Την Παρασκευή η ψήφιση της πολυτροπολογίας (Voucher 200€- Μηχανογραφικό-Ιδιωτικά Σχολεία-Πανεπιστήμια)

Δημοσίευση: 26/01/2022

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Την Παρασκευή η ψήφιση της πολυτροπολογίας (Voucher 200€- Μηχανογραφικό-Ιδιωτικά Σχολεία-Πανεπιστήμια)

Δείτε αναλυτικά το έγγραφο της πολυτροπολογιας

Για την Παρασκευή μετατίθεται, η προγραμματισμένη για αύριο Τετάρτη  ψήφιση, στη Βουλή,της πολυτροπολογίας του υπουργείου Παιδείας, η οποία αφορά:

  1. Voucher 200€ για τους εκπαιδευτικούς, για αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού (Πατήστε εδώ για να δείτε τις λεπτομέρειες της τροπολογίας)
  2. Αναστολή για φέτος  έναρξη  εφαρμογής του δεύτερου Μηχανογραφικού (Πατήστε εδώ για να δείτε τις λεπτομέρειες της τροπολογίας)
  3. Ιδιωτικά Σχολεία: Πειθαρχικό παράπτωμα η μη αξιολόγηση των δομών, του εκπαιδευτικού έργου και των εκπαιδευτικών (Πατήστε εδώ για να δείτε τις λεπτομέρειες της τροπολογίας)
  4. Πανεπιστήμια: Παρατάσεις στην πιστοποίηση προγραμμάτων σπουδών, στις Προγραμματικές Συμφωνίες ΑΕΙ-ΕΘΑΑΕ και στην έκδοσης των Οδηγών Χρηματοδότησης και Διαχείρισης των Ε.Λ.Κ.Ε. (Πατήστε εδώ για να δείτε τις λεπτομέρειες της τροπολογίας)

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΗΣ ΠΟΛΥΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑΣ

 

Σχόλια (17)

Μαρία
|

Αν δεχτούμε τα 200 ευρώ θα είμαστε άξιοι της μοίρας μας. Πολύ σωστά είναι τα σχόλια όσων γράφουν πώς πρέπει να εξοπλιστούν τα σχολεία κι όχι να δίνεται ελεημοσύνη στους εκπαιδευτικούς, κάτι το οποίο προσωπικά με κάνει να νιώθω προσβεβλημένη.

ΕΛΕΝΗ
|

Σε ert.
Άκυρο το σχόλιο σου, εξυπνάκια!
Η Παναγιώτα και η οποία συνάδελφος γράφει και προετοιμάζει τις εργασίες όπως εκείνη κρίνει σωστό. Στο χέρι, στον υπολογιστή... όπως θέλει. Αυτό που μετράει είναι να είναι αποτελεσματική στο να μεταδίδει γνώσεις.

ΕΛΕΝΗ
|

Δεν τα θέλουμε κυρία Κεραμέως! Εξοπλίστε τα σχολεία μας με σύγχρονους υπολογιστές, κάμερες, μικρόφωνα, πολυμηχανήματα για εκτύπωση και σάρωση και σωστή σύνδεση και τότε θα είμαστε κομπλέ για να παρέχουμε τηλεκπαίδευση ΑΠΟ το σχολείο και όχι από το σπίτι μας.

Γελάμε..
|

@Επί 100, μάλλον δεν βλέπεις καλά ή δεν βλέπεις εκεί που πρέπει...

Πενιχρό βοήθημα που δεν επαρκεί
|

Αν θελει η υπουργός να κάνει σοβαρή δουλειά ας δώσει 600 ευρώ τουλάχιστον για να ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ όσοι θέλουμε και ΜΠΟΡΟΥΜΕ,ώστε να πάρουμε-φτιάξουμε- το κάτι παραπάνω. Οι υπόλοιποι ας πάρουν με ένα 600άρι κάτι πιο απλό. Το εργαλείο θα το κρατήσουμε σχεδόν μια δεκαετία,οπότε δεν γίνεται να πχρησιμοποιήσουμε κάτι τελειωμένο που δε θα τρέχει καν windows 11 και θα αργεί να ανοίξει με αποτ΄΄ελεσμα να αποκοιμηθούν οι μαθητές μέχρι να φορτώσει το μηχάνημα.Πέραν τουτου πολλοι από εμας δεν ασχολούμαστε μόνο με powerpoint και κάνουμε και άλλα πράγματα (για το σχολείο) που απαιτουν δυνατό μηχάνημα. Οπότε μη μας κόβετε τα φτερά. Επιτρέψτε μας να αναβαθμίσουμε τα εργαλεία μας, ωστε να ειμαστε έτοιμοι τόσο στην επόμενη κακοκαιρία, όσο και σε κανονικές συνθήκες με αξιοπρεπή εργαλεία δουλειάς να προσφέρουμε. Δώστε μας σοβαρά κίνητρα.

ΜΜΕ
|

Θα μπορούσαν να μην έχουν δωθεί ούτε αυτά τα ελάχιστα. Δεν ανάγκασε κάποιον να τα πάρει.Πιστεύω ότι όλοι θα τα πάρουν και όλοι θα βρουν τρόπο να χρησιμοποιηθούν.Σαφώς και δεν τα ζητήσαμε αλλά υπάρχουν και κάποιοι που θα τους φανούν χρήσιμα.

Επί 100
|

@Εντάξει... 26 Ιαν 2022 13:18
Δεν βλέπω κανέναν που να ζήτησε Iphone και laptop των 1000€.
Βλέπω αντίθετα κάποια που για να πηγαίνει σπίτι-δουλειά, ζήτησε (και πήρε) αυτοκίνητο των 100.000€.

ΞΑΝΘΟΣ
|

.......ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ Η ΟΛΜΕ ΚΑΙ Η ΔΟΕ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΩΝ 200 ΕΥΡΩ......ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙ.
ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΑ ΚΌΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΑΝΑΓΚΑΣΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΕΞΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗ.
ΚΑΘΕ ΤΕΣΣΕΡΑ Ή ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΔΙΝΕΤΑΙ ΕΝΑ ΠΟΣΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ. ΤΟ ΠΟΣΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΝΟΣ ΛΑΠΤΟΠ ΜΕ ΒΑΣΗ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΙΣΧΥΟΥΝ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ.
ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΦΤΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΕΝΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΣ ΛΑΠΤΟΠ 600 ΕΥΡΩ.
ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ .....ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΚΑΘΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΓΝΩΣΤΗ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ.
ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΧΕΤΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ.
ΑΠΛΑ , ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΕΝΤΙΜΑ.....!!!
ΑΝ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ......ΤΟΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΑΣ.....

εκπαιδευτικός
|

Έχει χαθεί η ντροπή σε αυτή τη χ΄ώρα.

Εντάξει...
|

κάποιοι θέλουν Iphone και laptop των 1000€ για εργασίες γραφείου. Απλά γελάμε....

ask
|

Σε ζευγάρι εκπαιδευτικών μπορούν τα 2 voucher να συνδυαστούν για την αγορά ενός υπολογιστικού συστήματος;

Gilfy
|

Με 200 ευρώ μάλλον κάποιο κινέζικο κινητό θα πάρουμε για να κάνουμε τηλεκπαίδευση από την καφετέρια όπως και οι υπόλοιποι και να βγάζουμε και φωτοσελφυ.για την ανάπτυξη ρε γκαμωτο....

ΠΠ
|

Ένα αξιοπρεπές λαπτοπ στοιχίζει γύρω στα 600€. Αν ο εργοδότης σου σε καλούσε να βάλεις, ως μισθωτός εργαζόμενος, από το υστέρημά σου 400€ και αυτός/ή ως επιχείρηση τα 200€, μάλιστα σε περιόδους με πληθωρισμό 5% θα τα έβαζες...ως απλός μεροκαματιάρης των 1000€. Δηλαδή θα έβαζες το 40% του μισθού σου για να αγοράσεις εξοπλισμό απαραίτητο για τη δουλειά που προσφέρεις στον εργοδότη σου; Μήπως το ΥΠΑΙΘ θα πρέπει να ανεβάσει το ποσό του voucher ώστε να ανταποκριθούν οι εκπαιδευτικοί και να εξοπλιστούν με αξιόλογο και λειτουργικό εξοπλισμό; Διαφορετικά θα αγοράσουν όλοι υλικό τύπου τάμπλετ ή smart phone, αν τους επιτραπεί, και απλά θα κερδίσουν χρήματα οι αλυσίδες ηλεκτρονικών ειδών, χωρίς να αναβαθμιστεί η ποιότητα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Βέβαια θα πει κάποιος και ποιος δεν έχει λαπ τοπ απλά το ΥΠΑΙΘ με αυτή την κίνηση θα νομιμοποιηθεί να ζητά την εφαρμογής της εξ αποστάσεως εκπ/σης αφού έκανε το χρέος του και επιδότησε τον εξοπλισμό.
Θέλει όμως προσοχή ακόμη κι έτσι, αν δηλαδή δεν υπάρχουν περισσότερα χρήματα, τι θα επιτραπεί να αγοράσουν οι εκπαιδευτικοί με τα 200€; Έχω ακούσει ότι σε κάποιους/-ες λείπει ένα τάμπλετ για να παίζει παιχνίδια μέλος του οικογενειακού περιβάλλοντος, σε άλλους/-ες λείπει μια ηλεκτρική σκούπα...τώρα με τις εκπτώσεις ή χύτρα ταχύτητας...έτσι να προλάβουνε με το χρόνο και να ανταποκριθούν στην τηλεκπαίδευση.

ert
|

Εννοείς Παναγιώτα ότι ΔΕΝ έχεις υπολογιστή σπίτι σου? Σε γραφομηχανή γράφεις τα διαγωνίσματα και τις σημειώσεις σου;

Δεν τα θέλουμε
|

Κυρία Κεραμεως, αντι των 200 ευρώ σε όλους τους εκπαιδευτικούς να στείλετε σε κάθε σχολείο λαπτοπ κ βιντεοπροβολεις για κάθε αίθουσα που διαθέτει το σχολείο.
Εμείς δεν τα θέλουμε

μάννα εξ ουρανού
|

τα 200 ! τι γενναιοδωρία ! δεν ξε΄ρουμε τι να πρωτοπάρουμε , οπωσδήποτε λαπτοπ , εκτυπωτή, γραφίδα, κάμερα , μικρόφωνα και περισσεύει και για διαδραστικό δωρεά στο σχολείο. ΤΙ ΚΑΛΑ! ευχαριστούμε και προσκυνούμε !

Παναγιώτα
|

Ευχαριστούμε πολύ την κα. Υπουργό. Μήπως μπορεί να μας πει και από που μπορούμε να προμηθευτούμε με αυτό το ποσό ηλεκτρονικό εξοπλισμό;


Διεύθυνση URL: https://www.esos.gr/arthra/76587/tin-paraskeyi-i-psifisi-tis-polytropologias-voucher-200eu-mihanografiko-idiotika