Καταγγελία για είσοδο αστυνομικών με πολιτικά σε Δημοτικό Σχολείο

Δημοσίευση: 24/02/2022

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Καταγγελία για είσοδο αστυνομικών με πολιτικά σε Δημοτικό Σχολείο

 Καταγγέλουμε το γεγονός ότι την  Τρίτη 22/2 στο Δημοτικό Σχολείο Ευδήλου Ικαρίας, προσήλθαν δύο αστυνομικοί με πολιτικά την ώρα που το σχολείο λειτουργούσε και οι μαθητές έκαναν μάθημα.  Ενημέρωσαν τη διευθύντρια, αλλά και τους εκπαιδευτικούς που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο γραφείο ότι είχαν λάβει ανώνυμη καταγγελία για τη μη τήρηση των μέτρων ασφαλείας κατά του covid19. 

Ζήτησαν επιτακτικά από τους εκπαιδευτικούς να επιδείξουν τα πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησης. Έπειτα ζήτησαν από τη διευθύντρια να τους επιδείξει την κατάσταση στην οποία φαίνονται τα αποτελέσματα από τα rapid ή τα self test των εκπαιδευτικών.

Θεωρούμε απαράδεκτο το γεγονός, να διακόπτεται η εκπαιδευτική διαδικασία,  για να ελεγχθούν, βάση μιας ανώνυμης καταγγελίας οι εκπαιδευτικοί του σχολείου. Η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας έχουν τεράστιες ευθύνες γι΄ αυτή την κατάσταση. Δεν φτάνει που έχουν αφήσει τα σχολεία μας χωρίς καμία στήριξη, χωρίς κανένα ουσιαστικό μέτρο προστασίας, έχουν δώσει και το δικαίωμα στον οποιοδήποτε να συκοφαντεί και να στοχοποιεί τους συναδέλφους. Τεράστια ευθύνη για το απαράδεκτο περιστατικό έχει και τοπική αστυνομική διεύθυνση όπου στη βάση ανώνυμων καταγγελιών διατάραξε την εκπαιδευτική διαδικασία. 

Υπεύθυνοι για τον έλεγχο των πιστοποιητικών  όσων προσέρχονται στις σχολικές μονάδες (μαθητές , εκπαιδευτικοί, επισκέπτες), σύμφωνα και με το ΥΠΑΙΘ είναι οι διευθυντές και οι προϊστάμενοι  των σχολείων. Η αστυνομία δεν έχει καμιά δουλειά στα σχολεία είτε ένστολοι ,είτε με πολιτικά.

Το ΥΠΑΙΘ, η Διεύθυνση Εκπαίδευσης και οι αρμόδιες υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Δεν θα επιτρέψουμε να επαναληφθούν αντίστοιχα περιστατικά.

Το Δ.Σ. του ΣΕΠΕ Ικαρίας – Φούρνων στέκεται με όλα τα μέσα στο πλευρό των συναδέλφων.  

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΙΚΑΡΙΑΣ-ΦΟΥΡΝΩΝ

Σχόλια (13)

ΜΠΡΑΒΟ
|

Καλά έκαναν.

Συνταξιούχος Διευθυντής ( Ευτυχώς)!!!!
|

Υπεράνω του νόμου δεν είναι κανείς!! Ο Διευθυντής εφαρμόζει τον νόμο και δίνει πληροφορίες στην ΕΛ.ΑΣ. οπότε του ζητηθεί!!! Δεν είναι άβατο το σχολείο!!! Μπράβο στην ΕΛ.ΑΣ. που έκανε τον απαραίτητο έλεγχο!!! Κόσμια και σεβόμενοι τον χώρο!! Άλλωστε οι αστυνομικοί δεν είναι άλλου κράτους είναι Ελληνόπουλα που αποφοίτησαν από δημόσιο σχολείο και πέρασαν με εισαγωγές με πολύ μεγαλύτερη βάση εισαγωγής από κάποιες ειδικότητες!!!

Προς επίδοξους Σέρλοκ, Πουαρό, Κλουζώ
|

Ξέρει κανείς, πώς ακριβώς γίνεται μια ανώνυμη καταγγελία στην αστυνομία?
1. Καταγράφεται και ερευνάται η ταυτότητα του καταγγέλλοντος.... ή μπορεί και όχι?
2. Καταγράφεται το περιεχόμενο της καταγγελίας.... ή μπορεί και όχι?
3. Ελέγχεται η αξιοπιστία και τα πιθανά κίνητρα(πχ κακόβουλα ή ιδιοτελή) του καταγγέλλοντος.... ή μπορεί και όχι?
4. Ελέγχεται η βασιμότητα των στοιχείων-πληροφοριών που παρατίθενται στην καταγγελία..... ή μπορεί και όχι?
5. Εάν σε όλα τα παραπάνω η απάντηση είναι "μπορεί και όχι"..... είμαι άραγε υποχρεωμένος να πιστέψω, αυτό που λένε οι αστυνομικοί της Ικαρίας?
6. Εάν σε όλα τα παραπάνω η απάντηση είναι "μπορεί και όχι"..... μπορώ αύριο να κάνω παρόμοιες καταγγελίες για όσα σχολεία της Ελλάδας θέλω και να πηγαίνει η αστυνομία να κάνει ελέγχους?

Ερτ
|

Μπράβο στην αστυνομία μας!

Kostas
|

Δε ντρέπονται αυτοί που λένε αυτά τα πράγματα.

Δεν θα επιτρέψουμε να επαναληφθούν αντίστοιχα περιστατικά.!
|

Ερώτηση...αν επαναληφθεί τι θα κάνουν δηλαδή..θα τους συλλάβουν?

ασεπίτης
|

βρε ευαισθητούλιδες όταν οι μαντράχαλοι πηδάνε μέσα στις αυλές και τα κάνουν λαμπόγυαλο κάνετε τουμπεκί και μιλάτε για δικαιώματα της νεολαίας μας κι εδώ που οι άνθρωποι μπήκαν με αφορμή καταγγελία που τους έγινε βγήκατε στα κάγκελα.......

Δώσε πάσα μπασκετικέ κι άσε τις τρίπλες....
|

Νομίζω ότι πρέπει να επιληφθεί ο ίδιος ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κος Θεοδωρικάκος καθώς και το σώμα των Αδιάφθορων της ΕΛ.ΑΣ. (ή αλλιώς Rambo).
Αν δεν τα καταφέρουν.... να εισβάλει ο Πούτιν....

Ποιος έπρεπε να πάει;
|

όπως παντού έτσι και τα σχολεία πρέπει να εφαρμόζουν στους νόμους. Αφού έγινε καταγγελία πολύ καλά έκαναν και πήγαν οι αστυνομικοί . Αν οι εκπαιδευτικοί ήταν ΟΚ που είναι το πρόβλημα.;Όλοι ελεγχόμαστε ,τρώμε πρόστιμα και έχουμε επιπτώσεις οι εκπαιδευτικοί γιατί πρέπει να είναι ανεξέλεγκτοι;

Περίεργος
|

Αν οι αστυνομικοί παρανόμησαν.....ο σύλλογος να τους κάνει μήνυση.
Αν δεν παρανόμησαν....τότε αγαπητοί συνάδελφοι.....μάλλον σας ενοχλεί η εφαρμογή των νόμων.....!!!
Έχετε δίκιο.....δεν είναι ωραίο η αστυνομία να μπαίνει στο σχολείο......και ούτε εμένα μου αρέσει.....όμως αυτή είναι η νομοθεσία....της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ......ΜΑΣ αρέσει.....δεν μας αρέσει.....ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΜΕ..... ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΤΙΜΟΤΕΡΟ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΟΜΟΣ.....ΕΣΤΩ ΜΕ ΑΤΕΛΕΙΕΣ......ΠΑΡΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ....!!!

Μάλιστα
|

Ναι μπασκετικέ εκπαιδευτικέ, η παρουσία της αστυνομίας σε ένα σχολείο, είναι παράξενο γεγονός και γίνεται μόνον αν συντρέχει πραγματικά σοβαρός λόγος.

Και σοβαρός λόγος δεν είναι ο έλεγχος πιστοποιητικών covid για τον οποίο υπεύθυνο είναι η διεύθυνση του σχολείου που είναι εντεταλμένη από την πολιτεία να κάνει αυτή τη δουλειά.

Η αστυνομία οφείλει να το ξέρει αυτό όπως οφείλει τώρα να βρει τον "άγνωστο" καταγγέλοντα και να τον στείλει στα δικαστήρια για ψευδή καταγγελία.

Μπασκετικός εκπαιδευτικός
|

Ενας πολίτης έκανε μια καταγγελία.
Είναι κανείς που μπορεί να επιβεβαιώσει ότι η καταγγελία είναι ανυπόστατη;
Είναι κανείς από τους εκπαιδευτικούς της χώρας, ότι το σύνολο των εκπαιδευτικών της χώρας στα σχολεία, τηρούν τα μέτρα που προβλ΄πεονται από τον ΝΟΜΟ;
Γιατί η παρουσία της αστυνομίας, είναι παράξενο γεγονός; Κανείς νομοταγής πολίτης δεν έχει να φοβηθεί;
Οταν τους καλούμε όμως από τα σχολεία, γιατί κάποιος γονέας για παράδειγμα εισέβαλε στα σχολεία, τότε θέλουμε να πάρουν το μέρος μας και να μας υπερασπιστούν.

Οι εκπαιδευτικοί το έχουμε παρακάνει λιγάκι, στα δικαιώματα και τις ελευθερίες μας. Πρέπει να καταλάβουμε ΄τοι και όλοι οι άλλοι έχουν δικαιώματα και υποχρεώσεις, όλοι κρίνονται και κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή.

Για τα δικαιώματα των μαθητών, ποιός θα πρέπει να μιλήσει ;

για να καταλάβουμε
|

Δηλαδή διε΄κοψαν το μάθημα και επιτακτικά ζητούσαν τα πιστοποιητικά; Μπήκαν στο σχολείο χωρίς προειδοποίηση και άρχισαν τον έλεγχο; Σε ανώνυμη καταγγελία απλά κάνουν πέρασμα και δέχονται την επιβεβαίωση της διεύθυνσης που έχει την ευθύνη. Ο καταγγέλων δεν έχει ευθύνες αν όλα είναι σωστά;


Διεύθυνση URL: https://www.esos.gr/arthra/77047/kataggelia-gia-eisodo-astynomikon-me-politika-se-dimotiko-sholeio