδας εκπαιδευτικών στο πλαίσιο της αυτοαξιολόγησης της σχολικής μονάδας κλπ.

5.    Δεν έχει ανοίξει ακόμη η πλατφόρμα υποβολής των αιτήσεων https://teachersapp.it.minedu.gov.gr/  ώστε να δούμε πως ακριβώς είναι χωρισμένα τα μοριοδοτούμενα κριτήρια και σε πόσες υποενότητες γίνεται η υποβολή τους. Όταν ανοίξει στις 3 Ιανουαρίου θα δούμε καλύτερα κάποια  πράγματα.

6.    Τα δέκα τηλέφωνα επικοινωνίας που δίνονται για πληροφορίες όσων ενδιαφέρονται θα βοηθήσουν στην επίλυση αποριών. Αναμένουμε να υπάρξουν και διευκρινίσεις προς όλους με  τη μορφή εγκυκλίων όταν κάποια ερωτήματα τεθούν από πολλούς ενδιαφερόμενους.

Σχόλια (38)

Εκπαιδευτικός Βθμιας
|

Καλησπέρα σας χρόνια πολλά και καλή χρονιά σε όλους. Παρακαλώ θα ήθελα να με βοηθήσετε στην παρακάτω περίπτωση σχετικά με την διαδικασία επιλογής Δντων εκπαίδευσης:
Εκπαιδευτικός έχει αποκτήσει μεταπτυχιακό από αναγνωρισμένο ίδρυμα αλλοδαπής και το δηλώνει σημειώνοντας ότι η γλώσσα απόκτησης είναι τα Αγγλικά. Επίσης στην δήλωση ξένων γλωσσών δηλώνει ότι κατέχει και επίπεδο πχ το Γ1.
Πως θα γίνει η μοριοδότηση στις παρακάτω περιπτώσεις
1. Εξετάζεται στα Αγγλικά (λόγω δήλωσης μεταπτυχιακού αλλοδαπής και αποτυγχάνει <5). Σύμφωνα με το ΦΕΚ χάνει τα μόρια του μεταπτυχιακού και της γνώση της γλώσσας. Θα μοριοδοτηθεί για το επίπεδο Γ1 που κατέχει με άλλο τίτλο και που είναι δηλωμένος στη κατηγορία Ξένων Γλωσσών;
2. Εξετάζεται στα Αγγλικά (λόγω δήλωσης μεταπτυχιακού αλλοδαπής και πετυχαίνει >=5). Σύμφωνα με το ΦΕΚ έχει τα μόρια του μεταπτυχιακού. Η ξένη γλώσσα θα θεωρηθεί "Αριστη" ή θα ληφθεί υπόψη ο τίτλος Γ1 που έχει δηλωθεί στο πεδίο των Ξένων Γλωσσών;

Ερώτηση
|

Στην προκήρυξη, μεταξύ των υποβλητέων παραστατικών αναφέρεται και το εξής:
"στ) Βεβαιώσεις ή υπηρεσιακά έγγραφα που αφορούν στο διδακτικό – επιμορφωτικό – καθοδηγητικό έργο καθώς και στη διοικητική και διδακτική εμπειρία, τα οποία πρέπει να αναφέρουν χρόνο έναρξης και λήξης, κατά περίπτωση."
Διερωτώμαι, δεδομένου ότι τα στοιχεία που αναφέρει θα αναγράφονται στο πιστοποιητική υπηρεσιακών μεταβολών που χορηγεί η ΔΔΕ, τι άλλου είδους βεβαιώσεις ή υπηρεσιακά έγγραφα απαιτούνται και γιατί;

Ευχαριστώ!

@Ert
|

μπορείς να γίνεις πτέραρχος , αν έχεις διοικήσει δυο φαντάρια πεζικού στην κουζίνα ως αρχιμάγερας; δηλαδή αν ήσουν διευθυντής αλλά όχι σε σχολείο πρωτοβάθμιας ή δευτεροβάθμιας αλλά σε άλλη δομή; πολύ καλώς κι έτσι; οι θέσεις είναι έτοιμες , ρυθμίζονται τα της συνέντευξης , η πλατφόρμα άνοιξε; κάτι φαίνεται αλλά μπρίζες ασύνδετες 1.16 πμ

Ερτ
|

"2. ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ αποκλειονται της συμμετοχής συνάδελφοι που είναι Δ/ντες Σχολοκών Μονάδων ή που ακόμα δεν εχουν υπηρετήσει σε κάποια θέση στελέχους αλλά έχουν αυξημένα τυπικά προσόντα;". Δεν αποκλείονται οι υπηρετούντες Δντες σ.μ., που το είδατε αυτό; Στο δεύτερο η απάντηση είναι διότι έτσι αποφάσισε ο νομοθέτης (και καλώς έπραξε).Δεν μπορείς να γίνεις συνταγματάρχης όταν δεν έχεις διοικήσει ούτε λόχο.

@πολίτης 21
|

Στην παράγραφο που αναφέρεις περιλαμβάνει και τα υπόλοιπα στελέχη π.χ. διευθυντές σχολικών μονάδων

Όταν ο φωτογράφος έχει κέφια
|

Θυμάστε τον αείμνηστο Θανάση Βέγγο, ως φωτογράφο στην ταινία "Πολυτεχνίτης κι ερημοσπίτης"? Έβαζε και 4ο άτομο στο πλάι, για να βγουν τελικά στη φωτογραφία οι 3....

Πολίτης 2021
|

Δύο απορίες
Στην Πρόσκληση για την επιλογή των Δ/ντών, αναφέρεται:
1. ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ
1. Οι υποψήφιοι για τις παραπάνω θέσεις πρέπει να: δ) έχουν ασκήσει καθήκοντα για δύο (2) τουλάχιστον έτη σε θέση στελέχους της εκπαίδευσης της παρ. 2 του άρθρου 30 του ν.4823/2021, Περιφερειακού Επόπτη Ποιότητας της Εκπαίδευσης, Επόπτη Ποιότητας της Εκπαίδευσης, ..............
ΕΡΩΤΗΣΗ
Δεν υφίσταται θέμα ακυρότητας της πρόσκλησης όταν αναφέρεται σε θέσεις ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΥΣΤΑΘΕΙ και συνάδελφοι δεν εχουν υπηρετήσει;

2. ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ αποκλειονται της συμμετοχής συνάδελφοι που είναι Δ/ντες Σχολοκών Μονάδων ή που ακόμα δεν εχουν υπηρετήσει σε κάποια θέση στελέχους αλλά έχουν αυξημένα τυπικά προσόντα;

@Πλατάρος Γιάννης
|

Εγώ θα πρότεινα ο νομοθέτης να είχε προβλέψει «καλούνται 3 υποψήφιοι οι εξής ένας: Πλατάρος Γιάννης»
Παρ’ όλα αυτά, Διευθυντές Εκπαίδευσης θα γίνουν αυτοί που θέλουν τα κομματικά επιτελεία μιας και υπάρχει η συνέντευξη. Απορώ που δεν το συνειδητοποιείται και αναλώνετε χρόνο σε αναλύσεις χωρίς ουσία.
Καλή επιτυχία στις κρίσεις κ. Πλατάρε και σε όποιον άλλον συμμετάσχει.
Καλή Χρονιά σε όλους προπαντός με Υγεία & το 2022 να είναι καλύτερο.

Master chef
|

@Πιτσιφλής, ο γευσιγνώστης
Σε όλους μας αρέσει που και που, κανένα νόστιμο "βρώμικο" από την καντίνα αγαπητέ μου. Και με τις coles του και με τις κετσαπομουστάρδες του. Η κατάχρηση είναι επιβλαβής! Και ο/η αγαπητός/τή @Αλχημείες αριθμών, μπήκε στον κόπο να μας απαριθμήσει 11 παραλλαγές της συνταγής σε 40 χρόνια και μάλιστα, μόνο σε ότι αφορά την προϋπηρεσία. Δηλαδή πιο συχνά, κι από τις αλλαγές κυβέρνησης της χώρας!
Και στην Ιταλία έφαγα στο δρόμο (στο γνωστό οδικό μου ταξίδι που χρυσοπλήρωσα....) αλλά ήταν Panini αρίστης ποιότητας κι ο καφές υπεράνω πάσης κριτικής. Και είναι το ίδιο ποιοτικά, εδώ και πολλά χρόνια. Ρωτήστε και τον Έλληνα φοιτητή αν θέλετε!
ΥΓ. Μακάρι όλες οι κυρίες του σπιτιού, να κατείχαν πάντα όλα τα μυστικά του καλού φαγητού και να είχαν πάντα και το χρόνο και το μεράκι(δεν μεταφράζετε στα ιταλικά νομίζω). Κι εκεί πιστεύω ότι έχει πέσει η π(χ)οιότητα τελευταία.... κι αναγκαστήκαμε να πιάσουμε κι εμείς τις κατσαρόλες.

Πιτσιφλής, ο γευσιγνώστης
|

Καλοί μου μάγειρες και αρχιμάγειρες,
Μια συνταγή μπορεί να φαίνεται καλή, υπέροχη, αλλά αν δεν την υλοποιήσεις για να τη δοκιμάσουν οι καλεσμένοι, οι πελάτες, δεν... δεν!.. Στον δικό μας τόπο υπάρχει και μία άλλη δυσκολία· έχουμε συνηθίσει εδώ και δεκαετίες το γρήγορο φαγητό, αυτό με τους διάφορους ενισχυτές γεύσεις και τις διάφορες coles, αντί του βαρελίσιου οίνου του παππού μας. Και όχι μόνον έχουμε συνηθίσει, αλλά δεν υπάρχει κι ένας τουλάχιστον σοβαρός αντίλογος, αίτημα, για μία αλλαγή. Δεν υπάρχουν σοφές κεφαλές, ατομικές ή συλλογικές, για να υψώσουν μία δυνατή, λογική, υπεύθυνη φωνή, μία πρόταση για ένα έντιμο επιτέλους φαγάκι, σαν αυτό που έφτιαχνε η συχωρεμένη μάνα μας στο χωριό με τα αγνά υλικά του περιβολιού μας...
Μην ζητάτε λοιπόν από την Υπουργό θαύματα, ούτε από την αποκλεισμένη κυρία Ζέτα.
Να απολαύσετε το καλομαγειρεμένο φαγητό της κυρίας του σπιτιού σας.
Καλή Χρονιά, με υγεία πρωτίστως.

Master chef
|

@Αλχημείες αριθμών
Μήπως ότι όλοι οι προηγούμενοι μαγείρευαν λάθος τη συνταγή, ενώ τώρα οι άριστοι, θα κάνουν το γιαχνάκι πιάτο trois étoiles Michelin???
Άριστα αγαπητέ/τη μου. Προσθέτω δύο μαγειρικά tips που ασφαλώς και γνωρίζετε.
- Ένα επιπλέον μπαχαρικό που ανακαλύφθηκε και χρησιμοποιήθηκε επιτυχώς τα τελευταία χρόνια, είναι ότι η διδακτική υπηρεσία..... ΔΕΝ προσμετράται ως διδακτική..... εάν ΔΕΝ είναι "σε τάξη" (με ότι αυτό σημαίνει κάθε φορά).
- Το 2020 στην επιλογή των προσωρινών ΔΠΕ και ΔΔΕ, κανείς πλην του υπουργείου, ΔΕΝ γνωρίζει (και δεν θα μάθει και ποτέ) εάν τηρήθηκαν.

Συμβουλοι εκπαιδευσης
|

Τα συμβούλια επιλογής εποπτών ποιότητας και συμβούλων εκπαίδευσης ποτέ θα προκηρυχθούν και θα συγκροτηθούν άραγε;;;

ΠΕ19
|

@@ΠΕ19 29 Δεκ 2021 16:28
Θεμιτότατο να έρθουν από παντού οι καλύτεροι γι' αυτό λέω κανένα εμπόδιο να μπορεί να δηλώνει ΟΛΕΣ τους νομούς να καλούνται ΟΛΟΙ που έχουν καθορισμένα ελάχιστα προσόντα Π.χ. Διδακτορικό ή απόφοιτοι της ΕΣΔΔΑ ή έχοντες τελέσει Δ/ντες Εκπαίδευσης για 2ετία να καλούνται απαραίτητα (τυχαία επιλογή πολύ υψηλών προσόντων).
@ ERASMUS ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ
Αυτό που λέτε αποδεικνύεται πάρα πολύ δύσκολα αν και έχετε δίκιο δεν είναι δυνατόν κάποιος που έκανε ένα ταξίδι ERASMUS και ήταν στη παιδαγωγική ομάδα να μετράει το ίδιο με κάποιων που ήταν coordinator. Αλλά αν ψάξουμε για αδικίες το θέμα του συγγραφικού έργου είναι το αποκορύφωμα πχ Κάποιος με 20 δημοσιεύσεις σε Δ.Ε.Π με 1000 αναφορές και h-index 15 θα λαμβάνει το ίδιο με κάποιον με 5 μονογραφές στα νέα του εκπαιδευτικού Ψαροντούφεκου χωρίς καμία αναφορά.

Αλχημείες αριθμών
|

Προϋποθέσεις επιλογής Διευθυντών Εκπ. σε έτη από το 1982 έως 2021
Α)Εκπαιδευτική υπηρεσία (έτη)
Β)Διδακτική υπηρεσία (έτη)
Γ)Διδακτική υπηρεσία στην Β/θμια (έτη)
ΕΤΟΣ-----Α----Β-----Γ
1982 16 6 -
1985 >> >> >>
1988 >> >> >>
1992 15 4 4
1995 15 4 4
2002 10 5 5
2006 18 15 10
2010 12 7 5
2015 12 10 7
2018 12 10 -
2021 15 8 4

Ερώτηση κρίσεως προς τους υποψηφίους Δ.Ε.:
Ποια συμπεράσματα μπορείτε να εξάγετε????

@ΠΕ19
|

Ο νόμος προβλέπει ότι αν δεν καλυφθούν οι θέσεις θα κληθούν σε συνεντεύξεις οι επόμενοι. Μια χαρά είναι να έρθουν από την Αθήνα προσοντούχοι. Ή προτιμάτε τον ντόπιο που δεν έχει ούτε μεταπτυχιακό;

ΠΕ19
|

@Πλατάρο Γιάννη
Ενδιαφέρουσες απόψεις
Ένσταση 1η όταν λες 20 μέρες προθεσμία ΠΡΕΠΕΙ να είναι 20 μέρες και όχι 12 + 5 Από την ημέρα που ανοίγει μέχρι να κλείσει 20 μέρες ανεξάρτητα αν είναι Πανελλαδικές ή καλοκαίρι ή Χριστούγεννα.
Δεν ξέρω τι χρόνος και τι έγγραφα χριάζονται να ανέβουν και πόσο εύχρηστο είναι το σύστημα οπότε τα περί 12 ημέρων που φτάνουν αν δε το δω δεν το πιστεύω (ειδικά με τις δημοσιεύσεις και τα ΠΥΜ σε ημέρες αργιών)
Το θέμα της sort-list για συνέντευξη χρήζει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ επανεξέυτασης τώρα που είναι ακόμα νωρίς.

Πιτσιφλής
|

Έχω καλή ρακή για τα στελέχη και τους ανώτερους...

Ουσίες και κυρίως οινοπνεύματα
|

@Επι της ουσίας 29 Δεκ 2021 06:12
Αγαπητέ/τη μου, έχετε 1000 φορές δίκιο αλλά στη χώρα που,
- υπουργοί παιδείας, υγείας, άμυνας και εσωτερικών.... είναι νομικοί,
- υπουργός δικαιοσύνης.... είναι γιατρός-μικροβιολόγος-βιοπαθολόγος,
- υπουργός δημόσιας τάξης.... είναι πτυχιούχος του παιδαγωγικού τμήματος,
- υπουργός τουρισμού.... είναι γιατρός,
- και τέλος πρωθυπουργός.... είναι του Χάρβαρντ,
ε τότε νομίζω ότι ΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ!!! Εκτός βέβαια από τα γένια του σπανού.

@Εκπαιδευτικός
|

Ακόμα πιο δύσκολο!
Διδακτορικό στην Σουηδία, προφανώς στα αγγλικά. Εξετάζεται στα αγγλικά και παίρνει επάρκεια στα Σουηδικά... Λόγω ΑΣΕΠ, η επάρκεια ειναι στη γλώσσα της χώρας, σύμφωνα με τον νόμο για στελέχη η εξέταση γινεται στη γλώσσα που έγινε το μεταπτυχιακό. Σε αυτό θα απαντήσει κάποιος;

Elena
|

Στελέχη εκπαίδευσης θα γίνουν μόνο όσοι συμφωνούν έμπρακτα με την αξιολόγηση. Και υπάρχουν διάφορες διαδικασίες οι οποίες ξεκαθαρίζουν το ευρύτερο τοπίο που αφορά την αξιολόγηση τής εκπαίδευσης, με ένα από τα εργαλεία να είναι και η τεχνολογία, όπου εξαλείφει σε μεγάλη κλίμακα παρασπονδίες τύπου φασόν και άλλα πολλά. (Ακόμη και αφαιρετικά φαινόμενα μπορούν να αποτυπωθούν). Είναι καλό να υπάρχει η βούληση για αλλαγή. Αυτό σημαίνει και εξέλιξη. Στην αρχή θα υπάρχουν δυσκολίες, έτσι συμβαίνουν τα πράγματα, θα υπάρχουν στάδια εξέλιξης. Τίποτε δεν παραμένει ίδιο, "τα πάντα ρει".
Καλή Χρονιά σε όλους/ες.

Οψόμεθα
|

@Πλατάρος Γιάννης
Επειδή όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος.
Επειδή έχω ξαναγράψει ότι ακόμα και Ferrari εάν δώσεις, σε έναν οδηγό που βλέπει όλες τις στροφές ως δεξιές, τότε στην πρώτη αριστερή θα φύγει ευθεία και θα πέσει πάνω στις ελιές.
Επειδή μέχρι σήμερα το υπουργείο μας έχει συνηθίσει στις στραβοτιμονιές και "ελέγχεται" από πού πήρε το δίπλωμα.
Επειδή για να πάει Αθήνα-Θεσσαλονίκη έχει ΗΔΗ κάνει 2,5 χρόνια κι ακόμα ΔΕΝ έφθασε.

Αθανάσιος Καρανικόλας
|

Για να απαντήσω και στον Πλάταρο. Για πρώτη φορά στην επιλογή στελεχών θα : αγοράσουν Η/Υ, scanner, θα πληρώσουν για συνδρομή στο διαδίκτυο.
Κάποιοι μην αγοράζετε ποπ κορν , κάνει κακό στις αρτηρίες.
Από εκεί και πέρα το να χαιρόμαστε όταν τηρούνται οι ημερομηνίες, μάλλον δείχνει τα χάλια μας

Επι της ουσίας
|

Όταν ψάχνουν στελέχη διοίκησης και ένα διδακτορικό με θέμα τη διοίκηση σχολικών μονάδων εξισώνεται με αυτό που θέμα του είναι οι διατροφικές συνήθειες του Κολοκοτρώνη, να μην περιμένουμε και πολλά. Είναι σαν να επιτρέπεται ένας με διδακτορικό στη Νομική να καταλαμβάνει θέση στην Ιατρική επειδή η προκήρυξη είχε ως προϋπόθεση την κατοχή διδακτορικού.

ΠΕ19
|

@Πλατάρο Γιάννη
Ενδιαφέρουσες απόψεις
Ένσταση, όταν λες 20 μέρες προθεσμία ΠΡΕΠΕΙ να είναι 20 μέρες και όχι 12 + 5. Από την ημέρα που ανοίγει μέχρι να κλείσει 20 μέρες ανεξάρτητα αν είναι Πανελλαδικές ή καλοκαίρι ή Χριστούγεννα.
Τι χρόνος και τι έγγραφα χρειάζονται να ανέβουν, πόσο εύχρηστο είναι το σύστημα κανείς δεν ξέρει, οπότε τα περί 12 ημέρων που φτάνουν αν δε τα δούμε δεν μπορούμε να μιλήσουμε (ειδικά με τις δημοσιεύσεις και τα ΠΥΜ σε ημέρες αργιών).
Το θέμα της sort-list για συνέντευξη χρήζει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ επανεξέτασης τώρα που είναι ακόμα νωρίς. Το υπουργείο δρα λες και μόνο υπάρχει η Αττική και η Θεσσαλονίκη. Σε περιφέρειες όπως η Πελοπόννησος, η Κρήτη ή τα Νησιά μπορεί να υπάρξει θέμα.
Πχ Περιφέρεια Πελ/νησου 5 ΔΔΕ άρα τουλάχιστον 15 υποψήφιοι έστω ότι υπάρχουν 40 αιτήσεις θα κληθούν οι 20 «καλύτεροι» υποψήφιοι ΟΜΩΣ λόγο εγγύτητας με την Αθήνα υπάρχουν 30 αιτήσεις για την Κόρινθο που μπορεί να δηλώσουν και Ναύπλιο και άλλες 10 για τους υπόλοιπους Νομούς, αν στους 20 που θα κληθούν δεν υπάρχουν υποψήφιοι για τις άλλες περιφέρειες αυτές θα μείνουν κενές ??? ή θα φεύγει κάποιος από Αθήνα να πηγαίνει Καλαμάτα καθημερινά ??? Τι θα γίνει στην περίπτωση που υπάρχουν υποψήφιοι αλλά ο 15ος με τον 23 έχουν διαφορά 0.3 του μορίου ή και 1 μόριο και όλοι ενδιαφέρονται για περιοχή με μειωμένη ζήτηση (Αρκαδία πχ) γιατί να αποκλειστούν υποψήφιοι που δυνητικά θα μπορούσαν να διεκδικήσουν με αξιώσεις μια θέση ???
Ένας αλγόριθμος που λαμβάνει υπόψη του ένα ελάχιστο αριθμό προσόντων ή και ικανό χάσμα βαθμολογίας ανάμεσα στους υποψηφίους πχ Να υπάρχει διαφορά από τον τελευταίο 5-10 μόρια και από την τελευταία εκλόγιμη θέση 20 μόρια. Στο παράδειγμά μας κάνουν 40 αίτηση για 5 θέσεις ο τελευταίος που θα κληθεί να έχει απόσταση από τον επόμενό του >=5 μόρια και από τον 5ο <=22. Φυσικά το θέμα τις εντοπιότητας δεν λύνεται αλλά διευρύνουμε τα όρια.

ERASMUS ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ
|

Περίμενα περισσότερες διευκρινίσεις είναι η αλήθεια...Ειδικά σε ό,τι αφορά στα erasmus. Θεωρώ (έχοντας μεγάλη εμπειρία στο χώρο) ότι πρέπει να μοριοδοτηθούν μόνο όσοι είχαν συμμετοχή σε erasmus με πνευματικά παραδοτέα, στην συγγραφή των οποίων συμμετείχαν, έχοντας φυσικά ανάθεση εργασίας στο έργο.

@Γιάννης
|

Μοριοδοτείται (κακώς κατά τη γνώμη μου) και για διευθυντές σχολείων και Υπεύθυνους Εκπαιδευτικών Θεμάτων Α/θμιας.

Εκπαιδευτικός
|

Άρα έχουμε και λέμε:

Υποβολή μεταπτυχιακού που λήφθηκε Αγγλία πχ και ταυτόχρονα και μόρια ΜΔΕ και μόρια γλώσσας αφού έτσι ορίζει ο ΑΣΕΠ. Σωστά ή θα γίνει συνέντευξη και όποιος δεν πιάσει τη βάση θα χάσει εκτός των μορίων της γλώσσας και τα μόρια του ΜΔΕ που επικαλείται?

@ Πλατάρο
|

1. παλαμοκροτάμε το αυτονόητο για ανάρτηση-ηλεκτρονική αποστολή δικαιολογητικών;
2. δεν κωλυσιεργεί το υπαιθ τόσα ΧΡΟΝΙΑ δηλαδή και το δηλοί η σημερινή πρόσκληση; αχαχαχαχαχ
3. 15 χρόνια εκπαιδευτική μετά το ΦΕΚ ή και για όσους έχουν προσφατο ΦΕΚ, δεν διορίστηκαν με επετηριδα αλλά με ΠΡΟϋΠΗΡΕΣΙΑ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΗ για διορισμό που ΔΙΠΛΟΜΕΤΡΑ ;;;;;
4. λίγη ορθογραφία ΔΕΝ βλάπτει : διευκρΙνΙσεις
5. η υπουργάρα έλεγε ότι δεν θα βγει στις διακοπές για να χαλαρώσουν τις γιορτές και να μην τρέχουν ! γιατί όχι μία βδομάδα πριν λοιπόν;;;;;
5 1/2 . σοβαρά τα γράφεις αυτά για να τη δικαιολογήσεις;;;;; πλάκα έχετε τελικά στη νδ !

6. και γιατί να έχουν δύο χρόνια διευθυντες; υ΄παρχουν στα ΣΔΕ χρόνια αναπληρωτές διευθυντές χωρίς κρίση ή και κανονικοί που δεν άνήκουν καν στη γγ δευτεροβάθμιας του υπαιθ και έχουν δικαίωμα !

Ιησούς
|

Αγαπητέ κε. Πλατάρε,
Ευχαριστώ για την προσοχή σας, μα δεν την αποζητώ. Δεν υπάρχει, πραγματικά, λόγος να προσπαθείτε να φωτίζετε κάθε τι... Χαλάτε τη μαγεία. Εγώ έγραψα κάτι δίνοντας τον τόνο για όσους ίσως θέλουν να αντιδράσουν. Φοβάμαι πως αυτή η ιδέα, όχι πρωτότυπη βέβαια, δεν έχει απολύτως καμία σχέση με τις ανοησίες της ΔΟΕ. Είναι, τουλάχιστον, μια ξεκάθαρα, εντελώς ατομική δήλωση αντίθεσης. Είναι πραγματικά ανησυχητικό ότι ανακαλύψατε συνάφεια.

Διερώτηση
|

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ

Παρακαλώ διαβάστε το σημείο δ) των προϋποθέσεων υποβολής υποψηφιότητας:

Οι υποψήφιοι για τις παραπάνω θέσεις πρέπει να:

"δ) έχουν ασκήσει καθήκοντα για δύο (2) τουλάχιστον έτη σε θέση στελέχους της εκπαίδευσης της παρ. 2 του άρθρου 30 του ν.4823/2021, Περιφερειακού
Επόπτη Ποιότητας της Εκπαίδευσης, Επόπτη Ποιότητας της Εκπαίδευσης,
Οργανωτικού Συντονιστή Περιφερειακού Κέντρου Εκπαιδευτικού
Σχεδιασμού (ΠΕ.Κ.Ε.Σ.), Συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου, Συντονιστή
Εκπαίδευσης Εξωτερικού, Προϊσταμένου Τμήματος Επιστημονικής και
Παιδαγωγικής Καθοδήγησης, Σχολικού Συμβούλου, Προϊσταμένου Γραφείου
Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Προϊσταμένου Γραφείου
Εκπαίδευσης, Κέντρου Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης
(Κ.Ε.Σ.Υ.), Κέντρου Διάγνωσης, Αξιολόγησης και Υποστήριξης (Κ.Δ.Α.Υ.) ή
Κ.Ε.Δ.Δ.Υ., Διευθυντή Δημόσιου Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης
(Δ.Ι.Ε.Κ.), Σχολής Επαγγελματικής Κατάρτισης (Σ.Ε.Κ.), Σ.Δ.Ε. ή Πρότυπου
ΕΠΑ.Λ. ή Προϊσταμένου οργανικής μονάδας του Υπουργείου Παιδείας και
Θρησκευμάτων."

Αντιλαμβάνομαι σωστά ότι όσοι έχουν διατελέσει διευθυντές εκπαίδευσης ή διευθυντές σχολικών μονάδων δεν δικαιούνται να υποβάλουν υποψηφιότητα; Το κόμμα στο τέλος του παραθέματος "δ) έχουν ασκήσει καθήκοντα για δύο (2) τουλάχιστον έτη σε θέση στελέχους της εκπαίδευσης της παρ. 2 του άρθρου 30 του ν.4823/2021, ακολουθείται από επεξήγηση ή κάτι άλλο που δεν μπορώ να κατανοήσω; Δεν είναι παράδοξο να επιτρέπεται να υποβάλει υποψηφιότητα Προϊστάμενος Τμήματος Επιστημονικής και
Παιδαγωγικής Καθοδήγησης (κατώτερος ιεραρχικά από τον διευθυντή εκπαίδευσης) ή διευθυντής Σ.Δ.Ε (έστω εφάμιλλος με έναν διευθυντή σχολικής μονάδας; Αν το πράγμα είναι όπως το καταλαβαίνω (και μακάρι να κάνω λάθος), μήπως διαφαίνεται κάποια "φωτογραφική" σκοπιμότητα κατά τον προσδιορισμό αυτής της προϋπόθεσης;


Διεύθυνση URL: https://www.esos.gr/arthra/76114/exi-paratiriseis-apo-tin-proti-anagnosi-ton-prokiryxeon-gia-tin-epilogi-dieythynton