Νίκη Κεραμέως: «Είναι η πρώτη φορά που κατατίθεται πρόταση δυσπιστίας όχι επειδή η Κυβέρνηση έχει πρόβλημα με την κοινωνία, αλλά η Αξιωματική Αντιπολίτευση»

Δημοσίευση: 29/01/2022

Τελευταία Ενημέρωση: 30/01/2022, 11:22

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Νίκη Κεραμέως: «Είναι η πρώτη φορά που κατατίθεται πρόταση δυσπιστίας όχι επειδή η Κυβέρνηση έχει πρόβλημα με την κοινωνία, αλλά η Αξιωματική Αντιπολίτευση»

Στην πλήρη αντίκρουση των αιτιάσεων που προβάλει ο ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να στηρίξει την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε κατά της Κυβέρνησης, προέβη κατά την ομιλία της ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως.

Η υπουργός απέδωσε την κίνηση αυτή της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης σε «πολιτική απόγνωση», σημειώνοντας ότι «είναι η πρώτη φορά που κατατίθεται πρόταση δυσπιστίας, όχι επειδή έχει πρόβλημα με την κοινωνία και τους πολίτες η Κυβέρνηση, αλλά επειδή έχει πρόβλημα με την κοινωνία και τους πολίτες η Αξιωματική Αντιπολίτευση».

«Όλες οι δημοσκοπήσεις σάς δείχνουν σε πτώση, οι ψηφοφόροι σας φυλλορροούν, κινδυνεύετε να βρεθείτε τρίτο κόμμα. Σε πολιτική απόγνωση, προσπαθείτε να αντιστρέψετε την πραγματικότητα. Παραποιείτε την αλήθεια, καταστροφολογείτε, αντιφάσκετε», επεσήμανε η Νίκη Κεραμέως.

Η υπουργός χρησιμοποίησε ως χαρακτηριστικό παράδειγμα, προκειμένου να καταδείξει τις παλινωδίες του ΣΥΡΙΖΑ, την τηλεκπαίδευση. «Δέκα ημέρες πριν, λέγατε ότι ο λόγος που ανοίγουμε τα σχολεία είναι γιατί δεν έχουμε τη δυνατότητα τηλεκπαίδευσης. Τώρα που εφαρμόστηκε καθολικά η τηλεκπαίδευση, και άρα διαψευσθήκατε στην πράξη, μας εγκαλείτε που εφαρμόσαμε τηλεκπαίδευση! Ο παραλογισμός σε όλο του το μεγαλείο», είπε η κ. Κεραμέως και προσέθεσε: «Σας ενοχλεί ότι στη διάρκεια της πρόσφατης κακοκαιρίας, σε όσες περιοχές στα σχολεία δεν μπορούσε να πραγματοποιηθεί δια ζώσης διδασκαλία, η εκπαιδευτική διαδικασία λειτούργησε, με μαζική συμμετοχή όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας και με ομαλή και γρήγορη μετάβαση από τη δια ζώσης εκπαίδευση στην εξ αποστάσεως. Στα μαθήματα της Παρασκευής, για παράδειγμα, είχαμε εφαρμογή της τηλεκπαίδευσης σε ποσοστό 98,4% επί των κλειστών τμημάτων. Και ευχαριστούμε θερμά σύσσωμη την εκπαιδευτική κοινότητα για τη συνέπεια και την προσαρμοστικότητα».

Αναφερομενη  στη στάση του ΣΥΡΙΖΑ στο σύνολο των μεταρρυθμίσεων που έχουν πραγματοποιηθεί τα τελευταία 2,5 χρόνια στον τομέα της Παιδείας, η Νίκη Κεραμέως τόνισε: «ΟΧΙ σε όλα λοιπόν. Ανοίγουμε τα σχολεία, τα θέλετε κλειστά. Τα κλείνουμε, τα θέλετε ανοιχτά. Αλλά ΟΧΙ και σε όλους τους άλλους τομείς του εκπαιδευτικού έργου των τελευταίων 2,5 χρόνων».

Η υπουργός Παιδείας ανέφερε συνοπτικά το   μεταρρυθμιστικό έργο που έχει συντελεστεί σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης ενδεικτικά: έναρξη της φοίτησης στο νηπιαγωγείο από την ηλικία των τεσσάρων ετών, Αγγλικά στο Νηπιαγωγείο, 16.200 μόνιμους διορισμούς, 166 Νέα Προγράμματα Σπουδών, διπλασιασμός Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων, αξιολόγηση, μαζικές επιμορφώσεις, εξασφάλιση τεχνολογικού εξοπλισμού για μαθητές και εκπαιδευτικούς, αναβάθμιση τεχνολογικού εξοπλισμού σχολείων, εγγραφή 1,4 εκ μαθητών και εκπαιδευτικών στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, ψηφιοποίηση υπηρεσιών, αναβάθμιση της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, ίδρυση Πρότυπων ΕΠΑ.Λ, ίδρυση Πειραματικών και Θεματικών ΙΕΚ, εκσυγχρονισμός 336 προγραμμάτων σπουδών για την Επαγγελματική Εκπαίδευση και 130 οδηγών κατάρτισης, πρόγραμμα αμειβόμενης πρακτικής άσκησης, εκσυγχρονισμός του εξοπλισμού όλων των Εργαστηριακών Κέντρων μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης.

Η Ν. Κεραμέως  αναφέρθηκε και στις μεταρρυθμίσεις που αφορούν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, ενδεικτικά: χρηματοδότηση πανεπιστημίων βάσει αντικειμενικών και ποιοτικών κριτηρίων, εξορθολογισμός διαδικασίας εισαγωγής και φοίτησης σε ΑΕΙ, αυξημένη χρηματοδότηση, περισσότερες θέσεις μελών ΔΕΠ, ίδρυση ξενόγλωσσων προγραμμάτων, συνεργασίες με κορυφαία πανεπιστήμια του εξωτερικού,  πλαίσιο για εταιρείες τεχνοβλαστών (spin-off).  

«Η Ελλάδα αλλάζει, βελτιώνεται, κατακτά διεθνώς τη θέση που της αξίζει», κατέληξε η κ. Κεραμέως.

Σχόλια (9)

Σώστης
|

Μην ανησυχείτε! Το έργο σας έχει φανεί και συνεχίζει να φαίνεται. Όποιος εργάζεται κάνει και λάθη. Εκείνοι αερολογούσαν απλώς. Τα λάθη σας όμως καιρός να τα διορθώσετε. Επίδομα για την τηλεργασία των εκπαιδευτικών έστω και αναδρομικά, κρίσεις στελεχών χθες, τέλος στην κατασπατάληση δημοσίου χρήματος, ενίσχυση των υποδομών με βοήθεια στους δήμους, σύστημα διορισμών αυστηρό και αξιοκρατικό, αλλαγή των βιβλίων ώστε να συμπεριληφθούν όλες οι αλλαγές, τρέχει σύστημα δυο ετών με βιβλία τριακονταετίας. Τονίστε την αξία του δημόσιου σχολείου! Στέκεται πολύ καλά στο ευρωπαικό γίγνεσθαι ο Έλληνας μαθητής ακόμη και στο φτωχό ελληνικό σχολείο. Σκεφτείτε να δώσετε όσα μας αξίζουν! Μόνο με στέρεη παιδεία μπορεί μια χώρα να προοδεύσει σε όλα τα επίπεδα. Δημόσια και ενιαία! Στα ιδιωτικά γίνεται άλλου είδους νταραβέρι. Στα φροντιστήρια, ας μην το σχολιάσω, υπάρχουν απλώς επειδή έχουμε τόσους ανέργους. Αρκετά με την υποτίμηση και την απαξίωση! Υψώστε το εκεί που του πρέπει!

Εκπαιδευτικός δευτεροβάθμιας
|

Πως θα μας κυβερνούσε μια αυταρχική δεξιά κυβέρνηση το γνωρίζαμε, αλλά τέτοιες ιδεοληψίες, αυταπάτες και υπουργικές παράνοιες ειλικρινά δεν το περιμέναμε...

th1nker
|

«Η Ελλάδα αλλάζει, βελτιώνεται, κατακτά διεθνώς τη θέση που της αξίζει», κατέληξε η κ. Κεραμέως.

Μικρότερο ποσοστό δαπανών για την παιδεία, από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο των 27 παρουσιάζει η Ελλάδα, όπως και άλλες εννέα χώρες, (Λιθουανία, Πορτογαλία, Γερμανία, Σλοβακία, Ισπανία, Ιταλία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Ιρλανδία). Η Ελλάδα, με ποσοστό δαπανών 4%, βρίσκεται στη 18η θέση μεταξύ των 27 χωρών της ΕΕ.

Υποθέτω, αυτή είναι η θέση που μας αξίζει...

Πόσα απίδια βάζει ο σάκος?
|

"όχι επειδή η Κυβέρνηση έχει πρόβλημα με την κοινωνία"....???
Τί πρόβλημα να έχει η κυβέρνηση με την κοινωνία? "Γραμμένη" την έχει. Η κοινωνία έχει πρόβλημα με την κυβέρνηση. Και στην τελική, ιδού η Ρόδος! Κάντε εκλογές αφού είστε τόσο σίγουροι.... να τιμωρηθεί και ο ΣΥΡΙΖΑ και να βγει τριτοτέταρτο κόμμα.... χαχαχχαχα!

ΔΗΜΗΤΡΗΣ
|

Δηλαδή αυτό κατάλαβε η κυρία. Δε μου κάνει εντύπωση. Ο καθένας ζει στον κόσμο που του ταιριάζει.

αχχαχαχαχαχαχα
|

κανέναν πρόβλημα μαζί σου ,όλα όπως τα λες !

δώσεε σανόοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοο αβε΄ρτα, η κενωνία ΟΛΗ μαζί σου

Ελένη
|

Στα επιτεύγματα σας και η προκήρυξη θέσεων Διευθυντών ΔΙΕΚ ..
Σε όλες τις άλλες θητείες παράταση....

Αλλού θα ζει
|

Που τα βλέπει όλα αυτά που περιγράφει; αλλού ζει; να πω για τα ποσοστά ή για τον εξοπλισμό που έδωσε σε μαθητές και εκπαιδευτικούς; να πω για τη γρήγορη μετάβαση από το ένα σχολείο στο άλλο; δηλαδή το άλλο ειναι σχολείο; το να στέκομαι μπροστά σε μια μαύρη οθόνη και να ακούω μια φωνή Αντρέ και μια άσκηση στο Ασπροπινακα είναι σχολείο; έγινε μάθημα με τους μίσους μαθητές; τι δεν καταλαβαίνω;

Ναι ναι
|

Έχει δίκιο. Δεν υπάρχει σταθερότητα στις απόψεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ανοιχτά τα σχολεία τότε να κλείσουν, κλειστά τα σχολεία εγκλωβίζονται τα παιδιά. Μετά έρχονται οι καταλήψεις. Εκεί κουβέντα.


Διεύθυνση URL: https://www.esos.gr/arthra/76667/niki-kerameos-einai-i-proti-fora-poy-katatithetai-protasi-dyspistias-ohi-epeidi-i